Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

UHUD SAVAŞINDA "HZ. EBU BEKİR, HZ. ÖMER, HZ. OSMAN"

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: UHUD SAVAŞINDA "HZ. EBU BEKİR, HZ. ÖMER, HZ. OSMAN"

[img width=825 height=600]http://a1212.hizliresim.com/14/z/hhhcj.jpg[/img]

Yorum

[img width=825 height=600]http://f1212.hizliresim.com/14/z/hhhcw.jpg[/img]

Yorum

[img width=825 height=600]http://a1212.hizliresim.com/14/z/hhhdn.jpg[/img]

Yorum

[img width=825 height=600]http://f1212.hizliresim.com/14/z/hhhfm.jpg[/img]

Yorum

Elimde 1994 Kahraman Yayınları basımı Siret-i İbn-i Hişam Tercemesi Mevcuttur. Bu Kitabın 3. Cildinde Uhud Savaşına 64 Sayfa yer verilmiştir. İncelediğimiz bu 64 sayfada İlk Üç Halifenin her hangi bir kahramanlığına, Savaş meydanında savaşmasına, Cesaretine tanık olamadık. Yalnız bir yerde Savaşın bitişine yakın geri dönenlerin döndüğü vakit içlerinde Halife Ömerinde bulunduğu bir grup bir tepeden Halid bin Velid ile ekibini indirmiş diye geçiyor. Kabul etsek bile Geri dönüşten sonra olduğu zaten okunduğunda kesin olarak anlaşılıyor. Vel Hasıl biz her halükarda buna da inanmıyoruz. Kitap, Ölenlerin, yaralananların, Savaş meydanında cesurca savaşanların, Kimin, kimi öldürdüğünü apaçık yazmasına rağmen bu noktada İlk Üç Halifeye dair işaret söz konusu değildir.

[img width=430 height=600]http://g1212.hizliresim.com/14/z/hhj1s.jpg[/img]

Yorum

S.a Değerli kardeşim Murazaali
              [quote author=Murtazaali link=topic=24502.msg165220#msg165220 date=1356951902]

Siz bu üslubumu farklı algılayabilirsiniz. Verecek cevabı yok, Kaçtı vs. diyebilirsiniz. (Gerçi bunu sizden beklemiyorum)

[/quote]
              Böyle birşey yok. kimden ne için kaçasınızki konuşuyoruz sadece. Aslında bende sizin gibi konuşmak istemiyorum çünkü hakaretler başladı. Sizin için demiyorum. Mesajlarımdan birinde bana uslupsuzluk yapan kişilere hakkımı helal etmiştim zaten. Ama sünni kardeşlerimizin büyük çoğunluğunada dil uzattınız onlar edermi bilemem. Dil uzattınız lafım size değil uzatanlara

Muhterem Hicret Kardeşim! Bu konuda konuşulması gerekeni, sunulması gerekeni kaçgündür karşılıklı olarak sunduğuma inanıyorum. Her daim sizin sözlerinize bian dönüp, dönüp aynı noktaya gelmemiz işi gerçek çıkılmaz bir hale yani Cedel'e götürüyor.

[/quote]
              Evet abi bende aynı şeylerden dolayı sıkıntılıyım malesef.

Bu ise sağlıklı bir sonuç doğurmaz. Dolayısı ile Saygı duyduğum bir kardeşimin Nasihati üzere bu konuda sizinle tartışmayı kesiyorum. Size sunulacak her şeyi sunduğuma inanıyorum. İnşaallah bu konuda ekleyeceklerim devam edecektir.

[/quote]
              Hayır hiçbirşey sunamadınız malesef çünkü Konu başlığınız yanlış sizde kabul ettiniz. Ben size yemek tarifi diye yenibosna otobüs duraklarının adresini versem ne olur ? Bu nebiçim yemek tarifi dalgamı geçiyorsun dersiniz değilmi.

Fakat sadece iş kötü bir sonuca gitmesin, cedelden uzak olayım diye sizinle karşılıklı tartışmayı burada noktalıyorum. Nitekim hemen hemen her cevabımda dönüp aynı yere gelmek iyi değil.

[/quote]
              Evet kardeşim katılıyorum bende bu konuda sıkıntılıyım zaten.

Ben size karşı asla kötü bir üslup kullanmadım. Şayet olduda bilmeden kullanmış isem Hakkınızı helal ediniz.

