Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Bir Nasıbi için Beddua istiyorum.

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Gorunmemekte di,yor bunun nresi ilahcılık oynamak

Yorum

Mehmet UFUKALP-Kardeşlerimden Allah razı olsun.
      Mirzehan kardeş, hani 40 yaş, kemal ve olgunluk yaşı olup, o yaştan sonra iyiye ya da kötüye doğru değişmek genel anlamda mümkün değil, eşyanın tabiatına aykırıdır. Bahse konu hain 52 yaşındadır. Kendisini bütün hayatı ve özellikleri ile yakından tanıdığım için İyi yönde değişmesi de mümkün görünmemektedir. Yani duanızın pozitif kısmından geçebilirsiniz.
      Zeydiyye-kişinin iyi yönde değişmeyeceği bilgisini size kim haber verdi? gaybdan haber mi alıyosunuz yoksa siz hidayet eden misiniz? ilahcılık oynamayı ne kadarda çok seviyosunuz, euzubillah !

bu cürretinize hayranım ! taassubunuz sizi o kadar hadsizleştiriyoki sizi bu taşkın görüşlerinizden dolayı tevbe etmeye ve Allaha sığınmanızı öneriyorum...
      Her ne kadar aklımızı duygularımız zorlasa bile, mümkün mertebe duygularımızın esiri olmamaya gayert etmekteyiz. Bu yüzden söylediklerimi de özenle ifade etmeye çalışırım. Dikkat ederseniz biz kelimelerimizde tam anlamıyla bir kesinlik ifadesi kullanmamışızdır. Kırmızı renkle gösterdiğimiz kelimelere bakarsanız anlarsınız. Yani kişinin kesin ifade ile asla eğişmeyeceğine dair bir iddiamız olmamıştır. Sizin ki açık bir iftira durumundadır. Biz dünyaya Rabbimize karşı haddimizi bilelim diye gelmişiz ve yaptığımız şey ise hadsizleri Allaha, Rasulüne, Ehlibeytine ve müminlere şikayet etmekten başka bir şey değildir.

Eğer islamın ve bir müslüman kardeşinizin zarar görmemesi için içinizden geliyorsa islama zarar verenlere beddua dileğine katılırsınız, değilse böyle hadsiz hudutsuz konuşmak yakışmıyor size.

Değilse, biz eğer bir yanlış yapmışsak, hiç bir namertliğe tevessül etmeden yüzümüzü topraklara bular, tevbe eder, Allahtan yarlıganma dileriz.
      Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

her zaman ki zeydiyye mehmet abi benide munafık yaptı bu forumda merak etme.

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=18452.msg111464#msg111464 date=1291291183]
          her zaman ki zeydiyye mehmet abi benide munafık yaptı bu forumda merak etme.
          [/quote]

İmam Humeyni a.s. İran halkına buyuruyor ki; " Siz amerikadan korkmayın, Allah ile aranızın bozulmasından korkun. Siz Allaha dayandıkça bütün dünya birleşse size hiç bir şey yapamaz."

Vaka bundan ibaret. Nifak bizim ruhumuzda omadıkça, başkalarının keyfince etiket yapıştırması ile münafık olmayız.

Zeydiyye de hala tanımlamakta zorlandığım bir kardeşimiz. İslam İnkılabı bayrağı ve İmam Humeyni profilini kullanıyor ama İmamın mezhebini beğenmiyor tuhaf yani.

Safevi şiasından bahsediyor, mektep anlamında yoksa bile tavır anlamında safevi şiilerinni olduğu muhakkak. Ama safevi şialarına bakarak bütün caferi mezhebi mensuplarına olan incitici yaklaşımı hiç hoş değil.
          Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Kendisini bütün hayatı ve özellikleri ile yakından tanıdığım için İyi yönde değişmesi de mümkün görünmemektedir. Yani duanızın pozitif kısmından geçebilirsiniz.
            cümlenizin son kısmı kesin hüküm içerir ve yargı bildirir. siz ya da bir başkası kim oluyorki bir kişi hakkında yapılan olumlu duadan vazgeçilmesi telkininde bulunabiliyor? kişinin bu cürrette bulunabilmesi için 2 seçenek vardır; ya o hayır duanın kabul olmayacağı hakkında kendisine gaybi bilgi verilmiştir ya da duaları kabul eden makamdadır.

her ikiside olmadığınıza göre ne sizin ne de bi başkasının haddine değildir bu telkinde bulunmak. ben de bu ve bunun gibi tüm islam düşmanları hakkında Allah'ın onları ıslah etmeleri için dua ediyorum.

