Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

UHUD SAVAŞINDA "HZ. EBU BEKİR, HZ. ÖMER, HZ. OSMAN"

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: UHUD SAVAŞINDA "HZ. EBU BEKİR, HZ. ÖMER, HZ. OSMAN"

[quote author=hicret link=topic=24502.msg165149#msg165149 date=1356880617]
    Değerli kardeşim bak savaşın detaylarını anlattım islam ordusun parçalandığını anlattım islam ordusunun yenilgiye uğradığını kısım kısım geri çekildiklerini anlattım. Burda ordu topluca geri çekilmiş zaten. Bu gerçeği görün diyorum. Bu geri çekilme esnasında her kes bir şekilde bir tepeye doğru geri çekildiler işte. bu bukadar basit bir durum. Siz kitaplardan mercimek tanesi kadar bir alıntı çekmişssiniz kos koca sonuc kısmının önüne koymuşsunuz.[/quote]

Sunduğumuz O Ayet senin bu konuda yanlış düşündüğünü, adeta bazı isimleri kurtarmaya çalıştığınızı söylüyor. Şöyle:

"Hani siz; kimseye bakmadan kaçıyordunuz." (KAÇIYORDUNUZ) (KİMSEYE BAKMADAN)

"Peygamber de arkanızdan çağırıp duruyordu." (ARKANIZDAN ÇAĞIRIP - DURUYORDU)

İNSAF EDİN MUHTEREM.

Yorum

s.a
      O zaman özür dilerim abi ben editlerim. Ama sende onun yerine kullanabileceğim bir cümle söyle çünkü başka şekilde anlatamıyorum

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=24502.msg165151#msg165151 date=1356880807]
        Sunduğumuz O Ayet senin bu konuda yanlış düşündüğünü, adeta bazı isimleri kurtarmaya çalıştığınızı söylüyor. Şöyle:

"Hani siz; kimseye bakmadan kaçıyordunuz." (KAÇIYORDUNUZ) (KİMSEYE BAKMADAN)

"Peygamber de arkanızdan çağırıp duruyordu." (ARKANIZDAN ÇAĞIRIP - DURUYORDU)

İNSAF EDİN MUHTEREM.
        [/quote]
        s.a
        Abi eyvallah tamamda Hz ebubekir ömer ve osmanı kastettiği konusu hakkında tefsir ve meal istedim. Çünkü zaten kaçtı dediğiniz alıntılarda bir bütünlük yokki sadece hz.Ozman hakkında var onada tamam dedik zaten.

Yorum

[img width=1000 height=244]http://f1212.hizliresim.com/14/y/hghq2.jpg[/img]

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=24502.msg165154#msg165154 date=1356881265]
            [img width=1000 height=244]http://f1212.hizliresim.com/14/y/hghq2.jpg[/img]
            [/quote]
            Abi yine eyvallah Ama "kaçanlar" "ayrılanlar" "Geriçekilenler" kimlerdir tam manasıyla net değildir bu sözlerin bahsettiğiniz halifelere itafen yapıldığı nerden belli. Düşmana yenildikten sonra geri çekilirkenki sahabelere karşı söylenmiş olamaz çünkü herkes geri çekildi. Yani bu net değil. Ne sizin alıntı yaptığınız kaynaklarda net nede diğerlerinde.

Yorum

Konuyu kısaca toparlamaya çalışayım. Üstteki kaynaklardan sadece Camiul Usulde Hz. Ebu Bekirin ismi geçer ama kahramanlığı geçmez. Diğer kaynaklarda ise Hz. Ebu Bekirin bir itirafı"Geri dönenlerin ilki bendim..." mevcut ve ek olarak Savaş meydanında bir kahramanlığı söz konusu değildir.

Yukarıda ki Kaynaklarda Hz. Ömer Ortada yoktur. Olmadığı gibi Savaş meydanında sergilediği bir kahramanlığıda söz konusu değildir.

Hz. Osmanda zaten mutabık olduğumuz için konuşmaya bile gerek yok.

Ben belki yanılırım edası ile bu günde en 10'a yakın eser inceledim. Fakat İncelediklerimde de Hz. Ebu Bekir'in Kaçanlarla beraber olduğunu beyan eden "Geri Dönenlerin ilki bendim..." ve Hz. Ömer'in ise ortalarda asla gözükmemesi, Savaş esnasında kahramanlığının, savaşının kayıt altına alınmaması onunda kaçanlarla beraber olduğunun bir delilidir. Nitekim İçinde Hz. Ebu Bekirin olduğu listede Hz. Ömer'in olmayışıda buna ek delildir.

Hz. Ali a.s ile ilgili meseleyi açmama bile gerek yok nitekim bu konudada sizinle mutabığız.

Teşekkürler. Bu konuda araştırma, inceleme ve eklemelerim devam edecektir.

Yorum

Ayrıca ek bir şey (Konu Dışı) daha belirtmek isterim ki, bu kaçanların tamamının SAHABE oluşudur. Ki Zaten Riavayetlerde Allah Resulünün "ASHABIM" diyerek konu hakkında ki üzüntüsünü belirtmiştir. Yani şu ki, gökteki yıldız misalinde, hemen hemen bir çok program ve eserde övülerek gökler üzerine çıkarılan bu insanlar Allah Resulünü, CAN veya MAL (Ganimet) veya KORK'yu bahane ederek Meydandan kaçmıştır. Ki yanılmıyorsam Sahabenin adaleti konusunda sizde Ehl-i sünnet gibi düşünmüyorsunuz.

Yorum

[quote author=hicret link=topic=24502.msg165134#msg165134 date=1356876050]
                  koskoca tarihe ve uhut savaşında yaşananlara bile yalan diyorsun kardeşim sana delil işlermi hiç.[/quote]

güzel kardeşim hangi koskoca tarih? hangi uhud savaşı? kaynaklarda anlatılan mı? yoksa senin aktardığın senaryo mu? delili çalıştıramıyorsun, o yüzden işlemiyor. delilin nasıl olduğu, nasıl çalıştığı ve nasıl işlediğini bilmelisin ki, o zaman işlesin. kısa örneklerle anlatmaya çalışacağım: "delil" dediğimiz şey nakli olmalıdır ve nakli delil ya Kur'an'ı Şeriften olur yahutta hadislerden. bildiğimiz gibi Kur'an tüm müslümanların kabul ettiği bir tek kitaptır, o yüzden her kes kabul ediyor. hadise gelince, her kesin kendi hadis kaynakları vardır. ve her kes kendi kaynaklarına inanmakta, muhalifin kaynağını yalanlamaktadır. o yüzden kaide gereğince, her kes muhalifine karşı delil olsun, onu bağlasın, sustursun diye muhalife muhalifin kaynağından delil sunmalıdır. mesela ben sünnilere karşı sünnilerin kaynaklarından sünnilerin hadis kriterlerine göre sahih olanları aktarırsam onlara karşı delildir ve aynı şekilde sünniler benim kaynaklarımdan benim kriterlerime göre sahih olanları aktarırsa bize karşı delil olur. dolayısı ile, siz Uhud savaşı olsun veya her hangi İslam tarihi ile ilgili bir kou olsun, bir şeyi ıspat ede bilmek için bize karşı bizim kaynaklarımızdan yazmalısınız, aynı bizim yaptığımız gibi. ve doğal olan budur çünkü ben zaten taberi'ye şuna, buna inanmıyorum ki, bana onlardan delil getiresin.

şimdi, eğer siz bu kurallar içerisinde delil sunarsanız kimse inkar etmez.

Bende sana diyorumki Bahsedilen halifeler Peygamber efendimizin vefatına kadar yanlarındaydı
                  sen bunu neye dayanarak söylüyorsun? o zaman Medine'de miydin? eğer "evet" dersen kendini yalanlarsın, yok eğer "hayır" dersen o zaman bu sözde halifelerin Nebi s.a.a'in yanında olduğunu neye dayanarak söylüyorsun?

O zaman sürgüne gönderildiğiyle ilgili delilleriniz var.
                  niye? Nebi s.a.a tüm munafıkları bir yerlere sürgüne mi yolluyordu ki? o zaman bunu meşhur munafık Abdullah b. Ubey b. Selul'e de yapsaydı ya?

Bunları bana açıklayınız bende anlayayımki İlk üç halife "suikast" düzenledi yada cihad meydanından "kaçtı"
                  suikast olayı tamamen başka bir konu, o yüzden şimdilik girmek istemiyorum olayın detayına ama suikasti düzenleyenler bizzat sünni kaynaklı hadislerde de bildirildiği gibi sadece Nebi s.a.a,

Burda şahsi bir fikir yokki "ayrıldı" gecen alıntıyı siz vermişsiniz ve bu alıntıya tüm sahabe dahil olmuş oluyor. O vakit konu başlığı değiştirilmeli. Çünkü bu alıntıda tüm sahabeler "ayrıldı" kelimesinin kapsamına girer giriyorda zaten
                  galiba anlatamıyorum size, ben yukarıdaki rivayeti kabul ediyor değilim aksine, inkar ediyorum ve inkar etmem 3 sebep gösteriyorum:

1. biz bu rivayeti tanımıyoruz, çünkü bizim nezdimizde sabit değildir, ne rivayeti kitabında aktaran alim ve neden onun rivayetinin senedinde geçen ravilerin durumu, adalet ve güvenilirlikleri bizim nezdimizde sabit değildir.

