Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

KAHRAMANMARAŞTA ALEVİ KATLİAMI..

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: KAHRAMANMARAŞTA ALEVİ KATLİAMI..

üzüldüm kardesim....Allah daha zor günler göstermesin....

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=ruhullah link=topic=2176.msg22249#msg22249 date=1241013887]
      [quote author=gulistan_2 link=topic=2176.msg10267#msg10267 date=1236557055]
      bu konu hakkinda yakin bilgisi olan baska kardeslerin yorumunu bekleyecegim
      [/quote]
      Bende maraş olaylarınının olduğu zaman o zulümden nasibini almış bir ailenin çocuğum. Ben o zamanlar 5 -6 yaşlarında idim. Babam öğretmendi ama sol görüşlü bir aleviydi bunu ülkücü zihniyetli bazı müfettişler bildikleri için babamın okuluna gelip sol görüşlü yasak bir kitabı babamın sınıfındaki kitaplığa koymuşlar sonrada ihbar edip okulu basıp kendi koydukları kitap ile babamı suçlayarak sürgün yerine gönderdiler gönderdikleri yerdede ailemizi dağıttılar aynı zihniyetteki insanlar vasıtasıyla. Sürgün yeri tam alevilerin düşmanı olan biryerdi orda bir aleviye zarar vermenin sevap olduğuna inanılıyor malesef. Sürgün olayından önce defalarca evimizin basıldığını hatırlıyorum. Allah cc o günleri göstermesin inş

[/quote]

babanıza bu muameleyi reva görenler atalarının izinden gitmişler,atalarıda zamanında onbinlerce aleviyi katletmişlerdi.
      Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
      İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=ruhullah link=topic=2176.msg22249#msg22249 date=1241013887]
        [quote author=gulistan_2 link=topic=2176.msg10267#msg10267 date=1236557055]
        bu konu hakkinda yakin bilgisi olan baska kardeslerin yorumunu bekleyecegim
        [/quote]
        Bende maraş olaylarınının olduğu zaman o zulümden nasibini almış bir ailenin çocuğum. Ben o zamanlar 5 -6 yaşlarında idim. Babam öğretmendi ama sol görüşlü bir aleviydi bunu ülkücü zihniyetli bazı müfettişler bildikleri için babamın okuluna gelip sol görüşlü yasak bir kitabı babamın sınıfındaki kitaplığa koymuşlar sonrada ihbar edip okulu basıp kendi koydukları kitap ile babamı suçlayarak sürgün yerine gönderdiler gönderdikleri yerdede ailemizi dağıttılar aynı zihniyetteki insanlar vasıtasıyla. Sürgün yeri tam alevilerin düşmanı olan biryerdi orda bir aleviye zarar vermenin sevap olduğuna inanılıyor malesef. Sürgün olayından önce defalarca evimizin basıldığını hatırlıyorum. Allah cc o günleri göstermesin inş

[/quote]

kardeş maruz kaldığınız uygulamalara ben de üzüldüm. takip ettiyseniz ben o tarihlerde dünyaya geldiğimi daha önce paylaşmıştım, o zamanı yaşamadın ama yaşayanlardan dinledim. bizzar olaydan etkilenenlerden.
        aceba babanız maraş olayları hakkında neler anlattı size bizimle paylaşır mısınız?

mikdat ın dediğine katılmadığımı tekrar ifade edeyim yeri gelmişken. yazdığı araştırma kayıtlarının tarihi bile yazılanlar okunmadın taraflı ele alındığının delilidir. gerekli araştırmayı yaptığına eminim. fakat araştırmasının tamamını bizimle paylaştığı konusunda emin değilim. verdiğim örneklerde olduğu gibi tarafsanız her olayda taraf olmak zorundasınız. bunuda elinizden geldiğince yapıyorsunuz....

google amca espirisini sizden aldığım için yapıyorum. yoksa her yazdığımızı google sormuyoruz tabiki. çok olmasa da biraz tarih okumuşluğumuz, tarih dersi almışlığımız, tarihin ve milliyetçilik duygularının en yoğun işlendiği şehirlerimizden olan erzurum da okumuşluğumuz var elhamdülillah. diğer taraftan cehaletimiz sabittir. denizde bir damla bile olamayacığımızın bilincendeyiz elhamdülillah. çok şey bildiğimi hiç iddia etmedim ama iyi araştırabileceğimi ve azami ölçüde tarafsız olabileceğimi iddia edebilirim.
        Bu şehr-i Stambul ki bi misl ü bahadır.
        Bir sengine yek pare Acem mülkü fedadır. Nedim.

