Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

UHUD SAVAŞINDA "HZ. EBU BEKİR, HZ. ÖMER, HZ. OSMAN"

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: UHUD SAVAŞINDA "HZ. EBU BEKİR, HZ. ÖMER, HZ. OSMAN"

4. Taberiden alıntı yapmışsın bak bakalım orda şunlarda yazmıyormu:
    Hz. peygamber(sav) sahabilerden bir grup ile iki dağın arasında olduğu vakit Kureyşten bir grup dağın daha yüksek yerine çıkarlar..Bunun üzerine RESULULLAH (SAV) sahabilerine onlar bizden daha yüksek bir yere çıkmamalıdırlar dedi..Bunun üzerine Ömer b. Hattab bazı sahabilerle savaşarak onları aşağı indirdi.(Et-Taberi ,II,521)

Yorum

[quote author=ahmed nazif link=topic=24502.msg165274#msg165274 date=1357018225]
      Bizim kaynaklara bakacaksan ,
      hiç şüphesiz Uhudda kahramanlık gösteren birçok sahabi görürsünüzki onların isimlerini okumak sizlerin keyfini kaçıracak , yüzlerinizi buruşturacaktır..Hz. Ali , Hamza uhudun baş kahramanlarındandır , ama Talhanın (destansı), Ebu Dücanenin(efsanevi) ,Musabın (ibni kamie şeytanlarını kahredici) kahramanlıkları da onlardan geri değildir ki alıntı yaptığınız kaynaklarda onlarda yazıyor..Sizler projektörleri sadece Ehl-i beyte döndürmüş ve tüm fazileti onlara vererek iyi birşey yaptığınız zannındasınız..Oysa alıntı yaptığınız yerlere daha dikkatli bakarsanız bunun öyle olmadığını görürsünüz.
      [/quote]

O Kahramanlık örneği sergileyenlere zaten bir sözümüz yok kardeş. Ebu Dücane ve vb. Kahramanlık gösterenlere ne gibi bir sözümüz olabilir. Konu onlar değil. Bu arada hoş geldiniz.

Yorum

[quote author=ahmed nazif link=topic=24502.msg165276#msg165276 date=1357019536]
        Şimdi gelelim senin alıntı yerlerindeki Ömer , Ebu bekir faslına:
        Biraz daha yi kontrol edermisin O alıntıladığın yerlerde şunlarda olması gerekiyor:
        1.Abdurrahman b. Ebû Bekir, müşriklerle beraberdi. Meydana atılıp, karşısına er diledi. Hz.-Ebû Bekir ona karşı çıkmak istediyse de, Rasûlullah(s.a.v.) ona: «Kılıcını yerine koy, ve bizi kendinden mahrum etme» diyerek bundan alıkoydu.
        ---[/quote]

Evet! Sansürcü bir düşünceye hakim olsa idik bu sözü sansürler, keserdik. Ama biz o kadar objektifiz ki dikkat ederseniz her hangi bir makaslama yapmadık. Allah aşkına Uhud Gazvesini santim santim okuduğunuza göre gerek Ebu Dücane, Gerek Hz. Ali, gerek diğer yiğitler ile bu durumu karşılaştırdığınızda halen buna inanabiliyor musunuz? Allah Resulü ölüm tehlikesi ile karşı karşıya ve Yaralanıyor, Ebu Bekir Meydana çıkmak istiyorsa da Allah Resulü bizi kendinden mahrum etme diye onu alıkoyuyor. Ama kendisini onlardan mahrum etmek isteyen bir Peygamber. Ben bu rivayetin senedini vs. bilmiyorum. Fakat Uhud harbi meselesinde diğer olaylar ile karşılaştırın inanın ne kadar akıl dışı olduğunu göreceksiniz. Ve madem öyle bu Allah Resulü onu hiç meydana getirmeseydi veya Ebu Bekir meydana gelmeseydi. Evinde otursaydı?

