Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

sahabelerle ilgili yanlis bilinenler

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: sahabelerle ilgili yanlis bilinenler

ZİKİR EHLİNİN BAZI SAHABİLER HAKKINDA Kİ SÖZLERİ

Hz. Ali (a.s.) ilk İman edenlerden sayılan bu sahabiler hakkında şöyle buyuruyor:

"Ben işi elime alınca bir bölük biatten döndü, ahdini bozdu. Öbür bölük ok yaydan fırlar gibi fırladı, inancından vazgeçti. Öbürleri de itaatten çıktı. Sanki onlar her türlü noksan sıfatlardan münezzeh olan ALLAH'ın, "İşte ahiret yurdu! Biz onu, yeryüzünde yücelik ve bozgunculuk dilemeyenlere veririz ve sonuç takvalılarındır."2 buyurduğunu duymamışlardı.3 Evet, andolsun ALLAH'a; duydular da ezberlediler de. Fakat dünya, gözlerine bezenmiş bir şekilde göründü ve onun ziyneti onlara hoş geldi."4

2- Kasas Suresi /83.
    3- Şeyh MUHAMMED Abduh, Nehc'ül-Belağa'ya yazdığı şerhinde (c. 1, s. 36), Hz. Ali'nin bahsettiği üç grubun Cemel, Nehrivan ve Sıffin' de kendisine karşı savaşanlar olduğunu bildirmektedir.
    4- Nehc'm-Belağa, Şıkşıkıyye hutbesi diye bilinen 3. hutbe.
    ............................

Yine onların hakkında şöyle buyuruyor:

"İşlerini başarmak için şeytana başvurdular. Şeytan da onları kendisine ortak etti; gönüllerine oturup kuruldu, yumurtasını koyup civciv çıkardı. Sonra da civcivlerini onların kucaklarında besledi, yetiştirildi. Onların gözleriyle baktı, gördü; dilleriyle söyledi, dedi. Onları sürçtürdü, kaydırdı; kötülüklerini bezedi, güzel gösterdi onlara. Şeytanın hükmü altına girenin, onunla ortak olanın işidir bu. Şeytan batıl sözü onun diliyle söyler."1

1- Nehc'ül-Belağa, 7. hutbe.
    .........................
    Meşhur sahabi Amr bin As hakkında da şöyle buyuruyor:

"Şaşarım şu kötü kadının oğluna!... Gerçeği olmayan bir söz söylemiş, günaha girmiştir. Bilin ki, sözlerin en kötüsü yalandır. O, konuşur, yalan söyler; söz verir, sözünden döner; kendisinden bir şey istendiğinde cimrilik yapar, vermez. Fakat kendisi istediğinde direndikçe direnir, istemekten vazgeçmez. Ahdine hıyanet eder; yakınlığa riayet etmez, arayı keser gider."2

Resulullah da (s.a.a.) şöyle buyuruyor:

"Münafığın iiç alameti vardır: Konuştuğunda yalan söyler, söz verdiğinde sözünde durmaz ve kendisine güvenildiğinde hıyanet eder."3

2- Nehc'ül-Belağa, 84. hutbe.
    3- Sahih-i Buhari, c. 1, s. 15; Sahih-i Müslim, c. 1, s. 78, h. 59.

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Bütün bu kötü sıfatlar fazlasıyla Amr-ı As'da mevcuttu.

Yine Ali (a.s.); Ebuzer'i övüp, onu sürgüne gönderen, yapayalnız bir halde ölmesine sebep olan Osman ve adamlarını yererek şöyle buyuruyor:
      "Ey Ebuzer! Sen ALLAH için öfkelendin. Bu yüzden O'nun lütfunu ummalısın. Onlar, dünyaları için senden korktular. Sen ise dinin için onlardan korktun. Onların senden korktukları şeyi onlara bırak. Senin onlardan korktuğun şeyi de onlardan kaçır. Onları menettiğin şeye ne de düşkündür onlar! Seni menettikleri şeyeyse hiç mi hiç meylin yoktur senin. Pek yakında kimin karlı, kimin zararlı olduğunu anlarsın.

