Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

UHUD SAVAŞINDA "HZ. EBU BEKİR, HZ. ÖMER, HZ. OSMAN"

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: UHUD SAVAŞINDA "HZ. EBU BEKİR, HZ. ÖMER, HZ. OSMAN"

s.a
    [quote author=Elmeddin link=topic=24502.msg165133#msg165133 date=1356870554]
    her konuda mutlaka delil ile konuşulmalıdır, bu işin kuralıdır yoksa bir yere varamayız. mesela sen bir olay için delilsiz olarak "şöyledir" dersin. bende buna karşın "hayır asıl şöyledir" derim. o yüzden delil mutlak olarak gerekli.

burada Şeytan'dan delil sunamam, çünkü kendisine durumu sorma şansım yok, sora bilseydim bile onun güvenilirliği müslümanlar nezdinde sabit değildir, aksine Kur'an'ın nassı ile yalancıdır. o yüzden başka bir delil arıyoruz ve bu delili bizzat Ömer'in kendisinde buluyoruz.

[/quote]
    koskoca tarihe ve uhut savaşında yaşananlara bile yalan diyorsun kardeşim sana delil işlermi hiç.
    Bende sana diyorumki Bahsedilen halifeler Peygamber efendimizin vefatına kadar yanlarındaydı bundan daha büyük delil olurmu hiç. O zaman sürgüne gönderildiğiyle ilgili delilleriniz var. Bunları bana açıklayınız bende anlayayımki İlk üç halife "suikast" düzenledi yada cihad meydanından "kaçtı"

gerçekten ilginç sözler söylüyorsunuz. "2 rivayet diyorsunuz" oysa bu savaş hakkında eldeki rivayetlerimiz 2 değil, 5 değil, 10 değildir. sonra ısrarla "kaçmadılar" diyorsunuz yav söyler misiniz neye dayanarak kaçmadılar diyorsunuz? eğer mesele şahsi fikirler, kendi aklından bir senaryo çizip buna göre konuşmaksa bende buna karşın kendi fikrim ile "kaçtılar" diyorum. sizin sözünüzün bağlaycı ne tarafı var ki, biz bunu kabul edelim? eğer şahsi fikirler önemli ise o zaman buyrun siz bizim şahsi fikirlerimizi kabul edin

[/quote]
    Burda şahsi bir fikir yokki "ayrıldı" gecen alıntıyı siz vermişsiniz ve bu alıntıya tüm sahabe dahil olmuş oluyor. O vakit konu başlığı değiştirilmeli. Çünkü bu alıntıda tüm sahabeler "ayrıldı" kelimesinin kapsamına girer giriyorda zaten. Benim senaryo çizmeme gerek yok öyle birşeyde yok copy / Paste yarışınamı girelim yani zaten buda sizin taktiklerinizden biri bir katılımcı birşey soruyor 750 satırlık alıntıyı bi koyuyorsunuz önüne zaten 3 günde onu bitiremiyor. Sizler tarihi gerçeklere iki satırla cevap veremezsiniz çünkü o dönemler haddinden fazla karışık ve zor günlerdi. Kaynak olarak kullandığınız ve o kaynağı kullandığınız yer ve tarz niyetinizi aşikar ediyor ve sizi teşhir ediyor malesef.

kaldı ki, taktik geliştirmek isteyen savaştan sonra, savaştan 3 gün sonra değil savaş bitmeden geri dönerdi.

[/quote]
    Bak bu sadece Hz.Osman ve bazı sahabeler için gecerli bunun arkasına sığınıyorsanız başlığı "Uhud savaşında Hz.Osmanın kaçması" olarak değiştirin.

hem sonra, bu olayı aktaran tüm rivayetler "kaçtılar" diyor ve siz bunları ister istemez kabullenmelisiniz. neden mi? çünkü tüm siyer bunun gibi senedli rivayetlere dayanır, akıllara, senaryorlara değil. eğer burada bu hadisleri inkar ediyorsanız şu halde fıkıh, akide, tefsir, sünnet, siyer ve s. her konuda gelen haberleri yalanlamalısınız ki, bunun da ne demek olduğu gayet açıktır.

