Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

KAHRAMANMARAŞTA ALEVİ KATLİAMI..

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: KAHRAMANMARAŞTA ALEVİ KATLİAMI..

[quote author=Cihandar link=topic=2176.msg137598#msg137598 date=1324484889]
    Hz.Ömer'i (r.a) sevmem en büyük fazileti..[/quote] bu nasıl bir fazilettir? biraz daha açarmısın?

Yorum

Şiiye Ehli sünnetten birşeyler mi anlatmamı istiyorsun...
      Haktır Allahım Muhammed mahım
      Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

Sünnilere Halife Ömerle ilgili hep faziletler iyi haberler anlatılır. Sahih sayılan sünni hadis kitaplarındaki hadislerse hiç gündeme getirilmez, ola ki kazara gündem olursa da dil ve anlatım kuralları katledilme pahasına tevil edilir. onu kurtarayım derken bir çok cinayet çıkarılır. ne yalan söyleyeyim Halife Ömeri ben de sünniyken çok çok severdim.. Hatta en çok Halife Ebubekiri severdim, Üçüncü halifeyi pek sevmez ama saygı duyardım Ali a.s. ise çok silikti belleğimde. severdim ama sanki o ayrı ve farklı bir yerde dururdu. sonra geleceğiz ona dercesine hep o sonraya kalırdı belleğimde.

2. halifeyle ilgili, sitede çok ziyaret edilen bir başlık var.. orayı inceleyin bence burayı boşuna bu muhabbetle doldurmayın.. tabi bu benim görüşüm...

Yorum

Tamam bakarım şimdi

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=2176.msg137654#msg137654 date=1324508662]
            Tamam bakarım şimdi
            [/quote]

Bunada bir bakmanızı tavsiye ediyorum cihandar kardeşim
            http://velayet.wordpress.com/2011/02...sa-sayikliyor/
            Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
            İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=serdarcan link=topic=2176.msg10012#msg10012 date=1236507569]
              Kahramanmaraş katliamında, fanatik İslamcılar ve benzerleri yüzyıllardır önceki Şeyhülislamların fetvalarını andıran fetvalar vermişlerdir. Bağlarbaşı İmamı Mustafa YILDIZ, 22 Aralık 1978 Cuma namazında, “Oruç ve namazla hacı olunmaz, bir Alevi öldüren beş sefer hacca gitmiş gibi sevap kazanır” diye vaaz verir. Katliamda öncülük yapan faşist katiller yüzlerini maske ile kapatırken, yaşı 60’ın üstünde olan sakallı fanatik dinciler yüzlerini maskelemeyi gereksiz görmüşlerdir. Top sakallarını oynatarak, dişlerini gıcırdatarak, “Allah için Alevileri, gavurları vurun, evlerini yakın. Solcuları öldürün. Polis ve asker durdurursa dönün onları da vurun” diye topluluğu tahrik etmişlerdir.

Faşistlerin hac, cennet gibi sorunları yoktu. Onların yeşil, kırmızı pasaportlara, siyasi iktidarların nimetlerinden yararlanmaya gereksinimleri vardı. Katliamı siyasal dincilerle ortaklaşa kararlaştırdıkları içindir ki dine, cennete inanır görünüyorlardı. Milliyetçilik ve Müslümanlık adına verilen bu vaazlar ve fetvaların telkin ettiği inançla saldırıya geçmişlerdir.

Esma SUNA adında bir genç kadın gebedir, doğumu yakındır. Faşistler, Esma SUNA’nın evini dışarıdan otomatik silahlarla tarar, evin içine patlayıcı madde ve benzinli paçavralar atarlar. Sonra evin kapılarını kazma ve baltayla kırarak içeriye giren faşistler, evde bulunan Fidan, Ali, Fikri ve Mehmet SUNA ile konuk Musa FUNDA’yı kurşuna dizer. Fazlı ile Elif SUNA da sopa ve satırla ağır yaralanır ve öldü diye bırakılır. Esma SUNA, “Kocamı, çocuklarımı, kardeşlerimi öldürdünüz. Bari beni öldürmeyin” diye yalvarır, bu arada ellerini karnındaki bebeğin üstünde siper etmeye çalışmaktadır. Oysa, işin içinde “hac” sevabı ve cennete gitme vardır. İki canlı bir Alevi kadını ellerine geçmiştir bir kere, bu fırsatı kaçırmak aptallık olacaktır. “Ya Allah” diye sopa ve satır Esma’nın kafasına, sırtına, karnına iner. Esma’nın üstü başı kan içindedir. Doğmamış bebeğini kurtarmanın çabasıyla sokağa fırlar. Saldırganlar da arkasında ateş ederek Esma’yı yere düşürürler. Öldü diye bırakırlar. Esma, karnındaki bebeğin yüzünü görmenin hayaliyle ellerini karnının üstünde gezdirmektedir. Bir komşusu Esma’yı sırtlayarak Devlet Hastanesine yetiştirir. Doktorlar, “Esma’nın kurtuluşu zordur, bari bebeğini sezaryen ameliyatla kurtaralım” diye ameliyata alırlar. Ne var ki bebek de sıkılan kurşunla parçalanmıştır. Esma ve bebek kurtarılamaz. Doktorlar ve hemşireler gözyaşlarını tutamazken, faşist katiller ve fanatik dinciler, hac sevabının ve cenneti kazanmanın sevincini paylaşıyorlardı...

