Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nevruz Bahar Bayramı Kutlaması

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Nevruz Bahar Bayramı Kutlaması

[center]Türk Dünyasının Milli Bayramı Olan Nevruz Bahar Bayramı Kutlamalarına Teşrifleriniz Bizleri Mutlu Edecektir.[center]

TARİH:19.03.2011 Cumartesi
    SAAT: 19:30
    ADRES:Tahtakale Mahallesi Kübra Spor Kulübü Lokali Avcılar/İST.
    GSM: 0507 312 67 99
    0534 418 10 11

: Nevruz Bahar Bayramı Kutlaması

Kürtler ya da kendini türk hissetmeyenlerin duygularına hitap etmiyorsunuz yani.. kendinize türk dünyası diye sınır çizoyr hakkın değil batılın dilini kullanıyorsunuz..

Ehlibeyt mektebinin kuşatıcığına yakışmayn bu daveti düzenleyenlere akıl ve basiret diliyoruz..

Yorum

Nevruz bayramı kesinlikle primitif hususiyet taşımaz. Türk milli kültürü zaten iptidai niteliklere icazet vermez. Nevruz kelimesinin aslı eski Farsça'yı işaret etmektedir.. Mamafih; mühim ispat verileri Nevruz'un en büyük Türk bayramı olduğuna pozitif hal de tekabül eder... Demirci Kawa Efsanesi falan filan ontolojik tarih ile derin çelişkilidir. Kanımca; Türk Dünyası / Hinterlandı diye sınır çizmenin hiç bir mazuru yok. Qom_u_aşk üstad ise Ehl-i Beyt (as) Mektebi'nin kuşatıcı veçhesine Türk Dünyası / Hinterlandı diye sınır çizmeyi münasip görmemiş. Ehl-i Beyt (as) öğretilerini baz aldığımız için sitem göstermekte haklı. Yapıcı olmalıyız.

EsSelamu Aleykum ve Rahmetullahi ve Berekatuhu
      Tevekkülle elde edilen sırlar; bir tek yakîn haddini bilenlere mahsustur.

Hakikî Şialarımız da yakîn sınırını koruyanlardır, ki onlardan «Allah'ın varlığı sayesinde hiçbir şeyden korkmamaları»nı bekleriz!

İmam Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=19910.msg120389#msg120389 date=1300227731]
        Kürtler ya da kendini türk hissetmeyenlerin duygularına hitap etmiyorsunuz yani.. kendinize türk dünyası diye sınır çizoyr hakkın değil batılın dilini kullanıyorsunuz..

Ehlibeyt mektebinin kuşatıcığına yakışmayn bu daveti düzenleyenlere akıl ve basiret diliyoruz..
        [/quote]

Yorum

Burada herhangi bir ayrım yok düzenlenecek olan bu programda Hz.Zeyneb-i Kubra camiin'de olacak ve herkes davet edildi bu organizeye gerek kürt olsun ya da hiç önemli değil ne olduğu AVCILAR ilçesinin tamamının katılımı söz konusudur ve bu davete gelecek olan devlet ve siyasi parti yetkilileri geleceği için davetiye farklı ibareler ver almadı ama şöylede bir olay var bu bayramı layıkıyla ve öz olarak kutlayan insanlara zarar vermeden güzel bir şekilde kutlayan TÜRK toplumlarıdır.

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=19910.msg120389#msg120389 date=1300227731]

[/quote]

Türk dünyası dışında nevruzu kutlayan yok gibidir. İranda da kutlanır ve farslar azerielr topluca kutlarlar.
            türkiye türkleri ise nevruzu bilmez (lerdi) . taki nevruzu başka amaçlarla kullanmaya kalkan bazı bölücü grupların faaliyetine kadar.
            Dini açıdan hiç bir alimin kutlanmasında sakınca görmediği bu bayramı kutlamanın ne mahsuru olabilirki onu anlamıyorum.