[/quote]
    Ben henüz "Kaçtıklarını" delillendiren bir şey göremedim konuda Hz.Osmanın dışında. O zaman başlık sadece Hz.Osman olarak değiştirilmeli. Yada bu güzergahta değiştirilmeli yada ayrıldı gecen alıntıların çıkarılması gerekiyor. Çünkü kaçmak ve ayrılmak başka bir durum.
    Allah Allah... yav kardeşim, ısrarla yani bunların kaçmalarını savunacaksın ha? savaştan kaçmayan Ali, Ebu Dücane ve diğerlerine ne oldu? kaldı ki, Allah c.c Kur'an'da bu kaçanları tenkit ediyor, bunların kaçtıklarını söylüyor. çok merak ediyorum acaba Allah c.c haşa senin bu düşündüğün "hepsi ölseydi ne olurdu" meselesini düşünmüyor mu ki, kaçanları eleştiriyor?

[/quote]
    Kaçanları eleştiriyor ayrılanları değil. Hz.Osman için kabul edilebilir bu başlık Ama Hz.Ömer ve Hz.Ebubekir için kabuledilemez yeterli değil olmasıda mümkün değil. Bölük bölük geriye çekilmiş islam ordusu gerçeği var bir yenilgi söz konusu fakat Buna Bütün olarak kaçmak diyemezsiniz tekrardan yazdıklarımı yazmak istemiyorum.

İslam ordusuna kim laf ediyor ki? mesele burada sizin kahramanlar. İslam ordusu zaten meydanda değil miydi ki? 5, 10, 15, 100, 300... kişi kaçtı ise bu "tüm İslam ordusu kaçtı" mı demek oluyor? hem sizin kaçanlar 3 gün sonra Nebi s.a.a'in yanına dönüyor ya buna ne diyeceksin?

[/quote]
    Buda Hz.Osman için geçerli Hz.ebubekir ve Hz.ömer geri çekildikleri tepede Peygamber efendimiz ile birlikteydiler. Hatta hz.ömer ve ebu sufyan arasında bir diyalog yaşanıyor. Hz.Osman ve bir kısım sahabe 3 gün sonra gelmiş olabilir oda net değil ama Peygamber efendimize en uzak kalan bölük içinde olduğu kesin. Ayrıca kaçan kişi neden geri gelsinki buda net değil o savaş hengamesinde ve güç durumda geri çekilmişde olabilirler. Çünkü geri çekilme olayı bir bütün olarak gerçekleşmiştir. Bu kargaşa esnasında peygamber efendimize en yakın bölük içinde olan sahabeler içinde Hz ebubekirde var zaten alıntısını yaptığınız bir paragrafda buda var.

[img alt=]http://www.velayet.com/Smileys/default/smiley.gif[/img] bunu kim söyledi ki? bizim kendi tarihçilerimiz, tarih kaynaklarımız vardır. gerekirse onlar hakkında bilgi veririz.

[/quote]
    ver abi Bakalım biraz.
    kimler tarafından7 emevi-nasibi dininin bağlıları tarafında mı? canları cehenneme, bize ne onlardan?

[/quote]
    Neden "Şia" dan almak Farzmı. Kafanıza göre nasibi-Kafanıza göre kafir münafık. Bide sinir yapma kardeşim alt tarafı karşılıklı konuşuyoruz Kovmaktan beter ettin beni yav. Kov baride tam olsun
    sen nasıl şia kaynaklı bu gibi bir bilgiyi kabul etmezsen bende her hangi sünni kaynaklı bir bilgiyi kabul etmem.

[/quote]
    Benim için sünni şii vehabi kaynağı diye birşey yok. Hz.Ali (r.a) peygamber efendimiz tarafından "HUM" denen yerde halife ve imam tayin edildiğini ben sünni kaynaklarından öğrendim. Ayrıca "Şia" Kaynaklarınıda kabul ederim sorun yok. Bahsettiğimiz islam tarihinin özelliklede peygamber efendimiz ve sahabeleriyle ulaştıkları bir sonuç var. Bu sonuçla çakışan hiç bilgi tam anlamıyla güvenilir olamaz. Mobese kameralarının olmadığı geçmiş dönemlerde kazada hangi aracın haksız olduğu çok zor anlaşılıyordu. 1400 sene gerideki bir tarihi iki satırla lehinize dönderemezsiniz veya alehe.
    senin cevabın kendin ile çelişmektedir. hem "Nebi s.a.a hilafeti Ali'ye verdi" diyorsun, hemde biliyorsun ki, hilafet Nebi s.a.a'den sonra Ebu Bekir'e geçmiştir. birinin hakkını almak gasp ve zulüm değil mi ki?