2. bu rivayet bizzat kitabı çevirenin dipnotta bildirdiği gibi sünni hadis ilmine göre bile zayıftır.

3. rivayetin metni 2 yerde diğer rivayetlerle çelişmektedir. çünkü, ilk olarak bu rivayetin aksine diğer sahih ve meşhur haberler Nebi s.a.a'i tüm müslümanların yanlız bırakıp kaçtıklarından söz etmez. aksine imam Ali a.s, Ebu Ducane ve benzeri müslümanların r.a Nebi s.a.a ile birlikte kalıp savaştığını bildirmektedir. buradaki "ayırlma" sözünü -kaçmak anlamında kullanılmış olması açık olmasına rağmen- hangi anlamda alırsanız alın bu meşhr haberle ters düşer. sonra, rivayet devamla Nebi s.a.a'e ilk dönenin Ebu Bekir olduğunu söyler oysa bu da yalandır. zira diğer sahih ve meşhur haberlere göre Ebu bekir ve Ömer savaştan sonra, Osman ise savaştan tam 3 gün sonra geri dönmüştür.

Benim senaryo çizmeme gerek yok öyle birşeyde yok copy / Paste yarışınamı girelim yani zaten buda sizin taktiklerinizden biri bir katılımcı birşey soruyor 750 satırlık alıntıyı bi koyuyorsunuz önüne zaten 3 günde onu bitiremiyor. Sizler tarihi gerçeklere iki satırla cevap veremezsiniz
                  öncelikle siz beni ne kadar tanıyorsunuz? benim böyle hangi cevabımı gördüğünüz ki, bunları söylüyorsunuz? benim kopya yapıştır yaptığım konusunda elinde bir delilin mi var? yoksa zanna dayanarak mı konuşuyorsun?

bizim 750 sayfalık cevap verdiğimizi söylemişsin, daha sonra kalkıp tarihi gerçekleri 2 satırla anlatmaya çalıştığımızı. anlamıyorum, 750 sayfa 2 satır mı ediyor?

Kaynak olarak kullandığınız ve o kaynağı kullandığınız yer ve tarz niyetinizi aşikar ediyor ve sizi teşhir ediyor malesef.
                  eğer söylediğin gibi ise sen buna teessüf etmemlisin. çünkü iddana göre İslam tarihi çarpık bir şekilde insanlara sunmaya çalışan bizler kendi sözlerimiz ile kendimizi teşhir ediyoruz. öyle ise neden teessüf ediyor ve neden gelip burada cevap vermeğe çalışıyorsun? işte bu çelişkilerin seni teşhir ediyor.

şahsen ben, bugüne kadar bir tek konuda -akide, fıkıh, tarih, tefsir, sünnet ve s.- bile sıhhatine emin olmadığım bir hadisi delil olarak sunmuş değilim. çalışmalarımda her zaman şu prinsipleri esas alırım:

1. tüm aktardıklarım ancak sahih hadislerden oluşacak.
                  2. tüm aktardıklarım şia kaynaklı olacak ve muhalife karşı delil olsun diye ihtilaflı konularda muhalif kaynaklarından da sözlerimiz delillendirilecek.

işte bu prinsipler esasında ortaya koyduğum çalışmalarım: http://velayet.wordpress.com/

Bak bu sadece Hz.Osman ve bazı sahabeler için gecerli bunun arkasına sığınıyorsanız başlığı "Uhud savaşında Hz.Osmanın kaçması" olarak değiştirin.
                  Osman 3 gün sonra döndü, burası tamam ama Ebu Bekir ve Ömer'de kaçtı. Osman'dan tek farkları onlar savaş bittikten sonra, Osman ise 3 gün sonra döndü. o halde sorayım, taktik aramak kaçıp gizlenip silahlar ortadan kalktıktan sonra geri dönmek midir?

Ben henüz "Kaçtıklarını" delillendiren bir şey göremedim konuda Hz.Osmanın dışında.
                  "sabreden derviş muradına ermiş" demişler acelen ne? hele sabret bakalım, görelim kimler kaçmış. senin hatrın için sadece uhud savaşında değil, Hayber ve Huneyde de Ebu Bekir ve Ömer'in kahramanlıklarını belgeleyeceğim.

Çünkü kaçmak ve ayrılmak başka bir durum.Kaçanları eleştiriyor ayrılanları değil. Hz.Osman için kabul edilebilir bu başlık Ama Hz.Ömer ve Hz.Ebubekir için kabuledilemez yeterli değil olmasıda mümkün değil. Bölük bölük geriye çekilmiş islam ordusu gerçeği var bir yenilgi söz konusu fakat Buna Bütün olarak kaçmak diyemezsiniz tekrardan yazdıklarımı yazmak istemiyorum.
                  inan bende tekrar etmek istemiyorum. şu halde soru cevap ile gidelim, bu Ebu Bekir ve Ömer'in kaçmayıpta "geri çekil"dikleri nerede geçiyor? her hnagi bir kaynakta var mı?

Buda Hz.Osman için geçerli Hz.ebubekir ve Hz.ömer geri çekildikleri tepede Peygamber efendimiz ile birlikteydiler. Hatta hz.ömer ve ebu sufyan arasında bir diyalog yaşanıyor.
                  bu nerede geçiyor?

ver abi Bakalım biraz.
                  Ebu Mihnef r.a (ölümü hicri 157), "Futuhu Horasan", "Futuhul Irak", "Meğazi", "Maktelu Emirelmüminin a.s", "Maktelu Hüseyin a.s" ve daha bir çok kitap yazmıştır. "Maktelu Hüseyin a.s" kitabı elimizde mevcuttur.
                  Nasr b. Muzahim r.a (ölümü hicri 212), "Sıffın" ve "Cemel"
                  Yakubi r.a (ölümü hicri 284), "Tarihi Yakubi" diye bilinen kitabı
                  Mesudi r.a (ölümü hicri 346), "Murucuz Zeheb", "İsbatu vasiyyetu Ali a.s" ve başka kitapları vardır.

Neden "Şia" dan almak Farzmı. Kafanıza göre nasibi-Kafanıza göre kafir münafık. Bide sinir yapma kardeşim alt tarafı karşılıklı konuşuyoruz Kovmaktan beter ettin beni yav. Kov baride tam olsun
                  benim siirlendiğimi de nereden çıkardın? sen "kaynak olarak sunduğunuz ne olursa olsun kabul görmemiş red edilmiştir." dedin, bende reddedenler kimdir diye soruyorum. kim reddediyor? şu nasibi döküntüleri mi? ziyan yok, bur normaldir, zaten onlar bizim kaynakları kabullenmezler aynı bizim onların kaynaklarını kabullenmediğimiz gibi. ama bize karşı delil olmasını istiyorlarsa çaresiz bunlardan delil sunmalıdırlar aynı bizim yaptığımız gibi.

kovma meselesine gelince, benim burada böyle bir yetkim yok, olsada yapmam, aksine sünnilerin gelip munazra yapmalarını isterim. çünkü çok uğraşmamıza rağmen delilin nasıl olacağı konusunu zorla anlatıyoruz, görünen o ki, bu konularda çok bilgisizler.

Benim için sünni şii vehabi kaynağı diye birşey yok. Hz.Ali (r.a) peygamber efendimiz tarafından "HUM" denen yerde halife ve imam tayin edildiğini ben sünni kaynaklarından öğrendim. Ayrıca "Şia" Kaynaklarınıda kabul ederim sorun yok. Bahsettiğimiz islam tarihinin özelliklede peygamber efendimiz ve sahabeleriyle ulaştıkları bir sonuç var. Bu sonuçla çakışan hiç bilgi tam anlamıyla güvenilir olamaz.
                  o zaman tüm bu süni kaynakları atıp gelin tüm meselelerimizi şii kaynaklarla konuşalım. ama sözünü ettiğiniz sözde "sonuç"a nasıl ve nerden ulaştınız? hayallerden mi?

Mobese kameralarının olmadığı geçmiş dönemlerde kazada hangi aracın haksız olduğu çok zor anlaşılıyordu. 1400 sene gerideki bir tarihi iki satırla lehinize dönderemezsiniz veya alehe.Benim cevabım çelişmemektedir.

Çünkü İslamın tekrardan ortadan kalkma tehlikesi vardır Hz.Ali(r.a) Ortada yoktur çünkü peygamber efendimizin defin işleriyle meşkuldüler. Burada Peygamber efendimiz gibi bir dengenin ortadan kalkması söz konusudur. Ve takriben durumu yazmıştım mesajımda.
                  bir kardeş olarak sana bunu hiç bir şia'ya anlatmamanı tavsiye ederim, sünnilere belki yuttura bilirsin ama gerçekten söyüyorum hiç bir şia bu masala inanmaz. söylediğinde hemen benim sorduğum soruyu sorarlar, sende cevap vermemiş, geçiştirmişsin, o yüzden tekrar soruyorum: madem bu Ebu Bekir her şeyi İslam adına yapıyordu, bu kadar fedakardı niye 1 ay, 5 ay ve s. gibi bir müddet geçtikten sonra, senin deyiminle ortalık yatıştıktan sonra hilafeti imam Ali a.s'a devretmedi? niye öldüğünde Ali a.s'ı değil Ömer'i tayin etti?

inan bana, bu söylediklerin ve bunun gibi benzeri sözler önemsizdirler, kusura bakma ama sinek vızıltısı gibidirler. kimse bu senaryolarla tarih öğrenmez.

