Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Osmanlıda Alevilere atılan iftiralar ve katliam Belgeleri

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Osmanlıda Alevilere atılan iftiralar ve katliam Belgeleri

Tuncelinin eski belediye başkanlarından Hıdır ÖZTÜRK Muş Ovası Gazetesinde tefrika edilen belgesel yazılarında, Osmanlıların Tuncelide Nesli Nebi Seyyidlere HUMUS ödediklerine dair belgeler sunmuştu. Zaten bunu kızılbaşta biliyor, işine gelmediği için söylemiyor.
    ayrıca Osmanlı sultanları tahta çıkarken Nakibül Eşraf kurumu oluşturulup o kurumda görevli seyyid neslinden bir alim tarafından onun izni ile tahta çıkardı.
    Osmanlıyı alevileri katletti diye çok kızanlar haklıdır, her türlü katliam için insanın yüreği sızlar. Ve bu katliamları haklı çıkartacak hiç bir geçerli neden olmaz.
    Bizim anlamadığımız şu, cumhuriyet rejimi de bolca alevi katliamı yapmıştır ama nedense kimsenin gıkı çıkmaz. Dersim, Koçgiri katliamlarını kimse neden anlatmaz, bu sebeple neden daha eski katliamlar söz konusu edilirde bu katliamlar söz konusu edilmez. Bunu anlamamaktayız.
    Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Bence Osmanlıdan bahsederken farklı dönemdeki tavırları farklı değerlendirmek lazım. Bir dönem ki o ilk dönemlerinde sunni bir kalıba sahip değildi osmanlı tebaası. halk zaten bir kitaba bir dine bir ahirete bir allaha inanıyordu ama ayrıntı yoktu. yani Günümüzde iletişim o kadar kolay olmasına rağmen namaz kılanların dini görevlerini yerine getirenlerin oranı yüzde kaç allah aşkına? O zaman alimyok kitap yok tv yok internet yok diyanet yok yok da yok. Bu adamların dört dörtlük Şia ya da Sunni olduğunu söyleyemezsiniz. Sadece elit bir kesim dini adam akıllı biliyordu. Yani osmanlı devleti dönemlerde farklı farklı değerlendirmelere tabi tutulmalıdır diye düşünüyorum!
      nokta koymuyoruz artık cümle sonlarına
      noktayı koyacak olan sensin anlasana
      ...

Yorum

Çeri bak bu mevlanadan nad-ı Ali :

Nad-ı Ali

O açıklayıcı imam, o Tanrı velisi safa ehlinin vücut güneşidir. Yerde, gökte, mekanda, zamanda Hak'la duran o imamın zatı, iç ve dış temizliği ile vasıflanmak vaciptir. Çünkü küfürden, ikiyüzlülükten kurtulmuştur, temizdir...

Onun toprağı birlik alemidir. O, insanın hakikati ve canı gibiydi. Herşey fanidir, fakat can yaşar, ölmez. Onun hareketi kendinden diri olan ezeli varlıktandır. Beka çevresinde döner dolaşır, yaratıkları yaratanın zatı gibi O bakidir. Hakkın yüksek sıfatları Ali'nin vasfıdır. Hakk'ın sıfatları zaten ayrı değildir. O, Tanrı'nın zatına yapışmış "O" olmuştur. Hani duyduğun lahutun gizli hazinesi yok mu; işte o odur. Çünkü o, Hak'tan Hak'la görünmüştür. O hazinenin nakdi, tükenmez ilimdi. İşte o ilimden maksat, yüce Ali'dir. Hakkın hikmetini ondan başka kimse bilemez. Zira o hakimdir, herşeyin bilginidir.

İptidasız evvel o idi, sonsuz ahir de o olur. Peygamberlere yardım eden o idi, velilerin gören gözü de hakikaten odur. Yüzünün nurlu parıltısı, kendi ziyasından bir güneş yarattı. O, Hak iledir; Hak ondan görünür. Hakka ki, o Hak ile ebedidir.