[/quote]
    Benim cevabım çelişmemektedir. Çünkü İslamın tekrardan ortadan kalkma tehlikesi vardır Hz.Ali(r.a) Ortada yoktur çünkü peygamber efendimizin defin işleriyle meşkuldüler. Burada Peygamber efendimiz gibi bir dengenin ortadan kalkması söz konusudur. Ve takriben durumu yazmıştım mesajımda. Bütününüde yazmadım çok daha karışık durumlar mevzu olmuş acilen islam otoritesi hala ayakta denmesi gerekiyordu
    Burda tehlikle bir durum söz konusuydu ve Hz.Ebubekir (r.a) böyle bir görevi almak zorunda kaldı. İslamı korumak Tüm müminlere düşen bir sorumluluktur. Peygamber efendimizin o noktaya kadar getirdiği davayı Müşriklerin ve münafıkların ellerinemi bıraksaydı.
    bu taassup adamı kör eder böyle. zaten Nebi s.a.a halife tayin etmişti, öyle ise ne diye Ebu bekir hilafete getirilmeliydi? hem Ebu Bekir bu kadar iyi niyetli idiyse neden daha sonra hilafeti geri vermedi? neden biati kabul etmeyen Ali a.s ve müslümanlara saldırdı?

[/quote]
    Sizinkini kör etmiş zaten. Bunun çok çeşitli nedenleri olabilir. Hz.Ali(R.a) çok fazla düşmanı vardı birzamanlar müşrik olduğu halde sonradan müslüman olanlar vardı ve bunların arasında babasın abisinin ve bazı akrabalarının Hz.Ali (r.a) tarafından öldürülen kişiler vardı. Hz.Ali (r.a) Hilafetini kabul etmeyebilirlerdi. Ama vermesi gerektiğini düşünüyorum. Neden vermediği konusu tartışılabilinir.

bu aktardıkların o mollanın sözü ve bizim de sözümüz bu sözlerin tam aksi yönünde. mollanın söyledikleri hüccet midir ki? hem sonr, madem durum mollanın idda ettiği gibi o mollaya sor bakalım peki neden Ebu Bekir daha sonra hilafeti Ali'ye vermedi? hadi diyelim kendi zamanı müsait değildi ya öldüğünde neden Ali'ye değil Ömer'e verdi?
    [/quote]
    Evet bencede garip bir durum Aslında Hz.Ali (r.a) verilmesi gerekirdi. Ama onlarda eminimki şunu çok iyi biliyorlarki 1400 sene geriye dönüp Hz.Ali (r.a) Tekrar başa getirmek mümkün değil. Hz.Ali (R.a) Bile bunun savaşını vermemişken siz neden veriyorsunuz onu anlamış değilim. Hani siz imamlarınıza uyardınız. Buda aslında bir sonuçtur kardeşim Demekki Hz.Ali (r.a) bu şekilde uygun gördü. Çünkü savaşmadı.
    nefsizinize değil, gerçeklere göre konuşun, çünkü bu din Ebu Bekir'in değil, Allah c.c ve Rasulünün s.a.a dinidir ve size düşen Ebu Bekir veya başkası için bir şeyleri tevil etmek değil, Allah c.c. ve Rasulü s.a.a'in dediğine tabii olmaktır.

[/quote]
    Bu bir iftiradır hemde çok acı bir iftiradır kardeşim.Hangi ehli sünnetten kardeş biz ebubekrin dini üzereyiz demişler. Yapma böyle hakka giriyorsun. Ama şiadan bazı zümrelerin Hz.Ali (R.a) ye Haşa İlahlık sıfatı yüklemeye kalkmışlardır ama tabiki şia ve caferiler alakalı olmadığını biliyoruz.
    farketmez, ben genel olarak rivayetin her yönü ile değersiz olduğunu göstermek için bunu yazdım. "Nebi s.a.a'in yanında ayrıldı" hadisin arapça orjinaline bakamadığımız için "kaçtı" mı yoksa "ayrıldı" mı ifadesinin olduğunu şuan için bilmiyoruz. ama farzedelim ki, "ayrıldı" olsun. savaşta birinin yanında ayrılmak ne demek oluyor? "sen burda bekle, ölmemeye çalış biz savaştan sonra döneceğiz" demek öyle mi?

[/quote]
    Farkeder kardeşim çünkü yenilgi karşısında tüm islam ordusu savaş meydanından ayrılmak zorunda kaldı. Sen ilk ayrıldın ben senden sonra ayrıldım diye birşey yok. Amansız bir düşman saldırısı bir bölüğü devre dışı bırakabilir parçalaya bilir geri püskürtebilir. Herşeye kitaptaki bir alıntıymış gibi bakma kardeşim.Orda bir savaş vardı hemde iki ateş arasında kalınan bir savaş. Aşşağı yukarı uhud savaşını anlatmıştım yukarıda buna göre insaflı olan kardeşler..bazı durumları gözden geçirerek analiz edebilirler.
    [img alt=]http://www.velayet.com/Smileys/default/smiley.gif[/img] nerden? bir kaynaktan mı? yoksa sen bizzat savaşa şahit mi oldun? anlattıkların zerre kadar değeri olmayan ve korkakların yaptıklarını yumuşatmak için laf kalabalığı başka bir şey değil.