İslamı korumak Tüm müminlere düşen bir sorumluluktur. Peygamber efendimizin o noktaya kadar getirdiği davayı Müşriklerin ve münafıkların ellerinemi bıraksaydı.
                  bu müşrikler, irtidad savaşları nereden çıktı ki? bana irtidad savaşları ile ilgili sünni kaynaklarda bile senedinde meşhur uydurukcu ve zındık Seyf b. Ömer bulunmayan bir tek haber göstere bilir misin?

burada söylediklerin aslında Nebi s.a.a ve imam Ali a.s'a hakarettir. yani onlar haşa müşrikleri, savaşları, irtidadı ve s. düşünmüyorlardı, bu konuda bilgisizlerdi, saflardı bu yüzden haşa Nebi s.a.a hata ederek Ali'yi atamışdı, Ali de hata ederek nebi s.a.a'in cenaze işleri ile uğraşmışdı.... tek haklı Ebu Bekirdi, ondan başka kimsenin aklı almıyordu ha? yemezler kardeşim, yemezler.

Bunun çok çeşitli nedenleri olabilir. Hz.Ali(R.a) çok fazla düşmanı vardı birzamanlar müşrik olduğu halde sonradan müslüman olanlar vardı ve bunların arasında babasın abisinin ve bazı akrabalarının Hz.Ali (r.a) tarafından öldürülen kişiler vardı. Hz.Ali (r.a) Hilafetini kabul etmeyebilirlerdi.
                  sünni olmadığını söyleyen birinden klasik sünni cevabı geldi. ne diyeyim Allah insanı taassup ehli etmesin, taassup adamı kör eder. yav Nebi s.a.a tüm bunları bilmiyormuydu ki, Ali a.s'ı tayin ediyordu? yav kusura bakmayın ama körmüsünüz? Allah c.c "Allah ve peygamberi bir işe hükmetti mi mümin erkek ve kadın için başka seçim yoktur" diyecek, siz havadan sudan habaneler bulup bu emirlere karşı çıkanları haklı göstermeğe çalışacaksınız ha?

Ama vermesi gerektiğini düşünüyorum. Neden vermediği konusu tartışılabilinir.
                  Evet bencede garip bir durum Aslında Hz.Ali (r.a) verilmesi gerekirdi.
                  yok, bence sadece neden vermediğini değil, birde neden biat etmeyenler üzerine yürüdüklerini göz önüne alalım, o zaman belki anlarız ha? bkz: vahiy evine hücum

Ama onlarda eminimki şunu çok iyi biliyorlarki 1400 sene geriye dönüp Hz.Ali (r.a) Tekrar başa getirmek mümkün değil.
                  sünni olmayan birinden ikinci bir klasik sünni atağı. 1400 sene önce idi, Nebi s.a.a söylemiş geçmiş, boşverelim ne olacak öyle mi? cevap, için bkz: imamet konusu üzerine iki yorum ve cevabı

Hz.Ali (R.a) Bile bunun savaşını vermemişken siz neden veriyorsunuz onu anlamış değilim. Hani siz imamlarınıza uyardınız. Buda aslında bir sonuçtur kardeşim Demekki Hz.Ali (r.a) bu şekilde uygun gördü. Çünkü savaşmadı.
                  bak hele, sünni olmayan bu kardeş klasik sünni atakları ile bir anda şiileri kenara itti, tüm iddalarının yalan olup aslında Ali a.s'a uyanların sünniler olduğunu ıspatladı ha? pes doğrusu.

Ali a.s'ın savaş vermediği, hakkını talep etmediği bir iftiradır, başka bir şey değil. Ali a.s hakkını aramış, gerçekleri söylemiştir ama öküz insan dilinden anlar mı? anlamayanlar Firavun denizde boğulduğunda "tevbe ettim" dediği gibi ölüm ayağında "keşke..." demişlerdi, bkz: Ebu Bekir: "keşke Fatıma’nın evine hücum etmeseydim"

Bu bir iftiradır hemde çok acı bir iftiradır kardeşim.Hangi ehli sünnetten kardeş biz ebubekrin dini üzereyiz demişler. Yapma böyle hakka giriyorsun.
                  sen hangisinin demesini beklersin? Ali a.s'a karşı düşmanlığı zerre kadar şüphe götürmeyen ibni Teymiyye bile "ben nasibiyim" dememiştir, sünniler "biz Ebu Bekir dinindeyiz" mi diyecekler? uzağa gitmeyelim, bizzat sen burada tevilden tevile atalayarak, hayali senaryolar kurarak neyi amaçlıyorsun? Rasulullah s.a.a Ali a.s'ı halife tayin etmiş, sen burada Ebu Bekir, Ömer ve bu makamı kendileri için gasp eden diğerlerini kurtarmak için bir "ebu bekir durumu kurtarmak için hilafeti ele aldı" diyorsun, bir "yok Ali çok adam öldürmüştü o yüzden..." diyorsun, bir yanda da "1400 yıl önce olmuş" diyorsun. şimdi sen söyle, kimin dini üzere olduğun belli olmuyor mu?

Ama şiadan bazı zümrelerin Hz.Ali (R.a) ye Haşa İlahlık sıfatı yüklemeye kalkmışlardır ama tabiki şia ve caferiler alakalı olmadığını biliyoruz.
                  onlar Şia'dan bir gurup falan değildir, kafir ve necistirler, hariciler ve nasibiler gibi. Allah hepsine lanet etsin.

Farkeder kardeşim çünkü yenilgi karşısında tüm islam ordusu savaş meydanından ayrılmak zorunda kaldı. Sen ilk ayrıldın ben senden sonra ayrıldım diye birşey yok. Amansız bir düşman saldırısı bir bölüğü devre dışı bırakabilir parçalaya bilir geri püskürtebilir.
                  kardeşim gerçekten anlamıyorsun. yav bu korkak tilkiler niye Ali, Ebu Ducane, Nebi s.a.a ve diğerleri gibi savaş meydadında kalmadı? bunların aklı almıyormuydu geri çekilip saldırmak gerektiğini? bir "taktik" dedin, bir "hepsi ölseydi ne olurdu?" dedin.

Ha şöyle gerçek tarzınızı koyun ortaya copy /paste kolay değilmi kardeş. Copy /paste yapamayacağın bir alana girince laf kalabalığı oluyor.
                  ya gerçekten anlamıyorsun yada diğerleri gibi anlayamıyorsun. sen bir şey söyledin, bende diyorum ki, bunu nereden söylüyorsun? kaynakta mı var? varsa buyur yaz. yoksa nereden bu bilgiler? haşa vahiy mi? yoksa şahit mi oldun? bilgi kaynağını sormak problem mi oluyor?

Sizde şöyle bir saplantı var doğrular sadece "Şia" da var .Bu kabul görmez kardeşim görmüyorda ancak böyle hakaret tarzı davranışlarla insanları uzaklaştırmaya çalışırsınız.
                  evet hakikatler ancak İslam/Şia da vardır, diğerlerindekilere güvenemeyiz. ancak İslami/Şii kaynaklarda bir olay sahih olarak bize gelmişse, aynı olay da muhalif kaynaklarda aynı şekilde varsa İslami/Şii kaynakların şehadeti ile muhalif kaynakta geçen sözler de kabul edile ve muhaliflere karşı delil sunula bilir.

Bu yüzden ilerleme kaydetmenizde mümkün değil. 3 Yıldır online üye sayınız 20.
                  online üye ile mi irerlemelerimizi tespit ediyorsunuz? o zaman bu forum sayesinde gerçek islam'a geçmiş olan kişilerle tanışın bence.

Tarihe kadar herşeyi yalanlayarak bi yere varamazsınız.
                  olmayan şeyin nesini yalanlayayım ki? ha Taberi yazmış ha o dönemde yaşamış bir hristiyan veya yahudi yazmış farketmez. dinleri açısından değil, kişilikleri, bilgi kaynakları bizim nezdimizde sabit olmadığı için.

Belkide sorun kendi çelişkilerini görememendir kardeş nedersin ?
                  eminim öyledir, aksi halde gelip burada bir yandan "Nebi sa.a. Ali a.s'ı halife tayin etti", diğer yandan da Ebu Bekir'in hilafeti ele geçirmesine hakk kazandırmaya çalışmazdın.

İstediğin kadar copy / paste Yapabilirsin.
                  bu kopya yapıştır iddası çok uzadı ve gerçekten canımı sıkıyor. madem bu konuda bu kadar kesin bilgin var, o zaman gel mübahele yapalım. eğe ben kopya yapıştır yapıyorsam Allah bana, yok eğer yapmıyorsam sana lanet etsin.

amin de.

Yorum

Yorum

Konu ile alakasız iki mesaj tarafımca silinmiştir. Lütfen Konu ile alakalı paylaşımlarda bulunalım.