"Türk dünyasının nevruz" bayramı altının çizilmesi çok şık bulunmayabilir. ancak bu bayramın bir türk halkı geleneği oldğuda çok açıktır. ama türkler farslardan almıştır ama farslar türklerden. neticede türki cumhuriyetlerde çok yoğun katılımla kutlanır yüzyıllardır .

O kadar benimsenmiştirki bu bayram ne derece doğrudur bilemem ama bizde "Ali bayramı" diye bilinir İmam Ali (a.s) ın doğum gününe ithafen. geçen yıllarda da bu konu konuşulmuştu ilgili başlıklarda çok fazla uzatmaya gerek yok sanırım

Nevruz bayramınız kutlu olsun.
            teze teze bayramlara çıkasınız.

selametle
            Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

newroz ortak bir bayramdır. tüm milletlerde vardır. çünkü yeni gün tüm milletlerde olur. tüm milletlerin üzerine doğar yenin günün güneşi.. hiç bir milletin ırkçılık yaparak onu tekeline alması şık değildir.

Kürtlerin de newrozu kutladıklarını biliyorum.. birilerinin güçleri çok ya da medya, para babaları destekliyor diye şimdi onların bayramı mı oldu ya da birileri terörist eylemler için vesile etti diye onların bayramı olmaktan mı çıktı?

birisi çıkıp türklerin imamı Ehlibeyt imamı diyebilir mi? eğer newroz ile ilgili dua varsa ki imamlarımızdan nakledilen dua var bunu bu bizim bayramımız bunu biz yaparız mı diyeceğiz..

ben K.AliEkber kardeşimize ve bu programı düzenleyenlere soruyorum. siz kürt dünyasının milli bayramı olan newroza tüm halkımızı davet ediyoruz diye bir ilan görseniz ne hisseder ne tepki verirsiniz gider misiniz? siyasilerle düzenliyoruz millet vekilleri gelecek diyerek ırkçı kafatasçı faşist cahiliye tercilerini masum mu göstermeye çalışıyorsunuz. bu özrü kabahatinden büyük yapar olayı. Çünkü o zaman siz tağuti düzene yaslanaram mazlum mustaz'af halkı karşınıza almış olursunuz. bu da mahrumların yanında olmuş Ali a.s. sistemine tamamen zıttır.. ehlibeyle alakası yoktur..

böyle ırkçı söylemler hiç hoş değil. bu mektebimize yakışmayan, evrensel ilahi öğretilere beşer/cahiliye katıntılarının sızdığı batıl bir bakış açısıdır. bunu kuşatıcı niteliği olan Ehlibeyt mektebi mensuplarına hiç yakıştıramıyorum ve hangi devletle hangi siyasiley birleşerek yapılmış olursa olsun alsa onaylamıyor kınıyorum. bu resmen bölücülüktür ırk gözeterek halkı bölmek, dinin birleştirici ümmet anlayışını yıpratmaktır..

türk kelimesini kullandığınız her yerde biri de kürt kelimesini kullansa ne hissederim diye empati yapmadığımız sürece bu konularda kendimizi hep haklı görürüz..

Rabbim basiret versin cümlemize...

Yorum

Qum abi
                Kürt nevruz un halkının milli bayramı oldğunu da nerdeden çıakrıyorusn
                benim doğup büyüdüğüm bölgede halkın yarısı kürttür ve bizim çocukluğumuz nevruz sevinci ile geçmiştir.
                ve bu bayramı kürt kökenli halkımızın kutladığını ne gördüm nede duydum. Hatta edemlerin bayramı diye de bazen alay (nazı geçen ahbaplarına takılmak için , aşağılamak için değil ) ettiklerini de görüdm .
                sonra nasıl olduysa 1990 lı yıllardan sonra birden bire nevruz oldu lastik yakıp gürültü çıakrılan bir kürt bayramı oldu.
                sizde kalkmış bunu savunuyorusnuz.. Bunun doğruluğunu ben kürt kökenli arkadaşlarımdan defalarca sorguladım olumlu müspet bir cevap hiç alamadım ezelden veri kürtler arasında var olan bir gelenek olduğuna dair.