[/quote]
    Ha şöyle gerçek tarzınızı koyun ortaya copy /paste kolay değilmi kardeş. Copy /paste yapamayacağın bir alana girince laf kalabalığı oluyor. Sizde şöyle bir saplantı var doğrular sadece "Şia" da var .Bu kabul görmez kardeşim görmüyorda ancak böyle hakaret tarzı davranışlarla insanları uzaklaştırmaya çalışırsınız.
    Bu yüzden ilerleme kaydetmenizde mümkün değil. 3 Yıldır online üye sayınız 20. Burda yirmi kişilik bir masa kurduk diyorsanız birşey demiyorum. Bunlarıda burda yazmamın nedeni sizin fikrinizi değiştirmek değil. Tarihe kadar herşeyi yalanlayarak bi yere varamazsınız. Çünkü sonuç değişmeyecek. burda mevzu bizler değiliz ama kaynakları aklıyla sebeb sonuç bağlantısını kaybetmeden araştıran herkes gerçeği kavrayabilecektir.
    inan bana, ben henüz sen çelişkilerini göstermek ile yetiniyorum ama gerekirse "kaçtı" diyen hadisleri bir bir aktarırım. istersen söyle, belki o zaman olur.

[/quote]
    Belkide sorun kendi çelişkilerini görememendir kardeş nedersin ? İstediğin kadar copy / paste Yapabilirsin. Sonuç sizi biçare bırakmaktadır.
    Selam ve dua ile.

Yorum

AL-İ İMRAN SÜRESİ 153. AYETİ MEALLERDE ŞÖYLE GEÇİYOR:

SEYYİD KUTUP: Hani Peygamber arkanızdan sizi çağırırken, hiç kimseye bakmadan kaçıyordunuz.

ABDUL BAKİ GÖLPINARLI: O anda boyuna uzaklaşıyor, hiç kimseye bakmıyordunuz bile. Peygamberse arkanızdan sizi çağırıp durmadaydı.

ABDULVAHİT METİN: O zaman ki Rasul arkanızdan sizi çağırdığı halde hiç kimseye dönüp bakmadan uzaklaşıyordunuz.

ADEM UĞUR: O zaman Peygamber arkanızdan sizi çağırdığı halde siz, durmadan (savaş alanından) uzaklaşıyor, hiç kimseye dönüp bakmıyordunuz.

ALİ BULAÇ: Siz o zaman durmaksızın uzaklaşıyor, kimseye dönüp bakmıyordunuz. Elçi de sürekli sizi arkadan çağırıyordu.

BEKİR SADAK: Peygamber arkanizdan sizi cagirirken, kimseye bakmadan kaciyordunuz.

DİYANET VAKFI: O zaman Peygamber arkanızdan sizi çağırdığı halde siz, durmadan (savaş alanından) uzaklaşıyor, hiç kimseye dönüp bakmıyordunuz.

DİYANET İŞLERİ:
      Peygamber arkanızdan sizi çağırırken, kimseye bakmadan kaçıyordunuz.

ELMALILI: Peygamber sizi arkanızdan çağırıp dururken, siz boyuna uzaklaşıyor, hiç kimseye dönüp bakmıyordunuz.

İBNİ KESİR: Hani siz; kimseye bakmadan kaçıyordunuz. Peygamber de arkanızdan çağırıp duruyordu.

MEVDUDİ: Siz o zaman durmaksızın uzaklaşıyor, kimseye dönüp bakmıyordunuz. Peygamber de sürekli sizi arkadan çağırıyordu.

Ö.NASUHİ:
      O vakit ki, siz uzaklaşıyordunuz ve hiçbir kimseye dönüp bakmıyordunuz. Peygamber ise sizleri arkanızdan çağırıyordu.

ŞİMDİ BU AYETE DİKKAT ETTİĞİMİZDE ALLAH AŞKINA İNSAF İLE CEVAP VERİNİZ. ORTADA HANGİ STRATEJİ, HANGİ TAKTİKTEN BAHSEDİYORSUNUZ. ÖYLE BİR STRATEJİ VE TAKTİK OLMALI Kİ BUNU PEYGAMBER UYGULAMALI DEĞİL Mİ? YANİ KOMUTAN. AYETE DİKKAT EDİN MEYDANDAN KAÇANLARIN ARDINDAN PEYGAMBER ÇAĞIRIYORDU, BAĞIRIYORDU, SESLENİYORDU "GİTMEYİN, KAÇMAYIN, GERİ DÖNÜN" MİSALİNDE. AMA AYET NE DİYOR: "O ZAMAN SİZ KİMSEYE DÖNÜP BAKMIYORDUNUZ VEYA ARDINIZA BAKMIYORDUNUZ VS."