Yorum

ALLAH zülmeden insana nasıl davranıyor baksanıza.80 yılda kimsenin yapamadığını 8 yılda yapıyor.Osmanlının topraklarını iki katına çıkarıyor.Birde halifelik Osmanlıya geçiyor.Aslında olaylar Yavuzun Trobzonda sancakbeyi olmasıyla başlıyor.İranın çocuk şahı şah ismaille kapışması durumunda sürtüşmeler padişah olmadan öncede devam ediyor.Şah İsmail'in İran da bir tane sünni bırakmaması gibi adı Ebu Bekir ,Ömer ve Osman olanlara nasıl eziyetler etmesi gibi..Yavuz Sultan Selim bunları duyunca babasına arz ediyor ama babası gerçekten ibadete düşkün savaşı sevemeyen birisidir.O yüzden Yavuz babasının tahdan itmişdir.Benim düşünceme göre Anadoludaki alevilerin öldürülmesinin sebeleri Şah İsmalin Şiiliği yayma çabalarıdır.Anadolu köylerinde Alevileri İrana çekmeye Şah İsmaile yardımcı olmayı zorluyorlar.Yalan değil Yavuz çaldırana gelene kadar bütün su kuyularına zehir döken alevilerdi bak bunu söylemezler.Kardeşim benim töreme göre ihanet edenin kellesi alınır.Doğru daha sonra bu olay karşılıklı kim daha güçlü olayına döndü o alevi öldürüyor oda sunni ama işin en garip yani Şah İsmal annesini öldürmesi benim çok acayibime gitti annesi sunni olduğu için öldürmesi..
          Haktır Allahım Muhammed mahım
          Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

tarihi pek bilmem ama yavuzun babasını itmesi garibine gitmiyor ve buna rağmen onu göklere çıkarıyorsunz ama şah ismailin annesini öldürmesi acaipine gidiyor.. bana çelişki gibi geldi. ve tabi fatihin beşikteki bebesini boğdurtması da acaibine gitmiyordur

Yorum

Osmanlı’nın Gerçek Yüzü

İLK OSMANLI HALİFESİ HAŞMETLÜ, DEVLETLÜ, LİYAKATLÜ, VELİYYİ NİMETİMİZ, PADİŞAHIMIZ, EFENDİMİZ, CENNET MEKAN YAVUZ SULTAN SELİM HAN HAZRETLERİNİN OL MÜBAREK VE MUAZZEZ MAKAMA GEÇİŞİNİN KISA HİKAYESİDİR. DİNİ BÜTÜN HER MÜ’MİN TARAFINDAN OKUNA, ZİNHAR GAFLET OLUNMAYA.
              Padişahımız efendimiz 2. Beyazıt hanın evladı mükerremleri, şehzade Ahmed, Korkut ve Selim henüz haşmetlü pederleri berhayat iken, her ne hikmetdir bilinmez, aralarında korkunç bir saltanat mücadelesine girişirler. Ahmet, diğerlerinin en büyüğüdür, bununla kalmayıp, ayrıca pederi muhteremleri ve diğer devlet erkanı, vezir u vüzeranın desteklerini celp etmiş durumdaydı.(Hoş, padişah efendimizin devletinde haşmetlünün hilafına düşünmek kimin haddineydi)
              Şehzade Korkut, önce Antalya’ya, daha sonra Manisa’ya tayin edilmişlerse de, gerek pederleri, ve gerekse devlet ileri gelenleri indinde, padişah naibi veliyi ahd olarak tasvip edilmediklerinden, kendisine destek aramak amacıyla, Mısır memlüküne gider.
              En küçük şehzade 1. Selime gelince, Selim, yaratılış icabı sert ve hırçın bir tabiata sahipti. (Halkın tabiriyle huysuz.) Tahta geçmek amacıyla, harekete geçerek ilk etapta sadaret merkezine yakın olan bir yere, Kefe’ye tayinini çıkarttırır. Bir müddet sonra Trabzon’a dönmesi hususunda babası emir vermişse de, bu emri tanımaz. Emre karşı gelen kişi, sıradan fani olsaydı kellesini gövdesinden ayırmak padişah efendimiz için işten bile değildi. Lakin ne var ki işin içinde ,valide sultanla kendi sulbünden gelme bir şehzade söz konusuydu. Verilen emir şehzade Selim tarafından reddedilince, bu sefer kendisine öğüt vermesi için ulema-dan Nurettin Sarıkürz gönderilir, ancak bu taktikte işe yaramaz. Ulema hazretlerinin tavsiyelerine de pabuç bırakmayan Selim’e, bu kez Menteşe sancağı teklif edilir, Selim bu teklifi de kabul etmeye yanaşmayarak Rumeli sancağını ister, ne var ki bu isteği devleti Ali Osman da meriyyette bulunan kanunlara aykırıdır.
              عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