İki gözü görmeyen 80 yaşında bir nine olan Cennet ÇİMEN’in gözlerini tornavidayla oymaları, sonra kurşuna dizmeleri, baş üstü helanın çukuruna bırakmaları da hac sevabı ve cenneti garantiye almak içindir...

İlköğretim Müfettişi Süleyman METİN’i öldürdükten sonra 15-16 yaşlarında üç kızını sokaklarda çıplak dolaştırmak, sarkıntılık etmek de hac sevabı ve cennet içindir ve Ortaeski Sağlık Ocağında bulunan iki yaşındaki hasta torun ile ninesi de hac ve cennet yolunun kurbanı olmuşlardır.

Sıkıyönetim ilanı

Kahramanmaraş katliamı, sıkıyönetim ilânına gerekçe olmuştur. Başbakan Bülent ECEVİT, sıkıyönetimin gerekçesini şöyle açıklıyordu: “Ülkemiz de şiddet eylemleri bir süredir açıktan demokrasiye yönelik ve milli birliğimizi tehdit edici boyutlara varmıştır. Özellikle Kahramanmaraş’taki bütün milletimizi yasa boğan acı olaylar, bu eylemlerin ne kadar ileri boyutlara vardığını gösteriyordu.

“Anayasanın tanıdığı demokratik düzeni temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik yaygın şiddet hareketlerinin kesin belirtilerinin ortaya çıkması üzerine Adana, Ankara, Elazığ, Bingöl, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, Kahramanmaraş, Kars, Malatya, Sivas, Urfa ve Hatay illerinde bugünden itibaren iki ay süreyle sıkıyönetim ilân edilmesine karar verildi.” 54

Sıkıyönetim, TBMM’de 537 üyenin kabul, birer üyenin ret ve çekimser oyuyla kabul edilir. MHP Genel Başkanı Türkeş ve MHP yönetici kadrosu, birçok ilin sıkıyönetim kapsamına alınmasını ısrarla savunmuştur.

[/quote]

ben bu olayı bu gün öğrendim.

ümmetin yetimleri Alevilere muhabbetim bir kez daha yenilenip daha da arttı. Allah'ın laneti zalimlerin üzerine olsun. Ehlibeyti seven herkes ateşten gömlek giymiştir..hem de her zaman..

Yetiş Ya İmamı Zaman..., a.f.

Yorum

Kahramanmarasta alevi katliami

Salvari saltak osmanli
                egeri kaltak osmanli
                ekende yok bicende yok
                yiyende ortak osmanli
                evet mustazaflik varsa basta alevilerdir yezid soyunun saldirilari hep onlara oldu osmanli denen o katiller surusu de

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=2176.msg137556#msg137556 date=1324468017]
                  velayet nuru hocam paylaşımlarınız harkulade teşekkür ederim
                  [/quote]

Rica ederim, beğenmenize sevindim, okuduğunuz için ben tşk ederim.
                  عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=2176.msg137592#msg137592 date=1324479445]
                    Aslında bunların neden olduğunu açıklarım ama Osmanlı vede vatan sevgisi yoksa anlaşılamayacağından ötürü yazmayı boşuna buldum.Şunuda söyliyim Şah İsmail'de amacasının oğlunu hadım etmiştir ki saltanata göz dikmesin dye vede küçük yaşda başka diyarlara gönderip benliğini unutturup Şah İsmalin amcasının oğlu olduğunu bildirmemiştir.Hee ama çokda iyi bakmıştır.
                    [/quote]
                    Şah İsmail'in böyle bir şey yapıp yapmadığını bilmiyoruz, ama sizler bunu nasıl keşf ettiniz o da çok ilginç..
                    Biz hiçbir zaman sizler gibi şah ve padişahları savunmadık, onların zulüm ve cinayetlerini yorumlamadık. Eğer öyle cinayetler işlemişlerse Allah onlara lanet etsin, yok eğer iftira ise o iftirada bulunanlara lanet etsin. Şah ve padişahlığın İslam'da yeri yoktur ama maalesef sizler, Emevi, Abbasi ve Osmanlı halife, şah ve padişahlarını hep savunup onların yanında yer almışsınız..
                    Rabbim yardımcınız olsun..
                    عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

Kitap ismi veriyim isterseniz sözlerim yalan mı anlarsınız.