Böyle bir Strateji veya Taktik olmaz. Sizler İlk Üç Halifeyi kurtarmak için Allah'ın ayetinide mi inkar ediyorsunuz? Ve apaçık bir ayet olmasına rağmen halen tevile devam mı edeceksiniz. İnsan Allah'tan korkmalı ve Allah'a hesap vereceğini unutmamalıdır.

Yorum

Başlığı "UHUD SAVAŞINDA "HZ. EBU BEKİR, HZ. ÖMER, HZ. OSMAN"" ismi ile bırakmamın nedenini daha önce belirtmiştim. Biz bu savaşta sadece bu üç kişinin kaçtığını iddia etmiyoruz. Bu üç kişi ile bareber büyük bir çoğunluk sahabeler topluluğunun kaçtığını iddia ediyor ve buna hem Kuran hem de Tarihden belgeler sunabiliyoruz. Fakat burada sadece 3 isme odaklanmamın nedeni, bu üç ismin günümüz Ehl-i Sünnet eserlerinde, köşe yazılarında, tv programlarında Uhud meselesinde çok büyük kahramanlıklar gösterdiği, Savaş meydanında cesurca savaştığı muhabbetine karşılık koyduğum bir başlıktır. Nitekim bu konuda bir çok eser inceledim. Bir çok tefsir inceledim. Ve gördüm ki birinci sınıf kaynaklar ve eserler günümüz eserlerinin, Alimlerinin Aksini söylüyor. Dolayısı ile ortada bir "KURTARMA OPERASYONU" hakim. Ve bunu yaparlarken ilk defa bir kişinin "Ne Malum Alininde kaçmadığı" tarzında bir hitabı ile karşılaşıyorum. Halbu ki belirtilen kaynaklar incelenecek olur ise Hz. Ali a.s'ın meydanda Cesur ve Kahramanca savaştığını görürüz.

Tarih konusuna gelince büyük çoğunluk insanlar hep böyledir. Ya Eserleri, Ya Alimleri Kurtarmak için bazen Allah Resulünü bazende Ehl-i Beyt'i yerin dibine soktuğumuzun farkında değiliz. Vel Hasıl kelam muhatabımızın "Misilleme Mantığı" veya "Taassup" ile verdiği cevaplar dikkate alınacak, daha doğrusu Tarihin dikkate aldığı bir görüş, bir düşünce değildir. Hele ki Kuran'ı Kerim önümüzde büyük bir belge olmasına rağmen.

Ve Ayrıca bizim burada amacımız Halifelere Düşman kazandırmak değildir, belirttiğim gibi bu konuda bir yanlışın bilinmesidir. Nitekim Üç Halifenin asla bir kahramanlığı söz konusu değildir.

Ve ayrıca Muhatabımızın, Velayet-Hum Suyu- Hilafet meselesi açıklamaları ile bu meselede ki tavır ve üslubunu karşılaştırdığımızda ortada Samimi bir hava olmadığını ve Çelişkiler yumağına döndüğünü ve Sanki Deneme tahtası edası ile hareket edildiğini görüyoruz.

Ümidimiz odur ki Allah son satırım hakkında bizi yanıltsın.

Yorum

s.a
          Bakın savaşın detaylarını verdim daha geniş şekilde araştırılabilir. Savaşta bölünmüş birbirinden ayrı düşmüş gruplar var bunlardan büyük bir bölümü peygamber efendimizi şehid edildiğini duydu. Hz.Ebubekir (r.a) Peygamber efendimizin (s.a.v) in yanındaydı Hz.Ömer peygamber efendimizin ve yanındaki sahabelerle Savaşarak geriçekilmekde olduğu tepedeydi ben resulallahın yaşadığını o an gördüm diyor. Ve parçalanarak dağılmış islam ordusu tepede birleşiyor. Burada bu ayetlerin Hz.Ömer ve Hz.ebubekiri işaret ettiğinin delili nedir ? Kendi alıntısını yaptığınız sayfanın kaçmayanlar bölümünün 1.ci sırasında Hz.Ebubekirin ismi var peki bu ne ? Bu ayetler in Sadece (Hz. ebubekir ömer osman) ı işaret ettiği meal ve tefsir varmı ?

