Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
İmam Humeyni(r.a)'nın rıhleti İstanbul'da yad edilecek
Daraltma
X
-
Ynt: İmam Humeyni(r.a)'nın rıhleti İstanbul'da yad edilecek
İnş. Eğer giden yolarkadaşı olursa gelirim... İmam (r.a) ın uzerimizdeki hakkını gözetmek gerek ...De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürüleceksiniz. O size, yaptıklarınızı bildirecektir.»
(Tevbe Suresi 105)
Yorum
-
Adımları­nızı ilahi çerçevenin çizdiği sınırlar içinde atınız. Dünya sevgisini gönlünüzden çıkarınız. İşte ancak o zaman savaşabilirsiniz. Hemen şu andan itibaren şu nükteyi aklınızın bir köşesine yazınız: "" Ben ıslah eden bir İslam eri olmalıyım. Ve İslam için kendimi feda etmeliyim. Ben, ölünceye dek İslam için çalışmalı­yım""
(İMAM HUMEYNİ)[center]
[center][center]
Yorum
-
Davetiyeyi aldım Çamlıkahveden, Fatıma s.a.'nın mübarek veladetlerini anma programından neş'eyle dönüyorum, tramvayda davetiyeyi açtım harika bir şekilde resmi ve yazıları süzüyorum. gözümde gönlümde İmam-ı Rahilin anıları sıcacık canlandıkça tüm kainat sanki yeniden kıyamı nuruyla aydınlanıyor. ortam çok kalabalık değil yanım boş.. yüzümdeki bu mutluluk birilerini o kadar rahatsız etmiş olacak onlara batmış olacak ki 50 yaşlarında bir adam oturduğu yan taraftan yanıma geldi ki o zaman kendime daldığım bu hülyadan geldim.. ama yüzümdeki, böyle bir imama sahip olmaktan dolayı oluşan sevinç ve gurur hala yok olmuş değil.. bu pozitif enerji o kadar belli olmalı ki yanıma gelen adam hemen dedi bunu seviyor musun..
evet dedim..
iranlı mısın dedi hayır dedim. bunların irandan kaç vatandaşı dışarı kaçırttıklarını biliyor musun. bir ülkeden 7 milyon insan kaçar mı?. dedi.. içimden bu hainlere karşı onca hıncıma karşın bu güzel mutluluğu bırakamıyor ve adama mutedil/orta cevaplar vermeye çalışıyordum.. diyesim geldi evet ama hala var orda hainler onları da temizleyeceğiz inşaAllah şeklindee ama söylemedim tabi..
adam dedi bunların servetleri ve dış ülke bankalarında trilyonları var bunları ispatlasam bu sevgin biter mi?.. irana gittin mi, orda bu kadar insan mı hoşnutsuz olur.. şimdiki de (İmam Hamenei) böyle petrolden gelen paraları kendi zimmetlerine geçiriyorlar...bunları ispatlasam sevgin biter mi?
dedim en güçlü devlet irandır. sen bunların hiç birini ispatlayamazsın. iranda koministler evet devrim sürecinde yardımcı oldular ama onlar da ihanet içinde olduklarında yaptıklarının çoğu bağışlansa da yaptıkları cezasız kalmadı. iranın astıkları büyük şeytan abd ajanları ya da işbirlikçisi hainlerdi.
bu Rehber ve İmam-ı Rahil Ruhullahil Musevi Humeyni k. ve Rehber İmam Hamenei'nin yaşantıları o kadar sade ki senin dediklerine değil bu dünyaya ait zırnıka bile ne ihtiyaçları ve ne tenezzülleri var. onlar helalinden sahip olduklarını dağıtır, dünyanın zerre zevkine ve malına tenezzül etmezlerken sen nelerden söz ediyorsun.. dedim ama kalbi mühürlenmiş ...
dedi irana gittin gezdin mi.. evet dedim.. ne gördün nasl bir yer.. dedim cennet dedikleri böyle bir yer olsa gerek.. adam deli oldu. sen dedi kumu gezmişsindir ve sistemden memnun olan kesimler arasında bulunmuşsundur.. dedi tek başına git gez.. kendin gözle.. biliyorum dedim. sen canını sıkma..
sanırım adam deli olmuştur belki de türkiyede şeriattan kaçıp irandan buraya sığınan necis çevresinde kafasını şeytanın ördüğü örümcek ağlarına sokmuş nefsine tapanların arasında olduğu halde ilk benim gibi tam zıt biriyle görüşmüştür ki bizde dağ gibi irade karşısında acziyetini gördü.. onca ümidi ve iftirasına rağmen bizim İmam-ı Rahilden aldığımız pozitif enerjinin yüzümüzdeki mutluluğundan kıl kadar bir azaltma yapamaması belki de ona hayatının en acı karesi olarak anıları arasında yerini aldı...
