Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

KAHRAMANMARAŞTA ALEVİ KATLİAMI..

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: KAHRAMANMARAŞTA ALEVİ KATLİAMI..

Aslında sözüm gayet açıklayıcı...ee Memlükler nasıl halife oldu....
    Haktır Allahım Muhammed mahım
    Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=2176.msg137774#msg137774 date=1324673901]
      Aslında sözüm gayet açıklayıcı...ee Memlükler nasıl halife oldu....
      [/quote]
      memlükler,osmanlılar,emeviler yada abbasiler nasıl halife olduklarının ne önemi var?
      Hile ile sahtekarlıkla kanla,zulümle halife oldular.Osmanlı yıkıldı laik bir devlet kuruldu neoldu hilafete şimdi kimde?
      Osmanlının,memlüklerin,abbasilerin yada başkalarının hepsinin hilafeti batıldır,sünni ve şia kaynkalrında ittifakla naklolmuşturki hilafet ancak ve ancak kureyşten olan 12 emirin(imamın) hakkıdır bu konudaki delilleri seninle paylaşıyorum.

a) Müslim Sahih'inde (c.6, Kitab-ül İmare, Bab-u En-Nas-ü Tebaün Li Kureyş, s.3) ve Ahmed ibn-i Hanbel Müsnedi'nde (c.5,s.86, 89, 90, 98) Cabir İbn-i Semure'den Resul-i Ekrem'in şöyle buyurduğunu nakletmişlerdir:

1- "On iki halife var olduğu sürece İslam aziz olacaktır."
      Ravi (Cabir) diyor ki: "Daha sonra bir şey buyurdu, fakat ben anlayamadım. Babam'dan Resulullah'ın (s.a.a) ne buyurduğunu sorduğumda dedi ki:
      "Onların (halifelerin) hepsi de Kureyş'tendir." buyurdu.

2- Başka bir rivayette Cabir ibn-i Semure'den şöyle dediği nakledilmiştir: "Babamla birlikte Resulullah'ın (s.a.a) huzuruna vardık; buyurdular ki:
      "Bu din, on iki imam var oldukça aziz ve ayakta duracaktır."Daha sonra bir şey buyurdular, ama halk işitmeme mani oldu. Babamdan ne buyurduğunu sorduğumda dedi ki: "Hepsi Kureyşten'dir" buyurdular.

3- Yine aynı ravinin şöyle dediği nakledilmiştir.
      Resulullah'tan şöyle buyurduğunu duydum:
      "Kıyamet kopana dek veya hepsi Kureyş'ten olan on iki halife gelip geçinceye kadar İslam dini ayakta duracaktır."

b) Buhari Sahih'inde (c.9, Bab-ul İstihlaf, s.81) ve Ahmed ibn-i Hanbel de Müsned'inde (c.5, s.90-92-108) Cabir ibn-i Semure'den şöyle nakletmektedirler:
      Resulullah (s.a.a) buyurdular ki:
      "(Benden sonra) Oniki emir (halife, imam) olacaktır."Daha sonra bir şey buyurdular ki, ben duyamadım. Babam dedi ki: "Hepsi Kureyş'tendir." diye buyurdular.

c) Buhari Tarih-i Kebir'de (c.1, s.446) ve Ahmed ibn-i Hanbel Müsned'inde (c.5, s.92) ve yine Ebu Avane Müsned'inde (c.4, s.396) Resulullah'tan (s.a.a):
      "Benden sonra on iki halife olacaktır" diye buyurduğunu naklederler.

ç) Tirmizi Sahih'inde (c.9, s.66), Ahmed ibn-i Hanbel Müsned'inde (c.5, s.108) Resulullah'tan (s.a.a) şöyle buyurduğunu naklederler:
      "Benden sonra on iki emir olacaktır."

d) Ahmed ibn-i Hanbel'in Müsned'inde (c.1, s.398 ve Müntehabü Kenz-il Ummal'da (c.5, s.212) şöyle nakledilmiştir.
      İbn-i Mes'ud'dan "Bu ümmetin kaç halifesi olacaktır?" diye soruldu. İbn-i Mes'ud dedi ki: Aynı meseleyi biz Resulullah'tan (s.a.a) sorduk. Resulullah (s.a.a) şöyle buyurdular:
      "İsrail oğullarının güvenilir gözetleyicileri (reisleri) sayısınca on iki tane olacaktır."

e) Müntehab-ül Eser'de (s.24) isna Aşeriyye kitaplarından olan Kifayet-ül Eser'den naklen Abdullah ibn-i Mes'ud'dan şöyle dediği nakledilir: Resulullah buyurdular ki:
      "Benden sonra imamlar on iki tanedir; hepsi de Kureyş'tendir."