Yorum

S.a
                        [quote author=Murtazaali link=topic=24502.msg165157#msg165157 date=1356882366]
                        Konuyu kısaca toparlamaya çalışayım. Üstteki kaynaklardan sadece Camiul Usulde Hz. Ebu Bekirin ismi geçer ama kahramanlığı geçmez. Diğer kaynaklarda ise Hz. Ebu Bekirin bir itirafı"Geri dönenlerin ilki bendim..." mevcut ve ek olarak Savaş meydanında bir kahramanlığı söz konusu değildir.

[/quote]
                        Ama konu başlığınız "Hz.Ebubekir kahraman değildir" değilki!! Savaştan kaçtı.
                        Bende diyorumki kaçtığını beyan eden bir durum yok ateşli bir muhabere anında tüm sahabelerin ayrıldığı sonra tekrar peygamber efendimizn çevresinde toplandığıdır. Hz.Ömer konusunda ise sizin makaslayarak verdiğin rivayette Hani şu ceylan gibi sekme konusu. Onun makaslanmamış devamında ResulAllahın yaşadığını o an gördüm diyor. Peki kardeşim neden makas atıyorsun Hadi benim hadis ve rivayetlerle ilgili elimde halu hazıda belge yok sizin gibi 24 saat pc başında bu işlerlede uğraşmıyoruz.. Googledemi yok ordan bakınca makas attığınız bölümü görüpte niyetinizdeki samimiyetsizliği göremeyecekmiyiz yani ? Bunlara gerek yok kardeşim Hiç bir bilgi geçmişteki sonucu değiştiremez. Şu site üzerinde bu üç halifeyle ilgili anlattıklarınızın onda biri doğru olsaydı binlerce defa recmedilirlerdi bu sahabeler. Bu bir sonuçtur Peygamber efendimiz en nihayetinde bahsi gecen sahabeleri yanında tuttu sürgün etmedi her daim yanında tuttu ve kabul etmediğiniz yüzlerce rivayette onları övdü . Anlattıklarınız çok gecersiz bunları mantığın süzgeçinden geçiremezsiniz.
                        Yukarıda ki Kaynaklarda Hz. Ömer Ortada yoktur. Olmadığı gibi Savaş meydanında sergilediği bir kahramanlığıda söz konusu değildir.
                        [/quote]
                        İki adım ötede savaşmadığı ne malum ? Ayrıca konu başlığı neden Kahraman değillerdir değilde kaçtılar?
                        Hz. Osmanda zaten mutabık olduğumuz için konuşmaya bile gerek yok.

[/quote]
                        Evet böyle bir rivayet var. Ama rivayet. Her rivayetin gerçek olması beklenemez. Sana göre kaçmak olan şey bana göre geri çekilmek olabilir. Sana göre cesaretsizce davranmak benim için yada bir başkası için mantıklı bir adım olabilir. Burada söylediklerinizi savaşın cereyan ettiği yeri zamanı şartları savaş içinde gerçekleşmiş talihsiz olayları Bir anda sarsılan dengeleri yokmuş gibi ele alırsan böyle gerçekten uzak değerlendirmelerin olması normaldir. Dahada genişletilebilir savaşta şehid düşen bir sahabenin peygamber efendimize çok benzediği için şehid eden kişi ve sahabeden bazılarıda peygamber efendimizin öldüğünü düşündü. İyiki sonuç kısmı var yoksa biz bu rivayetle peygamber efendimizin orada Şehid düştüğüne inanmamız intiza edecekti böyle bir mantık varmı?
                        Ben belki yanılırım edası ile bu günde en 10'a yakın eser inceledim. Fakat İncelediklerimde de Hz. Ebu Bekir'in Kaçanlarla beraber olduğunu beyan eden "Geri Dönenlerin ilki bendim..." ve Hz. Ömer'in ise ortalarda asla gözükmemesi, Savaş esnasında kahramanlığının, savaşının kayıt altına alınmaması onunda kaçanlarla beraber olduğunun bir delilidir. Nitekim İçinde Hz. Ebu Bekirin olduğu listede Hz. Ömer'in olmayışıda buna ek delildir.

[/quote]
                        Kaçanların değil "Ayrılanların" Ayrılanların ne için ayrıldıkları belli değil. Hepsinin ayrıldıkları belli değil hangi sebeble ayrıldıkları belli değil. Tamam değilmi abi ısrar etme belli değil işte.

Hz. Ali a.s ile ilgili meseleyi açmama bile gerek yok nitekim bu konudada sizinle mutabığız.

[/quote]
                        Hiç şüpheniz olmasın Kaçmak kelimesi Hz.Ali (r.a) ile yanyana bile kullanılamaz. Delile gerek yok Onun kim olduğunu cebrail (a.s) söylemiş zaten. Hz.Ali (r.a) Cesaretin ve secaatin en büyük örneğidir gözümde.
                        Ne uhudda ne bedirde nede başka bir yerde.

Teşekkürler. Bu konuda araştırma, inceleme ve eklemelerim devam edecektir.

[/quote]
                        Ekle ama sonuç var sonuca kurşun bile işlemeyecektir. Sonuç nedir dersenizde birkaç defa belirtmiştim. Onlar ömürlerinin sonuna kadar Peygamber efendimizin yanındaydılar ve övüldüler. Peygamber efendimiz vefat ettikten sonrada ordalardı.

Yorum

Ayrıca ek bir şey (Konu Dışı) daha belirtmek isterim ki, bu kaçanların tamamının SAHABE oluşudur. Ki Zaten Riavayetlerde Allah Resulünün "ASHABIM" diyerek konu hakkında ki üzüntüsünü belirtmiştir. Yani şu ki, gökteki yıldız misalinde, hemen hemen bir çok program ve eserde övülerek gökler üzerine çıkarılan bu insanlar Allah Resulünü, CAN veya MAL (Ganimet) veya KORK'yu bahane ederek Meydandan kaçmıştır. Ki yanılmıyorsam Sahabenin adaleti konusunda sizde Ehl-i sünnet gibi düşünmüyorsunuz.
                          [/quote]
                          Benim düşüncem şudur orada ne yaşandı ve yaşatıldıysa bunun kesin olarak bilinemeyeceğidir. Açık ve net değil , tanımlamalar bile net değil kaçtılar kelimesi alıntılarınızda bile yok. defalarca yazdım yoruldum artık.

Yorum

Ayrılma burada kaçma anlamındadır çünki Ibnı Hibban Sahhinde peygamberin etrafında savaşanların olduğunu söylüyor biz buradan savaş dışında bir gitme olduğunu anlıyoruz.Buda demektir burada savaş taktiği yoktur olsa idi bunu strajik bir savaş olduğunu belirtirdi.
                            Haktır Allahım Muhammed mahım
                            Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

Biz Allah'ın Ayetini sunduk. "KAÇMA" kelimesini orda gösterdik. Hemde Resulün seslenmesine rağmen ardlarına bile bakamayacak şekilde. Halife Ömer konusunda varsayımlarınızla anca kendinize teselli verirsiniz. Olduğu ne malum dediğiniz gibi olmadığı ne malum dersek konu uzar gider. Neyse kardeş. Dönüp dönüp aynı noktaya geliyoruz. Size kolay gelsin.

Yorum

s.a
                                Abi bak devam edeyimmi gideyimmi bu yol nefretin yolu değildir.Hayır bana uslupsuzca konuşmanıza birşey demiyorum hakkım varsa helal olsun o konuda ama sizin için üzülüyorum. Bakın konuşuyoruz sizin içinde öğrenilecek şeyler var. Neden bu yöntemlerin başarısız olduğunu neden herkesi şia yapamadığınızı anlarsınız en azından. Çünkü sebeb sonuç ilişkisinin çok ötesindesiniz. Bir rivayete göre der durursunuz çünkü O rivayetler Gerçek sonucun karşısında biçaredir kardeşim. Bu arada ne zaman daha sert bir şekilde saldıracaksın merak ediyorum kardeşim. Ben kurallara aykırı davranmadım selamla girdim duayla çıktım . kardeş dedim abi dedim yani katılımcı olmak için daha ne yapmam lazım Ama istemiyorsanız gideyim sorun değil abi Zaten ben bu gidişle hiç bir platformda konuşamayacağım. Ha yok illa bizim dediğimiz dersen orada duracaksın. İnsanları üstün körü, köle gibi sorgulamadan, araştırmadan kabul etmesini istiyorsanız bu konuda çok fazla bekleyeceğinizi düşünüyorum.
                                [quote author=Elmeddin link=topic=24502.msg165158#msg165158 date=1356882924]
                                güzel kardeşim hangi koskoca tarih? hangi uhud savaşı? kaynaklarda anlatılan mı? yoksa senin aktardığın senaryo mu? delili çalıştıramıyorsun, o yüzden işlemiyor. delilin nasıl olduğu, nasıl çalıştığı ve nasıl işlediğini bilmelisin ki, o zaman işlesin. kısa örneklerle anlatmaya çalışacağım: "delil" dediğimiz şey nakli olmalıdır ve nakli delil ya Kur'an'ı Şeriften olur yahutta hadislerden. bildiğimiz gibi Kur'an tüm müslümanların kabul ettiği bir tek kitaptır, o yüzden her kes kabul ediyor. hadise gelince, her kesin kendi hadis kaynakları vardır. ve her kes kendi kaynaklarına inanmakta, muhalifin kaynağını yalanlamaktadır. o yüzden kaide gereğince, her kes muhalifine karşı delil olsun, onu bağlasın, sustursun diye muhalife muhalifin kaynağından delil sunmalıdır. mesela ben sünnilere karşı sünnilerin kaynaklarından sünnilerin hadis kriterlerine göre sahih olanları aktarırsam onlara karşı delildir ve aynı şekilde sünniler benim kaynaklarımdan benim kriterlerime göre sahih olanları aktarırsa bize karşı delil olur. dolayısı ile, siz Uhud savaşı olsun veya her hangi İslam tarihi ile ilgili bir kou olsun, bir şeyi ıspat ede bilmek için bize karşı bizim kaynaklarımızdan yazmalısınız, aynı bizim yaptığımız gibi. ve doğal olan budur çünkü ben zaten taberi'ye şuna, buna inanmıyorum ki, bana onlardan delil getiresin.