Rabbim İslam İnkılabı gibi bir nimetin kadrini bilmeyip cennet gibi mekandan böyle fuhuş dolu bir ülkeye kaçmış ve burada da münafıklığını sürdürmeye çalışan sahtekarlara lanet etsin..
ama dikkatimi çeken bir şey daha oldu bu vatandaş, Masumlara laf söyleyemiyor, Ehlibeyte karşı saygılı davranmaya çalışıyordu.. şii misin diye sordu. ona da zevkle Elhamdülillah şii oldum dedim.. buna eleştiri getirmedi..
Yorum
-
Amin , güzel bir anıydıİmam Zeynel Abidin camii de velayetten olanları nasıl tanıyabiliriz ben henüz kimseyi görmedim görmeyi ve sohbet etmeyi isterim.
"Kim Ramazan ayından bir günün orucunu (özürlü olmaksızın) yerse, imanın ruhu (hakikati) ondan ayrılır."
Mizan’ul-Hikmet, c. 5, s. 471.
--------
'Kalem doğru yazmıyorsa, silgi ol. Söz uyuşturuyorsa, sağır ol.
Zalim zulmediyorsa, ideolojilerini bırak akıllı ol.
Devrim, akıl işidir, çocuk işi değil.'
Yorum
-
[quote author=Qom_u_aşk link=topic=20619.msg125892#msg125892 date=1306426381]
Davetiyeyi aldım Çamlıkahveden, Fatıma s.a.'nın mübarek veladetlerini anma programından neş'eyle dönüyorum, tramvayda davetiyeyi açtım harika bir şekilde resmi ve yazıları süzüyorum. gözümde gönlümde İmam-ı Rahilin anıları sıcacık canlandıkça tüm kainat sanki yeniden kıyamı nuruyla aydınlanıyor. ortam çok kalabalık değil yanım boş.. yüzümdeki bu mutluluk birilerini o kadar rahatsız etmiş olacak onlara batmış olacak ki 50 yaşlarında bir adam oturduğu yan taraftan yanıma geldi ki o zaman kendime daldığım bu hülyadan geldim.. ama yüzümdeki, böyle bir imama sahip olmaktan dolayı oluşan sevinç ve gurur hala yok olmuş değil.. bu pozitif enerji o kadar belli olmalı ki yanıma gelen adam hemen dedi bunu seviyor musun..
evet dedim..
iranlı mısın dedi hayır dedim. bunların irandan kaç vatandaşı dışarı kaçırttıklarını biliyor musun. bir ülkeden 7 milyon insan kaçar mı?. dedi.. içimden bu hainlere karşı onca hıncıma karşın bu güzel mutluluğu bırakamıyor ve adama mutedil/orta cevaplar vermeye çalışıyordum.. diyesim geldi evet ama hala var orda hainler onları da temizleyeceğiz inşaAllah şeklindee ama söylemedim tabi..
adam dedi bunların servetleri ve dış ülke bankalarında trilyonları var bunları ispatlasam bu sevgin biter mi?.. irana gittin mi, orda bu kadar insan mı hoşnutsuz olur.. şimdiki de (İmam Hamenei) böyle petrolden gelen paraları kendi zimmetlerine geçiriyorlar...bunları ispatlasam sevgin biter mi?
dedim en güçlü devlet irandır. sen bunların hiç birini ispatlayamazsın. iranda koministler evet devrim sürecinde yardımcı oldular ama onlar da ihanet içinde olduklarında yaptıklarının çoğu bağışlansa da yaptıkları cezasız kalmadı. iranın astıkları büyük şeytan abd ajanları ya da işbirlikçisi hainlerdi.