Gökler, yerler bir kula kapansa, fakat o kul noksan sıfatlardan münezzeh olan ALLAH'tan korkuyor, çekiniyorsa ALLAH ona bir kurtuluş yolu açar, kurtarır onu.
      Seninle ancak hak, eş - dost olur; senden ancak batıl kaçar. Eğer onların dünyalarıyla işin olmasaydı, seni severlerdi. Dünyadan kendine bir pay ayırsaydın, senden emin olurlar, endişeleri olmazdı."1

Sahabenin ileri gelenlerinden olan Muğayre bin Ahnes hakkında ise şöyle buyuruyor:

"Ey lanetlenmiş, soyu kesilmiş, hayırsız ve köksüz, dalsız kişinin oğlu! ALLAH'a andolsun ki, ALLAH, yardımcısı sen olanı üstün etmez. Senin kaldırdığın kişiyi ayakta tutmaz. ALLAH seni uzak etsin! Yıkıl git yanımızdan! Sonra da elinden geleni ardına koyma. Dilediğin kötülüğü yapmaktan geri kalırsan, ALLAH seni sağ koymasın."2

1- Nehc'ül-Belağa, 130. hutbe.
      2- Nehc'üI-Belağa, 135. hutbe.

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Hz. Ali'ye (a.s.) biat ettikten sonra biatlerini bozup kendisiyle savaşan iki meşhur sahabi Talha ile Zübeyr hakkında da şöyle buyuruyor:

"VALLAHi, benden çıkan bir kötülük veya benimle aralarında olup biten bir haksızlık yüzünden beni terk etmediler. Onlar, kendilerinin terk ettikleri hakkı dile- mekteler; kendi döktükleri kanı istemekteler. Onlar, ancak isyan eden bir bölüktür ki o bölükte kin vardır, haset vardır; tuttukları yol şüpheli yoldur, kapkaran- lıktır. Oysa ki her şey apaçık ortadadır; batıl kökünden koparılmış, söyleyecek sözü kalmamıştır....

Osman öldürülünce, doğum anı gelmiş kadınların çocuklarını beklemeleri gibi başıma üşüştünüz, biat biat diye bağrıştınız. Ben elimi yumup çektikçe siz tuttunuz, açtınız.

ALLAH'ım! Bu iki kişi yakınlık bağlarını kestiler; ba- na zulmettiler; biatimi inkar ettiler; halkı aleyhime kışkırttdar. Bağladıklarmı sen çöz; düğümlediklerini sen gevşet; umdukları, yaptıkları şeydeki kötülüğü sen göster onlara. Savaştan önce tövbe etmelerini bekle- dim, nimeti hor gördüler, esenliği teptiler."1

Onlara yazdığı bir mektubunda şöyle buyuruyor:

"... A iki kocalmış adam! Düşüncenizden vazgeçin. Çünkü şimdi düştüğünüz en ağır şey utançtır; fakat utançla cehennem birleşmeden yaptığnızdan vazgeçin. Vesselam."2

1- Nehc'üI-Belağa, 137. hutbe.
        2- Nehc'ül-Belağa, 54. mektup.

Yorum

Cemel savaşında esir alıp sonra serbest bıraktığı biat bozanlardan bir diğeri Mervan bin Hakem hakkında ise şöyle buyuruyor:

"Onun biatine ihtiyacım yoktur. Onun eli Yahudi elidir. Bana eliyle biat etse düzeniyle aleyhimde çalışır. Köpeğin burnunu yalaması kadar bir müddet beylik sürecek; dört keçinin babası olacak; ümmet onun ve evladının yüzünden kızıl ölüme uğrayacak."1

1- Nehc'ül-Belağa, 73. hutbe.
          ................

Aişe ile birlikte Cemel savaşı için Basra'ya hareket eden ve içlerinde Talha ile Zübeyr'in de bulunduğu topluluğa da şöyle hitap ediyor:

"Bir cariyeyi satın alıp oradan oraya götiirür gibi, Resulullah
          salla'llahu aleyhi ve alih'in hürmetini hiçe sayarak, Aişe'yi alıp Basra'ya yöneldiler. Kendi kadınlarını ise evlerinde sakladılar. Resulullah salla'llahu aleyhi ve alih'in zevcesini kendileri ve başkaları için meydana attılar. Hem de bir ordu içinde ki onlar bana biat etmişlerdi; hem de dileyerek ve isteyerek, zorla değil. Basra'daki valime, Müslümanların mallarını korumakla görevli olan memurlara ve onlardan başkalarına saldırdılar. Bir kısmını yakalayarak, bir kısmını da hileyle ele geçirerek öldürdüler. Öylesine zulmettiler ki, vALLAHi Müslümanlardan birisini bile bu şekilde suçsuz olarak öldürselerdi, yalnız onu öldüreni değil, zulme şahit olup dilleriyle ve elleriyle ona karşı durmadıkları için bütün o orduyu öldürmek helal olurdu bana. Kaldı ki, onlar kendilerinin sayısı kadar Müslüman öldürdüler."1

1- Nehc'ül-Belağa, 172. hutbe.