Yorum

[quote author=ahmed nazif link=topic=24502.msg165277#msg165277 date=1357019833]
          2. Hernekadar da yoktu desen bu iki halifenin ismini o kaynakalarda görmen gerekiyor, dikkatli bak:
          Rasûlullah (s.a.v.)'ın hayatta olduğunu ilk olarak Ka'b b. Mâlik an­ladı. Der ki: «Sesimizin çıktığı kadar ey müslümanlar müjdeler olsun, işte Resûlullah hayattadır,, öldürülmedi, diye seslendim.» Rasûlullah ona: «Sesini çıkarma» anlamında bir işaret yaptı. Müslümanlar bunu Öğrenince yolun kenarına doğru geldiler. Onunla birlikte Ali, Ebû Bekir, Ömer, Talha, Zübeyr, el-Hâris b. es-Simme ve başkaları da vardı. [/quote]

Evet! Savaş bittikten sonra. Dönüp ardlarına bakamayacak Korkuları geçtikten sonra ve Müşriklerin tastamam durduklarından sonra. Ki olaya Taassup ile değilde akıl ile bakıp akıl süzgecinden geçirip en başından itibaren incelerseniz bunu anlarsınız muhterem. Siz bana Halife Ömerin yiğitliğinden de haberler verin inşaallah. Sunun bekliyor olacağız kardeş.

Yorum

[quote author=ahmed nazif link=topic=24502.msg165279#msg165279 date=1357021289]
            3.Hatta sizden bile örnek verebilirim:
            ibnu ebil hadid şerhu nechil belağa xııı ,293:Hz.Ebubekir uhudda Resulullahı(sav) koruyan 14 kişi arasındadır

[/quote]

Allah insaf versin sizlere. İbni Ebil Hadid Şii değildir. "SİZDEN" diyerek bu konuda bilgisizliğinizi ortaya koyuyorsunuz. Bu kadar aceleci olmayınız. Ve İbni Ebil Hadidi Muteziliyi araştırınız. Şii mi değil mi diye? Ayrıca uzağa gitmenize gerek yok. Bu konuda yukarıda açıklama ve ekleme yapmıştım. Örneğin Camiul Usul Listede en başta sayar. Ama karşımızda Ebu Bekirin itirafıda söz konusu: "...Geri dönenlerin ilkiydim..." Ve buna ek olarak Her hangi bir cenginin, dövüşünün, eline kılıç alıpda savaşının örneği olmaması ayrı bir delildir. Ebu Bekir Uhudda, kimi öldürdü veya kaç kişi öldürdü? Kimi yaraladı? Veya kendisi yaralandı mı? Veya kendisi kendi dili ile şunu, şunu yaptım dedi mi? Veya Başka sahabelerden "Ebu Bekir Uhudda şöyle ceng etti, böyle ceng etti, şu adamı öldürdü veya yaraladı diye bir rivayet var mı?"

Yorum

[quote author=ahmed nazif link=topic=24502.msg165280#msg165280 date=1357021546]
              4. Taberiden alıntı yapmışsın bak bakalım orda şunlarda yazmıyormu:
              Hz. peygamber(sav) sahabilerden bir grup ile iki dağın arasında olduğu vakit Kureyşten bir grup dağın daha yüksek yerine çıkarlar..Bunun üzerine RESULULLAH (SAV) sahabilerine onlar bizden daha yüksek bir yere çıkmamalıdırlar dedi..Bunun üzerine Ömer b. Hattab bazı sahabilerle savaşarak onları aşağı indirdi.(Et-Taberi ,II,521)[/quote]

Bunu da yukarıda ki yazılarımda belirtmiştim. Muhterem birincisi biz bu olaya inanmıyoruz. Vel Hasıl doğru kabul edersek şunu diyebiliriz bu olay Kaçıştan önce değil çok sonra gerçekleşiyor. Ve yine Sadece Taberi harici diğer kaynaklarda SAHABELER demez bizzat o Sahabelerin isimleride sayılır ve sonunda SAHABELER denir. Biz bu olayın Halife Ömerin her hangi bir kahramanlığının söz konusu olmamasına rağmen ve bunu bilen bazı Avukatların onun adını eklediğini düşünüyoruz. Ebu Bekir Hakkında ki sorumuz Ömer içinde geçerlidir. Örneğin Uhud harbinde Kimin kimi öldürdüğü, Kimin kimi yaraladığı, kimin nasıl dövüştüğü apaçık yazar. Halife Ömer, Kimle dövüştü? Kimi yaraladı veya Öldürdü? Kendisi yaralandı mı? Bakınız Ebu Dücane ve ismi geçen diğer yiğitler, Ömer ve Ebu Bekirden MEŞHUR değillerdi. Tarih onların kahramanlığını yazacak. Ama 2 Meşhur olan iki büyük halifenin Uhud kahramanlığını es geçecek? Bu mümkün mü? Bakın Hz. Ali a.s'da meşhur oldu Uhud gazvesinde. Ve Meşhur olmayan Ebu Dücanede sergilediği cesaret ve kahramanlıkla meşhur oldu. Ya ilk iki Halife Ebu Bekir ve Ömer?