şimdi, eğer siz bu kurallar içerisinde delil sunarsanız kimse inkar etmez.

[/quote]
                                Bak kardeşim aynı şey senin içinde geçerli bu sunduğun delil olarak lanse ettiğin rivayetlerin hangisi 3 halifeye korkak damgası vurmaya yetti. Kim kabul etti? Buraya koyduğunuz şeyler delil felan değil.
                                Bak siz bile sonradan "kahraman değillerdi" diyerek değiştirdiniz durumu. Tamam işte kardeşim senin bir rivayetten yola çıkarakvurmak istediğin darbe boşa çıkıyor. Sadece bu konuda değilki yüzlerce konunuzda bu sahabelere saldırıyorsunuz fakat sonuç kısmı sizi boşa çıkarıyor.
                                sen bunu neye dayanarak söylüyorsun? o zaman Medine'de miydin? eğer "evet" dersen kendini yalanlarsın, yok eğer "hayır" dersen o zaman bu sözde halifelerin Nebi s.a.a'in yanında olduğunu neye dayanarak söylüyorsun?

[/quote]
                                Kardeşim bilerekmi yapıyorsun anlamış değilim. Fiziksel olarak peygamber efendimizin vefat ettiği an ordalar demek istemiyorumki. O sancağın altında Hz.Peygamber (s.a.v) in sahabeleri olarak yanındalardı manasında söylüyorum. Hiçbiri sizin bahsettiğini kaçmak suikast vs gibi iftiralar yüzünden ihrac edilmiş yada sürgüne gönderilmiş kişiler değil. Yoksa sürgün edildilerde bizimmi haberimiz yok. Yada peygamber efendimiz (s.a.v) Onlar hakkında tedbir almammız gerektiğini korktuklarını kaçtıklarını yada suikast düzenlediklerini beyan eden delillermi var?
                                niye? Nebi s.a.a tüm munafıkları bir yerlere sürgüne mi yolluyordu ki? o zaman bunu meşhur munafık Abdullah b. Ubey b. Selul'e de yapsaydı ya?

[/quote]
                                Hakem b. Ebu’l-Âs Peygamber efendimiz tarafından sürgüne gönderilmedimi? Hatta sizin kaynaklarda çokca okudum bir kişi daha vardı yanlarında siz daha iyi bilirsiniz. Yani bu adamları sürgüne gönderdi kendine suikast düzenleyenleri ve cihaddan kaçanları göndermedi öylemi. Pes doğrusu
                                suikast olayı tamamen başka bir konu, o yüzden şimdilik girmek istemiyorum olayın detayına ama suikasti düzenleyenler bizzat sünni kaynaklı hadislerde de bildirildiği gibi sadece Nebi s.a.a,

[/quote]
                                Evet rivayetlerde atı ebubekirin atına benziyordu deniyordu değilmi. Veya osmanın yada ömerin.
                                Böyle şeyler var hala sürgün edilmiyorlar hala efendimizin sahabesiler hala efendimizin kayın pederiler hala onun dağmadılar değilmi?
                                galiba anlatamıyorum size, ben yukarıdaki rivayeti kabul ediyor değilim aksine, inkar ediyorum ve inkar etmem 3 sebep gösteriyorum:

[/quote]
                                İşine gelen kısmını kabul ediyorsun yani. Bunada eyvallah. Daha neyi itiraf edeceksiniz merak ediyorum
                                1. biz bu rivayeti tanımıyoruz, çünkü bizim nezdimizde sabit değildir, ne rivayeti kitabında aktaran alim ve neden onun rivayetinin senedinde geçen ravilerin durumu, adalet ve güvenilirlikleri bizim nezdimizde sabit değildir.

[/quote]
                                Abicim zaten sabit değilki çünkü ayrıldılar kelimesi geçiyor. Neden ayrıldıkları neden dağıldıkları uhud muharebesinde zaten veriliyor. Sen sadece bu ehli sünnet kaynaklarında geçiyor diyorsun. Bakın ehli sünnet kaynakları mesnedsiz birbirinden kopuk sahih değil mesajı vermeye kalkıyorsun bir nechül belagayla ortalıkda dolaşıyorsunuz. Yapma muhterem sen yapma bari. Ama bu mesajı verirken şunu atlıyorsun Savaş meydanından yenilerek bölük bölük olmuş ordu geri çekiliyor. Savaşın şidetli ve düşman saldırısının yoğun olduğu bir anda ayrılanların ne maksatla ayrıldıklarını bile net koyamamışken bunun kabulunu bekliyorsun. Hep aynı şeyleri yazdırıyorsunuz bana.
                                2. bu rivayet bizzat kitabı çevirenin dipnotta bildirdiği gibi sünni hadis ilmine göre bile zayıftır.

[/quote]
                                Ne güzel işte bak ayrıldıkları bile net değilmiş. Sorun ne ?
                                3. rivayetin metni 2 yerde diğer rivayetlerle çelişmektedir. çünkü, ilk olarak bu rivayetin aksine diğer sahih ve meşhur haberler Nebi s.a.a'i tüm müslümanların yanlız bırakıp kaçtıklarından söz etmez. aksine imam Ali a.s, Ebu Ducane ve benzeri müslümanların r.a Nebi s.a.a ile birlikte kalıp savaştığını bildirmektedir. buradaki "ayırlma" sözünü -kaçmak anlamında kullanılmış olması açık olmasına rağmen- hangi anlamda alırsanız alın bu meşhr haberle ters düşer. sonra, rivayet devamla Nebi s.a.a'e ilk dönenin Ebu Bekir olduğunu söyler oysa bu da yalandır. zira diğer sahih ve meşhur haberlere göre Ebu bekir ve Ömer savaştan sonra, Osman ise savaştan tam 3 gün sonra geri dönmüştür.

[/quote]
                                Hayır tekrar "uhud" savaşındaki hassas noktalara dikkat çekerim. Peygamber efendimi korumak için ayrılıp savaşıp geri gelenler var. Daha önce dikkat çektiğim hususlara dikkat edin. Bu cevabımda bile defalarca verdim.
                                öncelikle siz beni ne kadar tanıyorsunuz? benim böyle hangi cevabımı gördüğünüz ki, bunları söylüyorsunuz? benim kopya yapıştır yaptığım konusunda elinde bir delilin mi var? yoksa zanna dayanarak mı konuşuyorsun?

bizim 750 sayfalık cevap verdiğimizi söylemişsin, daha sonra kalkıp tarihi gerçekleri 2 satırla anlatmaya çalıştığımızı. anlamıyorum, 750 sayfa 2 satır mı ediyor?

[/quote]
                                Kardeşim delille bozmuşsun nerden delilim olsun Allah aşkına ya hayır tabikide onu sadece yönteminizi anlatmak için 750 sayfa dedim sayfamı dedim onuda hatırlamıyorum belkide satırdır. Kırk katırmı kırk satırmı gibi oldu. Hakaten yoruldum kardeşim. İki satır olarak kast ettiğim şu Alıntınız hakkındaydı tamam 6 satır olsun ne değişti? Çok denk geldim öyle biri soru soruyor küt diye beş saatte elle yazılamayacak yazıyı 2 dakikada koyuyorsun abi ortaya. Tamam sen copy paste yapmıyorsun bu nedemektir dünyanın en hızlı klavyeyle yazı yazan kardeşimizsin demektir. bundan ötürüde tebrik ediyorum. Bu arada baktım 750 satır demişim abi.
                                eğer söylediğin gibi ise sen buna teessüf etmemlisin. çünkü iddana göre İslam tarihi çarpık bir şekilde insanlara sunmaya çalışan bizler kendi sözlerimiz ile kendimizi teşhir ediyoruz. öyle ise neden teessüf ediyor ve neden gelip burada cevap vermeğe çalışıyorsun? işte bu çelişkilerin seni teşhir ediyor.