[/quote]
              Benden yana helal olsun kardeşim sizde helal edin.

Allah'u Teala(c.c) buyuruyor ki; "Rabbinin yoluna hikmetle ve güzel öğütle çağır. (Nahl, 125)

Biz yazıştığımız her konuda şu ayeti şiar edindik. Ve elimizden geldiğince delil sunduk delil istedik.

[/quote]
              Abi o zaman güzel öğütlerle çağırın ebubekirin dinindensiniz "TİLKİ" gibi benzetmelerin neresinde güzel öğüt varki.

"Deki: Kesin kanıtınızı -burhanlarınızı- getirin" (Bakara,111)

[/quote]
              Abi siz bu ayeti burdaki tartışmamız için nakletdiyseniz. Hakikaten uymalısınız bu ayete.

Bu size karşı bu bölümde son mesajımdır. Allah sizi hayırlara çıkarsın. Selametle kalınız.

[/quote]
              Amin ecmain kardeşim.

as. Siz cevabınızı verebilirsiniz kardeş. Sıkıntı yok. Ama ben cevap vermeyeceğim artık. Çünkü sonuç yok.

[/quote]
              Abi sonuç var Binbirtürlü iftira attığınız sahabeler uzaklaştırılmadı ihraç edilmedi sürgüne gönderilmedi herhangi şerri bir hüküm giymedi hep o sancağın Ve Peygamber efendimizin (s.a.v) yanındaydılar ve herzaman övüldüler. Bu herşeyin sonucu değilmi?
              Siz her ne kadar bizim delil sunamadığımızı iddia etseniz de, Sunduğumuz delilleri önce Allah sonra Taassupdan uzak insanlar mutlaka görüyordur. Ki bu noktada sunulması gereken inanın daha bir çok delil söylenmesi gereken bir çok söz mevcuttur. Daha öncede belirttim. Biz ulaşabildiklerimizi buraya aktardık. Ulaştıkçada aktarmaya devam edeceğiz. Ve Biz bu halifelerin değil bu “Uhud” savaşda, diğer savaşlarda da her hangi bir kahramanlıklarının olmadığını yineliyoruz. Eğer var ise buyrun sunun, inceleyelim.

[/quote]
              Bende yineliyorum; başlığı değiştirin o zaman. Kahraman olmadıklarıyla ilgili bir başlık olsun.

Süfyan ile Diyalog muhabbetine değinecek olur iseniz bunun kahramanlıkla ne alakası var diye sitem ediyor ve zaten savaş, olup bitmiş, geri dönenler dönmüş ve bu diyalog gerçekleşmiş. Şayet kaçış öncesi bu diyalog vuku bulmuş olsa idi en azından Tarihin sansürlü avukatları bunu yazardı veya buna dair içinde bir işaret olurdu.

[/quote]
              Kahramanlığına delil olsun diye koymadım çünkü uhud savaşında parçalanmış bölünmüş birliklerin 3 yada 4 sınıfda incelendiğini belirtmiştim Bunlardan birincisi peygamber efendimize çok yakın olanlar 2,3 ve 4 cü gurubun daha uzakta olduğunu ve birbirleriyle iletişimi olmadıkları buna takriben geri çekilme anında 4 cü guruptakilerin çok uzaklaşarak 3 gün sonra geldikleriyle ilgili. Ebu sufyanla dialog Hz.Ömerin Hz.Ebubekirin 3 gün sonra gelenler arasında olmadığını belirtmek içindi aksi taktirde ebu sufyanla konuşamaması gerekecekti.

Ehl-i Sünnet’e Saldırma konusuna gelince. Muhterem biz bu siteyi Vahdete aykırı tutumlar sergilemek, Ehl-i Sünneti yerle bir etmek için açmadık.

[/quote]
              Şahsi bir görüş beyan etmek istemiyorum açmadık diyorsanız açmamışsınızdır. Ama yaptıklarınız aksini söylüyor. Şahsi fikirler bizi bağlamaz dersen üzerine bir sorumluluk almış olursun. O halde bu saldırıları yapanları engellemelisiniz. Hazret diye başlayıp "TİLKİ" diyerek bitirmekle olmaz. Sizin engellemeniz gerekiyor öyleyse.