Ademin toprağı onun nurundan idi, o sebeple meleklerin tacı oldu; Allahın isimleri ondan belirdi. O temiz ve yüce imamın ilmi sayesinde Adem, herşeyi anladı. O nur tek olan yaratanın nuru olduğu içindir ki, melekler onun huzurunda secde ettiler. Evet, muhakkak ki, Adem, O imamın nuru ile bütün ilahi isimleri bildi...

Şit, kendinde Ali'nin nurunu gördü ve yüksek alemi öğrendi. Nuh, kendini yüksek menzile ulaştırıncaya kadar, istediğini hep ondan buldu. Gene ondandır ki kurtuluşa eren Nuh, dehirde gayret tufanını buldu da beladan kurtulmuş oldu. Halil peygamber, dostlukla onu andı da, ateş ona al lale oldu. Nemrudun ateşi, o Allahın dostuna hep gül, nesrin, lale oldu. Gene o idi ki, keyfiyle kendi koyununu İsmail'e kurban etti. Yusuf kuyuda onu andı da, o saltanat mülkünü süsleyen tahtı buldu. Yakup, onun önünde birçok inledi de Yusuf'un kokusunu alıp gözleri açıldı. İmran'ın oğlu Musa, onun nurunu gördü de uzun geceler hayran kaldı. Kırk gece kendinden geçti; kavuşma ve görüşme zevkine daldı. Sonra dedi ki: "Yarabbi! Bana bu lutfundan bir alamet ver." Hak ona: "İşte sana nurlu eli verdim" dedi. Gene Ali'nin vergisidir ki, Meryem'e arkadaş oldu da İsa vücuda geldi...

O, şeriatte ilim şehrinin kapısıdır. Hakikatte ise iki cihanın beyidir. İki cihanın sultanı Muhammed, hakka yakınlık gecesinde, Allaha kavuşmanın harem yerinde onun sırrını gördü. Ali'nin nutkunu, Ali'den dinledi. Ali ile birleşilen o yerde Ali'den başka bulunmaz.

Allah yolunda gidenler isteyicidirler; Ali istenilendir. Söyleyenler söylerler, susarlar. O, susmaz, söyler. Ebedi ilim, onun göğsünde parlayıp göründü. Vahyolunanların sırlarını, o hakikat olarak bildi ve bildirdi. Ümmetlere haykırdı:
        -Allah yolunda Ali, sizin kılavuzunuzdur.

Allah'a içi doğru olanlar yüzlerini ona çevirmişlerdir. Zira o şahtır, doğru yolu gösterendir, efendidir...

O, bütün peygamberlerin sırrında idi. Cenabı Mustafa:
        -Benimle açıkça beraber bulundu, dedi.

Dinde evvel, ahır o idi. Allah ile içli dışlı o idi...

İşte bunları söyledim ki, bu yüksek mananın nüktesini öğrenesin de yüksek velayete eresin. Sence apaçık bilinsin ki, hakikatte yüce olan O'dur.

Ey efendi, benimle boşuna kavga etme. Bu böyledir. Hakikat budur ki, hepimiz bir zerreyiz, güneş odur. Biz hepimiz damlayız, deniz O'dur.

Allah için söyle bunu bir sünni yazar mı ??

Yunus emreye gelince o toptuk emrenin dervişiydi.Taptuk emre Sinan ata nın o da hacı bektaş velinin.

Hacı Bektaşa gelince o da baba ilyasın halifelerindendir.Baba ilyası tanıyorsun zaten.Oda dede garhının halifesidir.Dede garhında ebul vefa tarikatındandır.Ebul vefa Malatyada İmam zeynel abidin ocağının ilk temsilcisidir.

Alevilerde daha bir çok kimse var 7 ulu ozan denilmediği için nasıl alevi olmadığını söyleyebilirsin.7 ulu ozan bizde yok bektaşilerde vardır.Bizde 7 ulular vardırki onlardfa ehl-ibeyt selman ve cebraildir.

Bektaşiliği kuran balım sultandır eyvallahta buna ters birşey mi söyledim ??

Alevilik zaten şianın tarikat yoluna denir.Bugün iranada gidin orda kendisine alevi diyernler ehl-i haq lardır.