Yorum

[quote author=hicret link=topic=24502.msg165137#msg165137 date=1356878311]
            Kendi alıntısını yaptığınız sayfanın kaçmayanlar bölümünün 1.ci sırasında Hz.Ebubekirin ismi var peki bu ne ? Bu ayetler in Sadece (Hz. ebubekir ömer osman) ı işaret ettiği meal ve tefsir varmı ?[/quote]

Camiul Usulden bahsediyorsunuz. İşte size konuyu bir bütün halinde inceleyin derken kastım budur. İlk sırada Halife Ebu Bekir mevcut ama içinde Halife Ömer, Halife Osman yok. Altında ki diğer kaynaklardada Hz. Ebu Bekir yok. Anlatmak istediğimiz budur. Konuyu bir bütün halinde takip ediniz. Başarılı olacaksınızdır.

Yorum

Yorum

S.a
                [quote author=Mufaddal link=topic=24502.msg165136#msg165136 date=1356877741]
                Dolayısı ile ortada bir "KURTARMA OPERASYONU" hakim. Ve bunu yaparlarken ilk defa bir kişinin "Ne Malum Alininde kaçmadığı" tarzında bir hitabı ile karşılaşıyorum. Halbu ki belirtilen kaynaklar incelenecek olur ise Hz. Ali a.s'ın meydanda Cesur ve Kahramanca savaştığını görürüz.

[/quote]
                Ben böyle birşey demedim ve bunu çarpıtmak için kasıtlı söylüyorsun çünkü Hz.Ali (r.a) Kaçmadığına cesaretine secatine delilsiz inanırım. Mesajlarımın arasında var benim dikkat çektiğim nokta Hz. Ebubekirden (R.a) Alıntıladığınız bölümde gecen "Tüm insanlar" Bölümü peygamber efendimizin yanından herkesin ayrıldığı manasına geldiğini söyledim çünki kendi alıntı yaptığınız yazı bu anlama geliyor. Bu anlama gelmiyormu ?
                Tarih konusuna gelince büyük çoğunluk insanlar hep böyledir. Ya Eserleri, Ya Alimleri Kurtarmak için bazen Allah Resulünü bazende Ehl-i Beyt'i yerin dibine soktuğumuzun farkında değiliz. Vel Hasıl kelam muhatabımızın "Misilleme Mantığı" veya "Taassup" ile verdiği cevaplar dikkate alınacak, daha doğrusu Tarihin dikkate aldığı bir görüş, bir düşünce değildir. Hele ki Kuran'ı Kerim önümüzde büyük bir belge olmasına rağmen.
                [/quote]
                Bile bile yanılıyorsun yanıltmaya çalışıyorsun tarih böyle analiz edilmez iki satırla bunu yapamazsın koy buraya uhud savaşını eksiksiz konuşalım o zaman. Yazımın neresinde ehlibeyte dil uzattım siz "yaptığınız alıntıyla" Hz.Ali (r.a) ye dil uzatmışsınız. Bu kadar iftirayla nasıl yol alabiliyorsunuz anlamıyorum. Yazımın neresinde Hz.Aliye ehlibeyte dil uzattım. Tam tersine yaptığınız alıntıyla siz yapmışsınız bunu.
                Ne yani siz bu alıntıyı sadece Hz ebubekirin kaçtığı noktasında "doğru" kabul ediyorsunuzda Tüm insanlar ayrıldı tanımının akibetini neden göz ardı ediyorsunuz ?
                Ve Ayrıca bizim burada amacımız Halifelere Düşman kazandırmak değildir, belirttiğim gibi bu konuda bir yanlışın bilinmesidir. Nitekim Üç Halifenin asla bir kahramanlığı söz konusu değildir.
                [/quote]
                Sizler halifelere düşmansınız ve bunu siyaset aracı yapmışsınız.
                Ve ayrıca Muhatabımızın, Velayet-Hum Suyu- Hilafet meselesi açıklamaları ile bu meselede ki tavır ve üslubunu karşılaştırdığımızda ortada Samimi bir hava olmadığını ve Çelişkiler yumağına döndüğünü ve Sanki Deneme tahtası edası ile hareket edildiğini görüyoruz.
                [/quote]
                Asla böyle birşey yok Hz. Muhammed (s.av) efendimi Hz.Ali (R.a) yi halife tain etmiştir imam tain etmiştir bu benim kendi fikrim. ben böyle inanıyorum çünkü delilleri sabit. Siz bu yazışmalarımız esnasında bir tek şeyi anlamadınız "Yönteminiz" Yanlış. Bunları insanlara kabul ettirmekle şiileştiremezsiniz sadece nefret uyandırırsınız çünkü eksiksiniz çünkü sonuç sizi yalanlıyor.
                Hz.Alinin Halife olarak bırakıldığını söylemekle hangi konuda çelişkiye düştüm ? Hz.Ebubekirin kaçmasınamı ?
                Ümidimiz odur ki Allah son satırım hakkında bizi yanıltsın.
                [/quote]
                Allahu teala da gerçekleri tarafsızca göremeyeceğiniz hakkında beni yanıltsın.
                En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 01.08.2020, 19:48.