Bizim bu siteyi açmakta ki ilk amacımız Sanal dünyada inancımıza karşı yapılan her türlü iftiraya, yalana Belgeleri ile cevap vermektir. Ve ek olarak İslam Tarihinde, İslamda bir çok doğrunun aslında yanlış, bir çok yanlışında aslında doğru olduğunu anlatmaktır. Şayet bunu delilsiz olarak yapmış olsak Amenna deriz.

[/quote]
              Abi o zaman boş delillerle yapmayın bunu. Delil diye 40 tane manaya gelen şey koyuyorsunuz Bizcede ehlisünetcede sahih kabul edilmeyen bir hadis diyorsun Peki neresi delil oluyor bunun?

Bakınız, Suikast olayına inanmayabilirsiniz. Kabul etmeye bilirsiniz. Kabul etmediğiniz için ne dinden çıkarsınız, ne de aşağılanırsınız. Bunda bir problem yok. Ama tek problem bu konuda ki üslubunuzdur. Halbuki geçip ilgili başlıkta bu konuda bilgi paylaşımda bulunsanız bu hem sizin hemde takip edenler için hakikatin ortaya çıkması anlamında daha faydalı olur.

[/quote]
              İnanmamaktan çok daha ötelerdiyim sende buna inan kardeşim. Kabul etmiyorum zaten. Uslubumda bir yanlışlık yok siz bana kaba davrandınız halifelere tilki dediniz ebubekirin dini üzeresiniz dediniz haşa.
              Ben nededim Allahın lahaneti ehlibeyt düşmanlarının üzerine olsun amin. Yiğitliğin cesaretin secaatin adıdır hz.Ali (r.a).birazda sen düşün abi kim kime uslupsuzluk yapmış. Ayrıca "Halifeler kaçtı" "Suikast" "sakife komplosu" gibi ortaya attığınız durumlar bir biriyle keşiyor kesiştiği nokta sizin amacınız ve yönteminizdi. Diğer iki konu nekadar mesnedsizse kaçmaları konusuda öyle. Burada bozuk olan uslup ne. Sanırım tarz demek istediniz.
              Sakife Komplosuna gelince. Bu konuda kendi sözünüzle çelişiyorsunuz. Nitekin, Hilafet hakkı Hz. Ali a.s’ın olmalıydı, Peygamber Hum suyu kenarında bu hakkı ona vermişti fakat bu hak elinden alındı diye ibare ve beyanları kullandığınız için şimdide bunu KOMPLO diye bize yansıtmanız bir çelişkidir.

[/quote]
              Bakın açıkladım zaten "Sakife komplosu" Sizin tabirinizdir ben orada yaşananlara komplo gözü ile bakmıyorum o kadar yazmıştım zaten mesajlarımda buraya yazmak gereksiz diye düşünüyorum.
              Hilafet Hz.Ali (r.a) nin olmalıydı değil Zaten hilafet Hz.Alin(r.a) Hakkıydı ve hum hutbesiyle ilk halife olduğunu ben kabul ediyorum. Sizin kabul etmek istemediğiniz şey ise müşrikler harakete geçmişti münafıklar şaşmıştı hilafet garip garip insanlar talip olmuştu. Burada bir tehlike mevcut bu tehlikeye karşı ictihad yapmak mecburiydi. Aksi taktirde felaketle sonuçlanabilirdi.Benim bakış acımda bu kardeşim.

Sakife konusu Suikast olayı gibi değildir. Çok meşhur bir olaydır ki bütün Tarihler bu konuya değinmiştir. İnsaf ediniz.

[/quote]
              Abicim elbette. Ama durumu bütünüyle değerlendirin.

Bu üslup size yakışmadı. Teessüf Ederim.

[/quote]
              Tamam abi özür dilerim gücendiyseniz. Siz bana çok daha ağır şeyler söylediniz.

Size karşı lisan ve lügatımı bozduğuma zerrece inanmıyorum. Ve bu konudada teessüf ediyorum Kardeş.

[/quote]
              Abi sen bozmadın ama diğer kardeş bozdu. Ben sadece sana söylemiyorumki.