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=24502.msg165283#msg165283 date=1357027629]
                Evet! Sansürcü bir düşünceye hakim olsa idik bu sözü sansürler, keserdik. Ama biz o kadar objektifiz ki dikkat ederseniz her hangi bir makaslama yapmadık. Allah aşkına Uhud Gazvesini santim santim okuduğunuza göre gerek Ebu Dücane, Gerek Hz. Ali, gerek diğer yiğitler ile bu durumu karşılaştırdığınızda halen buna inanabiliyor musunuz? Allah Resulü ölüm tehlikesi ile karşı karşıya ve Yaralanıyor, Ebu Bekir Meydana çıkmak istiyorsa da Allah Resulü bizi kendinden mahrum etme diye onu alıkoyuyor. Ama kendisini onlardan mahrum etmek isteyen bir Peygamber. Ben bu rivayetin senedini vs. bilmiyorum. Fakat Uhud harbi meselesinde diğer olaylar ile karşılaştırın inanın ne kadar akıl dışı olduğunu göreceksiniz. Ve madem öyle bu Allah Resulü onu hiç meydana getirmeseydi veya Ebu Bekir meydana gelmeseydi. Evinde otursaydı?
                [/quote]
                Muhterem kardeşim yazdıklarınıza cevap vereceğim inşallah..Şimdilik sadece şunu diyeyim..İbni ebil hadidin sizden olması ona şii çevrelerin çok aşırı derecede değer vermesi(alıntı yaptığım kitabına)ndendir.Yanlış mı?Ve ayrıca tarih boyunca pek çok yerde ve özellikle de Abbasi yönetimi altında mutedil şia ile mutezili imamları arasında dirsek teması çok olmuştur..Mutezili ehli sünnetten ne kadar uzaksa şiaya ve de özellikle Zeydi kısmına o kadar da yakındır..Pek çok mutezili imamı da şiadan kabul edilir..Rafizlikle Mutezile arasında özdeşlik olmasa da kankilik tarihten beri vardır.Ancak bu başka konu..

Yorum

İbni Hadid İtkatta Mutezile Amelde Şafidir neyin anlatımı ki bu anlamadım ..
                  Haktır Allahım Muhammed mahım
                  Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

[quote author=ahmed nazif link=topic=24502.msg165297#msg165297 date=1357034228]
                    Muhterem kardeşim yazdıklarınıza cevap vereceğim inşallah..Şimdilik sadece şunu diyeyim..İbni ebil hadidin sizden olması ona şii çevrelerin çok aşırı derecede değer vermesi(alıntı yaptığım kitabına)ndendir.Yanlış mı?Ve ayrıca tarih boyunca pek çok yerde ve özellikle de Abbasi yönetimi altında mutedil şia ile mutezili imamları arasında dirsek teması çok olmuştur..Mutezili ehli sünnetten ne kadar uzaksa şiaya ve de özellikle Zeydi kısmına o kadar da yakındır..Pek çok mutezili imamı da şiadan kabul edilir..Rafizlikle Mutezile arasında özdeşlik olmasa da kankilik tarihten beri vardır.Ancak bu başka konu..[/quote]

Vereceğiniz Cevapları ilgi ile bekleyeceğim. Ama Lütfen şahsi kurtarma mantıklı düşüncelerinizden ziyade belge sunmaya özen gösteriniz. Bizim beyanatımız, düşüncelerimiz sunduğumuz belgeler ile mutabıktır.

İbni Ebil Hadid-i Mutezili hakkında ise ne kadar şaşırtıcı bir bilginiz var.

"İbni ebil hadidin sizden olması ona şii çevrelerin çok aşırı derecede değer vermesi(alıntı yaptığım kitabına)ndendir.Yanlış mı?"