.............................

Aişe ve Cemel Savaşı'nda ona uyan sahabe hakkında ise şöyle buyuruyor:

"Sizler, kadının (Aişe) ordusu olmuş, hayvana (Aişe'nin devesi) uymuştunuz. Hayvan bağırınca koş- tunuz; öldürülünce de kaçtınız. Huylarınız alçak, biatiniz çürük, dininiz nifaktır."2

Bir başka yerde de şöyle buyuruyor:

"O (Aişe), kadınca bir düşünceye kapılmış, içinde demirci kazanı gibi kaynayıp duran kine yenik düşmüştü. Bana yaptıklarını bir başkasına yapması teklif edilseydi, kesinlikle yapmazdı. Ama yine de önceki saygınlığına sahiptir. Ahirette ise sorgu suali ALLAH'a aittir."3

2- Nehc'ü1-Bc1ağa, 13. hutbe.
          3- Nehc'ül-Belağa, 156. hutbe

Yorum

Hepsi ashaptan olan Kureyş hakkında da şöyle buyuruyor:

"Nesep yönünden en üstün ve Resulullah'a (s.a.a.) en yakın ve en bağlı olan, biz olduğumuz halde, bu makamı (hilafet) bize uzak bulmalarına gelince; o öyle bir şeydi ki, bazıları ona çok haris oldular, bazıları da o konuda cömertçe davrandılar. Hüküm ise ALLAH'ındır ve ahiret gününde dönüş O'nadır. Etrafında bağırılıp çağırılan ganimeti (hilafet) boş ver sen. Sen gel de Ebu Süfyan'ın oğlunun (Muaviye) işi nereye vardırdığına bak! Felek, ağlattıktan sonra güldürmüştür beni! Vallahi buna şaşmamak gerekir. Çünkü o, eğrilikleri çoğaltma yönünde öyle işler yapıyor ki, insan gülsün mü, ağlasın mı bilemiyor! Onlar, ALLAH'ın nurunun lambasını söndürmeye ve fışkırdığı kaynağını kurutmaya çalıştılar. Benimle kendileri arasında bir içimlik vebalı
            bir suyu karıştırdılar. Benimle onların arasındaki bu fitnenin sıkıntıları ortadan kalkarsa, onları saf ve temiz hakka (boyun eğmeye) zorlayacağım. Bir daha fitne çıkaracak olurlarsa da, hiçbir korku ve endişem olmaz; çünkü ALLAH onların yaptıklarndan haberdardır."1

Bütün kadınların hanımefendisi Hz. Fatıma'yı toprağa verdikten sonra Resulullah'a (s.a.a.) hitap ederek şöyle diyor:

"Ümmetinden çektiklerimizi kızın sana haber verecektir. Ona sor, durumu ondan haber al. Hem de bunlar, senden ayrılığımız uzamadan, senin anın unutulmadan olup bitti."2

1- Nehc'ü1-Belağa, 162. hutbe.
            2- Nehc'üI-Belağa, 202. hutbe.

Yorum

Muaviye'ye yazdığı bir mektupta şöyle diyor:

"Yazıklar olsun sana ey Muaviye! İçinde bulunduğun nimetler seni aldatmış, bencilleştirmiş, şeytan boğazına sarılmış, seninle murada ermiş, senin içine girmiş, can, kan bulunan her yerini kendine gezinti yeri etmiştir.

Ey Muaviye! Siz ne zaman halka hakimlik hakkına sahip oldunuz, ne zaman ümmetin buyruğunu elinize almaya hak kazandınız, hem de geçmişte hiçbir hakkınız ve üstün bir şerefiniz yokken? ALLAH'a sığınırız kötülüğe düşüren sebeplerden. İsteklerine aldanarak ayrılığa düşmekten çekinmeni öğütlerim sana.