[/quote]
                                Evet teşhir ediyorsunuz ve farkında değilsiniz. Cevap vermeyimde ne yapim abi alkışlayımmı seni? ne yapayım? Adan zeye çelişki taraflı amaçlı şeyler yazıyorsunuz iyimi yaptın diyelim. Bak savaşıda şartlarınıda olan olaylarıda göz önünde bulundur diyoruz sadece. Buna dikkat etsen zaten parça parça bölünmüş iki ateş arasında kalmış islam ordusunun neden nasıl ve niçin geri çekildiğini anlardın zaten.
                                O zaman zaten düşmanın şiddetli baskını karşısında birbirinden ayrılan islam ordusunun neden Resulu ekrem hazretlerinden uzak kaldığını ayrıldığınıda anlardın.
                                şahsen ben, bugüne kadar bir tek konuda -akide, fıkıh, tarih, tefsir, sünnet ve s.- bile sıhhatine emin olmadığım bir hadisi delil olarak sunmuş değilim. çalışmalarımda her zaman şu prinsipleri esas alırım:

[/quote]
                                O zaman biraz daha dikkate almanızı rica etmek durumundayım. Ama bak az önce alıntısını yaptığınız rivayetin ehli sünnet tarafındanda sahih kabul edilmediğini söylemişsiniz. Hem ehli sünnet hemde siz sahih bulmadıysanız sorun ne. Neden kaçtıkları sahih oluyor ?
                                Osman 3 gün sonra döndü, burası tamam ama Ebu Bekir ve Ömer'de kaçtı. Osman'dan tek farkları onlar savaş bittikten sonra, Osman ise 3 gün sonra döndü. o halde sorayım, taktik aramak kaçıp gizlenip silahlar ortadan kalktıktan sonra geri dönmek midir?

[/quote]
                                Arkadaşım daha kaç defa yazmam lazım Zaten dağılmıştı tüm islam ordusu parçalanmıştı peygamber efendimiz ve cevresindeki sahabelerde savaşarak geri çekiliyorlardı. Hz.Ömer yaşadığını o ananladım diyor daha ne eklememiz lazım. Kırktane alıntına cevap verdim aynı şeyi yazdım yine aynı şeyi soruyorsun.
                                "sabreden derviş muradına ermiş" demişler acelen ne? hele sabret bakalım, görelim kimler kaçmış. senin hatrın için sadece uhud savaşında değil, Hayber ve Huneyde de Ebu Bekir ve Ömer'in kahramanlıklarını belgeleyeceğim.

[/quote]
                                Boşver benim hatırımı üstad hayberde kaçan olmadı kaleyi zabt edemeyen birlik geri çekildi. Sonrakide geri çekildi. Kaçtılar ve peygamber efendimizn yanına geldiler öylemi ? Yani her savaş islam ordularının zaferiylemi sonuçlandı ? Yada ilk denemede? Hayır yiğitler çarpıştı yiğitler şehid oldu yiğitler geri çekildi toparlandılar yine savaştılar. Savaş meydanında ileri atılmak yiğitlik ve cesarettir evet ama geri çekilmek asla korkaklık değildir. islamın ilk yayılma döneminde Peygamber efendimizin sayıca ve donanımca zayıf olduğu bir dönemde hicret etmesi kaçmakmıydı ? Bu davasını bırakacağı geri dönmeyeceği anlamınımı taşıyordu ? Asla ve asla. İslam büyüdü ancak dayıca ve donanım olarak savaşabilecekleri duruma gelince müşriklere savaştı. Her zaman söylüyorum sizler kendinizi gerçek olan sonuçtan koparmışsınız.
                                inan bende tekrar etmek istemiyorum. şu halde soru cevap ile gidelim, bu Ebu Bekir ve Ömer'in kaçmayıpta "geri çekil"dikleri nerede geçiyor? her hnagi bir kaynakta var mı?

[/quote]
                                Kaçtıkları hangi kaynakta var ? Neden herşey hakkında bir rivayetin olması gerektiğine inandırmışsınız kendinizi? Mücahidler böyle ateşli bir savaşın içinde kimin kaşıp kaçmadığının çetelesinimi tutacaklardı. . Sizin kastettiğiniz peygamber efendimizin çevresinde o anda olmayanlar anlıyorum ama sizin anlamak istemediğiniz bazı sahabelerin peygamber efendimizi şehid oldu sanmaları Hz. Ömerin tepeden baktığımda Resullahın yaşadığını anladım diyor. O tepeye çıkıncaya kadar mağlup olmuş peygamber efendimiz şehid olmuş ve islam ordusunun yenilgiye uğradığını düşünüyordu.
                                [quote author=Elmeddin link=topic=24502.msg165158#msg165158 date=1356882924]Alıntı<blockquote>Buda Hz.Osman için geçerli Hz.ebubekir ve Hz.ömer geri çekildikleri tepede Peygamber efendimiz ile birlikteydiler. Hatta hz.ömer ve ebu sufyan arasında bir diyalog yaşanıyor.</blockquote>
                                bu nerede geçiyor?

Ebû Süfyân’la Hz. Ömer Arasında Geçen Muhâvere

Müşriklerin saldırıları yavaşlayınca, Peygamber Efendimiz (s.a.s.) etrâfında toplanmış olan Müslümanlarla Uhud Dağı tepelerinden birine çekildi. Müslümanların bir tepede toplandığını gören Ebû Süfyân da, onların karşısında başka bir tepeyi işgal etti. Ebû Süfyân, Peygamberimizin (s.a.s.) sağ olup olmadığını kesinlike öğrenemediğinden merak içindeydi. Bu sebeple yüksek sesle üç defa:

"İçinizde Muhammed (s.a.s.) var mı? Ebû Bekir var mı? Ömer var mı?" diye seslendi. Rasûlullah (s.a.s.) cevap verilmemesini emretmişti. Kimseden ses çıkmayınca, müşriklere dönerek:

“Görüyorsunuz, hepsi de ölmüş. Artık iş bitmiştir." diye söylendi. Hz. Ömer (ra) dayanamadı.

“Yalan söylüyorsun ey Allah düşmanı, sorduklarının hepsi sağ, hepsi de burada." diye cevap verdi. Ebû Süfyân:

"Savaşta üstünlük nöbetledir, bugün biz Bedir’in öcünü aldık, üstünlük bizde…" diye gururlandı. Ömer (ra):

"Bizden ölenler Cennet’de, sizinkiler ise Cehennem’de." diye cevâp verdi.

"Ya Ömer, Allah aşkına gerçeği söyle. Biz Muhammed (s.a.s.) ‘i öldürdük mü?"

"Rasûlullah (s.a.s.) sağ ve senin bu sözlerini de işitiyor."

"Ya Ömer, ben senin sözlerine İbni Kamie’nin sözünden daha çok inanırım. Ölülerinize yapılan fenâlıkları ben emretmedim(9), fakat çirkin de görmedim. Gelecek yıl Bedir’de buluşalım." dedi. Hz. Ömer de:

“İnşallah!.." diye cevap verdi.(10)
                                1. bk. Âli İmrân Sûresi, 152
                                2. Buhârî, 4/2627 ve 5/2930; Tecrid Tercemesi, 8/457460 (Hadis No: 1269)
                                3. Müslim, 3/1415, (Hadis No: 1789)
                                4. İbn Hişâm, 3/77
                                5. Ahmed Zeynî Dahlan, es-Siretu’n-Nebeviye, 1/237
                                6. “Muhammed ancak bir peygamberdir. O’ndan önce de bir çok peygamberler gelip geçti. Şâyet o ölseydi veya öldürülseydi, siz topuklarınız üzerinde gerisin geriye mi dönecektiniz?..” (Âl-i İmran, 3/144)
                                7. Buhârî, 5/35; Müslim, 3/1416 (Hadis No: 1790); İbn Hişâm, 3/84; Zâdü’l-Meâd, 2/234
                                8. İbn Hîşâm, 3/88; Zâdü’lMeâd, 2/235
                                9. Kureyşli kadınlar savaş alanının tenhalığından yararlanarak, Bedir’de öldürülen yakınlarının öçlerini almak için şehitlerin kulak ve burunlarını kesmişler, karınlarını yararak ciğerlerini çıkarmışlardı.
                                10. bk. Buhârî, 4/26 ve 5/30; Tecrid Tercemesi, 8/457 (Hadis No: 1269) Zâdü’l-Meâd, 2/236238
                                11. Zâdü’l-Meâd, 2/246
                                12. Buhârî, 2/94; Tecrid Tercemesi, 4/655 (Hadis No: 661).
                                [/quote]
                                Burada
                                Ebu Mihnef r.a (ölümü hicri 157), "Futuhu Horasan", "Futuhul Irak", "Meğazi", "Maktelu Emirelmüminin a.s", "Maktelu Hüseyin a.s" ve daha bir çok kitap yazmıştır. "Maktelu Hüseyin a.s" kitabı elimizde mevcuttur.
                                Nasr b. Muzahim r.a (ölümü hicri 212), "Sıffın" ve "Cemel"
                                Yakubi r.a (ölümü hicri 284), "Tarihi Yakubi" diye bilinen kitabı
                                Mesudi r.a (ölümü hicri 346), "Murucuz Zeheb", "İsbatu vasiyyetu Ali a.s" ve başka kitapları vardır.