bu Rehber ve İmam-ı Rahil Ruhullahil Musevi Humeyni k. ve Rehber İmam Hamenei'nin yaşantıları o kadar sade ki senin dediklerine değil bu dünyaya ait zırnıka bile ne ihtiyaçları ve ne tenezzülleri var. onlar helalinden sahip olduklarını dağıtır, dünyanın zerre zevkine ve malına tenezzül etmezlerken sen nelerden söz ediyorsun.. dedim ama kalbi mühürlenmiş ...
dedi irana gittin gezdin mi.. evet dedim.. ne gördün nasl bir yer.. dedim cennet dedikleri böyle bir yer olsa gerek.. adam deli oldu. sen dedi kumu gezmişsindir ve sistemden memnun olan kesimler arasında bulunmuşsundur.. dedi tek başına git gez.. kendin gözle.. biliyorum dedim. sen canını sıkma..
sanırım adam deli olmuştur belki de türkiyede şeriattan kaçıp irandan buraya sığınan necis çevresinde kafasını şeytanın ördüğü örümcek ağlarına sokmuş nefsine tapanların arasında olduğu halde ilk benim gibi tam zıt biriyle görüşmüştür ki bizde dağ gibi irade karşısında acziyetini gördü.. onca ümidi ve iftirasına rağmen bizim İmam-ı Rahilden aldığımız pozitif enerjinin yüzümüzdeki mutluluğundan kıl kadar bir azaltma yapamaması belki de ona hayatının en acı karesi olarak anıları arasında yerini aldı...
Rabbim İslam İnkılabı gibi bir nimetin kadrini bilmeyip cennet gibi mekandan böyle fuhuş dolu bir ülkeye kaçmış ve burada da münafıklığını sürdürmeye çalışan sahtekarlara lanet etsin..
ama dikkatimi çeken bir şey daha oldu bu vatandaş, Masumlara laf söyleyemiyor, Ehlibeyte karşı saygılı davranmaya çalışıyordu.. şii misin diye sordu. ona da zevkle Elhamdülillah şii oldum dedim.. buna eleştiri getirmedi..
[/quote]
Selamun aleykum,
Sukunetiniz korumakla, orta yolu aramakla çok iyi yapmışsınız. Eğer şiddetli davransaydınız, celallenseydiniz sizi her yerde agresif biri olarak anlatacak ve genele yoracaktı. Bir kaç zaman önce bir arkadaş benim İran'a, Ahmedi Nejad'a olan muhabbetimi öğrendiğinde şöyle bir soru sormuştu; sen, Ahmedi Necad'ın kendi adamlarını siz kafirsiniz diye kovduğunu biliyor musun? Bu hükmü nerede almış ki böyle konuşmuş demişti. Uzun zamandır pek birşeyi takip edemediğimde bir tanıdığa sorarım demiştim. İmam Hamanei ile de araları bozukmuş. Birbirlerini reddediyorlarmış ve isyanlar başlamış diye eklemişti. Ben bunların Amerika oyunu olduğunu ve her yerde böyle isyanların başladığını söyledim. Bu onların haklı olduğu anlamına gelmezdi netice de. Şimdi bu konularla yakın ilgilenen bir arkadaş bana durumu açıklayabilirse çok sevinirim.
Allah razı olsun, wesselam."Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."
Yorum
-
her yerde isyanlar mı başlamış...
bu o münafıkları ayakta tutan fakirin ümidi türünden pembe hayalleri.. onlar bu hülyaları 30 yıldır görmekteler.. ve 30 yıldır İnkılap ha yıkıldı ha yıkılacak bu münafıklara göre..
hali hazırda dünyanın en güçlü ülkesidir bi iznillah İran İslam Cumhuriyeti.. bunun delili onca düşmana rağmen hala dimdik ayakta duruyor olması yetmiyormuş gibi dünya müstekbirlerine meydan okumakta ve mahrumların dünyanın nerede olursa olsun hamisi/koruyucusu görevini sürdürmekte hakkıyla bu misyonunu icra etmetkedir Elhamdulillah... eğer bu gün İran aleyhine farsça yayın yapan 2000 tv kanalı ve 40bin internet kanalı abd büyük şeytanı ya da diğer dünya ülkelerinin halklarını kışkırtıp o devletleri yıkmak için geceli gündüzlü yayın yapsa, muhaliflere açık çekler verilse her türlü maddi imkanları verilse, ve bu şom hedeflerine ulaşmak için her türlü yol meşru görülse karşı çıkan dur diyen hiç kimsesi olmasa bu devletler bir gün bile ayakta duramazdı. Ama İran 30 yıldır bunda propagandaya rağmen dimdik ayakta ve her gün değil yıkılmak gücünü daha da pekiştirmekte kendi ayakları üzerinde daha güçlü durmaktadır.. Rabbimize şükürler olsun..