Bu konuda şimdi rahatladım. En Azından KAÇMA konusunu kabul ettiniz. Bu konuda bir ek daha sunayım. Lütfen Meallerden ziyade Tefsirlere ve Tefsirlerde bu Ayette ki ilgili kelimenin nasıl geçtiğine bakınız. “Ayrılmak” “Kaçmak” üzerine düşüncemi önceki yazımda arz etmiştim. Hadi bizde sizin AYRILMAK kelimenizi kabul edelim. Ama bakın burda da bir sorun ortaya çıktı. Siz Ayette geçeni Şükür ki kabul ettiniz ama şu yorumunuza bakar mısınız?

[/quote]
              Bakın sizler kaçanları ayrılanları ve maksatlarını tam olarak ortaya koyamadığınız için bende bu ayetin Hz.ebubeki ömer ve osmanı işaret ettiği tefsiri koyun dedim. Çünkü bahsi gecenlerin içinde sadece Hz.Osmanın durumu buna uygun o zaman başlık sadece Hz.Osmanın kaçışı olsun.

Bakınız biz bu mantığa bu düşünceye tüm delil ve belgelere rağmen Kurtarma mantığı diyoruz. Açıklayalım yinede kardeş. Burda Muhatabın SAHABELER olduğu kesindir. Nitekim daha önce sunduğumuz belgelerde Allah Resulünün üzülerek kaçanlar “ayrılanlar” için ASHABIM dediğini görmüştük. Yani bu kaçanların SAHABELER olduğu kesinlik kazanmıştır. Buna sizinde inandığını anlıyorum. Peki kim diyorsunuz. Bana, beni,m sunduğum Camiul Usuldeki listeyi sunmuştunuz. O listedekileri çıkın geri kalan tüm sahabe Kaçmıştır. Geldik Listenin en başında ki Halife Ebu Bekire. Liste başınıda, Liste başının kendi sözü olan “Geri dönenlerin ilki bendim” sözü ile karşılaştırın. Anlaşılan şu oluyor. Bazı tarihler Kaçmayanların içinde Ebu Bekir konusunda Hata yaptığı gibi bazıları da Kurtarma mantığı ile Ebu Bekiri ayırt edememiş içeriğe dahil etmiştir. Ve ne tesadüf ki, Liste başı beyan edenler kendisine ait her hangi bir Kahramanlığınıda sunamıyorlar. Yani Uhudda Ebu Bekir şunla savaştı, bunu yaraladı, şunu öldürdü sözlerine rastlayamıyoruz. Siz rastladınız mı?

[/quote]
              Abi yok kurtarma mantığı kimsenin bi yere düştüğü yokki kurtarılmaya çalışılsın.Nedenleri bile tam belli değilken Hz.Peygamber bile Hz.Osmanı kabul etmişken. Hz.Osman kaçmış hadi şii olalımmı diyelim.Hayır tabikide. O kendi savunmasını yapmış Peygamber efendimiz kabul etmiş akabindeki diğer savaşlara yine katılmış. Burda bizim Hz.Osmanı redetmemizi gerektiren bir durum yok. Olsaydı Peygamber efendimiz s.a.v yapardı.

Bakınız halen Kaçanları koruma kollama görevinize devam ediyorsunuz. KORKAK olduklarını Ayetten anlamıyor musunuz? Öyle bir KORKMUŞTULAR ki “Allah Resulü arkalarından bağırıp, çağırıp seslenmesine rağmen dönüp arkalarına bile bakmıyorlardı” Al-i İmran 153’de geçiyor bu. Allah aşkına insaf edin artık.

[/quote]
              Tamamda abicim koyun tefsiriki bilelim hz ömermi ebubekirmi osmanmı kaçan. Belkide kaçan münafıklar yada başka sahabelerden bahsediyor. Bu tam olark kesin değil. Yoksa ayeti inkar edeceğimi beklemiyorsunuzdur inşAllah. Allaha sığınırım.

Diyorsunuz ki: Henüz kaçan ve ayrılan yok! Savaş başlıyor herkes meydanda müşrik ordusu mücahitler karşısında yenilgiye uğruyor ve geri çekilmeye başlıyorlar İslam ordusu müşrikleri geri püskürtüyor bu esnada zafer sarhoşluğuyla ganimetleri toplamaya başlıyor mücahidler. Bu durumu gören okcular Allah resulunun (s.a.v) Asla terketmeyeceksiniz buyurduğu tepeyi zafer bizimdir diyerek ganimet toplamaya gidiyorlar.

“Heniz KAÇAN ve AYRILAN yok” dediğinize göre artık bunu kabullendiğinize rahatlıkla inanıyorum. Ne mutlu size.