Ha söylediklerimden "nevruz türk bayramıdır türkten başkası kutlayamaz" manasını çıakrmayın elbetteki evrensel olmasını herkesin aynı duygularla kutlamasını en çok ben isterim. hiç bir mahsuruda yoktur. Fakat bu kutlamaların türklerin yüzyıllardır kutladığı şekilde , bir sevinç bir kardeşlik , bir güzellik paylaşma sınırlrı dışına çıkıp bir gövde gösterisi bir eylem aracı , bir siyasi güç gösterisi , bir gözdağı vesilesi olarak kullanılmasınıda hiç bir zmana onaylayacak değilim.,

Türk bayramı denildiğinde, türk ismini kullanmış olmayıda nasıl ırkçı söylemle bağdaştırıyorsunuz onuda anlamadım.
                kalkıp da birisi yoğurt bir türk ürünüdür (orijin, icad olarak) dese , beyahut pastırma , sucuk...
                bunun ne mahsuru varki. Cebir in bir arap icadı olmasını söyelmek veya ne kadar sakıncalıdır.

Irçkı söylemerin "Türk Türk" derken diğer insanları yok saymasının olumsuz etkileri olsa gerekki. artık türk demek insanların anti türk duygulaırnı depreştiriyor...

Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

nasıl yani eskiden yoktu diye şimdi kürtler karar verse newrozu kutlayamayacaklar mı? ben nevruz ilanında türk rengi kadar kürt rengini de ilkel bulurum.. tabirimde sadece kürtlere ait demedim. tüm milletler gibi onlar da kutlarlar dedim.. Allah bizi tanışalım kaynaşalım diye kabilelere ayırmıştır. farklı kültürlerle ayrışalım diye değil. tarihçi olmadığım için bayramın kürtlerce kullanılıp kullanılmadığını bilemem ama bu gün bile bir millet nevruzu kutluyorsa bu bizim için çok güzel bir şeydir ve eğer akıllıca (akıl siyasi politik anlamda değil, Caferi Sadık a.s.'ın ifade ettiği cehennemden kurtaracak türden akıldır) davranılmak gerekiyorsa bu bayramlar birleştirici öğeler içermeli türk kürt ya da farisi diye asla bir ayrım unsuru konmamalı.

türk dünyasının bayramı dediğiniz zaman diğerine kürt bayramı deme hakkını kazandırmış olursunuz. siz belki milliyetçi hesaplar gütmezsiniz ama karşıdaki için bunu garanti edemezsiniz ki onun milliyetçiliğini uyarma sorumluluğu yüklenmiş olursunuz. kaldı ki bizim özellikle ığdırda doğmuş yaşamış kardeşlerimizin ırkçılık gibi cahiliye duygulara sahip olduğunu malesef müşahade etmekteyiz.. bu mektebimize hiç yakışmayan bir hastalıktır..

mesela türklerin ya da kürtlerin nezruz bayramı deneceğine müslümanların denmesi meseleyi ne güzel hallederdi. Müslümanların mevsimsel bayramı nevruz deseniz buraya kürdü de gönül rahatlığıyla gelir türkü de arabı da farsı da..

ama siz böyle yaptınız şimdi ırkçı pkk eline fırsat vermiş oldunuz onlar da biz dha iyi kutlarız diyecekler ve sizin değil asıl bizim bayramımız diyecekler al sana bir güç gösterisi

güçlü olan kazanacak ondan sonra çünkü bir kere adalet sapmış ilahi öğelerin yerini ırkçı kafatasçı şovanist sloganlar almıştır. ondan sonra durdur durdurabilirseniz...

Ehlibeyt mektebinden kardeşlerimiz bunları nasıl akıl edemezler şaşırıyorum yoksa işin içinde başka bir iş mi var?

program ilanı yapan kardeşimizden ricam bu organizenin içinde değerli alimlerimizden kimse yok mu? Alimlere danışılmadı mı?

Yorum

müslümanların nevruz bayramı nasıl diyeceksin abi
                    Nevruz dini bir bayrammıdırki..
                    Alimlerimiz imamlarımız kutlanmasında sakınca görmemiş diye dini bir bayrammıdır ?
                    ben dini bir bayram oldugu kanaatinde değilim .

