Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Alevilik Nasıl Doğdu ?

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Alevilik Nasıl Doğdu ?

O kadar anlattık size aleviliği kabul etmediniz biri çıkıp alevilik diye imamiyye şiasını anlatsın Allah ondan razı olsun

Hakikaten komik duruma düşüyorsunuz.Hadi yeni başlıklar açalım

Yahudilik nasıl doğdu ?

Yaz altına imamiyyeyi

Hristiyanlık nasıl doğdu ?

Burayada aynısını yaz

Şimdi bundan hazmı duyuyorsunuz

Hayır açıklamada bide şia yazıyor.e şiaysak ayrıca alevilik diye başlık açmanın anlamı ne ? forumdakiler kendi mezheplerini bilmiyorlar mı ?

Ne kadar gülünç bir durum ya.Açıklamasıda var bu bozulmamış alevilik orjinali bu abi

Segaley rica etsem bize Yahudiliği hristiyanlığın zerdüştlüğün GökTanrı inancının doğuşunu anlatabilirmisin

Usulu din Furuu din bunları bi yazsana

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

Aziz kardeşim Kızılbaş! Bu başlıkta yazılanlar sizi biraz rahatsız etmiş olmalı. Bu yazıda sizi rahatsız eden ne oldu?

Bize göre gerçek Ehl-i Sünnet ve gerçek Alevi, Allah'ı, Resulünü, Nebileri, Kitapları, Kuranı, Masum olan ehl-i Beyti ve Resulullahla beraber, Masum olan Ehl-i Beytin yaptığı tüm amelleri kabul edenler ve bu amellere her hangi bir sınıf, zaman, mekan, farklılık gözetmeden iman edenlerdir. Bundan en ufak şek ve şüphemiz yoktur.

Yorum

Valla abi sende bende bu yazıyazan ve onu destekleyen herkeste çok iyi biliyorki Alevilik yukarda yazılanlardan ibaret değil.Bunlar sadece şeriattir.Alevilik deyince asıl kastedilense şeriatın yukarısıdır.

sadece şunu merak ettim bundan gerçekten haz duyan varmı ?

Yahudilik nedir ?

Onunda aslı imamiyye

Yezidilik

Oda oda merak etme aslanım her dinin aslı biziz

Şimdi bu dialogta birilerinin aptal yerine koyulduğunu görmüyormusunuz ??

Sizin için söyledim yoksa beni neden rahatsız etsin istediğiniz<i yazın.Ben yukardaki bilgileri inkarda etmiyorum.

Ama akıllı insanlarsınız hani forumda diğer kişileri pek bilmem ama abi senle sohbet etmişliğimiz var msnde sen bundan haz duydun mu ? yada ha alevilikte bizim aynısı deyip içine sindirdin mi ?

Yorum

[quote author=Kızılbaş link=topic=4138.msg53537#msg53537 date=1253167490]
          Valla abi sende bende bu yazıyazan ve onu destekleyen herkeste çok iyi biliyorki Alevilik yukarda yazılanlardan ibaret değil.Bunlar sadece şeriattir.Alevilik deyince asıl kastedilense şeriatın yukarısıdır.[/quote]

Seninle ne zaman böyle hassas bir konuda karşı karşıya gelsek karşıma şeriat - tarikat meselesini çıkarıyorsun. Ne senin kastettiğin Şeriati ve sana göre Şeriat döneminde Tarikati ve ne Tarikati ve yine senin tarikat döneminde farklı, bireysel ve şahsi bir yorumunla inkara kalkıştığın Şeriati asla reddetmiyoruz, reddedemeyiz. Size göre, insanlık içerisinde en üstün varlık şüphesiz Hz. Ali a.s'dır. Ve biz hem Şia2nın kaynaklarında, hem Alevinin kaynaklarında hemde Sünnilerin kaynaklarında ve hatta yabancı kaynaklarda bile Hz. Ali a.s'ın bile şeriati asla ve asla terk etmediğine, aksine Namazını, Allah'tan korkarak eda ettiğine, iftarını bir hurma ile bazı zamanlar ise bayat ekmek ve tuzla açtığını bazı zamanlar ise sadece su ile yetindiğine tanık oluyoruz.