Beni savaşa çağırdın. Halkı bir yana bırak, tek başına karşıma çık; iki tarafı da savaş zahmetinden kurtar da hangimizin kalbi kararmış, can gözü kapanmış belli olsun. Ben Ebu'l-Hasan'ım; senin atanı, dayını, kardeşini Bedir günü öldürenim. O kılıç şimdi de yanımda. O yürekle düşmanımla buluşacağım. Dinimden dönmedim, yeni bir peygambere uymadım. Ben sizin isteyerek terk ettiğiniz, zorla ve istemeyerek girdiğiniz dosdoğru yoldayım."1

1- Nehc'ül-Be1ağa, 10. mektup.

Yorum

Bir başka mektubunda Muaviye'ye şöyle yazıyor:

"'Biz de Abdumenaf oğullarıyız' sözüne gelelim. Ümeyye, Haşim gibi, Harb, Abdulmuttalib gibi değildir. Ebu Süfyan da Ebu Talib'e benzemez. Muhacir, azad edilene benzemediği gibi, şüpheli olmayan da şüpheli soydan gelene benzemez. Hakka uyan, batıla uyana; inanan, inanmayana denk olmaz. Atalarına uyup da cehennem ateşine düşen evlat, ne kötü evlattır!
                Bizim elimizde, üstün olan kişiyi hor - hakir eden ve aşağı sayılana üstünlük veren peygamberlik üstünlüğü var. Siz ise, ilk iman edip hicret edenler, ilklik üstünlüğünü elde ettikten sonra, ALLAH Arapları bölük bölük kendi dinine sokunca ve bu ümmet isteyerek veya istemeyerek Müslüman olunca, kimisi gönüllü olarak,kimisi de korkarak dine girenlerin arasındaydınız!"1

Bir mektubunda da ona şöyle yazıyor:

"Sen bizi Kur'an'ın hükmüne çağırdın; oysa sen Kur'an ehli değilsin. Biz senin çağrına
                uymadık, Kur'an'ın hükmüne uyduk. "2

"De ki: Hak geldi, batıl yok oldu gitti. Doğrusu batıl, zaten gidiciydi."3

1- Nehc'ül-Belağa, 17. mektup.
                2- Nehc'ül-Belağa, 48. mektup.
                3- İsra Suresi /81

Yorum

Ben KİTÂBU'L-VEKÂLE de böyle bir alıntıya rastlayamadım.

Okuyucularımızın, günümüz Müslümanlarının bu kadar önem verdiği Cuma namazına sahabilerin ne kadar önem verip saygı gösterdiklerini bilmeleri için Sahih-i Buhari' nin "Vekalet Kitabı"ndaki şu rivayeti naklediyorum:

Sehl bin Said der ki: "Bizler Cuma günleri çok sevinirdik. Çünkü yaşlı bir kadın ektiğimiz fasulyelerden bir miktarını alarak onları birkaç tane arpayla birlikte yağ dökmeden pişirirdi. Bizler Cuma namazını kıldıktan sonra onun yanına giderdik, o da yemeği bize verirdi. Bunun için Cuma günü olurken çok sevinirdik. Yemeğimizi her zaman Cuma' dan sonra yerdik."1

Ne mutlu bu sahabilere! Cuma günü Resulullah'ın (s.a.a.) sohbetlerini dinleyip arkasında namaz kılmaktan, birbirlerini görüp ziyaret etmekten ve Cuma gününün diğer rahmet ve bereketlerinden dolayı sevineceklerine bir kadının hazırladığı yemeği yiyecekleri için seviniyorlar! Günümüzde, Cuma gününü yediği yemekten dolayı seven bir Müslüman hakkında ne söylerler acaba
                  Neresinde geçiyor bu alıntı!
                  hayat akşamlıdır...

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=3044.msg15600#msg15600 date=1239407369]
                    Ben KİTÂBU'L-VEKÂLE de böyle bir alıntıya rastlayamadım.