Zeydiyye de hala tanımlamakta zorlandığım bir kardeşimiz. İslam İnkılabı bayrağı ve İmam Humeyni profilini kullanıyor ama İmamın mezhebini beğenmiyor tuhaf yani.
            said nursicilik yapıp muaviyeye düşman olmak ya da said nurcisilik yapıp caferi olmak çok daha tuhaf .. eğer sevdiğiniz ve bazı yönlerini beğendiğiniz insanların illa mezhebini de beğenmek zorunda iseniz sizin said nursinin mezhebine laf atmamanız sünniliği eleştirmemeniz gerekir. hatta koyu bi şafii olmanız gerekir. madem kişi sevgisi ile o kişilerin tabi olduğu mezhepleri kıyaslıyosunuz sizin ne olduğunuzu öğrenebilirmiyiz?

said nursiye olan sevginizden dolayı şafimisiniz, humeyniye olan sevginizden ötürü caferimi?

ben seyyid kutubunda resmini koyabilirim, ali şeriatininde, fadlullahında, mevdunininde vs..bunun mezheple ne iligisi vardır?

Yorum

Valla sizin derdinizin ne olduğunu çözemedim zeydiyye kardeşim. Bir hanım kardeşimiz olduğunuz için de biraz daha dikkatli hitap etmeye çalışıyorum. Ama bu benim için zor oluyor....

Bizzat kendim şahit olduğum, 20 yılını islam inkılabı düşmanlığına, bu düşmanlığı sebebiyle de bize düşmanlığa harcamış bir hain için ben böyle bir haini Rabbimizin laneti ile ıslah olmasına dua ediyorum.

Bakın siz burada daha size karşı olan tavır ve düşüncelerimizden dolayı neredeyse bize lanet edecek, parçalayacak şekilde davranıyorsunuz. Size yirmi yıl boyunca islam adına zarar vermiş birine değil lanet etmek, üstüne benzin döküp hemen yakmak istersiniz, buradaki ifade ve tavırlarınız da bunun ispatıdır.

İslama zarar verenlere yapılacak beyhude duaların indallahta bir kıymeti harbiyesinin olmayacağı, hatta böyle hainlere bu tür dualar edilmesinin bile indallahta sorguyu gerektireceğine inandığımız için, sizin gibilerin söyledikleri bizi ırgalamıyor. Bildiğiniz gibi düşünmeye devam edebilirsiniz.

Biz şehid seyyid kutubu da, mevdudiyi de Üstad Bediüzzamanı da seviyoruz severiz. Ama şunu da biliriz ki, hiç birisi İmam Humeyninin, İmam Hamanein, fazilet bakımından faziletine yetişemezler, her ne kadar onlarda islami anlamda faziletli olsalar bile.

(Ufukalp kardeşim mesajınızda bir cümleyi: "siz" dilinden "ben" diline çevirdim. ifade etmek istediğiniz aynen bakidir. Qom_u_aşk)

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=18452.msg111511#msg111511 date=1291359896]
                Bakın siz burada daha size karşı olan tavır ve düşüncelerimizden dolayı neredeyse bize lanet edecek, parçalayacak şekilde davranıyorsunuz. Size yirmi yıl boyunca islam adına zarar vermiş birine değil lanet etmek, üstüne benzin döküp hemen yakmak istersiniz, buradaki ifade ve tavırlarınız da bunun ispatıdır. [/quote]

bu hezeyanlar iftiranızdan öteye geçmez. size lanet etmeyi bırakın aksine aşağıda alıntıladığım gibi size tavsiyede bulundum ancak taassubunuz buna izin vermemekte;

[quote author=zeydiyye link=topic=18452.msg111511#msg111511 date=1291359896]
                bu cürretinize hayranım ! taassubunuz sizi o kadar hadsizleştiriyoki sizi bu taşkın görüşlerinizden dolayı tevbe etmeye ve Allaha sığınmanızı öneriyorum...[/quote]

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=18452.msg111511#msg111511 date=1291359896]
                İslama zarar verenlere yapılacak beyhude duaların indallahta bir kıymeti harbiyesinin olmayacağı, hatta böyle hainlere bu tür dualar edilmesinin bile indallahta sorguyu gerektireceğine inandığımız için, sizin gibilerin söyledikleri bizi ırgalamıyor. Bildiğiniz gibi düşünmeye devam edebilirsiniz.