Selim, kayınpederi Mengli Giray’dan aldığı kuvvetle, Kili’ye gelir. Amacının babasına isyan olmayıp saygısını ve gücünü göstermek olduğunu söylerse de, ağabeyinin hükümdarlığından yana olan devlet adamlarının hile ve engellemeleri yüzünden pederi ile görüşemez. Ancak kanuna aykırıda olsa yinede arzu ettiği Trakya bölgesinden Semendre sancağı, Alacahisar ve İzvornik kendisine verilir. Şehzade Selim’in Trakya sancağını istemesi sadece bir bahanedir, o Trakya bölgesini değil bütünüyle hükümdarlığın kendisini istemektedir. Padişah babası sağlığında hiçbir oğluna veliahtlık vermeyeceğine dair söz vermişse de bu sözünde durmayıp büyük oğlu Ahmed’i yerinde görmek istemektedir. Selim, bahane olarak ileri sürdüğü ve kanunsuzda olsa babasının vermeye razı olduğu Trakya sancağına gitmez, etrafına topladığı kırk bin kişilik bir kuvvetle Çorlu yakınlarına gelir. (Cennet mekan Yavuz Sultan Selim efendimizin, babalarına karşı giriştiği saltanat savaşını, sonunda velev ki kaybetmiş olsaydı, tarihler kendisinden Celali veya Kabakcı isyanı gibi, her hangi bir isyan olarak bahsedecek, asi, baği, haddini bilmez bir isyankar diyeceklerdi. Mademki mücadelesinin sonunu zaferle noktaladı, o halde asi ve mücrim damgasını yemekten kurtulup baş tacımız, efendimiz, halife’i ruy-i zemin payesiyle taltif edilmiştir. Kuvvet kimde hak onda.)
                Babasının emrindeki kuvvetlerle yaptığı ilk savaşta başarılı olamaz, Rumeli’deki taraftarlarının da yardımıyla Kırım hanının yanına çekilir. Selim’in bu yenilgisiyle Ahmed’in padişahlığı kesinleşmiş gibi gözükmektedir, bunu fırsat bilen şehzadeler Ahmed ve Korkut vakit kaybetmeden İstanbul’a gelirler, gelirler ama çok geçmeden Yeniçeri ocağının Selim’in tarafını tuttuğunu görerek, Korkut Yeniçeri ocağına sığınırken, Ahmed Konya’ya avdet eder. Bu hadiseden yeniden cesaretlenen Selim, emrindeki kuvvetlerle İstanbul’a Payitahta girer, aralarında kardeşi Turgut’unda bulunduğu bazı devlet adamlarınca karşılanır.(Öyle ya, dalkavuklar haklıdan yana değil, güçlüden yana yavaş yavaş kaymaya başlamışlardır bile.)

Yorum

Pabucunun dama atıldığını fark eden padişahımız efendimiz 1. Beyazıt’ın oğlu ile görüşme çabaları sonuçsuz kalır. O artık gücünü ve saltanatını elinden kaçırdığı için hak iken batıl olmuştur. Gözü açık ve ileri görüşlü devlet dalkavukları, şimdi haşmetlü Selim hanı tahta oturtmuşlardır bile, bayatlayan ve miladı dolan bir zamanların astığı astık, kestiği kestik azametli padişahı 1. Beyazıt Dimatoka’ya sürgün edilir, sürgün esnasında henüz yolda iken, Hak Teala’nın hikmetine bakın ki, o güne kadar semtine selam vermeyen ecel onu yolda yakalayarak hakkın rahmetine kavuşturuverir. Şimdi yeni padişahımız Selim hazretleridir, Padişahım sen çok yaşa.