Okuyucularımızın, günümüz Müslümanlarının bu kadar önem verdiği Cuma namazına sahabilerin ne kadar önem verip saygı gösterdiklerini bilmeleri için Sahih-i Buhari' nin "Vekalet Kitabı"ndaki şu rivayeti naklediyorum:

Sehl bin Said der ki: "Bizler Cuma günleri çok sevinirdik. Çünkü yaşlı bir kadın ektiğimiz fasulyelerden bir miktarını alarak onları birkaç tane arpayla birlikte yağ dökmeden pişirirdi. Bizler Cuma namazını kıldıktan sonra onun yanına giderdik, o da yemeği bize verirdi. Bunun için Cuma günü olurken çok sevinirdik. Yemeğimizi her zaman Cuma' dan sonra yerdik."1

Ne mutlu bu sahabilere! Cuma günü Resulullah'ın (s.a.a.) sohbetlerini dinleyip arkasında namaz kılmaktan, birbirlerini görüp ziyaret etmekten ve Cuma gününün diğer rahmet ve bereketlerinden dolayı sevineceklerine bir kadının hazırladığı yemeği yiyecekleri için seviniyorlar! Günümüzde, Cuma gününü yediği yemekten dolayı seven bir Müslüman hakkında ne söylerler acaba
                    Neresinde geçiyor bu alıntı!
                    [/quote]

Bismillahirrahmanirrahim

Bu rivayeti Buharide araştırmak istedim ama Türkçe baskısında bu rivayete rastlayamadım. Ayrıca Zübdetul Buharinin de Vekalet bölümüne baktım yine bulamadım. İnşaallah akşama evden Fethul Barinin (Buhari Şerhi) Vekalet bölümüne bakacağım ordan bulacağımı zannediyorum.

Ama şayet oradanda bulamazsam inşaallah Arapça bilen kardeşlerden Arapça orjinalini almaya çalışacağım.

Yalnız bu rivayeti araştırırken bu rivayete benzer bir rivayet yine Sehl bin Sad'dan nakledilmek üzere Müttefekun aley isimli kitapta karşıma çıktı. Aynen Aktarayım:

Allah'ın izni ile Rivayetin aslına ulaşırsam buraya aktarmaya çalışırım.

Yorum

Mufazzal kardeşim;
                      Senin aktarmış olduğun hadis ortada.
                      Peki bu hadisin arkasından yapılan şu yorumda ne kadar iyi niyet aranabilir.
                      Aktardığın hadis şu: ''Rasulullah (s.a.v) döneminde ancak cuma namazından sonra Öğle yemeğini yer, öğle ykusuna yatardık'''

Peki bu hadisten ne anlıyor bu forumda yazan şia olsun Ehli Sünnet olsun!

Birde gulistan_2 nin ne anladığına bakalım:

Ne mutlu bu sahabilere! Cuma günü Resulullah'ın (s.a.a.) sohbetlerini dinleyip arkasında namaz kılmaktan, birbirlerini görüp ziyaret etmekten ve Cuma gününün diğer rahmet ve bereketlerinden dolayı sevineceklerine bir kadının hazırladığı yemeği yiyecekleri için seviniyorlar! Günümüzde, Cuma gününü yediği yemekten dolayı seven bir Müslüman hakkında ne söylerler acaba?
                      Sanırım böyle bir hadisten böyle bir yorum çıkaran gulistan_2 yi tebrik etmek lazım değil mi!
                      Ancak böyle bir yorum çıkartılabilirdi!.
                      Ondan sonrada ben iyi niyetli biriyim diyecek.
                      Sanırım biz yazılanların ne maksat taşıdığını anlayacak kapasitede insanlarız.
                      En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 20:00.
                      hayat akşamlıdır...

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

Yanılmıyorsam bu söz Gülistan kardeşe ait değil. Anladığım kadarı ile buraya aktardığı bilgiler Muhammed Ticaninin Zikir ehline sorun isimli kitabından alıntı. (Yanılıyorda olabilirim)

Ve bu yorumun Muhammed Ticaniye ait olduğunu zannediyorum.

İnşaallah bir iki güne söz konusu rivayeti araştırıp, cevap yazmaya çalışacağım.

Yorum

Mufazzal kardeşim alıntı olduğu belli, zira gece bu alıntıları peşpeşe kopyalamıştı.
                          Ama bir başlıkta ypa isimli üyenin aktardığı bir yazıdan dolayı verilen cevaplar dikkatini çekmiştir.
                          ypa benim yorumum değil İbrahim Canan'ın kitabından demiş olsada, buraya aktardığınıza göre tasdik etmişsinizdir, alıntı yaptım deyip suçu başkasın atmayın, demekki kabul etmiş ve buraya aktarmışsınızdır demişlerdir.
                          Aynısı gulisatn_2 içinde geçerlidir.