[/quote]

beyhude duamı ?? madem bu cürretle devam ediyosunuz sorumu yineliyorum;

islama zarar verenlerin ıslah olmaları için yapılacak duaların beyhude olduğunu size Allahmı haber verdi yoksa duaları kabul edip etmeme mercii siz misiniz ?

Resulullah taifte taşlanınca ne demişti biliyosunuz değil mi? gerçi biliyo ya da bilmiyo olsanızda asıl önemli olan resulullahın bu tavrının sizi ne kadar bağladığı;

bilmiyosanız ben söyliyim;

"Allah'ım! Kavmimi hidayete erdir, çünkü onlar yaptıklarını bilmiyorlar"

işte biz böyle bi peygamberin ümmetiyiz ve yolundan gidenleriz.. safevilerin tahrif ettiği şia anlayışıyla hareket edip lanet geceleri düzenlemiyoruz, önümüze gelenle lanetleşip küfürleşip islamın ağzını sokak jargonuna çevirmiyoruz.

Yorum

islama zarar verenlerin ıslah olmaları için yapılacak duaların beyhude olduğunu size Allahmı haber verdi yoksa duaları kabul edip etmeme mercii siz misiniz ?

İslama zarar verenlerin tamamının ıslah olabileceğine dair bir deliliniz var mı? Eğer böyle bir yol olsaydı, o zaman cihad meydanlarında öldürülen kafirlere de kılıç yerine dua adilseydi ya. Duaları kabul etmeme mercii elbette biz değiliz, yoksa siz islama zarar veren hainlere torpil yapma mercii misiniz?

Resulullah taifte taşlanınca ne demişti biliyosunuz değil mi? gerçi biliyo ya da bilmiyo olsanızda asıl önemli olan resulullahın bu tavrının sizi ne kadar bağladığı;

"Allah'ım! Kavmimi hidayete erdir, çünkü onlar yaptıklarını bilmiyorlar"
                  Rasulullahı Taifte taşlayanlar siz de biliyorsunuzki Sakifli efendilerinin sefil, zavallı ayak takımı idi, köleleri idi. Efendilerinin emirlerini yerine getiriyor, onların izni ile taş atıyorlardı. Rasulullahta bu yüzden, iradeleri kendi ellerinden olmadan emir kulu olarak cehaletle taş atanlara beddua etmedi.

Ancak Rasululllahın bu duasını biliyorsunuz da, 57 gazveye komtanlık edip 28 seriyye görevlendirmesini ve savaşlarda kafirlerin kellelerini yerlere serdiğini söylemiyorsunuz? Bunlara da dua etseydi ya, kılıcının keskin ucunu tattıracağına ha, ne dersiniz?

işte biz böyle bi peygamberin ümmetiyiz ve yolundan gidenleriz.. safevilerin tahrif ettiği şia anlayışıyla hareket edip lanet geceleri düzenlemiyoruz, önümüze gelenle lanetleşip küfürleşip islamın ağzını sokak jargonuna çevirmiyoruz.
                  Sizin şu safevi şiası kavramınızdan ise hiç bir şey anlamış değiliz. Bizim safevi şiasından anladığımız şu. İmam Mehdinin gaybeti kübrasından sonra, Rasulullahın neslinden liyakatli ehil bir veliyyi fakihin emrinin hilafına hareket edenler olarak tesmiye edebiliriz.