[/quote]
                                Kardeşim bu vermiş olduğunuz kaynakları inceleyeceğim vakit buldukça inşAllah.
                                benim siirlendiğimi de nereden çıkardın? sen "kaynak olarak sunduğunuz ne olursa olsun kabul görmemiş red edilmiştir." dedin, bende reddedenler kimdir diye soruyorum. kim reddediyor? şu nasibi döküntüleri mi? ziyan yok, bur normaldir, zaten onlar bizim kaynakları kabullenmezler aynı bizim onların kaynaklarını kabullenmediğimiz gibi. ama bize karşı delil olmasını istiyorlarsa çaresiz bunlardan delil sunmalıdırlar aynı bizim yaptığımız gibi.

kovma meselesine gelince, benim burada böyle bir yetkim yok, olsada yapmam, aksine sünnilerin gelip munazra yapmalarını isterim. çünkü çok uğraşmamıza rağmen delilin nasıl olacağı konusunu zorla anlatıyoruz, görünen o ki, bu konularda çok bilgisizler.

[/quote]
                                Bak kardeşim sünni olmadığımı sana belirtmiştim. Neden sünni kardeşlerimize benim yazıştığım bir konudan dolayı suçluyor ve hakaret ediyorsunuz. Onlar cahil değiller amma sizlerden çok daha doğrular.
                                Bazı şeylerinde delil gerekmediğini nezaman anlayacaksın çok merak ediyorum. Sadece islami değerlere saldırıyorsunuz insanların itikadinede ve ne varsa herşeye saldırıyorsunuz. Sizin özetiniz bu.
                                Bu kadar delil delil diyorsunda neden birtane delil koyamıyorsun o zaman. dört satırlık bir yazı bulmuşsun 40 tane mana çıkan. Koymuşsun buraya delil diye ne delili kardeşim delil dediğin şey kendini bile aydınlatamıyor.
                                [img alt=]http://www.velayet.com/Smileys/default/smiley.gif[/img] o zaman tüm bu süni kaynakları atıp gelin tüm meselelerimizi şii kaynaklarla konuşalım. ama sözünü ettiğiniz sözde "sonuç"a nasıl ve nerden ulaştınız? hayallerden mi?

[/quote]
                                Bahsettiğimiz sahabelerin kovulmadıkları sürgün edilmedikleri hayalmi kardeşim. Bu bir sonuç değilmi Suikast düzenleyen korkaklar efendimiz vefat edene kadar yanlarında. Peygamber efendimizin buna müsademi ettiğini söylüyorsunuz. Yok canım böyle birşeyi siz bile söyleyemezsiniz. Söyleseniz ne olurki sonuç yine böyle.
                                bir kardeş olarak sana bunu hiç bir şia'ya anlatmamanı tavsiye ederim, sünnilere belki yuttura bilirsin ama gerçekten söyüyorum hiç bir şia bu masala inanmaz. söylediğinde hemen benim sorduğum soruyu sorarlar, sende cevap vermemiş, geçiştirmişsin, o yüzden tekrar soruyorum: madem bu Ebu Bekir her şeyi İslam adına yapıyordu, bu kadar fedakardı niye 1 ay, 5 ay ve s. gibi bir müddet geçtikten sonra, senin deyiminle ortalık yatıştıktan sonra hilafeti imam Ali a.s'a devretmedi? niye öldüğünde Ali a.s'ı değil Ömer'i tayin etti?

inan bana, bu söylediklerin ve bunun gibi benzeri sözler önemsizdirler, kusura bakma ama sinek vızıltısı gibidirler. kimse bu senaryolarla tarih öğrenmez.

[/quote]
                                Yazımda belirtmiştim bu konu tartışılabilir çünkü Hz.Ali(r.a) ye iade etmeleri gerekirdi.
                                Sonradan iade etmemek kısmında bir çelişki yaşandıysa bunu bilemiyorum bu konudada ben sizinle mutabığım. Araştırılmalıdır. Vardır sende bunun için deliller abi sen yaz onları bende sorayım bu konuyu bakalım bunun içinde rivayetler kesin vardır. Hatta halifeliğin en başından verilmemesi için öne sürülen gerekcelerden bir kaçi Hz.Ali (r.a) Yaşının bahsi geçen sahabelerden küçük olması gibi durumlarda şia portallarında görmüştüm. Bu bana şeyide çok düşündürüyor kardeşim binlerce insanın şahit olduğu "HUM" hadisesinden sonra insanların neden HZ.Ali yi yanlız bıraktıklarıda. Yani zor dönemlerdi birşeyler oldu birşeyler dengeleri değiştirdi. Ama Hz.Ali (r.a) Bunu kabullendi madem Hz.Ali (r.a) imam ve sizler imama uyuyorsunuz bunu Hz.Ali (r.a) bile kabullendi siz neden kabullenmiyorsunuz? Belkide ümmetin selameti için belkide müslüman kanının akmaması için belkide daha farklı nedenlerden dolayı.
                                bu müşrikler, irtidad savaşları nereden çıktı ki? bana irtidad savaşları ile ilgili sünni kaynaklarda bile senedinde meşhur uydurukcu ve zındık Seyf b. Ömer bulunmayan bir tek haber göstere bilir misin?

burada söylediklerin aslında Nebi s.a.a ve imam Ali a.s'a hakarettir. yani onlar haşa müşrikleri, savaşları, irtidadı ve s. düşünmüyorlardı, bu konuda bilgisizlerdi, saflardı bu yüzden haşa Nebi s.a.a hata ederek Ali'yi atamışdı, Ali de hata ederek nebi s.a.a'in cenaze işleri ile uğraşmışdı.... tek haklı Ebu Bekirdi, ondan başka kimsenin aklı almıyordu ha? yemezler kardeşim, yemezler.

[/quote]
                                Kardeş bak Haklı olma meselesi değil Sünni kardeşlerin bakış açısını söylüyorum size en azından bir kısmın çoğunluk olan diğer kısmı hatta tamama yakın olan kısmı "HUM" hadisesini ve beyan edilenlerin HZ. Ali (r.a) yi halife atamadığını sadece dost ve kardeşinizdir gibi mesajlar verdiğini buna gerekce olarakda Hz.Ali (r.a) nin çok düşmanları olduğundan dolayı onu garanti altına almak için böyle mesaj verdi Resulu ekrem hazretleri diyorlar bunları zaten biliyorsunuz. Benim ise bu duruma katılmam mümkün değil. Çünkü hutbenin 7 yerinde hatta daha fazlasında halife vekil olarak kastedildiğini anlıyorum. Şimdi ben bunu böyle anladım diye suçlumuyum.
                                tek haklı Ebu Bekirdi, ondan başka kimsenin aklı almıyordu ha? yemezler kardeşim, yemezler.

[/quote]
                                Kolpa yapma bana Kardeş bu tarzda konuşma Allah aşkına yakışıyormu. Şimdi sokak ağzıylamı konuşmaya başlayalım
                                sünni olmadığını söyleyen birinden klasik sünni cevabı geldi. ne diyeyim Allah insanı taassup ehli etmesin, taassup adamı kör eder. yav Nebi s.a.a tüm bunları bilmiyormuydu ki, Ali a.s'ı tayin ediyordu? yav kusura bakmayın ama körmüsünüz? Allah c.c "Allah ve peygamberi bir işe hükmetti mi mümin erkek ve kadın için başka seçim yoktur" diyecek, siz havadan sudan habaneler bulup bu emirlere karşı çıkanları haklı göstermeğe çalışacaksınız ha?

[/quote]
                                Kardeşim bak Vallahi sünni değilim Müslüman değilmisin. Sünni değilim Allahın ipine sıkı sıkı sarılın parçalanmayın diye bir ayet varken ben şu mezhebe bölündüm dermiyim hiç
                                Haklı göstermeye çalışmıyorumki sen 1400 sene öncesinin net olarak anlaşılamayacağını anlayamıyorsun yani karanlıkta el yordamıyla gidiyorsun birşey geliyor eline bak buldum diyorsun etraf karanlık olduğu için kimse senin neyi bulduğunuda bilemiyor. bu yüzden kabul görmüyor. Her zaman dediğim gibi sonuç önemli sadece bu bahsi gecen sahabeler için Peygamber efendimizden güzel ve övgü dolu sözler var. Sizin kaynaklarda tam tersi varsa neden veripte olayı bitirmiyorsunuz delilci kardeşim ?
                                yok, bence sadece neden vermediğini değil, birde neden biat etmeyenler üzerine yürüdüklerini göz önüne alalım, o zaman belki anlarız ha? bkz:

[/quote]
                                Kardeş şu topicden bi kurtulayım daha nelere nelere bakıcam şaşarsın. Ama orada ne bulacağımıda bilmiyor değilim.
                                sünni olmayan birinden ikinci bir klasik sünni atağı. 1400 sene önce idi, Nebi s.a.a söylemiş geçmiş, boşverelim ne olacak öyle mi? cevap, için bkz:

[/quote]
                                Tamam orayada bakıcam kardeş.Ordada ne bulacağımı biliyorum. Ama ben yinede sünni değilim. Bak Allahı şahit ettim artık sana kalmış inanıp inanamamak. Ben boşverelim demedimki. Böyle birşeyin mümkün olmadığını söyledim siz hala Hz.Ali (r.a) 1. halife yapmaya çalışıyorsunuz bende diyorumki zaten hz.ali birinci halifeydi. Hz.Ali yi peygamber efendimiz (s.a.v) halefe tain etti Hz.ebubekiri halk seçti biat etti. Ama o bile bunun savaşını vermedi siz neden veriyorsunuz. Versenizde ne değişecek tarih sahnesinde Hz.Ebubekir 1.halife oldu.
                                bak hele, sünni olmayan bu kardeş klasik sünni atakları ile bir anda şiileri kenara itti, tüm iddalarının yalan olup aslında Ali a.s'a uyanların sünniler olduğunu ıspatladı ha? pes doğrusu.