[/quote]
              Birşey kabul etmiş değilim kardeşim uhud savaşındaki detayları kendi dilimce aktarıyorum size kelime cımbızlamayamı başladın. Ben diyorumki Ne kaçanın kim olduğu net olarak belli ne ayetler kişi bazında işaret etmiş nede sahih değil dediğiniz rivayetler. Ne söylediğimi siz zaten anladınız.

Bu sözünüzde Ganimet peşine koşan ilk Mücahitler, Okçular kim acaba? Sahabeler mi? Yoksa Münafık dedikleriniz mi? Şayet Münafıklar ise bu Ordunun büyük çoğunluğu size göre Münafıklardan mı oluşuyordu, şayet öyle ise Paygamberin ASHABIM dedikleri kimlerdi? Ve Okçular! Bunlar kim? Onlarda mı Münafıklardı? Sahabeler değillerdi değil mi?

[/quote]
              Sen söyle abi kimlerdi varsa böyle bir çetele yazın uzun ve uzadıya ve bu listeye görede editleyin konu başlığını.

Siz burada yine meseleyi adeta pamuk gibi yumuşatıyor ve şu ayeti yine görmezden geliyorsunuz.

[/quote]
              Abicim yumşatmıyorum aytte kişi olarak işaret edilmiyor o zaman Hz ebubekir ömer osman diyemezsiniz.
              Tefsirde kişi olarak işaret ediliyorsa tefsiri koyun buraya en 20 defa istedim sizden. geriye kırk manaya gelen sizinde sahih olarak kabul etmediğiniz o alıntı kalıyor. Onuda yeterince irdeledik.

Evet böyle bir diyaloğu Kaynaklar yazmıştır. Ama bu diyalog sizin bahsettiğiniz gibi hemen, acilen olmamıştır. Bu diyalog savaş tamamen bittiğinde olmuştur.

[/quote]
              Ne farkeder 3 gün sonra dönenlerden ve kaçanlardan olmadığı anlamına gelir.,

Aslında bunu fazilet ve cesaret örneği diye sergileyenler şunu sorgulamalıdır. Peygamber Meydanda yaralanır iken, birkaç kişi ile yapayalnız iken Ömer Neredeydi? Allah aşkına aklınıza yüzbinlerce insandan oluşan bir ordu gelmesin.

[/quote]
              Abi sen söyle nerdeydi ? belki orada çatışıyordu belki birazdaha uzağında halid bin velid arkalarından dolaşınca herkes paamparça olarak kalakaldı bunda anlaşılmayacak ne var. Hz.Ömer düşman ateşi içinde kaldıysa o nu korkakmı yapar? Hayır.

O ufacık meydanda, safda Peygamberi görmedim, bir müşriğin Peygamberi öldürdüm narasına kandık muhabbetleri pekte inandırıcı gelmiyor bana. Faraza dediğinizi kabul etmiş olsak bile yine karşımızda ayet var. “Peygamber arkadan sesleniyor ama siz dönüp ardınıza bile bakmıyordunuz” İnsaf edin. Peygamberin sesini duymalarına rağmen öyle bir korku ki Ardlarına bakmıyorlar. Sesini duyduklarına dair Kuranın beyanı vardır. Bu bir itiraftır. Görmedin hadi kabul ettik. Ya ses. Hadi hepsi değilde en azından bir kaçı bile bu sesi duyupda ya Peygamber ölmedi diyemez mi? Allah aşkına biraz fikir yürütün ve düşünün.

[/quote]
              Abi ben tekrardan söylüyorum tefsir koy buraya. Hani ayette "ebu cehil sırtında odun taşıyordu cehenneme" Bak ben senden bire bir isim geçmiş olsun demiyorum ayette sadece tefsir koy o kişilerin isimlerine işaret eden. Benim ayete birşey dediğim yokki amenne Rabbimizin buyruğudur tereddüsüz kabulumdur. Fakat bana mealle gelme kendi kaynaklarının mealide gelme sadece o kişilerin kaçtılar diye zikredildiği ayrıntılı bir tefsirde olabilir. Ama yok işte. Yine 6 satırlık sahih olmayan 40 manaya gelen rivayete kaldın.