Yavuz Sultan Selim efendimizin ilk yılı kardeşlerini ve yeğenlerini ortadan kaldırmakla geçer. (Siz yine de mübarek hakkında zalim veya katil gibi bir düşünceye sakın ola ki kapılmayasınız, boyunuzca günaha girersiniz de haberiniz bile olmaz! Yerimi alır endişesiyle kardeşleri yada yeğenlerini boğazlatmışsa, bir sebebi hikmeti vardır elbet. Ya fitneyi ortadan kaldırıyordur, yada devleti Ali Osman’ın selametini düşünüyordur!)

Yorum

Şehzade Ahmed, İran Safevi devletinden yardım ister. (Selim efendimizin İran devletine olan gıcığı sadece mezhep ayrılığı olmayıp, aynı zamanda muhalifi olan Ahmed’e destek hususunda yüz vermiş olmasından kaynaklanmaktaydı. Selim önce Bursa üzerine yürüdü, Amasya’ya çekilen ağabeyi Ahmed’in görüşme teklifini kabul etmedi, ani bir baskınla onu ele geçirip yok etmek niyetindeydi, şimdilik bundan netice alamadıysa da Ahmed’in tarafına meyilli olan Koca Mustafa paşayı idam ettirir. Diğer kardeşi Korkut’ada kendi mahiyetindeki devlet adamlarının ağzından sahte mektuplar yazdırarak hükümdarlık için kışkırtır, daha hala gönlünde saltanat sevdasının yattığını anlayınca da onu ortadan kaldırmak için Saruhan üzerine yürür, Antalya’ya çekilen Korkut yakalanarak sorgusuz sualsiz derhal boğdurulur. Sıra Ahmed’e gelmiştir, oda, onun oğlu da, diğerlerinin oğlu da ortadan kalkmalı ki veliyinimet efendimiz huzura kavuşabilsin. Korkut’a yazılan hileli mektuplardan ona da yazılır, yem olarak kullanılan mektuplara takılıp Bursa civarına doğru yanaşınca da ani bir manevra ile karşısına dikilinir, Ahmed için savaş kaçınılmaz olmuştur, savaşır yenilir, yakalanır hesap kitap sorulmadan, Allah yarattı denmez boğdurulur. Cennet mekan mübarek oğlu Süleyman’dan başka yerine göz dikmesi muhtemel hanedanın bütün erkeklerini öldürtür, sadece şehzade Ahmed’in oğlu Kasım muhteşem amucalarının hışmından kurtulup Mısır mülküne sığınır, zaten daha önce de Kasım’ın babası Ahmed destek sağlamak için aynı devlete baş vurmamış mıydı?! Mısır Memlük devletine azim bir sefer ilan edilmeli, densüzün haddi bildirilmeliydi. (Bu savaşın sonunda mukaddes emanetler Hicaz’dan İstanbul’a taşınmış ve böylece haşmetlü Osmanlı padişahlarının ilk halifesi sayılmıştı, mühür kimde Süleyman odur.)

Yorum

Ali Osman’a bağlı ve sadık kapıkulu ulemasından alınan fetva ile Anadolu da yıllardır kendi topraklarında sessiz sedasız yaşayıp giden sivil Şii-Alevi halka cihat açılmış, kısa zamanda kırkbin kişinin boynu vurulmuştur. Efendi hazretlerinin bu hareketine bir anlam veremeyen tebea’yada biz bunları katletmemiş olsaydık zinhar bu gafiller bizim aleyhimizde ayaklanacaklardı denmiştir. Padişah Yavuz Sultan Selim efendimiz çok sevdiği ve uğrunda gözünü bile kırpmadan pederi muhteremi ile öz kardeşlerini boğazlatmaktan çekinmediği saltanatı için, kardeşleri, yeğenleri ve diğer hanedandan başka, ayrıca Hemdem paşa, Dukaki zade Ahmet paşa, Tacizade Çelebi, İskender paşa ve Koca Mustafa paşa gibi zevatıda idam ettirmiştir.

Uzun olmayan zamanı devletinde yaptığı savaşlar şunlardır:

1- Göksu savaşı : Müslüman Dul kadir devletiyle.
                      2- Çaldıran savaşı : Müslüman İran devletiyle.
                      3- Mercidabık savaşı : Müslüman Memlük devletiyle.
                      4- Ridaniye savaşı : Müslüman Memlük devletiyle.

