Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

PAPA ve Muaviye!

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

PAPA ve Muaviye!

Geçen bir sohbet ortamında öğrendiğim bir konuyu paylaşmak istiyorum.

*1960'lı yıllarda Vatikan'da büyük bir Katolik din adamları toplantısı olmuş.
    O zamanın Papası toplantıda aynen şöyle demiş:

-Bizler Hristiyanlar olarak Muaviye bin Ebu Süfyanın altın heykelini Roma meydanına diksek yeridir. Çünkü o olmasaydı bugün yeryüzünde bir tane bile hristiyan kalmazdı.

Bu gerçeği sünnilerden bile iyi anlamış hristiyanlar!

Ynt: PAPA ve Muaviye!

Ben sünniyim ama hırıstiyanlardan daha iyi anlamışımdır bu konuyu

Yorum

[quote author=Melis link=topic=21635.msg130861#msg130861 date=1315056179]
      Geçen bir sohbet ortamında öğrendiğim bir konuyu paylaşmak istiyorum.

*1960'lı yıllarda Vatikan'da büyük bir Katolik din adamları toplantısı olmuş.
      O zamanın Papası toplantıda aynen şöyle demiş:

-Bizler Hristiyanlar olarak Muaviye bin Ebu Süfyanın altın heykelini Roma meydanına diksek yeridir. Çünkü o olmasaydı bugün yeryüzünde bir tane bile hristiyan kalmazdı.

Bu gerçeği sünnilerden bile iyi anlamış hristiyanlar!
      [/quote]

hristiyan kafası olmadıgı için ben anlamadım..
      Kadına aşırı düşkünlük ahmakların işidir. Hz. Ali

Yorum

[quote author=kevserr link=topic=21635.msg131081#msg131081 date=1315562924]
        hristiyan kafası olmadıgı için ben anlamadım..[/quote]

anlamak için hristiyan kafası gerekmiyor, müslüman kafası gerekiyor.

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=21635.msg131083#msg131083 date=1315563930]
          anlamak için hristiyan kafası gerekmiyor, müslüman kafası gerekiyor.
          [/quote]

hristiyanlarda demek ki o kafadan onlarda anladıklarına göre.
          Kadına aşırı düşkünlük ahmakların işidir. Hz. Ali

Yorum

[quote author=kevserr link=topic=21635.msg131084#msg131084 date=1315564272]
            hristiyanlarda demek ki o kafadan onlarda anladıklarına göre.[/quote]

hristiyanlar neyi anlamış? anlamışmı yoksa itirafmı ediyorlar? hristiyan itiraf ediyor, sen anlamıyorsun.

Yorum

Zamanın Papası´nın böyle dediği´nin delili varmıymış?Bir şehir efsanesi olmasın.

Bir Katolik ülkesi olan İspanya Emeviler dönemin´de feth edildi hatta Puvatya Savaşında Avrupalıları yene bilselerdi tüm Avrupa Arap-İslam eğemenliğine girecekti tüm dünya tarihi bambaşka olacaktı diye ders kitapların da hayıflanılır sonra Emeviler devrilince bir Abdurrahman adında bir Emevi Prensi oraya kaçarak Endülüs Emevileri Devletini kurdu ve Endülüste çok yüksek bir medeniyet kuruldu.Avrupalıların sonra´dan ilerlemesin´de çok büyük etkisi vardır.
              Türkiye´de ders kitapların´da övülen çoçuklara ismi bile verilen Abbasi Halifesi Harun Reşit Frank Kralı ile dostluk anlaşması yapmış.Hatta bir çalar saat hediye etmişler Avrupalılar için´de şeytan var diye korkmuşlar.Frank(Fransa) kralı ile dostluk anlaşması yapmasının asıl nedeni ortak düşmanları olan Endülüs Emevilerine karşı işbirliği yapmakmış.Çünkü Endülüs Emevi Halifeleri kendileri daha hala tek meşru halife olarak görüyorlarmış.

Yorum

YUKARI ÇIK
              Çalışıyor...
              X