Yanlış Kardeş. Hemde Mantıken, Aklen yanlış. Nehcül Belaga'ya her şerh yazan Şii midir size göre? O zaman Nehcül Belagaya Hayran olan Sünniler Size göre hep şiidir. İlahiyat Fakületelerinden birisinde bizzat Dekanın katılımı ile Nehcül Belaga derseleri düzenleniyor. Sünni Dekanda size göre Şiidir o zaman. Nehcül Belagaya methiyeler düzen sürülerce Farklı mezheplere mensup, Alim, Yazar, Edebiyatçı mevcuttur sizin mantığınıza göre onlarda Şii olmalılar. Nehcül Belagaya şerh yazan 10 kadar ayrı, farklı mezheplerden Alimler mevcuttur. İsimlerini dilerseniz size sunarız. Böyle bir yaklaşım, değerlendirme inanın bilgisizliktir. Bu konuda insaflı olmanızı ümid ediyorum.

Rafizilikten kastınız Şiiler mi? Şayet Şiiler ise bunu bilelim sizinle yazışmayı keseyim. Hemen bu kelimeye sığınıp ve Mutezililerle Dirsek teması muhabbetiniz ancak sizi tatmin edecek bir düşüncedir. Ve siz kendinizi bununla tatmin etmeye devam edebilirsiniz.

Şimdi size desek ki, Haricilerle, Ehl-i Sünnet Uleması arasında kankilik vardır siz bizi reddeder, iftira attığımızı söylersiniz. Gerçi konumuz değil dilerseniz konuşuruz ama bunu nasıl değerlendiriyorsanız, Rafizilik kelimesini ve Mutezili-Şia dirsek temasını da öyle değerlendirin.

Ve biraz sakin olmakla beraber ilmi olun. Kullandığınız kelimelere lütfen dikkat edin.

Not: Konu kaymasın ama Nehcül Belagaya şerh yazan, methiye düzen tüm farklı mezheplerle ilgili bilgiler için bakınız:

http://www.caferilik.com/kutuphane/h.../taniyalim.htm

Ricam: Lütfen Konuyu farklı mecralara çekmeyelim. Konumuz Uhud Savaşı. Bunun haricinde ki konuları farklı başlıklarda konuşalım.

Yorum

Sizler gerçekten gülünecek bir insansınız, zira hepiniz kendinizi rezil rüsva eden taktileri ile gülünmeyi hak ediyorsunuz. bu gülünç taktiklerden birisi de ibni Ebil Hadid'in şii olduğu. bakalım kimmiş: ibni Ebil Hadid Şii mi Sünni mi?

hazır fırsat varken bir de "Nehcul Belağa" hakkındaki Ehl-i sünnet iddalarına verdiğimiz cevapları sunalım: nasibilerin "Nehcul Belağa" hakkındaki ifiralarına cevaptır.

Yorum

bu başlık altında yazan ve malum kişileri savunanlara soruyorum, siz neyin mücadelesini veriyorsunuz? bu adamların gerek Uhud ve gereksede diğer savaşlarda kaçtıklarını inkar mı ediyorsunuz? ben vaktim olmadığı için konu hakkında pek paylaşımlarda bulunamadım ama bu bundan sonra bulunmayacağım anlamına da gelmiyor. mücadele veren arkadaşlara şimdilik küçük bir hediye:

[img height=350 width=224]http://velayet.files.wordpress.com/2012/12/sebeb-katli-osman-nesai.jpg[/img][img height=350 width=224]http://velayet.files.wordpress.com/2012/12/sebeb-katli-osman-nesai1.jpg[/img][img height=350 width=224]http://velayet.files.wordpress.com/2012/12/sebeb-katli-osman-nesai2.jpg[/img]

resimde gördüğünüz ehli sünnet alimi, kutubu sitte imamlarından Nesai’nin "Hasais" adlı kitabıdır, işaretlediğim yerde şu ifadeler var:
                        • [li]أخبرنا إسماعيل بن مسعود البصري قال حدثنا خالد عن شعبة عن أبي إسحاق عن العلاء قال سأل رجل ابن عمر عن عثمان قال كان من الذين تولوا يوم التقى الجمعان فتاب الله عليه ثم أصاب ذنبا فقتلوه وسأله عن علي فقال لا تسال عنه ألا ترى قرب منزله من رسول الله
                          bana İsmail b. Mesud el-Basri haber verdi, dedi ki: Halid bana Şube’den, o Ebu İshak’dan, o da Ala b. Arar’dan anlattı, dedi ki: Bir kişi Abdullah b. Ömer’e Osman’ın durumunu sordu. Abdullah şu cevabı verdi: "İki ordu karşılaştığında arkasını dönüp kaçanlardandı; ama Allah kendisini affetti. Sonra bir günah işledi, o da ölümüne sebep oldu!" Ona Ali’nin durumunu sorunca da şöyle dedi: "Onun Rasulullah s.a.a’in yanındaki makam ve mevkiini bilmiyor musun!?"