Hayır mevcut değil. Ben alıntıları bir bütün olarak incelemenizi defalarca bildirmiştim. Ama siz bunu yapmıyorsunuz. Sadece bir eseri görüyor Ebu Bekirin itirafını ise es geçiyorsunuz. Ve Ayet.

[/quote]
              Hadi ya olaya nasıl bakacağımızın şeklinide mi kanunudamı sen koyacaksın. Beynimide çöpe atıp geleyim istersen daha rahat olur. Siz hem sahih değil diyorsunuz hem Hz.Ali ye iftira ediyorsunuz hemde ayrıldılar kelimesini kaçmak olarak algılayıp ebubekirin kaçması olarak anlayın diyorsunuz ve gerisine kafa yormayın zaten hadis sahih değil diyorsunuz. Ah kardeşim ah. Ahki niye sünniler sizden vazgeçmişler anlıyorum şimdi.

Buna bile nerede ise inanmak istemiyorsunuz. “SADECE RİVAYET” diyerek inanmak istemediğinizi belirtiyorsunuz. Evet Osman Kaçmıştı ve kaçtığını gösteren rivayetler bir tane değil birkaç tanedir ve sahihtir. Ve kaçtıktan 3 gün sonra geri dönmüştür. Bu kadar nettir bu mesele. Ama siz gözünüzde o kadar büyütmüşsünüz ki bir anda olumsuz bir şey düşünemiyorsunuz. Aslında pekte haksız sayılmazsınız.

[/quote]
              Ya kardeşim senin bile inanmadığın sahih değil dediğin rivayete ben neden inanayım söylesene bir zahmet. Nasıl bir yazışma nasıl bir mantık hatasıdır bu yahu.

Kabul gören bu açıklama neydi? Tarihi bir belge olarak bize sunar mısınız?

[/quote]
              Siz ermişsiniz zaten makaslayarak. "Herhalde bu kadar uzağa gitmenizin bir nedeni vardı" Diye karşılık veriyor S.av. Makaslayarakda vermeyin sayfalar arasından atlayıp cımbızlamayın aynı şekilde bende sizin makasladığınız yerleri bundan sonra vereceğimki herkes nereye kürek çekildiğini anlasın..

Sürgüne gönderilirdiler diye bir bahane ile durumu halen kurtarmaya çalışıyorsunuz. Lütfen Uhud meselesi ile ilgili ayetleri tekrar gözden geçiriniz. Bu beyanatlar ile Vallahi sadece kendinizi avutursunuz.

[/quote]
              Çünkü peygamber efendimizin sürgüne gönderdiği kişiler var biliyorsunuz Hz.Osmanın akrabaları siz çok iyi biliyorsunuz onları. Onlar suikast bile düzenlemek istememişlerdi o halde sürgüne gönderildiler.
              İşte buda "SONUÇ"

İnsaf edin. Kaçanlar kaçıyor. Bir Müşrik Öldürdüğünü zannederek bağırıyor. Geri dönenler dönüyor. Savaş bittikten sonra Ebu Süfyan bağırıyor. Siz o rivayeti böyle algılayarak halen bu konuda Ömeri Aklamaya çalışıyorsunuz. Hamdolsun ki Tarih bu konuda nettir. Ki bu diyalog meseleside ayrıca konuşulmalıdır bence. İnşaallah buna farklı bir bölümde değineceğim.

[/quote]
              Vallahi hiç bişey anlamadım. Sen ne sorduğunu anladıysan kesinlikle cevabını mesajlarımda vermişimdir.

Diyorsunuz ki: Üst profili alt profili yok Ehli sünnet vel cemaat itikadi Sahabeler ve onlardan gelen hadisler üzerine şekilleniyor sizde bunu yıkıp bakın gerçekler sadece ehlibeyt imamları tarafından geliyor mesajı vermeye çalışıyorsunuz. Bunu göremiyormu insanlar?

İnanın keşke görebilseler. Göremedikleri için bu çalışmaları yapıp aslında yanlış bildiklerini anlatmaya çalışıyor ve yardımcı olmak istiyoruz. İnsanlar Hadis konusunda Ebu Hureyrenin Hz. Ali a.s’dan nasıl öne geçtiğini, Hz. Aişenin tüm Peygamber eşlerinden Peygamber kızından nasıl öne geçtiğini, Abdullah İbni Ömerin Hz. Hasan ve Hz. Hüseyinden nasıl öne geçtiğini sorgulayamıyor. Ehl-i Sünnet Kavramı bir Emevi kavramıdır. Bunu Hakaret olarak algılamayın. Bu konuda konuşmak isterseniz inanın konuşuruz. Bu Kavram Ali ve sevenlerine karşı oluşturulmuş bir kavramdır.