Eğer bu münafıklara kulak verseydik biz de 30 yıldır korkudan ha bu gün ha yarın devlet yıkıldı diye yaşayamaz olurduk.. Ama bunlar hep hayallerindekileri söylemekte bu ümitle yaşamaktalar.. tabi bir kaç günlük dünya hayatında..
Ahmedi necatla Rehber İmam Hamenei arasındaki ilişkiye gelince her tür uygulamada bu tür sorunlar olabilir.. bunlar büyük sorunlar değildir ama bu münafıkları ayakta tutan ümitlerdir..
Rehber İmam da uyanık Ahmedi necat da sorumluluğunu bilen biridir, Rehberin yanında Ahmedi Necatın bir gücü de tasarrufu da olmaz.. Rehber böyle kaç Necatlarla çalışacaktır daha inşaAllah.. o bu gün var yarın yoktur. Ama Rehber ve velayeti Fakih kurumu artık iranda oturmuştur... Türkiye'de şer'i devlet kurmak, iranda laik devlet kurmaktan çok daha imkansızdır hem de kıyaslanmayacak kadar..
İran milleti kahraman millettir. seçimini kendi yapmıştır. bakmayın siz bir kaç baldırı zihni çıplak hainlerin boş avuntularına.. iranda islamı istemeyenler çok daha azdır ve güçsüzdürler.. bize iran seyahatimizde tehran hakkında biri şöyle bir tespitte bulundu..
denir ki İranda bazı şehirler vardır inkılabı benimsememiş İslamdan uzak kesimlerdir. tehran bunlardan biridir. Kum gibi düşünülemez... halbu ki bunlar yalan ve doğru olmayan tespitlerdir. çünkü tehran bile laik dinsiz kesimin çoğunlukta olduğu bir şehir olmayıp inkılap aşıklarının çoğunlukta olduğu bir şehirdir. bu konuda ters düşünülüp yanılgıya düşülmesi laik batıcı büyük şeytan işbirlikçisi medyanın hep kendi istedikleri kesimden görüntüler yayması, ve bir de dindar kesimin sokağa dışarıya çok çıkma çok eğlenme ve çok dolaşma alışkanlığı ve tercihinin olmadığından evi tercih etmeleridir. böylece dışarıya hep türkiyedeki çırılçıplak fahişe tiplerin eşleri benzer zihniyetlerinin tehran sokaklarını doldurduğu görülmektedir..
halbu ki bir eylem düzenlendiğinde tehranın da çoğunluğunu oluşturan müslüman iran halkı çarşaflı mücahide kadınlar tehranın her yerini tüm sokak ve meydanlarını doldurmaktadırlar.. böyle bir durumda bir avuç münafık kesim kaçacak delik aramaktadır ve yok denecek kadar silinmektedirler.. Elhamdulillah...
hal böyleyken birileri eğer hala pembe hayallerle yaşamak istiyorsa kafaları kumda kalsın ve azapla uyansınlar.. kaçınmaları mümkün olmayan cehennem azabıyla...
Yorum
-
Allahın izni ile katılmaya çalışacğaım programa.
tertip komitesinden Allah razı olsun
Bu önemli günü geleneksel olarak her sene aynı camide Anma programı düzenlenir inşAllah.
Velayet üyeleri nasıl birbirini tanıyacak denmişti
herkes Qum-u aşk abiyi bulsun
Qum u aşk abide o gün ne giyeceğini nerde duracağını belirtisn
biz toplanırız yanına
Kumeyl kardeş Ahmedi Nejat ve Rehber arasındaki mesele ve benzei meselelerin aslını öğrenmek için www.rasthaber.com vb bir Ehlibeyt mençei li haber sitesini sürekli takib edin.