Yorum

[quote author=Mufaddal link=topic=24502.msg165139#msg165139 date=1356878598]

[/quote]
                  Mufaddal kardeş ben Hz.Ali (R.a) kaçtığını veya ayrıldığını söylemedim böyle birşey söylemem mümkün değil. Sizin yaptığınız alıntı bu anlama geliyor dedim. Ama ben şimdi bunu yazıyorum ama bunu bilinçli yaptığınızı biliyorum. Hz ebubekrin ve Hz ömerin kaçtığını delillendiremediğiniz için Hz.Ali(r.a) kaçmadığına zıplıyorsunuz ve konuyu dağıtıyorsunuz. Benim için Hz.Ali nin kaçmayacağına delile gerek yok O savaş alanlarından asla kaçmaz kaçmamıştırda. Ama siz bilinçli yapıyorsunuz bunu o yüzden mesajlarımı samimiyetle detaylı okuyan kardeşlerimizin benim Hz.Ali hakkındaki düşüncelerimi ve yazdıklarımı bulacaklardır.
                  Selamn ve dua ile
                  En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 01.08.2020, 19:48.

Yorum

KISA AÇIKLAMA: Yukarıdaki yazdıklarınızın bir kısmına zaten yukarıda kaç kez cevap verdim. Ama sadece şu sözlerinize cevap vermek istiyor ve bir yineleme yapmak istiyorum:

Diyorsunuz ki: "Sizler halifelere düşmansınız ve bunu siyaset aracı yapmışsınız."

Muhterem şahsımı soracak olur iseniz Halifeleri sevmediğim aşikardır. Fakat bu noktada sevenleri olarak size bu konuda asla saygısızlık yapamam, saygı duyarım ve bu forumda saygısızlık yapılmasınada yönetim olarak müsade etmeyiz. Ve ayrıca bu sözü artık ezberledik dersek yeridir. Ne zaman içinde Halifelerin olduğu bir muhabbet olsa karşımıza şu söz dikiliverir: "Sizler halifelere düşmansınız ve bunu siyaset aracı yapmışsınız."

Diğer Konu:

Diyorsunuz ki: "Bunları insanlara kabul ettirmekle şiileştiremezsiniz..."

Daha öncede açıkladım sanırım. Yineleyeyim. Bizim burada birileri şii olsun diye bir paylaşımımız söz konusu değildir. Biz Yalnış bilinenlerin Doğrusunu paylaşıyor ve bu konuda muhabbet etmeyi istiyoruz. Bu konuda Zan ediyorsunuz.

İyi Akşamlar.

Yorum

[quote author=Mufaddal link=topic=24502.msg165138#msg165138 date=1356878511]
                      Camiul Usulden bahsediyorsunuz. İşte size konuyu bir bütün halinde inceleyin derken kastım budur. İlk sırada Halife Ebu Bekir mevcut ama içinde Halife Ömer, Halife Osman yok. Altında ki diğer kaynaklardada Hz. Ebu Bekir yok. Anlatmak istediğimiz budur. Konuyu bir bütün halinde takip ediniz. Başarılı olacaksınızdır.
                      [/quote]
                      s.a
                      Ya kardeşim tamamda anlattığınız hiçbirşeyde bütünlük yokki ben nasıl bütün bakayım. Orda o kaçtı burda kaçmadı. Ama orda kaçarken var burda Peygamber efendimizin yanında. La havle böyle olurmu yahu
                      En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 01.08.2020, 19:49.

Yorum

Hicret Kardeşim:

Bize Kaynaklarınızdan Uhud Savaşında Hz. Ebu Bekirin, Hz. Ömerin Meydandan kaçmayıp Cesurca savaştıklarına delil sunmanızı ve Hz. Ebu Bekir'in ise "Geri dönenlerin ilki bendim..." sözünü açıklamanızı ve Hz. Ömerin O esnada nerede olduğunu kaynaklarını ışığında net belgeler ile sunmanızı rica ediyorum.

