Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Konya'da ahir ve tuvalet yapilan türbeler

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Konya'da ahir ve tuvalet yapilan türbeler

Anadoluyu müslüman yapan selcuklularin bütün türbeleri de tuvalet haline getirilmisti. ahir yapilan seyfeddin karasungurun türbesini ahirken gördüm. birisi elinde kürekle hayvanlarin pisligini cenazelik deliginden cenazelerin üstüne atiyordu. hayvanlarin sidikleri de buraya akiyordu. kendileri de patlayasi, catlayasi iclerini buraya bosaltiyorlardi. burasi hayvanlarla bu saptirilan kisilerin helasi halinde idi.

mevlananin babasi alimlerin sultani bahaeddin muhammed veledin ogullarina medrese yaptirilan büyük selcuk veziri gühertasin karaarslan tarafindaki türbesinin üst kismi tamamen yikilmis, tuvalet haline gelmisti.
    iste bu sahametli devirde sultan ikinci kilicarslanin ve icinde alti hükümdarin ve bircok prens ve prensesin sandukalari bulunan türbesie de kara kilit asilmisti. türbe kedi, köpek, yarasa yuvasi haline gelmisti. müzeler ve kütüphaneler umum müdürü rahmetli hocam ahmed tevhid beyefendiden dinledigim tüyler ürperten, yürekler parcaliyan bir davranisi buraya aynen nakledecegim; bunu yasli bircok konyalilar da biliyorlar. onlardan da dinledim

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Ynt: Konya'da ahir ve tuvalet yapilan türbeler

o vakit konya'da bulunan fahrettin (altay) pasa'da bir antika istihasi uyanmis ona demisler ki: "selcuk hükümdarlarinin parmaklarinda yazili hatem (yüsük) bulunurmus. bunlar dgerlendirilemeyecek kadar kiymetli lurmus!" pasa emrindekileri türbeye göndermis, onlar cenazeleri cuvallara koyarak sirtlanmislar ve cikarmislar. hatem varmiydi, yokmuydu!
    bilmiyoruz amma pasa bu fi'l-i mekruhu isledikten sonra cenazeleri yerlerine götürüp koydurmamis. dedebahcesinin 8simdiki fuarin icinde) arkasindaki tacveziri türbesinin icine attirivermis. üstadim bana bunu söylece anlatmaya devam etti:

"pasa bunlari cikartmis hatem aratmis, sonra bunlari buraya attirmistir. naaslar diri denecek kadar taze idi. etrafinda köpekler toplanmisti. birisinin bögründeki süngü yarasi bile belli idi. kafasi da teninden kopmamisti. bu (607 H. 1211 M.) yilinda alasehir önünde bizanlilarla savasirken süngü ile sehid edilen altinci selcuk hükümdari birinci keyhüsrevin cesedi idi. bazi tarihciler onun basinin gövdesinden koparildigini yazarlar. naasi bu haberi yalanliyordu. ben bu tüyler ürperten manzarayi görünce konya valii izzet beye kostum; durumu anlattim.

"peki kaldirtalim!" dedi.

ikinci gün türbeye yine gittim, cenazeler köpeklerin önüde idi. valiye ücüncü defa gittigimde:
    "kaldirttik beyefendi!" dedi. sordum:
    "nereye kaldirildi?"
    "istasyon caddesindeki feridiye karakol komiseri kaldirtmistir!"
    dedi.

karakola gittm, komseri buldum ve su cevabi aldim:
    "cöpcüler arabaya doldurmuslar, bir yere götürüp gömmüsler!"
    cenazelerin gömüldügü yer bile bilinmiyordu, alti hükümdarin naaslari böylece yokolup gitmisti.

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

:-\ :-\ :-\ :-\ülkemizden manzaralar
      De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
      (Tevbe Suresi 105)

Yorum

malesef kardesim...
        bu bölüme alintiladigim son yazilarin hepsi Asim Uysal'a ait olan "tevhid ugrunda peygamberimiize ve ashabina yapilan iskenceler" kitabindan alintidir...bu kitap isittigim kadariyla türkiyede yasakmis...yasak olmasina sasmam...

ancak beni düsündüren seyler var...
        misal köy enstitülerinde kizlarimizin basina gelenler
        2.5 ay gibi kisa bir süre icerisinde yok edilen alimler
        uzun bir müddet din kaynaklarin yok edilmesi yolunda yapilan calismalar

buna benzer seyler sonucunda bugün türkiyede yasanilan din acaba neyin nesidir?

ne kadar vahim bir tablo...

Yorum

YUKARI ÇIK
        Çalışıyor...
        X