gulistan_2 nin son günlerde açtığı başlıkları bir gözden geçirin. Geneli Ehli Sünneti yeren, eleştiren, yanlış bilgiler verip, batıl bir inanç gibi gösteren şekildedir.
                          gulistan_2 diyorki; beni tanıyanlar böyle olmadığımı bilir!
                          Ben forumda yazılanlara göre değerlendirim bir insanı. Yazılanlarda niyetii açıkça ortaya koyar. Madem amacı iyi niyet. Neden Ehli Sünnet adına bir tane olumlu başlığı yok!
                          Ehli Sünnet baştan sona yanlış bir inançmıki hep bu yönde yazılar yayınlıyor.
                          Şayet bu forumun kuruluş amacı Ehli Sünneti eleştirmekse bu forumda bulunmanın anlamı zaten yok. hayır böyle değilse, o zaman ispatlasın sayın gulistan_2!
                          Bu yazılarıyla hangi Ehli Sünnetin Şialara karşı samimi bir davranış sergilemesini beklersiniz.
                          (sayın hürr gene bu yorumuma hemen biz sizi biliriz diye atlamaz inş.) Benim kendi forumumda Şiaları kökten eleştiren, hakaret eden bir tane başlığımı göstersinler! Kendimin açtığı!

Kendi forumumuzda bir üyemizin İrana gidip gördüklerini anlattığı başlığı buraya taşıyor sayın hürr,
                          Ben ona nasıl bir müdahelede bulunayımki. Ben burda bunları gördüm demiş sizde reddiyenizi yazmışsınız. Görmediğim bir İrana, ben gittim orda öyle şeyler görmedim diyerek müdahelemi edecektim. Banlama konusunda ise, forum kurallarını defaatle ihlal etmelerine rağmen müsamaha edip, son çare bizi buna mecbur etmelerindendir. Neden Mufazzal
                          1 defa olsun uyarı almadı, ya da banlanmadı. Oda bir şia, forumda en çok yorum yazanlardan biri. Demekki burda bir art niyet yok. İnsanın sabrını zorlama var.

Rep konusuna gelince, bu konuda defalarca açıklama yapıldı, üyeler son günlerde bilerek bu rep düşürme olayını yaptıklarını itiraf etmiş olsalarda genede siz anladığınız şekilde inanmaya devam ettiniz. Bu konuda hakkıma girmiş olsanızda benden yana helal olsun. Basit bir konudan dolayı hakkıma girmenize gerek yok.

Vesselam...
                          En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 19:59.
                          hayat akşamlıdır...

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

Muhterem Seyyah kardeşim! Öncelikle sizin bu foruma gelişinizi öğrendiğimde çok memnun olmuştum. Çünkü ben inanıyorum ki ileriki günlerde sizinle karşılıklı daha güzel konulara değinecek, araştırma, inceleme, tahliller ve tenkidler yapacağız. Ben bunu sizinle yapacağımıza inanıyorum.

Tebi yazışılacak her başlıkta, sen şunu yapmıştın, o şunu, şunu yapmıştı gibisinden sözler açılırsa tabiki verim alamayız ve onca yazdığımız cümleler sadece yorulmamıza değer.

Ben şahsen kendi forumunuza, Mücahit Filiz Kardeşimizin gerek açtığı başlıklardan gerek şahsımıza ve mektebimize karşı sarf ettiği sözlerden, attığı iftira ve söylediği vesikalı yalanlarda ki tutumunuzu benimsemedim ki nitekim Yönetici olarak sizlerin Mücahit filiz isimli Moderatörünüze müdahale etmeniz gerekiyordu ki hatta defalarca cezayıda haketmişti. Defalarca özellikle şahsımıza ve mektebimize attığı güncel iftiraları Belgelerle, Fotoğraflarla ispat etmemize rağmen bu Moderatörünüz Forumda biz şiilerin Kalbimi sizlerden yana mutmain edecek şekilde Yönetim tarafından uyarılmamış veya cezalandırılmamıştır. ''Şia'yı küfre düşüren deliller'' başlığı bile müdahalelerimiz sonucu yanımıyorsam Dilan isimli Kardeşimiz tarafından değiştirilmişti. aynı şekilde Gülistan kardeşimizin açtığı bir başlık yine tavsiyelerimiz sonucu ve Gülistan kardeşimizin bizi kırmayarak değiştirmesiyle sonuçlandırılmıştır.