Hacı bektaşın soyuda bellidir.Kendisi Seyyid İbrahim el mücab evlatlarından İmam Musa efendimizin soyundandır.

Mehmet ufukalp.Evet bizdede humus vardır.Hakkullahta denir ve dede ye verilir bunu neden saklayayım.Bu inancın gereğidir.
        Cumhuriyet dönemindeki alevi katliamlarına kim ses çıkarmamış.Size daha önce bektaşiler 2 defa yanlış yaptı dediğimde 2. olay olarak seyit rızanın katlini söylemedimmi ?

Sorularınızın cevapları bunlar.Allah için cevapsız sorunuz olmadı bana karşı ama içinizde anlamsız bir kibir ve gurur var.Sanki bir şeylere haklı çıkmış gibi !!!

Yorum

yunusta bayaa gafilmiş

Yorum

[quote author=Mekteb-i Mülkiye link=topic=7949.msg52039#msg52039 date=1251994361]
            yunusta bayaa gafilmiş
            [/quote]

Kimin gafil olduğu belli

Yorum

valla ben yunusun daha önce küfür dolu çok şiirini okumuştum ama yukarda yazılanlar eğer ona aitse ebu cehil bile onun yanında az kalır
              bu şiiriyle şirkte zirve yapmış adam

Yorum

[quote author=Mekteb-i Mülkiye link=topic=7949.msg52041#msg52041 date=1251994723]
                valla ben yunusun daha önce küfür dolu çok şiirini okumuştum ama yukarda yazılanlar eğer ona aitse ebu cehil bile onun yanında az kalır
                bu şiiriyle şirkte zirve yapmış adam
                [/quote]

Yukarda yunus emrenin şiiri yok onlar mevlananın.
                Onun hakkında yazdığım bu :
                Yunus emreye gelince o toptuk emrenin dervişiydi.Taptuk emre Sinan ata nın o da hacı bektaş velinin.

Ayrıca senin haddinemi ? Suphanallah !! Allahın evliyasına dediği şeye bak.

Ümmetin evliyası beni israil peygamberleri gibidir bilmiyormusun ??

Ya Allahın :
                Benim velime düşmanlık edene elbet bende harp ilan ederim dediğini duymadın mı ?

Peki Hz.Muhammedin :

Mutlaka Allah’ın kullarından bazı insanlar vardır ki, Onlar ne Peygamber ne de şehittirler. Fakat kıyamet gününde, Allah katındaki makamlarından dolayı nebiler ve şehitler onlara gıbta edeceklerdir.

Sahabeler dediler: “Ey Allah’ın Rasulü bize haber ver, Onlar kimlerdir?” Rasûlüllah:

“Onlar öyle bir topluluk ki, aralarında bir akrabalık, alıp verecekleri mal, mülk olmaksızın, Allah için birbirlerini severler. Hem, vallahi şüphesiz onların yüzleri pırıl pırıl nurdur. Şüphesiz onlar nur üzerindedirler. (İşleri nurdur) insanlar korktuğu zaman onlar korkmazlar, halk mahzun olduğu zaman onlar mahzun olmazlar” buyurdu ve şu ayeti okudu: “iyi bil ki, Allah’ın velilerine, sevdiklerine korku yoktur ve onlar üzülmeyeceklerdir.”

Tıpkı vahabilere benziyorsun >

Yorum

ha celaleddin rumi ha yunus emre ne farkeder ikiside aynı yolun yolcusu söylemlerine bakılırsa

ümmetin evliyası beni israil peygamberi gibiymiş peahhh klasik sünni hadis uydurmaları

Yorum

kızılbaş bir gün birkitap fuarında mesneviye şöyle bir göz atayım dedim. Muaviyeyi öven bir kıssaya rastladım. Şimdi bu hikayeyi uzun uzun yazmama gerek yok. Kısaca şunu söylemek istiyorum ki bunun gibi unsurları da içinde barındıran bir kitap var. Şimdi bu kitap tahrif mi olmuştur yoksa bu adamın itikatımı böyledir? Tahrif olmuşsa tahrif olmuş ve olmamış nüshalarının var olması lazım. Senin görüşün nedir?
                    ...