Aziz kardeşim her fırsatt bu meseleyi öne sürüyorsun ve her fırsatta da kendinin Şii olduğunu beyan ediyorsun. Bu anlatım bazı yanlış anlamalara ve izlenimlere sebep olabilir ve oluyorda.

Şiiler, Kuranın, Resulullahın ve Ehl-i Beytin emirleri, tavsiyeleri doğrultusunda ne Şeriatsiz Tarikatı nede Tarikatsiz Şeriati asla ve asla kabul etmezler. Yani şöyle açıklayayım. Ne Zahir, ne batın... Tarikat ve Şeriat, Zahir ve Batın bir bütün olmalıdır, beraber yürütülmelidir. Bir insan, İnsanı Kamil olunca onun üzerinden şeriat dediğin Namaz, oruç kalkmaz. İnsanı Kamillere de Şeriat farzdır. Biz farz olmadığına dair veya insanı kamillerin şeriati eda etmemesinin gerektiğine dair bir delile rastlamadık. Ve aksine insanı kamil olduğuna inandığımız kimselerin ise şeriatsiz uyumadığını öğrendik, okuduk.

Şeriat-Tarikat açıklamalarına ve inançlarına ve iddialarına ne Kuran'dan ne de Ehl-i Beytin sözlerinden asla ve asla bir delil sunamazsın. Sunduğun ayet ve hadisler farklı, farklı meselelerle ilgilidir ki ama maalesef sen bunları kendin, kendi aklına göre şerh ediyor ve bir sınıflandırma yapıyorsun.

Hiç bir Ehl-i Beyt imamı, "Ey İnsan belli bir aşamaya kadar şeriattir. Tarikat ise şu,şu,şu veya şunlar, şunlar yapılırsa veya insanı kamil olursanız kazanırsınız ve Şeriat üzerinizden kalkar diye bir açıklama yoktur."

[quote author=Kızılbaş link=topic=4138.msg53537#msg53537 date=1253167490]
          Şimdi bu dialogta birilerinin aptal yerine koyulduğunu görmüyormusunuz ??[/quote]

Ben bu yazı ile birilerinin aptal yerine konulduğunu zannetmiyorum aziz kardeşim.

Yorum

Döndük dolaştık yine Mevla Alinin üstünlüğüne geldik

Siz diyorsunuz ki ehl-i beytin deediği bu.İyide alevilere görede ehl-i beytin dediği başka.Alevi kaynaklarında Tarikatı görmedinizmi ?

Şimdi bi inancı kimden öğrenirsiniz o mezhebe tabi olandan kitaplarından.

Siz ne yapıyorsunuz her inancı kendi kafanıza göre yazıp öğrendiğinizi sanıyorsunuz.Eğer konu alevilikse bu işin ehl-i alevilerden öğrenmek gerek.Kendi kitaplarından öğrenmek gerek.Size makalattan buyruktan bilgilerde verdim.Bunlar temel kitaplardır.Yada din büyüklerinin sözleri mevcut.Alevilerin durumu ortada.Siz gidip yok kardeşim bütün aleviler ve kitapları yanlış doğrusu biziz siyorsunuz.Hak batıl tartışmasına girilir o ayrıda.Çıkıpta insanlara sizin gerçek inancınız böyle demek nasıl bir mantık ??

Bi müslümana budist kitablarından delil getirilirmi ?

İmam yaptı yapmadı ayrı konu ama imamiyye bellidir alevilik bellidir.

Yorum

[quote author=Kızılbaş link=topic=4138.msg53541#msg53541 date=1253168772]
              Döndük dolaştık yine Mevla Alinin üstünlüğüne geldik [/quote]

Aman Allah korusun.