Ben diyorum ki artık diğer forumu konuşmaktan ziyade burada her iki tarafında faydalanacağı konuları açalım ve ya açılan konularda karşılıklı yazışmalarımıza devam edelim.

Gülistan kardeşin açtığı başlıklara gelince. Bu konuda sizin bizzat bizlere söylediğiniz sözü söylemeliyim.

Mücahit filiz onca başlık açmış, onca hakaret etmişti, iftiralar etmişti, onca feryadımıza rağmen delillerle cevap vermemizi istemiştiniz...

Benim sizden ricam, buyrun Gülistanı delillerle susturunuz.

Gülistan kardeşim! Sizden ricam lütfen bir başlık açarken öncelikle başlığa dikkat ediniz ve daha sonra alıntıları kısa kısa yapmanızdır. bir anda bir kitabı taşıdığınızda faydasının olmayacağı düşüncesindeyim. Kısa kısa olsun ki Ehl-i Sünnet Müslümanlarında cevap hakkı doğsun.

Yorum

seyyah kardesim;
                              bu alintinin bana ait olmadigi ve kardesimin dedigi gibi ticaniye ait oldugu dogrudur
                              alintiyi buraya astigima ve su an bir aciklama bekleyen görüsünüze ise söyle cevap vereyim
                              evet bu actigim basligin icerigine inaniyorum!

zira iftira degil yalan degil, icerikteki bütün kaynaklar ehlisünnetindir...ben eski bir sünni olan ticaninin arastirmaciligina güveniyorum...dolayisi ile bir takim kaynaklar arapcadan alinti olabilecegi icin ulasilmasi zor olsa ve siz bunu bir tutanak ederekten yok böyle birsey deseniz ve yine buna tutunarak beni artniyetli ilan etmeye calissanizda, bu nafile bir girisim olacaktir...

sahabenin cuma namazi ve yemek mevzusunda ne varki
                              digeri, yani resulullahin arkasinda namaz kilarken, kervan sesini duyunca resulullahin arkasindan dagilip giden sahabelerde sizin kaynaklarinizdan...kaynagini bulamadiginizi, kaynagini bulmanin mümkün olabilecegi hadislerle ölcebilirsiniz...

bakin bu baslik icerisindeki kaynaklarin tamamina yakini ehlisünnete aittir...bunlarin sizi bir nebze düsünmeye itmemesi ne kadar vahim bir durum...bizler ehlisünnetin hatalarindan bahsederken dikkat edin, hicbir yerde "batil, rafizi, kafir" tarzi söylemlerde bulunmayiz...bunun nedeni aciktir, bizim mektebimize göre sizler temel inanc kaidelerinizle din kardeslerimizsinizdir...
                              fakat sizin mektebinize göre biizler batilizdir, dolayisi ile hakkimizda iyi düsünmeniz zaten beklenir sey degil, yani bu iddiada bulunup mektebinizin yerine mektebimizi koymaniz abestir.

niyetime gelince;
                              ben yillarca sünni olarak kaldim, sordugum sorulara verilen birbirini tutmaz cevaplar, arastirmama neden oldu, arastirdigim zamansa dogruyu siada buldum....

bir anda yillarca bagli oldugum, menkibelerini dinleyip agladigim, ölesiye savundugum sahabeler hakkinda bu kanilara varmak benm icinde kolay olmadi, fakat hatalarin kökenini anladigim zaman ayni zamanda islam camiasinin neden bu durumda oldugunu da anlamis oldum....ve bu benim gayretimdir, ömrümü buna vakfetmisim, bu hatalari yanlislari gücüm yettigi yere kadar duyuracagim...

benim meselem bundan ibarettir, dileyen okur anlar, dilemeyen anlamaz, savunmaya devam eder...orasini bilemem
                              bildigim birsey varsa, o da bunlarin sizin kaynaklarinizda oldugudur!

konulari böyle bir defada eklememe gelince, bunlari tartismadan ziyade arastirmacilara kaynak olsun diye ekliyorum, derlemesi, düzenlemesi hayli zamanimi aliyor, daha sonrada bir defada buraya isliyor ve arastirmacilara sunuyorum....siz bu davranisimdan kendinizce cikariminizi yapmakta özgürsünüz

Yorum

Yorumlarımı daha önce yaptım, şuan için başka diyeceğim yok...
                                hayat akşamlıdır...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X