On iki Halife Hadislerinin Zikrolunduğu Kitaplar:
      Daha önce de dediğimiz gibi on iki halife (imam) hakkındaki hadisler tevatür haddine ulaşmıştır. Dolayısıyla bu hadisler bütün önemli ve muteber hadis kitaplarında ve hatta diğer kitaplarda nakledilmiştir. Bu kitaplardan bazılarının isimleri ve hadislerin geçtiği yerler şöyledir:
      Ehl-i Sünnet Kitaplarından Bazıları:1- Sahih-i Müslim, c.6, "En-Nas-ü Tebaün li Kureyş babında, İmare bölümünde.2- Sahih-i Buhari, c.4, s.165, Ahkâm bölümünde.3- Sahih-i Tirmizi, "Mâ Câe Fi-l Hulefa-i Min Ebvab-il Fiten" babında.4- Sünen-i Ebi Davud, c.3, s.106 El-Mehdi bölümünde.5- Müsned-i Tayalisi, 767 ve 1278. hadis.6- Müsned-i Ahmed, c.5, s.86, 90, 92, 101, 106, 108.7- Kenz-ül Ummal, c.13, s.26, 28.8- Hilyet-ü Ebi Nuaym, c.4, s.333.9- Feth-ül Bari, c.16, s.338.10- Müstedrek-üs Sahihayn, c.3, s.617.11- Tarih-ul Hulefa, Suyuti, s.10.12- Es-Savaik-ul Muhrika, s.18-28.Ve benzeri diğer kitaplar.

Şia Kitaplarından Bazıları
      1- Besair-üd Derecat, Muhammed b. Hasan-ı Saffar.
      2-Usul-ül Kâfi, Muhammed b. Yakub-i Kuleyni.3- El-Mecalis, Şeyh Seduk.4- El-İhticac, Tabersi.5- Kitab-u Süleym b. Kays.6- El-İrşad, Şeyh Müfid.7- Et-Tehzib, Şeyh Tusi8- El-Gaybet, Şeyh Tusi9- Takrib-ul Maarif, Şeyh Ebu Salah Hilli.10- Bihar-ül Envar, c.51-52 ve 53, Allame-i Meclisi.11- El-İkbal, Ali b. Musa b. Tavus El-Hasani.12- Kamil-üz Ziyarat, Cafer b. Muhammed b. Kuleveyh.[/color]
      Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
      İmam Ali (a.s)

Yorum

Zaten gerçek halifelik 30 yıldır.Ben halifelik dediysem gerçek mana da değil sadece dünya müslümanlarının lideri olarak,aslında onuda yapamadı Birinci dünya savaşında cihad çağrısı geldi kimse kulak asmadı.

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=2176.msg137662#msg137662 date=1324537292]
          Bunada bir bakmanızı tavsiye ediyorum cihandar kardeşim
          http://velayet.wordpress.com/2011/02...sa-sayikliyor/
          [/quote]

buna baktınmı cihandar bu konuda yorumun nedir?
          İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=2176.msg137784#msg137784 date=1324675319]
            Zaten gerçek halifelik 30 yıldır.Ben halifelik dediysem gerçek mana da değil sadece dünya müslümanlarının lideri olarak,aslında onuda yapamadı Birinci dünya savaşında cihad çağrısı geldi kimse kulak asmadı.
            [/quote]
            yahu ne 30 yılı yukarıda onca hadis kopyaladım bu 12 emir,halife yada imam her ne dersen de kim oluyor peki?
            İmam Ali (a.s)

Yorum

Halifelik dini bir kavram değildir, halifenin dini hiç bir bağayıcılığı yoktur Kur'an'a göre.. Sünniler, dinde var olan Ehlibeyt otoritesini ilga ettiklerinden, ondan doğan boşluğu doldurmak için dinde hiç bir yeri olmayan halifelikle doldurmaya çalışmışlardır. ama bu sistematik olmaktan çok açık görülen yerleri yamama şeklinde olduğundan en ufak bir düşünmeyle çürüklüğü tutarsızlığı görülebilecek bir söylentidir.

Hilafet 30 yıl! ee sonra?

ısırıcı hükümdarlık devri.. peki o halde neden sonrasındakiler için halifelik kelimesi kullanılır?

Önceki 30 yıl ısırıcı hükümdarlık dönemi değil miydi? sıffinde kaç kişinin canı ısırıldı? Halife Ebubekir ve Ömer Fatıma s.a.'nın canını yakan bir hükümdar değiller miydi! Ridde savaşları dedikleri neydi? Halife Ömer'in meşru yöneticiliği hangi delilledir? Seçim değil, düpedüz atama! kimse itiraz edemiyor, bu ısırıcı hükümdarlık değil de nedir?

halife ise dinde var olan İmam yerine konmaya çalışılmış bir kelimedir.. Ancak dini hiç bir geçerliliği yoktur..