Siz diyorsunuz ki ehl-i beytin deediği bu.İyide alevilere görede ehl-i beytin dediği başka.[/quote]

Bunun farkında olduğum için her fırsatta diyorum ya farklı yorumları kabul etmiyorum ama son derece saygı duyuyorum.

Alevi kaynaklarında Tarikatı görmedinizmi ?[/quote]

Alevi kaynaklarda mevcut olan Tarikat, senin anlattığın tarikat değil. Bunun için kütüphanemi biraz karıştırdım aziz kardeşim.

Siz ne yapıyorsunuz her inancı kendi kafanıza göre yazıp öğrendiğinizi sanıyorsunuz.Eğer konu alevilikse bu işin ehl-i alevilerden öğrenmek gerek.Kendi kitaplarından öğrenmek gerek.[/quote]

Her inancı kendi kafamıza göre değil, eserlerine, inançlarına göre değerlendiririz. Ve her inancı öğrenme meselesine gelince, bu konuda kendi kafamıza göre bir değerlendirme yapmayız. Aksine o inancın eserlerine bakarız. Unutma kızılbaş azizim. Aleviliğin, Kızılbaşlığın mihenk taşı, ölçüsü sen değilsin.

Size makalattan buyruktan bilgilerde verdim.Bunlar temel kitaplardır.[/quote]

Verdiğiniz bilgiler, Kurani bilgiler olmadığı gibi, Ehl-i Beytin sözleride değildir. Ehl-i Beytten naklettiğiniz sözleri ise kendiniz şerh ettiniz ve kabul edilecek türden değildi bu şerhler azizim.

Yorum

Siz bilirsiniz kendinizi isteiğiniz kadar kandırın.Alevi kaynaklarında olan bilgileri verdim size.Bu durumda benim kızılbaşlar için bir ölçü olmama gerek yok size naklettiklerim ölçüdür.Ki aynı mantık humeynide şia için bir ölçü değildir.O da benim gibi nakletmekten başka ne yapabilir ??

Verdiğim bilgiler Kurani ve ehl-i beyt ilmidir.

Buyrun siz diğer dinlerin doğuşlarından gerçeklerinden devam edin Zaten basit ilk mesajı kopyala yapıştır yapacaksınız

Yorum

[quote author=Kızılbaş link=topic=4138.msg53544#msg53544 date=1253170782]
                  Siz bilirsiniz kendinizi isteiğiniz kadar kandırın.[/quote]

Sana göre bırak biz kendimizi kandırıp duralım aziz dostum. Sen her zaman doğru ol.

Alevi kaynaklarında olan bilgileri verdim size.Bu durumda benim kızılbaşlar için bir ölçü olmama gerek yok size naklettiklerim ölçüdür.[/quote]

Bize naklettiklerin senin ölçündür. Büyük oranda sana aittir. Faraza başkalarına ait olsa bile bu noktada dikkate alacağım yagane iki kaynak vardır. Kuran ve Ehl-i Beyt. Bu ikisinden bu konularda ses yoksa gerisi bizim için boştur.

Ki aynı mantık humeynide şia için bir ölçü değildir.[/quote]

Böyle bir iddiam olmadı Aziz dostum. Bizim için ölçü Kuran ve Ehl-i Beyt'tir. İmam Humeyni ise ilmini, Kuran ve Ehl-i Beytten alan Şia'nın bir Müçtehididir.

O da benim gibi nakletmekten başka ne yapabilir ??[/quote]

İmam Humeyni sadece nakletmiyor. Naklettiğini, Ehl-i Beytten aldığı ilimle şerh ediyor. Ve İmam Humeyni bir hadisi bir ayeti şerh edecek ilme sahip birisidir. Yoksa sen kendini İmam Humeyni ile bir mi tutuyorsun?

Verdiğim bilgiler Kurani ve ehl-i beyt ilmidir.[/quote]

Sunduğun ayetler elbette ki Kuranın ayetidir ama yorumu, şerhi senin bireysel düşüncendir veya başkalarının. Resulullah ve ehl-i Beytinin değil.

