Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İranda neden TÜRKÇE resmi dillerden değildir?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Arkadaşlar selamun aleykum, İranda 35 milyona yakın Türk var iken neden sadece Farsça resmi dil kabul edilirde Türkçe kabul edilmez. Bu apaçık ayrımcılık değil midir?

türkçe de resmi dil olsun mu diyorsunuz yoksa resmi dil türkçe mi olsun diyorsunuz..

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=19755.msg119514#msg119514 date=1299268561]
      türkçe de resmi dil olsun mu diyorsunuz yoksa resmi dil türkçe mi olsun diyorsunuz..
      [/quote]

hayır abi yanlış anlamayın, Türkçe DE resmi dil olsun diyorum. FARSÇA ve TÜRKÇE beraber resmi dil olmalıdır.

Yorum

İranda resmi dil farsçadır. bunun yanında bölgesel diller de vardır. mesela güney Azerbeycan bölgesinde medya, tv, radyo, okul ve üniversiteler türkçedir. yine kürtlerin yoğunlukta olduğu bölgede aynı, arapların yoğunlukta olduğu bölgede aynı.

Yorum

Elmeddin kardeş İran'daki etnik gurupları nüfus olarak biliyor musun?

Yorum

barış, iran şiidir. sonradan şii olmuş birisi ise oraya sevgi muhabbet ve imrenme dışında başka şekilde bakamaz. en azından ben bunları çok iyi yaşadım ve şii olmuş kardeşlerimde de gözlemledim.

ha hiç mi aklımıza soru takılmaz şeytan vesvese vermez.. elbette verir elbette bildiklerimize doğru görüp sandıklarımıza ters gelen konular olacaktır bunları da öğrenme amaçlı sorabiliriz sorarız soruyoruz ve soracağız da..

ancak bu iki tarz arasında fark vardır. Bakın iki soru iki istek ama yanıt farklı:

1- Musa a.s. : Rabim bana kendini göster seni görmek istiyorum.
            Allah: inanmıyor musun?
            Musa a.s. : inanıyorum ama istiyorum ki kalbim mutmain olsun.
            Allah: öyleyse şu dağa bak, o yerinde durursa beni görebilirsin

2- İsrailoğlulları: Ey Musa bize Allah'ı açıkça göstermedikçe sana inanmayacağız dediler.
            Bu dediklerine karşılık yıldırım azabı onları yakalayıverdi. (yaklaşık anlam)

şimdi bu iki isteğin ikisinde de Allah'ı görme talebi var. Ama birinde Allah olumlu yanıt verirken diğerinde onların gözlerinin yaşına bile bakmıyor.. ya bunların amacı öğrenme demiyor. Çünkü o kalpleri bilendir..

biz de sorduklarımıza ve araştırdıklarımıza dikkat eder bu farkı gözetirsek..:

1- sorumuzun cevabına daha rahat ve sağlıklı ulaşırız. Çünkü Allah böyle samimi kalplere cevapları en doğru ve kısa sürede iletecektir.

2- sorularımızdan dolayı içinde bulunduğumuz konum sebebiyle dostlarımız mahzun ve kırılma durumunda olmazlar düşmanlarımız ise memnun ve ümitkar olmazlar..

Yorum

[quote author=Barış87 link=topic=19755.msg119546#msg119546 date=1299320902]
              Elmeddin kardeş İran'daki etnik gurupları nüfus olarak biliyor musun?[/quote]
              tam olarak değil. ama Türklerin ilk sırada olduğunu farsların ise 2-ci olduğunu biliyorum.

Yorum

YUKARI ÇIK
              Çalışıyor...
              X