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=2176.msg137789#msg137789 date=1324675568]
                yahu ne 30 yılı yukarıda onca hadis kopyaladım bu 12 emir,halife yada imam her ne dersen de kim oluyor peki?
                [/quote]

12 imam resmi bir halifelik yapmış mı

Yorum

işte sizin kafanızda halifelik dini bir kavram olduğundan buna işaret ettim. Halifelik dini bir makam değildir, bir bağlayıcılığı yoktur. Allah halifeleri seçmiş, onlara itaati farz kılmış değildir. hükümdarla şahla kralla sultanla halifeliğin hiç bir farkı yoktur.

İmamlar Allah tarafından seçilmiş ve atanmış görevlilerdir. Peygamberler de Allah tarafından atanmışlardır. İnsanların tamamı onları reddetse onlarda bir eksiklik olur mu? Peygamberler devlet başkanı olmadıklarında saygın ve itaat edilmesi inanılması şart olan makamlarında bir eksiklik olur mu?

İşte imamet de Allah'ın atadığı bir makam olup imamlar Allah tarafından seçilmiş görevlilerdir. Hatasızdırlar. sayıları bellidir. bunları Allah belirlemiş ve Peygamberi ilan etmiştir.

yukarıdaki sünni kitaplarda geçen hadis şöyle:

"benden sonra 12 halife gelecek"

buradaki: "benden sonra" tabiri, Peygamberin s.a.a vefatıyla başlar kıyamete kadar tüm zamanları kapsar. bu süre içinde sadece 12 halife gelecektir.

buradaki halife kelimesi, mucizevi şekilde sünni kitaplarda imam değil halife olarak geçmiştir. ancak kasıt imamdır. yani Peygamber s.a.a. kendinden sonra bu dini koruyacak sadece 12 tane imamın olduğunu haber veriyor sünnilere.

neden imam geçmiyor?

neden mucizevi şekilde dedik?

halife kelimesi birbiri ardınca gelen, birinin arkasından gelip ona vekillik eden, onun işlerini üzerine devralan demektir. yani burada imam denseydi o zaman sünniler için cami imaları anlaşılacaktı ki bu anlamsız olacaktı. Sünniler imam kelimesinin fonksiyonunu halife kelimesine taşıyacaklarından Allah sünni kitaplarında halife kelimesinin konmasını sağlamış ancak sayısının 12 kalmasını sağlamıştır ki böylece sünniler de hiç itiraz edemeyecek başka kimselere yoramayacak şekilde 12 Ehlibeyt imamını anlayıp onlara itaat etsinler diye.

çünkü halife kelimesinde birbiri peşisıra gelip arada zaman boşluğu kalmayan dizi demektir. ve benden sonra tabiri ise Peygamber s.a.a.'ten sonraki tüm zamanları kapsayacak.

bu anlamları sadece ve sadece şianın inandığı 12 Ehlibeyt imamı karşılamaktadır. hem de tam olarak. Şiiler 11 imamın normal olarak gelip yaşadıklarını, aralarında hiç bir saniye bile boşluk aralık olmadığını bilirler ve buna inanırlar. 12 imam olan Mehdi (a.f.), 11. İmam Hasan Askeri'nin oğludur. Hicri 255 yılında dünyaya gelmiş, h. 260 yılında imamet makamına babasının şehid olmasıyla ulaşmıştır. kıyamete kadar son imam olarak görevinin başındadır ve kıyamete yakın dünyaya İslamı ve Adaleti hakim kılacaktır..

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=2176.msg137794#msg137794 date=1324676325]
                    12 imam resmi bir halifelik yapmış mı
                    [/quote]

cihandar bu sitenin adı velayet'tir.Velayeti bir araştır bakalım.Allah ve resulu bu makama atadıktan sonra,zahiren halifelik yapılsa ne olur yapılmasa ne olur.
                    Muaviye,yezid,hişam,memun,mutaassım bunlar resmi halifelik yaptılar ne oldu? resmi mi oldu?
                    İmam Ali (a.s)

Yorum

Ben öyle anlatmak istedim.Resmi değilse halifelik yapmadı demekdir.

Yorum

işte bu yüzden (yukardaki yazdıklarıma istinaden diyorum) sünniler en sahih dedikleri kütübü sittelerinde geçen 12 halife hadislerini günahları/ayıpları gibi gizlerler.. ben şii olunca bunları gördüm o kadar sünniyken kitap okumama rağmen görmedim. bana da hiç kimse demedi. şii olunca şiilerden duydum ve baktım gerçekten de sünni kitapların TAMAMINDA VAR. diyor ki benden sonra 12 halife gelecek hepsi kureyşten olacak, sonuncusu Mehdi olacak. Mehdi biz Ehlibeytten kızım Fatıma (s.a.)nın soyundan olacak.. o dünyayı zulümden sonra adaletle dolduracak. 12 imam dini düşmanlardan bozulmadan tahrifattan koruyacaklar..

tüm bunlar olmuştur olmaktadır..

Yorum

Ah gözünü sevdiğim kabul edyorum onları ama Halife olmamışlar...

Yorum

olmuşlar..

Yorum

Tamam olmuşlar..

Yorum