Yorum

[quote author=meshedi313 link=topic=7949.msg52074#msg52074 date=1252009919]
                      kızılbaş bir gün birkitap fuarında mesneviye şöyle bir göz atayım dedim. Muaviyeyi öven bir kıssaya rastladım. Şimdi bu hikayeyi uzun uzun yazmama gerek yok. Kısaca şunu söylemek istiyorum ki bunun gibi unsurları da içinde barındıran bir kitap var. Şimdi bu kitap tahrif mi olmuştur yoksa bu adamın itikatımı böyledir? Tahrif olmuşsa tahrif olmuş ve olmamış nüshalarının var olması lazım. Senin görüşün nedir?
                      [/quote]

Tahrif değil.Yanlış hatırlamadıysam 2.ciltteki muaviye ve şeytan bölümünden bahsediyorsnuzu.Şöyle diyeyim sizde biliyorsunuzki can tehlikesi olunca takiyye yapmak farzdır.Şems tebriziyi katletmişlerdi ve mevlananında can tehlikesi vardı bu yüzden 3 tanesini ve muaviyeyi mümin gibi gösteren bölümler mevcut burda amaç takiyyedir.Nitekim mevlana :

Hallacın söyledikleri bizim yanımızda hafif kalır.Ancak biz susmasını bildik bu yüzden hayatta kaldık.

Diyerek takiyye yaptığını belirtniştir.Allah onu korudu hem takiyye yapıp hem bu mesajları günümüze getirebilmesi bile onun Allah katındaki değerini gösterir.

Yorum

Kızılbaş, konuştuğumuz kişi zekası yükek bir kişi yani adam öyle basit biri değil ki yazdığı eserlerin gelecek nesillere kalacağını bilemedi mi? Böyle bir takiyye olamaz. Bana mantıklı gelmiyor. Takiyye anlık yapılır. Kalıcı şeylere takiyye olmaz olmamalıdır da..
                        ...

Yorum

[quote author=meshedi313 link=topic=7949.msg52088#msg52088 date=1252011799]
                          Kızılbaş, konuştuğumuz kişi zekası yükek bir kişi yani adam öyle basit biri değil ki yazdığı eserlerin gelecek nesillere kalacağını bilemedi mi? Böyle bir takiyye olamaz. Bana mantıklı gelmiyor. Takiyye anlık yapılır. Kalıcı şeylere takiyye olmaz olmamalıdır da..
                          [/quote]

Kardeş öldükten sonra ne düşündüğü öğrenilsin artık can tehlikesimi kalır ?

Yukarda sözünü ilettim Hallac hakkında yani yeri geldiğinde sustuğunu kendide belirtti.Ve konuşursa Hallac gibi öldürüleceğini belirtiyor.

Yorum

Din tehlikedeyse takiyye olmaz. Olsaydı İmam hüseyin yezite karşı takiyye yapardı canını kurtarırdı!
                            ...

Yorum

[quote author=meshedi313 link=topic=7949.msg52092#msg52092 date=1252012123]
                              Din tehlikedeyse takiyye olmaz. Olsaydı İmam hüseyin yezite karşı takiyye yapardı canını kurtarırdı!
                              [/quote]

Din tehlikede değildiki.O topluluk elbet şems tarafından uyarıldı.Onlarsa tercihlerini inanmamaktan yana kullandılar.Artık mevlanaya canını korumaktan başka birşey düşmezdi.Yada isterse tekrarlar onuda öldürürlerdi.Sadece ölüm getirecek bir hareket olurdu.Ki yaptığına baksana.Hem takiyye yaptı canını kurtardı hemde hakkı aradan kaç yüzyıl geçmiş olmasına rağmen bizlere iletti.Allah razı olsun ondan.Gerçi devlet kitapları tahrif ederek bunu engellemeye çalışıyor ama elbet hak kaybolmaz.

Yorum

Can mesela günümüzde Alevi toplumu içinde öne çıkmış birisi canı tehlikede diye muaviyeyi öven bir kitap yazailir mi sence? Yazarsa ne olur?
                                ...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X