Diğer Siyonizme hizmet eden haber kanalları ve yanlı haber yapan sözde islami sitelerin haberleri ile kıyaslayın sürekli
ne kadar olayları çarpıttıklarını göreceksiniz inşAllah.
Sevgili arkadaşlar.
Rasthaber vb haber sitelerimizi
sanırım herkesin facebook u varıdr
osayfalarınızda begendiğiniz öenmli bulduğunu haberlerini link-bağlantı vererek sayfanızda payalaşın lütfen
gerçek haberler daha çok kesime ulaşsın inşAllah
SelametleAllah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)
Yorum
-
Bağcılar Evren Mahallesi İmam Zeynel Abidin Camii’nce düzenlenen İmam Humeyni (r.a.)’in Vefatının 22. Senei devriyesi anısına düzenlenen taziye programı bu gün İmamın sevenlerin yoğun teveccühleriyle aynı camide gerçekleştirildi. Program ilan saati olan 19'dan yarım saat gecikmeli olarak başladı. Tüm Ehlibeyt programlarında olduğu gibi bunda da cami özenle süslenmiş İmam-ı Rahil’in kocaman kocaman resimleri ikinci kattan aşağı cami içine sarkıtılmıştı.
Basının en seçkinleri sunucunun konuşmasını bekliyorlarmışçasına konuşmayı hemen çekmeye başlamalarıyla dikkatler de caminin mihrab yönüne yoğunlaştı. Uzaktan gelenlerin de beklenmesinden doğan gecikmeden dolayı özür dilendi ve program dünya Kur’an okuma yarışı 2.si Afganistanlı Karii Hafız Abdulcelil Afgani’nin Kehf suresinden okuduğu ayetlerle başladı. Öylesine güzel bir okuyuşu vardı ki değil yürekler adeta caminin tüm duvarları tavan ve tabanları bile birer gönül sahibi olmuşlar pür dikkat, hafızın nağmelerinde o coşkun sular gibi çağlayan iniş çıkışlarıyla coşuyor renkten renge bürünüyorlardı adeta. Aniden Afganlı, dünya çapında derece sahibi Kur’an Karisi, o tiz sesiyle besmele çekti ve Şems suresinden birkaç ayet okudu. Ardındansa günün anlam ve önemiyle ilgili olan Fecr suresi son ayetlerini okudu:
“Ey Mutmain Nefs,
Dön rabbine,
Razı olmuş ve razı olunmuş olarak..
Gir kullarımın arasına
Gir cennetime..” Fecr 27-30
Bu güzel Kur’an ziyafetiyle yatışan ve günlük hayatın akışında üzerlerine biriken kirlerden arınan ruhlar artık program açılış konuşması için mikrofon alan, mektebimizin güzide alimlerinden, Ehlibeyt Alimleri Derneği Yönetim Kurulunda görev alma şerefi kazanmış, Ş. Zeynel Abidin Solhan’a yönelmişti. Solhan salat u selamdan sonra İmam Zaman a.f.’e Taklit mercilerimize, alimlerimize ve izleyicilere tesliyet arzında bulundu.
Solhan bir gurup gönüllü gencin iki aydır geceli gündüzlü çalışmasıyla bu programın meyve verdiğini, anlatırken, güzel Türkçesiyle dikkat çekiyordu. Hatta bu yüzden yanımdaki Azeri arkadaşıma bu Alimimiz Azeri değil galiba diye sordum ama o da azeriymiş..
İmam Humeyni r.a.’in en büyük şahsiyetlerden olduğunu ifade eden Alimimiz, Onun, doğuyu hayretlere, batıyı korkulara gark ettiğini, bütün alemi meşgul ettiğini söyledi. Zamanın en büyük şia alimi Ayetullah Burucerdi genç Molla Humeyni’ye o kadar saygı duyduğunu ve bir meclisten önce onun çıkmasını bekleyip kendinin ardından çıktığını anlatıp sözlerini sürdürdü:
İmam’ın Irakta sürgündeykenki faaliyetlerini artık kesin olarak durdurma kararı alınması üzerine İmam Fıransaya geçme kararı aldı. Kendisini Fransa’da ziyaret eden Şehid Mutahhari anlatıyor: İmamda 4 şey gördüm. Amacına tam güveniyor, bu yola baş koymuş, Rabbine inanıp sözüne güveniyor, ve İran milletine de güveniyor.