أخبرني هلال بن العلاء بن هلال قال حدثنا حسين قال حدثنا زهير عن أبي إسحاق عن العلاء بن عرار قال سألت عبد الله بن عمر قلت ألا تحدثني عن علي وعثمان قال أما علي فهذا بيته من بيت رسول الله ولا أحدثك عنه بغيره وأما عثمان فإنه أذنب يوم أحد ذنبا عظيما فعفى الله عنه وأذنب فيكم ذنبا صغيرا فقتلتموه
                          bana Hallal b. Ala haber verdi, dedi ki: bana Hüseyin anlattı, dedi ki: Züheyr bana Ebu İshak’tan, o da Ala b. Arar’dan anlattı, dedi ki: Abdullah b. Ömer’e sordum ve: "Ali ve Osman hakkında bir şey söylemeyecek misin?" dedim. O da şu cevabı verdi: "Ali’nin evi Rasulullah s.a.a’in evine yakın. Sana onun hakkında bundan başka bir şey söyleyemeyeceğim! Osman’a gelince, Uhud günü büyük bir günah işledi; Allah kendisini affetti. Fakat aranızda küçük bir günah işledi; siz onu hemen öldürdünüz!"
                          [/li]

Nesai'nin "Hasais" kitabını tahkik etmiş olan Ebu İshak el-Huveyni her 2 hadis hakkında diyor ki:

Osman'ın Uhud savaşından kaçmış olması sabit ve bu konu sadece aktardığım bu 2 hadis ile sınırlı değil. daha bir çok hadis var, inşaAllah hepsini sunacağım. ondan sonra da artık Ebu Bekir ve Ömer'e sıra gelir.

Yorum

Keşke bu konuda ki Hayali düşünce, İddia ve mantıksal fikir yürütmeler doğru çıksaydı. Keşke bu Cesaret örneği, Kahraman, Cesur Sahabe ve Askerlerin arasında İlk Üç Halifede olsaydı. Şimdi İbni Hazmın Cevamius Sire isimli Kitabının 2. Ci Bölümünü ekliyorum. Parçaları birleştirenleri Tebrik ediyoruz. (Kitap Darulkitapda mevcuttur)

[img width=1000 height=266]http://img428.yukle.tc/images/1322CEVAMIUS_SIRE.jpg[/img]

Ebu Bekir, Ömer, Osman Sınavı geçse idi bu üç Meşhur Sahabeyi İbni Hazm veya Mevcut Raviler es geçer miydi?

Yorum

Ed Dimeşkinin - Peygamber Külliyatı--- Bir Ehl-i Sünnet Sanal Kütüphanesi olan Darulkitap Sitesinden alıntıdır.

İlk üç Halife bu savaşın neresindedir? Üç Halife Savaşın en yoğun en hararetli geçtiği anlarda nerelerdedir? Bunlar mı Kahraman? Bunlar mı Savaş Meydanlarının Erleri?

[img width=1000 height=172]http://img428.yukle.tc/images/3278ed_dimeski.jpg[/img]

Yorum

Sahabelerin Meydandan kaçmaları, Allah'ın Ve Resulünün İradesi dışında olan bir şeydi. Ve Resulullahın planlarında böyle bir şeyin olmadığını yukarıda ki kaynaklardan ve şimdi sunacağım kaynaktan daha net öğreneceğiz. Nitekim, Geri çekilme, Kaçma vs. ne bir Savaş Taktiği idi ne de başka bir şeydi. Bunun Ne olduğunu Zaten Al-i İmran 153 beyan etmiştir.

[img width=1000 height=261]http://img428.yukle.tc/images/6618ed_dimeski1.jpg[/img]

Yorum

Bu FALANCA kim İnanın Çok merak ediyorum.

[img width=1000 height=198]http://img428.yukle.tc/images/2116ed_dimeski2.jpg[/img]

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X