Gerçi yukarıda ki Sayfalar neyin, Ne olduğunu açıkça gösteriyor ama bakalım bunu nereye kadar götüreceğiz.

Yorum

Ve Unuttuğum bir şey. Ayetler Konusunda ne diyorsunuz?

Yorum

[quote author=Mufaddal link=topic=24502.msg165144#msg165144 date=1356879849]
                            KISA AÇIKLAMA: Yukarıdaki yazdıklarınızın bir kısmına zaten yukarıda kaç kez cevap verdim. Ama sadece şu sözlerinize cevap vermek istiyor ve bir yineleme yapmak istiyorum:

Diyorsunuz ki: "Sizler halifelere düşmansınız ve bunu siyaset aracı yapmışsınız."

Muhterem şahsımı soracak olur iseniz Halifeleri sevmediğim aşikardır. Fakat bu noktada sevenleri olarak size bu konuda asla saygısızlık yapamam, saygı duyarım ve bu forumda saygısızlık yapılmasınada yönetim olarak müsade etmeyiz. Ve ayrıca bu sözü artık ezberledik dersek yeridir. Ne zaman içinde Halifelerin olduğu bir muhabbet olsa karşımıza şu söz dikiliverir: "Sizler halifelere düşmansınız ve bunu siyaset aracı yapmışsınız."

Diğer Konu:

Diyorsunuz ki: "Bunları insanlara kabul ettirmekle şiileştiremezsiniz..."

Daha öncede açıkladım sanırım. Yineleyeyim. Bizim burada birileri şii olsun diye bir paylaşımımız söz konusu değildir. Biz Yalnış bilinenlerin Doğrusunu paylaşıyor ve bu konuda muhabbet etmeyi istiyoruz. Bu konuda Zan ediyorsunuz.

İyi Akşamlar.
                            [/quote]
                            s.a
                            Bak değerli kardeşim benim bir saygısızlık yaptığımı kastediyorsanız saygısızlık yaptığım kısmı bana bildirin düzelteyim niyetim asla bu değil. Ama sizede hak veriyorum değişik insanlarla değişik niyetli insanlarla uğraştığınız için benide onlardan sandınız ama benim niyetim bu değilki. Ben burayı bir forum gibi gördüm fikirlerimi paylaşıyorum.Ben daha hayatımda Hz.Ali ye ve ehlibeyte dil uzatan kimse görmedim Vallahi bak görmedim. Hangi mezheb olursa olsun görmedim. sadece içeriğine bakmadan alıntı yapıyorsunuz at gözlüğüyle baktığınız için çevrede olanların farkında değilsiniz. Sizin için herşey birşeylere saldırabilecek bir alıntı olmuş. Bu işi böyle yapamazsınız. selam ve dua ile. Allahın lahaneti ehlibeyt düşmanlarının üzerine olsun. Amin

Yorum

[quote author=Mufaddal link=topic=24502.msg165146#msg165146 date=1356880053]
                              Hicret Kardeşim:

Bize Kaynaklarınızdan Uhud Savaşında Hz. Ebu Bekirin, Hz. Ömerin Meydandan kaçmayıp Cesurca savaştıklarına delil sunmanızı ve Hz. Ebu Bekir'in ise "Geri dönenlerin ilki bendim..." sözünü açıklamanızı ve Hz. Ömerin O esnada nerede olduğunu kaynaklarını ışığında net belgeler ile sunmanızı rica ediyorum.

Gerçi yukarıda ki Sayfalar neyin, Ne olduğunu açıkça gösteriyor ama bakalım bunu nereye kadar götüreceğiz.
                              [/quote]
                              S.a
                              Değerli kardeşim bak savaşın detaylarını anlattım islam ordusun parçalandığını anlattım islam ordusunun yenilgiye uğradığını kısım kısım geri çekildiklerini anlattım. Burda ordu topluca geri çekilmiş zaten. Bu gerçeği görün diyorum. Bu geri çekilme esnasında her kes bir şekilde bir tepeye doğru geri çekildiler işte. bu bukadar basit bir durum. Siz kitaplardan mercimek tanesi kadar bir alıntı çekmişssiniz kos koca sonuc kısmının önüne koymuşsunuz.

Yorum

"At Gözlüğü" Hitabınız yakışmadı. Normalde Kurallarımız gereği Editlenmesi gerekiyor. Fakat bunu ben yapmıyorum. Şayet ben yaparsam bunu yanlış anlayıp yine bir misilleme ve ilginç bir cevap yazmanızdan çekiniyorum. İyi Akşamlar.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X