Ynt: Kerbela intikamının alınmasına başlanması
Ona:
"Abbas b. Ali'nin elbisesini sen soydun degilmi?
vallahi, biz de, senin elbiseni, sag oldugun ve bakip durdugun halde soyacagiz!" dediler ve onun elbisesini soydular.
Ona:
"sen ki, Hüseyin'e ok atmis ve onu okuna hedef edinmistin ve 'okum onun elbisesine takili kaldi. ona bir zarar vermedi!' dedin, degilmi?
Allaha andolsun ki; senin onu okla vurdugun gibi, biz de seni oka tutacak, oklari vücuduna saplayacagiz!" dediler.
okcular hep birden ona ok attilar.
Hakim b. Tufeyl, ölü olarak yere yikildi.
öte yandan, Adiyy b. Hatim Muhtarin yanina girip onunla birlikte oturmus, ne icin geldigini Muhtara haber vermisti.
Muhtar, ona:
"ey Ebu Tarif! Hüseyin'in katillarini bulup öldürmeyi sen helal saymiyormusun?" diye sordu.
Adiyy b. Hatim:
"Allah sana iyilikler versin! Hakim b. Tufeyl hakkinda yalan uydurulmustur. o sucsuzdur!" dedi.
Muhtar:
"öyleyse, senin hatirin icin onu birakiriz!" dedi.
o sirada, Abdullah b. Kamil iceri girdi
Muhtar ona:
"adam ne yapiyor?" diye sordu.
Abdullah b. Kamil:
"Ehl-i beyt taraftarlari onu öldürdüler!" dedi.
Muhtar:
"ne diye onu benim yanima getirmeden öldürmeye acele ettin? o öldürülmeyecekti.
Bu Adiyy onun hakkinda sefaat icin gelmisti. o, sefaat edilmeye,kayirilmaya layik bir kimse imis!" dedi.
Abdullah b. Kamil:
"vallahi, Ehl-i Beyt taraftarlari bu hususta bana galebe caldilar!" dedi.
Adiyy b. Hatim:
"yalan söylüyorsun ey Allah düsmani! ben onun senden daha hayirli bir kimse oldugunu sanirim!
benim onun hakkinda sefaat edecegimi anlayinca, sen onu öldürdün!
sen bu yaptigin seyden dolayi basina gelecek felaketi önleyemeyeceksin!" dedi.
Abdullah b. Kamil ona agir sözlerle cevap vermeye davraninca, muhtar parmagiyla agzina isaret ederek, susmasini emretti.
Abdullah b. Kamil de, Adiyy b. Hatime catmaktan vazgecti.
Adiyy b. Hatim; Muhtardan hosnut, ibn Kamile kizgin olarak muhtarin yanindan ayrildi.
Ona:
"Abbas b. Ali'nin elbisesini sen soydun degilmi?
vallahi, biz de, senin elbiseni, sag oldugun ve bakip durdugun halde soyacagiz!" dediler ve onun elbisesini soydular.
Ona:
"sen ki, Hüseyin'e ok atmis ve onu okuna hedef edinmistin ve 'okum onun elbisesine takili kaldi. ona bir zarar vermedi!' dedin, degilmi?
Allaha andolsun ki; senin onu okla vurdugun gibi, biz de seni oka tutacak, oklari vücuduna saplayacagiz!" dediler.
okcular hep birden ona ok attilar.
Hakim b. Tufeyl, ölü olarak yere yikildi.
öte yandan, Adiyy b. Hatim Muhtarin yanina girip onunla birlikte oturmus, ne icin geldigini Muhtara haber vermisti.
Muhtar, ona:
"ey Ebu Tarif! Hüseyin'in katillarini bulup öldürmeyi sen helal saymiyormusun?" diye sordu.
Adiyy b. Hatim:
"Allah sana iyilikler versin! Hakim b. Tufeyl hakkinda yalan uydurulmustur. o sucsuzdur!" dedi.
Muhtar:
"öyleyse, senin hatirin icin onu birakiriz!" dedi.
o sirada, Abdullah b. Kamil iceri girdi
Muhtar ona:
"adam ne yapiyor?" diye sordu.
Abdullah b. Kamil:
"Ehl-i beyt taraftarlari onu öldürdüler!" dedi.
Muhtar:
"ne diye onu benim yanima getirmeden öldürmeye acele ettin? o öldürülmeyecekti.
Bu Adiyy onun hakkinda sefaat icin gelmisti. o, sefaat edilmeye,kayirilmaya layik bir kimse imis!" dedi.
Abdullah b. Kamil:
"vallahi, Ehl-i Beyt taraftarlari bu hususta bana galebe caldilar!" dedi.
Adiyy b. Hatim:
"yalan söylüyorsun ey Allah düsmani! ben onun senden daha hayirli bir kimse oldugunu sanirim!
benim onun hakkinda sefaat edecegimi anlayinca, sen onu öldürdün!
sen bu yaptigin seyden dolayi basina gelecek felaketi önleyemeyeceksin!" dedi.
Abdullah b. Kamil ona agir sözlerle cevap vermeye davraninca, muhtar parmagiyla agzina isaret ederek, susmasini emretti.
Abdullah b. Kamil de, Adiyy b. Hatime catmaktan vazgecti.
Adiyy b. Hatim; Muhtardan hosnut, ibn Kamile kizgin olarak muhtarin yanindan ayrildi.
Yorum