Bende biraz milliyetçilikde vardır.Yeminle Osmanlı için canım feda olsun,ne yapak bizde bunları seviyoruz.

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=2176.msg137737#msg137737 date=1324656631]
                        Kitap ismi veriyim isterseniz sözlerim yalan mı anlarsınız.

Bende biraz milliyetçilikde vardır.Yeminle Osmanlı için canım feda olsun,ne yapak bizde bunları seviyoruz.
                        [/quote]

Değerli cihandar olayları herzaman islam,kuran ve sünnet dairesinde bakılmalıdır.Neden birilerini kayıtsız ve şartsız sevme gereği duyalımki,yada neden onların günahlarını görmezlikten gelme yada aklama ihtiyacı hissedelimki.
                        Osmanlı günahıyla sevabıyla osmanlıdır,güzel yaptığı işler,sevaplar olduğu gibi,hataları ve günahlarıda olmuştur.
                        Bu tür konular konuşulduğunda aklıma hep atatürk devrimlerinin yerleştirilmesi için yazılan uyduruk TC resmi tarihi aklıma gelir.TC kendi resmi tarihini yazmıştır,yalan,yanlış,uyduruk ve saptırmalarla dolu bir tarih yeterki atatürk ve devrimlerine halel gelmesin.
                        Birileride osmanlının resmi tarihini yazmış demekki,aman sultanlara halel gelmesin diye.
                        Yahu kardeş katliamlarını nereye koyacağız hangi islami dayanağı var,kensi halkına zulümleri,ibni kemallerin,ebu suudların fetvaları ile katledilen onbinlerce türkmeni,bence bu günahlar osmanlıya yeterde artar bile.
                        İmam Ali (a.s)

Yorum

Osmanlı Devleti kusursuz değildi.Ben iyiliğiyle kusuruyla sevdim.Atam Cennet Mekan Yavuz Sultan Selim han halifeliği almasıyla bizleri dahada onurlandırdı.

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=2176.msg137756#msg137756 date=1324670458]
                            Osmanlı Devleti kusursuz değildi.Ben iyiliğiyle kusuruyla sevdim.Atam Cennet Mekan Yavuz Sultan Selim han halifeliği almasıyla bizleri dahada onurlandırdı.
                            [/quote]

değerli cihandar atam dediğin Yavuz selim bir katildir,masum insanların katilidir hatta emin ol devrinin yezid bin muaviyesidir.Halifelik öyle savaşla falan alınabilen bişeymiki bu bir şeref olsun.
                            Cihandar sen araştırmacı birisin bence şunu iyi araştır acaba osmanlı neden hanefi mezhebini ısrarla resmi mezheb olarak seçmiş ve bu konuda taviz vermeden ilerlemiştir bunu bi iyi araştır hilafetle alakalı çok iyi sonuçlara ulaşacağına eminim.
                            İmam Ali (a.s)

Yorum

yezid ve muaviye laflarınıda şah ismail Yavuz Sultan Selim için söylemiştir.Yezid ve Muavye dediğiniz adam İranda sunni katliamı oluyor diye İranı dümdüz etti...Biz Oğuz Türk'ü olduğumuz için ehli sünnet ve hanefiyiz.İmam Maturidi hazretleride bir Türktür.

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=2176.msg137761#msg137761 date=1324671040]
                                yezid ve muaviye laflarınıda şah ismail Yavuz Sultan Selim için söylemiştir.Yezid ve Muavye dediğiniz adam İranda sunni katliamı oluyor diye İranı dümdüz etti...Biz Oğuz Türk'ü olduğumuz için ehli sünnet ve hanefiyiz.İmam Maturidi hazretleride bir Türktür.
                                [/quote]

cihandar sözlerinden inan bişey anlamadım
                                Yezid ve Muavye dediğiniz adam İranda sunni katliamı oluyor diye İranı dümdüz etti. Bu sözünü açıklarmısın.
                                Ayrıca oğuz türkü olmak sünni ve hanefi olmayımı gerektir.

neyse ben sana neden osmanlının hanefi olduğunu ve ısrarla hanefiliği dayattığının sebebini söyleyeyim 4 mezhebten sadece ebu hanife kureyş dışında hilafete icazet vermiştir.Böylece osmanlıda güya savaşarak kazandığı hilafete mezhebi bir kılıf bulmuş yada bulduğunu sanmıştır,halbuki unutulmamalıdırki hilafet yalnızca kureyşten 12 imamın hakkıdır .
                                İmam Ali (a.s)

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X