Ali a.s'ın savaş vermediği, hakkını talep etmediği bir iftiradır, başka bir şey değil. Ali a.s hakkını aramış, gerçekleri söylemiştir ama öküz insan dilinden anlar mı? anlamayanlar Firavun denizde boğulduğunda "tevbe ettim" dediği gibi ölüm ayağında "keşke..." demişlerdi, bkz:
                                Ebu Bekir: "keşke Fatıma’nın evine hücum etmeseydim"

[/quote]
                                Neyse bu mesajı bir yollayım sen daha vallahi dediğimi görmedin çünkü. Kardeş senin hayal gücün çok geniş biliyormusun ? Yada travma geçiriyorsun Hz.Aliye sünnilerin uyduğunumu ispatladım ? Kardeşim Savaşmadı işte Hz.Ali (r.a) Savaşmadığı yalanmı. Hakkını aramakla savaşmak farklı. Siz onlardan 1400 sene öteden hakkınımı arıyorsunuz ? Evet Hz.Ali (r.a) beat etmedi Hz fatıma annemiz vefat edince etti değilmi sizin bir rivayetinize göre etmedi bu sorun değil. Ama İslam hilafetine karşı asla savaşmadı. savaştı diyorsanız koyun delilinizi.
                                sen hangisinin demesini beklersin? Ali a.s'a karşı düşmanlığı zerre kadar şüphe götürmeyen ibni Teymiyye bile "ben nasibiyim" dememiştir, sünniler "biz Ebu Bekir dinindeyiz" mi diyecekler? uzağa gitmeyelim, bizzat sen burada tevilden tevile atalayarak, hayali senaryolar kurarak neyi amaçlıyorsun? Rasulullah s.a.a Ali a.s'ı halife tayin etmiş, sen burada Ebu Bekir, Ömer ve bu makamı kendileri için gasp eden diğerlerini kurtarmak için bir "ebu bekir durumu kurtarmak için hilafeti ele aldı" diyorsun, bir "yok Ali çok adam öldürmüştü o yüzden..." diyorsun, bir yanda da "1400 yıl önce olmuş" diyorsun. şimdi sen söyle, kimin dini üzere olduğun belli olmuyor mu

[/quote]
                                Bak usta sen şirkin kapılarını zorluyorsun seni edebe davet ediyorum. Benim hangi dine mensup olduğumun kararınıdamı sen vereceksin ? Birde tevilden tevile atlayan sensin kardeşim kendini gör biraz kör olma lütfen. Ve ehli sünnetten kardeşlerimize böyle söyleme ayıptır. Banane teymiyy den. ne alaksı var şimdi saçma sapan delil olark koyduğunuz şeylerin bununla. Daha açtığınız konu kendi başlığıyla çakışıyor. Ama "şia" konusunda kesinlikle ehli sünnetten kardeşlere hak verdim. Gerçi şia demeyim senin yüzünden tüm şia kardeşleri hedef almış gibi olmayım. birazdaha sakin olmaya ve edebe davet ediyorum.
                                Bu yazışmanın buralara varacağını tahmin ediyordum çünkü yöntemleriniz teşhir olmuş. Kafir demeye kadar götürürsünüz işi ne diyim Allah ıslah etsin.
                                onlar Şia'dan bir gurup falan değildir, kafir ve necistirler, hariciler ve nasibiler gibi. Allah hepsine lanet etsin.

[/quote]
                                Ama şiadan ayrılmalar değilmi kardeşim? Yanlışmı biliyorum
                                kardeşim gerçekten anlamıyorsun. yav bu korkak tilkiler niye Ali, Ebu Ducane, Nebi s.a.a ve diğerleri gibi savaş meydadında kalmadı? bunların aklı almıyormuydu geri çekilip saldırmak gerektiğini? bir "taktik" dedin, bir "hepsi ölseydi ne olurdu?" dedin.

[/quote]
                                Yahu kardeşim düşman saldırısı esnasında herkes parçalandı diyoruz sana bunu ben gördüm diye söylemiyorum uhud savaşının tarihi anlatımında bu mevcut aç bir oku yahu. Parçalanan birliklerden peygamber efendimize yakın kalanlar kahraman uzak düşenler korkak dahada uzak kalanlar dahada korkak gibi bir sonuca varılmazki. buna arı olarak peygamber efendimizin şehit düştüğü yankılandı savaş meydanında ve herkes geri çekiliyordu. Şu nları yaza yaza öyle bir ezberledimki eğer bu konu hakkında bir soru çıkarsa sınavda kesin A alırım. Abi yazıyorum yine soruyorsun.
                                [img alt=]http://www.velayet.com/Smileys/default/smiley.gif[/img] ya gerçekten anlamıyorsun yada diğerleri gibi anlayamıyorsun. sen bir şey söyledin, bende diyorum ki, bunu nereden söylüyorsun? kaynakta mı var? varsa buyur yaz. yoksa nereden bu bilgiler? haşa vahiy mi? yoksa şahit mi oldun? bilgi kaynağını sormak problem mi oluyor?

[/quote]
                                Ya kardeşim verdim yukarıda işte kaynaklarınıda bak bakalım ne değişecek hiç bişey. Kardeş bak adminsiniz modsunuz diye ikide bir hakaret sınırına yaslamayın kendinizi ya adam gibi konuşalım yada .Ayıp vallahi bukadar çizgiden çıkacağınızı düşünemedim ben.
                                evet hakikatler ancak İslam/Şia da vardır, diğerlerindekilere güvenemeyiz. ancak İslami/Şii kaynaklarda bir olay sahih olarak bize gelmişse, aynı olay da muhalif kaynaklarda aynı şekilde varsa İslami/Şii kaynakların şehadeti ile muhalif kaynakta geçen sözler de kabul edile ve muhaliflere karşı delil sunula bilir.

[/quote]
                                Onlarda sizinkilere güvenmiyor bu kadar işte problem varmı yok. Onlar sizin kaynaklarınıza acem palavrası der siz onlara faklı birşeyler dersiniz böyle gider. Adamlar sana hayatın boyunca çürütemeyeceğin delili vermişler kardeşim "Sonuç"
                                Sonucuna bakacaksın şu anlattıklarınız küfre varan şeylere rağmen O halifelerin Hz.Peygamber efendimizin o sahabeleri neden yanında tuttuğunu açıklayamıyorsunuz. Açıklayamazsınızda çünkü anlattıklarınızın içinde yalan çok. gerçeklerde var ama yalanda çok.
                                online üye ile mi irerlemelerimizi tespit ediyorsunuz? o zaman bu forum sayesinde gerçek islam'a geçmiş olan kişilerle tanışın bence.

[/quote]
                                Olabilir kardeşim inşAllah diyelim. Nasib olursa tanışırız inşAllah. Ama kimbilir kaç kişiyi dinden imandan soğuttunuz.
                                olmayan şeyin nesini yalanlayayım ki? ha Taberi yazmış ha o dönemde yaşamış bir hristiyan veya yahudi yazmış farketmez. dinleri açısından değil, kişilikleri, bilgi kaynakları bizim nezdimizde sabit olmadığı için.

[/quote]
                                Babacan bak tamam Sana bahsettiğim "Sonuç" kısmını bana izah et bana en büyük iyiliği etmiş olursun.
                                eminim öyledir, aksi halde gelip burada bir yandan "Nebi sa.a. Ali a.s'ı halife tayin etti", diğer yandan da Ebu Bekir'in hilafeti ele geçirmesine hakk kazandırmaya çalışmazdın.

[/quote]
                                Güzel kardeşim o olay öyle olmuş ben neyapabilirim. Ama Hz.Ali (r.a) peygamber efendimiz tarafından halife tain edilmiştir. ben nasıl bunu inkar edebilirim. Bunun yanında bazı karmaşık durumlardan dolayı Hz.Ebubekir (r.a) halife seçilmiş Hz. Ali(r.a) hakkını aramışsada savaşa kadar götürmeyip ümmetin geleceği için kabullenmiştir. sonraki halifeyide ondan sonraki halifeyide kabul etmiştir.
                                bu kopya yapıştır iddası çok uzadı ve gerçekten canımı sıkıyor. madem bu konuda bu kadar kesin bilgin var, o zaman gel mübahele yapalım. eğe ben kopya yapıştır yapıyorsam Allah bana, yok eğer yapmıyorsam sana lanet etsin.

amin de.

[/quote]
                                Ah kardeşim ah nediyim sana ben. Daha neler ya.
                                Şükürler olsun bitti.
                                selam ve dua ile kardeşim. ama seni çok sevdim bilesin. Sende ümmetimizin tüm evlatlarını sev.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X