Sunduğun Bazı hadislerde Ehl-i Beyte aittir ama yine yorumu ve şerhi yoğunlukta sana aittir. Ve senin yorumların ise, hem Kurana hem Ehl-i Beyt öğretilerine zıttır. Dolayısı ile ilim diye sunduğun, Kuran ve ehl-i Beyt ilmi değildir aziz kardeşim.

Yorum

Humeyninin şerhi hak başkasınınki yalan

Humeyni sizin şefaatçiniz olsun

Bir insan ancak bu kadar yüceltilebilir.Allah humeyniye verdiği aklı size göre diğer kullarına vermemiş olacakki onun sözlerinde ters olanı kabul etmiyorsunuz.

Tartışmanın bir anlamı yok.Kendi adıma humeyninin yanında eziklik hissedecek bir eksikliğim yok.Sizin varsa onla tamamlayın.

Yorum

[quote author=Kızılbaş link=topic=4138.msg53546#msg53546 date=1253172346]
                      Humeyninin şerhi hak başkasınınki yalan [/quote]

Başkalarının değil, senin şerhlerin. Yalan demek istemiyorum ama senin şahsi düşüncelerindir. Buna da saygı duyarım. İmam Humeyninin, şerhlerinin ise benim başımın üstünde yeri vardır. Bundan şüphen olmasın. Benimde şüphem yok Hamdolsun.

Humeyni sizin şefaatçiniz olsun [/quote]

Amin inş.

Bir insan ancak bu kadar yüceltilebilir.Allah humeyniye verdiği aklı size göre diğer kullarına vermemiş olacakki onun sözlerinde ters olanı kabul etmiyorsunuz.[/quote]

HAŞA. Konuyu çarptırıyorsun.

Allah şüphesiz her insana akıl vermiştir. Fakat her akıl alim veya cahil değildir. Akıllı olan var akılsız olan var. Alim olan var, cahil olan var. Alim olan, mevcut ilmini gökten zembille almadı. Aksine gecesini, gündüzüne katarak yıllarca medreselerde, gözlerini kitaplara dikerek, Kuran ve Ehl-i Beyt öğretilerinden istifade ederek ilim sahibi oldu. Cahil olanı ise anlatmama gerek yok.

Anladım ki sen kendini İmam Humeyni ile bir tutuyorsun. Ne yapayım susayım mı acaba? Korkum o ki eğer susmasam, Ahsai takıntılı bazıları gibi İmam sadık a.s'ın bizzat gelip sana ders verdiğini iddia etmenden çekiniyorum. Bu konuda susmak en iyisi olacak. SUSTUM

Kendi adıma humeyninin yanında eziklik hissedecek bir eksikliğim yok.Sizin varsa onla tamamlayın.[/quote]

İmam Humeyni keşke hayatta olsaydıda gelip sizden ders alsaydı, ilminizden istifade etseydi. İmam Humeyni erken vefat ederek büyük bir hazineyi yitirmiş oldu.

Tartışmanın bir anlamı yok.[/quote]

Bencede...Kapatalım gitsin. Her zaman dediğim gibi neden tartışıp duruyorsun ki anlamıyorum. Sen kendi inancında kal. Bizde kendi inancımızda.

Yorum

Segaleyn Arkadaş Aleviler için söylenen kötü sözler iftiralar Cumhuriyet döneminde başlamadı.Tamam bu konularda Cumhuriyet döneminde de yapılmış çok büyük hatalar var.Örneğin Diyanet kurulurken Şii ve Şii eğilimli Müslümanlar hiç düşünülmemiş.Ama siz lütfen o iftiraları Cumhuriyet döneminin üstüne atmayın.