[/quote]
              Arkadaşım sen bu hakaretlerle dolu iftiralara çalışma diyorsan Ehli sünneten kardeşlerimizin gülmesinden başka birşey bekleme. Başdan uslubunuz yanlış. Hazret diyip "TİLKİ" diyorsunuz size kim niye inansınki.

Diyorsunuz ki: Siz ehli sünnet vel cemaat itikadinin sahabe temelini yıkmaya çalışıyorsunuz. Bunuda 6 satırlık bir alıntıyla yapmaya çalışıyorsunuz.

Sahabe Temeli inanın temelden çürük ve sakattır. Hem sahabe tanımı Kuran ile uyum sağlamamaktadır. Hemde sunulan hadisler ile Tarihi belgeler ile uyum sağlamamaktadır. Hakeza Peygambere çok yakın olan bir grup Sahabenin Peygamberden sonra dine kattıkları bidatlerden dolayı Kevser Havzundan uzaklaştırılıp Cehenneme doğru sürüklendiğini Kütübü Sitte İmamları dahil sürülerce kaynak nakletmiştir. Bu bir örnektir. Daha onlarca delil ve belge bu konuda mevcuttur. Ama Konumuz bu değil. Dilerseniz bunuda konuşuruz.

[/quote]
              Temelden çürük dediğin itikad müslümanların 10 da 9 unu oluşturuyor buna nedersin. Benim bildiğim tek birşey var oda şudur."SONUÇ" ortada. Ne yaparsanız ne yazarsanız boş. Aklı selim insan şunu kendi kendine sorar madem olaylar bunların anlattığı gibide "SONUÇ" niye böyle? Madem "SONUÇ" böyle demekki bunların anlattığı yalan. İşte bundan dolayıdır işin içinden çıkamayışınız. Birde En güzel yanı ne biliyormusun bunun ? Azıcık bir beyine sahip olmak. 1400 senenin video kaydı yok kardeşim. İnsanlar beyinlerini ve mantıklarını kullanmak zorunda kalıyorlar. Bu işin mantığı belli "SEBEB" "SONUÇ".
              Bunları Peygamber efendimize SUikast düzenlediler. "SEBEB" yok işte sebeb öyle atı benziyordu ömerin atına . Peki "SONUÇ" Peygamber efendimizden övgü dolu sözler bu kişilere. Bitti.

Diyorsunuz ki: Üsluptan sizmi bahsediyorsunuz ? Demediğinizi bırakmadınız bana.

Allahtan korkun lütfen. Size ne dedim. Hakaret mi ettim. Ne ettim anlamadım.

Dua ile…

[/quote]
              Kardeşim mesajın başında bahsetmiştim siz derken bu topic altında uslubunu bozanlar başka birşey değil. Kastım siz değilsiniz.
              Selam ve dua ile..

Yorum

s.a
                Yukarıdaki yazımın bir kısmında örnek olarak verdiğim "Ebu cehil" Kısmının "Ebu leheb" Olması gerektiğini belirtiyorum. Mesajımı editleyemediğim için özür dileyerek belirtiyorum.
                Selam ve dua ile

Yorum

Selametle Kardeş. Cevabınız için Teşekkür ederim.

Yorum

Hz. Ömer'in cesaretini, yiğitliğini, sertliğini yere göğe sığdıramıyorlar. Yok korkunun giremediği yürek yok bilmem ne.. Madem o kadar cesur ve yiğitti, Bedir'de öne çıkan üç kişiden(Hamza-Ali- Ubeyde) biri niye olmadı? Uhud'da öne çıkanlardan biri niye olmadı? Hendek'te Arapların bin atlıya bedel dedikleri savaşçı Müslümanlara hakaretler ederken yine İmam Ali çıktı ve bu kafiri öldürdü. Hz. Ömer niye o zaman da çıkamadı?
                    Bir Hz. Ömer dizisi yapmışlar, Hz. Ali Hendek'te bahsettiğim savaşçıyla çarpışıyor, bizim Ömer de kenardan bir takım mimiklerle babacan tavırlarla vay be tam benim gibi bir delikanlı der gibi bakıyor. Komedi resmen. Haydi Ömer'ciler açıklayın bunları.