Bu gün ise, İmam Humeyninin Mektebine, İmam Hamanein Rehberiyetine, Velayeti Fakihe düşmanca davranan ve onun zıddına hareket edenlere safevi şiisi diyebiliriz. Burada dikkat edilmesi gereken bu insanları safevi şiisi yapan mektepleri değil, hareketleridir. Şiiler şii oldukları halde şiaya aykırı davrandıkları zaman safevi şiisi olurlar. Örnekleri çoktur mesela, bu günün azerbeycan rejimi buna örnektir. Bunlar şii oldukları halde şiaya aykırı hareket etmektedirler.

Ancak siz eğer İran İslam İnkılabına sadık şii müslümanları safevi şiisi olarak değerlendiriyorsanız, bu sizin için büyük bir talihsizlikten başka bir şey olmaz.

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=18452.msg111164#msg111164 date=1290938285]
                    1000 daha okudum, böylece okunan 12000 oldu. kalan 2000 de alınmadığına göre eğer sakıncası yok ve vakit de varsa onları da ben almak istiyorum inşaAllah..
                    [/quote]

miezehan 1800 okundu
                    Qumu Aşk 3000 okundu
                    m.ufukalp 2000 okundu
                    serdarcan 1000 okundu
                    BEYZA 1000
                    KUmeyl 1000
                    Gulsum 1000
                    Gulistan 1000
                    Elmeddin 1000
                    +-----------------
                    toplam 12800

Qum-u Aşk Abi sen ek olarka okudunmu
                    okudysan belirt duayı tamamlamış olalım inşAllah ona göre.

yanına okundu yazılmayan arkadaşlarda okudu iseler belirtsinler lütfen.

Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

ben bir miktar daha okudum.. ve kalanını da üzerime alıyorum inşaAllah... kimseye bi tane bile bırakmıyorum böylece 14bine tamam oluyor..

Rabbim 14 masumun hatırına bu salavatları kardeşimizin hayra uygun duasına yazsın...

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=18452.msg111965#msg111965 date=1291721695]
                        ben bir miktar daha okudum.. ve kalanını da üzerime alıyorum inşaAllah... kimseye bi tane bile bırakmıyorum böylece 14bine tamam oluyor..

Rabbim 14 masumun hatırına bu salavatları kardeşimizin hayra uygun duasına yazsın...
                        [/quote]

1200 dene kalmış abi (eğer alınanlar okundu ise)
                        600 ü senin 600 ü de benim
                        yarına tamamdır inşAllah akşam yoldao okurum.
                        Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

tamam inş..

Yorum

Şia gibi Rasulullahın Ehli Beytinin İslamı olan bir mektebi batıl sayıp, bu nedenlebize düşmanlık eden, bu neden üzerine bütün aile akraba çevresini aleyhime 20 yıldır işleyen birisine beddua etmeyeceğimde kime edecektim. Söylediklerime Rabbim şahittir. Eğer hilaf bir durum varsa indallahta sorumlu olayım.

Bu beyanım üzerine, bu minval üzere dua edip salavatı şerife getiren kardeşlerimi kutluyor, o nasibiye beduaya amin diyen ve diyecek olan kardeşlerimi de kutluyorum. Özellikla salavatı şerifeleri bu meyanda okuyan, manevi ecrinin büyüklüğü yanında, bu zahmet ve külfeti üslenen kardeşlerimin haklarını helal etmelerini diliyor, cennette Ehlibeyte komşu olmalarını Bari Hüdadan niyaz ederim.

Yorum

[quote author=zeydiyye link=topic=18452.msg111874#msg111874 date=1291639274]

islama zarar verenlerin ıslah olmaları için yapılacak duaların beyhude olduğunu size Allahmı haber verdi yoksa duaları kabul edip etmeme mercii siz misiniz ? [/quote]

[quote author=Mehmet Ufukalp link=topic=18452.msg111874#msg111874 date=1291639274]
                              İslama zarar verenlerin tamamının ıslah olabileceğine dair bir deliliniz var mı? Eğer böyle bir yol olsaydı, o zaman cihad meydanlarında öldürülen kafirlere de kılıç yerine dua adilseydi ya. Duaları kabul etmeme mercii elbette biz değiliz, yoksa siz islama zarar veren hainlere torpil yapma mercii misiniz? [/quote]