Yorum

[quote author=Kızılbaş link=topic=4138.msg53532#msg53532 date=1253165888]
                          O kadar anlattık size aleviliği kabul etmediniz biri çıkıp alevilik diye imamiyye şiasını anlatsın Allah ondan razı olsun

Hakikaten komik duruma düşüyorsunuz.Hadi yeni başlıklar açalım

Yahudilik nasıl doğdu ?

Yaz altına imamiyyeyi

Hristiyanlık nasıl doğdu ?

Burayada aynısını yaz

Şimdi bundan hazmı duyuyorsunuz

Hayır açıklamada bide şia yazıyor.e şiaysak ayrıca alevilik diye başlık açmanın anlamı ne ? forumdakiler kendi mezheplerini bilmiyorlar mı ?

Ne kadar gülünç bir durum ya.Açıklamasıda var bu bozulmamış alevilik orjinali bu abi

Segaley rica etsem bize Yahudiliği hristiyanlığın zerdüştlüğün GökTanrı inancının doğuşunu anlatabilirmisin

Usulu din Furuu din bunları bi yazsana
                          [/quote]

Kizilbas kardesim sizi kimse silah zoruyla birseylere inandirmaya zorlamiyor.Biz dogru bildiklerimizi yazariz inanip inanmamak sizin sahsi iradenize kalmis birsey .
                          Alayci tavirlariniz hic hos degil bunu yasinizin vermis oldugu cahillige veriyorum.Allah beni imam Humeyniyle senide senin dogrularini savunan seni böyle düsünmene sebebiyet veren artik pirin midir seyhinmidir her kimse onunla hasr etsin.

Yorum

Bir insan ancak bu kadar yüceltilebilir.Allah humeyniye verdiği aklı size göre diğer kullarına vermemiş olacakki onun sözlerinde ters olanı kabul etmiyorsunuz.

Tartışmanın bir anlamı yok.Kendi adıma humeyninin yanında eziklik hissedecek bir eksikliğim yok.Sizin varsa onla tamamlayın.

[/quote]

Mufazzal kardesim bence kizilbasla tartisarak harcadiginiz yazik.Sizin gibi degerli bir kardesimizin harcamis oldugu zaman cok önemli yaziktir heba etmeyin.
                            En son Serkan a. tarafından düzenlendi; 09.08.2020, 19:17.

Yorum

[quote author=segaleyn link=topic=4138.msg53563#msg53563 date=1253185220]

[/quote]

Mufazzal kardesim bence kizilbasla tartisarak harcadiginiz zamana yazik busa kürek salliyorsunuz.Sizin gibi degerli bir kardesimizin harcamis oldugu zaman cok önemli yaziktir heba etmeyin.
                              [/quote]
                              En son Serkan a. tarafından düzenlendi; 09.08.2020, 19:17.

Yorum

[quote author=Çeri link=topic=4138.msg53560#msg53560 date=1253183491]
                                Segaleyn Arkadaş Aleviler için söylenen kötü sözler iftiralar Cumhuriyet döneminde başlamadı.Tamam bu konularda Cumhuriyet döneminde de yapılmış çok büyük hatalar var.Örneğin Diyanet kurulurken Şii ve Şii eğilimli Müslümanlar hiç düşünülmemiş.Ama siz lütfen o iftiraları Cumhuriyet döneminin üstüne atmayın.
                                [/quote]
                                Ceri kardesim alevilrre yapilan zulüm ve iftiarlari tabiki yanlizca cumhuriyet dönemine baglamiyorum.Bu yazida yanlizca mum söndü iftrasinin nerden ortaya ciktigina deginilmektedir..Gecmiste Alevilerin osmanli döneminde yasadiklarina bakilacak olursa alevilerin Atatürke olan minnetarligi daha iyi anlasilir.
                                Tabi bu minnetarlik ne derece dogru ne derece yanlis buda baska bir tartisma konusu.
                                Ama sahsi görüsümü söyleyim ki,
                                iyi ki bu durumda su an Türkiyede seriat yok.Ve iyiki eksikte olsa diyanet var..

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X