Yorum

Bizim kaynaklara bakacaksan ,
                      hiç şüphesiz Uhudda kahramanlık gösteren birçok sahabi görürsünüzki onların isimlerini okumak sizlerin keyfini kaçıracak , yüzlerinizi buruşturacaktır..Hz. Ali , Hamza uhudun baş kahramanlarındandır , ama Talhanın (destansı), Ebu Dücanenin(efsanevi) ,Musabın (ibni kamie şeytanlarını kahredici) kahramanlıkları da onlardan geri değildir ki alıntı yaptığınız kaynaklarda onlarda yazıyor..Sizler projektörleri sadece Ehl-i beyte döndürmüş ve tüm fazileti onlara vererek iyi birşey yaptığınız zannındasınız..Oysa alıntı yaptığınız yerlere daha dikkatli bakarsanız bunun öyle olmadığını görürsünüz.

Yorum

Hakeza Sad bin Malik , Enes bin Nadr , Abdullah bin Cahş..Hele son ikisi yokmu..Bunların Uhud destanları hakkında bir kitap bile yazsan azdır..

Yorum

Şimdi gelelim senin alıntı yerlerindeki Ömer , Ebu bekir faslına:
                          Biraz daha yi kontrol edermisin O alıntıladığın yerlerde şunlarda olması gerekiyor:
                          1.Abdurrahman b. Ebû Bekir, müşriklerle beraberdi. Meydana atılıp, karşısına er diledi. Hz.-Ebû Bekir ona karşı çıkmak istediyse de, Rasûlullah(s.a.v.) ona: «Kılıcını yerine koy, ve bizi kendinden mahrum etme» diyerek bundan alıkoydu.
                          ---
                          Oğlunu bile hak uğruna bir çırpıda silebilecek/harcayabilecek bir iman ne müthiş bir imandır/yiğitliktir.Bundan üstün bir yiğitlik arayanın hali şaşkın develerin halinden daha berbat olsa gerek..Ve "bizi kendinden mahrum etme" iltifadı ne yüksek bir taltiftir.Ha isitiyorsunki mutlaka tarih seni şu kadar kişi öldürdü bu kadar kişinin leşini yere serdi diyorsan ve amaç sadece buysa o seni Kuzman ez zaferi örneğinden başka birşeye götürmez..Unutmaki insanların en yiğiti ve cesuru Hz Resulullahtı ve savaş meydanlarında öldürdüğü kişi sayısı (o da kılıçla değil) tekdir(Übeyy bin Halef) .Uhud savaşında , savaşın en çetin anında onu Talha sırtında taşımıştır..Bu çarpık bakışla Talhayı kahraman ve Resulullahıda -haşa yüzbin defa -sönük v.s gibi algılamak ancak tanrıbilmezce bir okuyuş olur.

Yorum

, HZ. EBU BEKİRİN KAÇIP, KAÇTIKTAN SONRA GERİ DÖNENLERİN İLKİ OLDUĞUNU, PEYGAMBER YANINDA KALANLARIN ARASINDA İSE HZ. ÖMERİN İSMİNE RASTLANILMADIĞI GÖRÜYORUZ
                            2. Hernekadar da yoktu desen bu iki halifenin ismini o kaynakalarda görmen gerekiyor, dikkatli bak:
                            Rasûlullah (s.a.v.)'ın hayatta olduğunu ilk olarak Ka'b b. Mâlik an­ladı. Der ki: «Sesimizin çıktığı kadar ey müslümanlar müjdeler olsun, işte Resûlullah hayattadır,, öldürülmedi, diye seslendim.» Rasûlullah ona: «Sesini çıkarma» anlamında bir işaret yaptı. Müslümanlar bunu Öğrenince yolun kenarına doğru geldiler. Onunla birlikte Ali, Ebû Bekir, Ömer, Talha, Zübeyr, el-Hâris b. es-Simme ve başkaları da vardı.

Yorum

devam edeceğim..

Yorum

3.Hatta sizden bile örnek verebilirim:
                                ibnu ebil hadid şerhu nechil belağa xııı ,293:Hz.Ebubekir uhudda Resulullahı(sav) koruyan 14 kişi arasındadır

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X