Takdiri Hüda küffar ile yaptığı her hangi bir savaşı tarih henüz kaydetmemiştir…

http://www.alevisesi.com/osmanlinin-gercek-yuzu.html

Not: Osmanlı padişahlarının gerçek yüzünü görmek isteyenler verdiğim linke baksınlar.

Yorum

güzel bir yazı, üstad bu paylaşım için Allah razı olsun..

adamın boğdurmadığı kimse kalmamış..

ama belki de o iyi biriydi de çevresindekiler kötüydü onun haberi yokken boğmuşlardır. haberi olunca da haşmetlu katilleri boğdurmuştur. böylece rakamlar kabarıvermiştir..

ne olacak sanki, onlar karınca, can mı! Osmanlının bu katliamları üç kıtaya İslam(!) hizmetiyle dönmedi mi!!!

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=2176.msg137489#msg137489 date=1324415168]
                          güzel bir yazı, üstad bu paylaşım için Allah razı olsun..
                          [/quote]
                          Âmin, cümlemizden inşaAllah.

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=2176.msg137475#msg137475 date=1324409639]
                            tarihi pek bilmem ama yavuzun babasını itmesi garibine gitmiyor ve buna rağmen onu göklere çıkarıyorsunz ama şah ismailin annesini öldürmesi acaipine gidiyor.. bana çelişki gibi geldi. ve tabi fatihin beşikteki bebesini boğdurtması da acaibine gitmiyordur
                            [/quote]

Devleti Osmaniye nin geleceği ve ilerlemesi için normaldir.Tarihçilerde bunun doğru olduğu kanatindeler.Şah İsmal'in annesini öldürmesi devletsel bir sorun değil bilakis sunni olduğu için öldürmüştür.Şayet annesi devletin ilerleyişinde bir etkenlik yapıyordu ise bana göre normaldir derim.

Yorum

o konu hakkında bilgim yok. Ancak şayet böyle bir şey varsa hiç bir şii alim veya kitap bunu tasvip etmez onu zalim olarak mahkum eder.

Çünkü şia İmam Ali taraftarıdır. Ali a.s. ise kendi katili olack olan İbn Mülcem (Allah'ın laneti onun üzerine olsun)'i tanıyordu. ona açıkça söyledi dedi yapma bunu.. İmama dediler madem seni öldürecek tedbir alsan onu öldürsen ya.. İmam Ali a.s. buyurdu, işlenmemiş suçun cezası olmaz. İmam Ali a.s. kılıç yarasını aldığında zar zor konuşarak buyurdu ki; eğer bu yaramdan dolayı şehid olursam katili kısas edin, orasını burasını keserek ona eziyet etmeyin..

Yine Peygamberimiz s.a.a.,'in mesajını hiç değiştirmeden çağlar ötesine sözlü ya da yaşayarak ileten şia, O hazretin, savaş alanında la ilahe illallah demesine rağmen: "bu müşrik korkudan nasıl da tevhidi söyledi" deyip öldürünce: "kalbini yarıp da baktın mı, korkudan mı imandan mı tevhidi söyledi" dediğini esas alır.

bu ölçülere uymayan kim olursa olsun devletmiş güçmüş takmaz ve mahkum eder...

Yorum

Devlet yönetmek zor iş helede çok uluslu vede çok dinli bir ülkede İslami kurallarla yönetmek dahada zor bir iş.Şayet kısas yöntemi daha doğrusu ama savaş zamanında kısas yöntemi uygulanması zor hemde karışık birşeydir.Alevilerin katedilmesinin ilk etken sebeblerinden br tanesi devlete isyan vede ihanettir bana göre ihanetin sonucu her zaman ölüm olmalıdır.İkinci sebeb ise çaldıran ovalarına gelene kadar susuz birşekild oyalamak isteyen Şah İsmail bunları yapmalrı için alevileri kullanmıştır.Ama şöyle bir şey varki Şah İsmail tebrize girince askerleriyle sunni köylerini yakıp yıkmıştır.Yavuz tebrize girince askerlerinin fazlasını şehri gasp etmesin diye şehrin dışında bırakmıştır.Vede İrana Kürt Mollalarını teslim etmiştir.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X