Kürtlerin bayramı kutladığını söylüyprsunuz ya
                    az kaldı inşAllah 1 haftacık..
                    izle haberlerden internetten şurdan burdan
                    bak bakalım kutluyorlarmı..
                    kürt tanıdıklarınla bu aralar yakın dan görüş
                    nasıl kurladıklarını gör...
                    Kusura bakma abi
                    Bu memlekette Türk kesim benim tesbitim odurki .. şia türklerin kutladığı bir bayram oldğu için (ki şia Ali bayramı diye de adalndırır ) bu bayramdan uzak durmuştur ve yıllar geçtikçe unutulmuştur...
                    ne zamanki birileri kalkıp bu bayramı kötü emellerine alet etmek istemiştir o zaman sahiplenmiştir....
                    geçmiş olsun..
                    ama ülke çapında bu bayram artık daha çok güneydoğuda PKK ya hizmet için kullanılıyor..
                    inşAllah böyle devam etmezde gerçek bir bayram havasında kutlanır herkesce..

Yorum

Öncelikle nevruz nasıl kutlanıyor ona baksak sanırım daha iyi olacak özellikle mülhid ötgüt (pkk) nevrozu bahane ederek genç kızlarla erkekleri aynı halayda oynatıp ateşin üzerinden atlatıyor. Tabi burda olan edeb dışı halleri az çok tahmin edersiniz.
                      Yine dtp li vekillerin söylemlerine bakarsak kürtlerin kurban ve ramazan bayramlarından vazgeçebileceklerini ama nevrozdan vazgeçmeyeceklerini söylemesi bize yeteri kadar bu günün ne amaçla kullanıldığını göstermiyor mu?

Yorum

Arkadaşlar durun kapışmayın. Nevruz Ali bayramıdır. Yıllarca atalarımız Ali bayramı diye kutlamış. Ve yine bu bayramla ilgili imamlarımızdan hem dua hemde hadis var. Mesela Yanılmıyorsam İmam Seccad (as) dan nakledilir 'BİZİM FEREC BEKLEMEDİĞİMİZ HİÇ BİR NEVRUZ YOKTUR' mealindeki hadis le Hz. Mehdi(af) zuhuruna işaret edildiği söğlenir.
                        Yalnız Qoum aşk kardeşimiz haklı programın takdim şekli çok tartışılacak bir ifadeyle yapılmış. Hiç şık değil keşke daha başka bir ifade kullansalardı.
                        Mesela Tabiatın yeniden canlandığı gün olan nevruz bayramına davet ediyoruz deselerdi gibi..

Yorum

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Dr. Ali Ardashir Laricani'nin Nevruz Bayramı Münasebetiyle Bölge Ükelerinin Meclis Başkanlarına Gönderdiği Mesaj:

Hakikî Şialarımız da yakîn sınırını koruyanlardır, ki onlardan «Allah'ın varlığı sayesinde hiçbir şeyden korkmamaları»nı bekleriz!

İmam Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

Cihanşümul İslam İnkılabı Rehberi Hz. Seyyid Ali Huseyni Hamaney'in (ra) 2011 Yılı Nevruz Bayramı Mesajı:

İmam Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, hicri şemsi '1390' yeni yıl münasebetiyle ilgili olarak mesaj yayınladı. 1389 sürecini aziz İranlıların keramet ve izzet yılı olarak niteleyen Dr. Ahmedinejad, İran tarihinin mirasının; Tevhid, adalet, güzellik ve sanatla dolu olduğunu belirterek, bu yön de İran'ın en zengin kültürünün ise Nevruz olduğunu söyledi. Dr. Ahmedinejad, ''İnsanlık Düşmanı Küstahlar''a karşı harb metodumuz; Rehberimizin (ra) tabiriyle ''Ekonomik Cihad Yılı'' programı olacaktır diyerek, Emperyalist ve Siyonist mihraklara meydan okudu.

İmam Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X