Biz ne ettiğimiz ıslah dualarının kabul edileceği hakkında kesin hüküm vererek haddi aşarız, ne de bu duaların beyhude olduğunu ifade edip Allahın hakimiyetine ortak koşarak haddi aşarız. Biz zalimlere karşı ıslah olma kabiliyetleri varsa duamızı eder köşemize çekilir ve Allahın takdirini bekleriz.
                              Bundan bikaç yıl önce Hizbullah – İsrail savaşı yaşandığı halde, şu an halen ırak – abd , Filistin-israil vs savaşları yaşandığı halde ümmetin erkeklerinin çıkıp cihad kuru gürültüleri yapmaları inanın midemi bulandırıyo artık.. 2006 da lübnanda göremedik sizi.. nerede idiniz o sıralarda ? oturduğunuz yerden lanet okumaklamı meşguldünüz ?

Madem bı kıyası yaptınız, madem ıslah duası edilmeyecek herkese karşı cihad peşindesiniz bu nasibi dediğiniz kişiyi gidin öldürün. Bundan sizi alıkoyan nedir? Cihaddan mı kaçıyosunuz ? hapse girmektenmi korkuyosunuz ? gidin ve bitirin işini.. forum köşelerinde lanet okumakla salavat okumaklamı cihad ediyosunuz ? boş laf..

Alıntı
                              [quote author=zeydiyye link=topic=18452.msg111874#msg111874 date=1291639274]

"Allah'ım! Kavmimi hidayete erdir, çünkü onlar yaptıklarını bilmiyorlar"[/quote]

[quote author=Mehmet Ufukalp link=topic=18452.msg111874#msg111874 date=1291639274]
                              Rasulullahı Taifte taşlayanlar siz de biliyorsunuzki Sakifli efendilerinin sefil, zavallı ayak takımı idi, köleleri idi. Efendilerinin emirlerini yerine getiriyor, onların izni ile taş atıyorlardı. Rasulullahta bu yüzden, iradeleri kendi ellerinden olmadan emir kulu olarak cehaletle taş atanlara beddua etmedi.

Ancak Rasululllahın bu duasını biliyorsunuz da, 57 gazveye komtanlık edip 28 seriyye görevlendirmesini ve savaşlarda kafirlerin kellelerini yerlere serdiğini söylemiyorsunuz? Bunlara da dua etseydi ya, kılıcının keskin ucunu tattıracağına ha, ne dersiniz? [/quote]

Maşaallah cihad aşkınızı burada da sürdürmüşsünüz.. yukarıda söylediklerim aynen burası içinde geçerlidir. Bu söylemlerinizi pratiğe ne zaman dönüştürmeyi düşünüyosunuz ? lanet okumaktan vakit kalıncamı ?

[quote author=Mehmet Ufukalp link=topic=18452.msg111874#msg111874 date=1291639274]Şia gibi Rasulullahın Ehli Beytinin İslamı olan bir mektebi batıl sayıp, bu nedenle bize düşmanlık eden, bu neden üzerine bütün aile akraba çevresini aleyhime 20 yıldır işleyen birisine beddua etmeyeceğimde kime edecektim. Söylediklerime Rabbim şahittir. Eğer hilaf bir durum varsa indallahta sorumlu olayım. [/quote]

Ha şunu bileydik… neden baştan söylemiyosunuz bunu. Bizde sandıkki bu heyecanınız ehlibeyt sevginizden kaynaklanıyo, söylesenize şahsi meselelerinizin, şahsi kininizin olduğunu. Bak şimdi taşlar yerli yerine oturdu, ben sandımki bu lanet okuma furyasını Allah için ve Allahın dininden esinlenerek başlattınız, meğer derdiniz şahsınıza karşı yüütülen bi düşmanlığın karşılığıymış.. diğer mensuplarda dünden razı zaten lanet dedimi koşa koşa gelirler. Devam edin..

Yorum

tabi hazırız.. hele ki, Ehlibeyte düşmanlık olsun...

burdaki gibi

bu aralar bol bol salavat okuyacak imkanım var muharremliklere giderken başka lanet gerekenler varsa yazsınlar biz de sevap kazanmış olalım inşaAllah..

bu arada aldığım salavatları da bitirdim mirzehan kardeş... sen?

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X