İmam Humeyni’nin sahip olduğu ümmet ne Peygamber s.a.a.’e ne de İmam Ali a.s.’a kısmet oldu. Onun emirlerini uygulayan ve onun heyecanıyla coşan milyonlar vardı.
Gündüz ateşli fetvaları yayınlayan imam her gece en az bir saat Rabbiyle münacatta bulunup göz yaşı dökerdi. O dört dörtlük bir insandı.
İmamı anlatmaya doyamayıp vakit darlığından şikayetçi olan aslında selamlama ve açılış konuşması için kürsüye gelmesine karşın coşkudan dolayı konuşmadan kendini alamayan İmam Zeynel Abidin camiinin İmamı değerli alimimiz sık sık uzayan konuşmasından dolayı özür dilemeyi de ihmal etmiyor ve çok değerli diğer alimlerin huzurunda konuşmaktan sıkıldığını da itirafla devam ediyordu:
İmam Humeyni halkını düşünen biriydi. Zayıf ve mazlumların imamıydı. Bir gün dostları evinde badanası dökülen bir yeri gösterip orayı boyamayı teklif ettiklerinde, imamın verdiği cevap çok manidardı: Tüm İran'ı dolaşın eğer boyanmamış ev kalmamışsa o zaman gelin son olarak benim evimi boyayın.
Bu Ehlibeyt mektebinin seçkinliği izleyicilerinin böylesine sahih bir mektebi tercihlerinin ödülüydü. Böylesine güzel insanlardan imamları vardı ya daha ne istesinlerdi.. İşte bu yüzden İmam vefat ettiğinde tüm İran; onu gördüğünde kalbi çarpmayanlar bile mateme büründü. Yetimler yoksullar kırk gün ezadarlıkta bulundular. Oysa İmam Hüseyn a..s şehid edildiğinde kapısını çalan olmamıştı. Mübarek bedenini atlara çiğnetmişlerdi. O kadar sahipsizdi ki Ehlibeytin mazlum İmamları…
İmam Humeyni’nin aşuranın bitmez tükenmez bereketinin farkında olan biri olarak bu merasimleri çok teşvikle üzerinde durduğunu anlattı Zeynel Abidin Solhan. Ve Rahmetli İmam neyimiz varsa aşuraya borçluyuz dedi, dedi.
Cami imamına saatin dolduğuna dair saatin gösterilmesi üzerine mikrofona Mahmut Gök geldi. Ve ses düzeniyle mi müziğin tarzından mı olacak nedense sözleri anlaşılmayan ama ritmi güzel bir mersiye okudu. Sonrasında ise Fatıma ve Betül Yıldırım kardeşler gelerek o saf zihinleriyle şiir okudular.
Sonrasında konuşma sırası kendine gelen Gümüşhaneli Öğretmen Hüseyin Taş coştu coşturdu izleyicilerine duygulu anlar yaşattı.
İzleyicilerden Ehlibeyt mektebi ne mübarek bir yoldur ki bundan uzak kalan ne behbahttır demeyen kalmayacaktı adeta. Çünkü hiç şii görmeden hiç Şiilerle tanışmadan şii olmuş çok sayıda Gümüşhaneli şii kardeşlerden selam getirdim diyerek konuşmasına başladı Hüseyin hoca. Gümüşhaneli Şiiler sonradan şii oldular. 1979 da İmam Humeyni İslam devrimini başarıya ulaştırması üzerine dikkatlerini buraya yöneltmiş Gümüşhaneli Müslümanlar. Sonrasında İmamı çok sevmişler. Ve Bu yüce şahsiyeti yetiştiren şartlar nelerdi, onun sahip olduğu inançlar ne ulvi amaçlar ki böylesine yüce insan çıkmış. Ve başlamışlar şiayı araştırmaya. Böylece hidayetleriyle neticelenen Ehlibeyt güneşini görmüşler..
Devamla Taş, İmam Humeyni’nin İslam'ın teoriğin pratiğe dönüştürdüğünü anlattı ve dedi ki: Daha önce hak ve batıl soyuttu vaaz konusuydu kitaplarda yazıyordu. İmam dedi hak biz Ehlibeyt mektebi İranlılarız, batılsa büyük şeytan abd. böylece hak ve batıl şekillenmiş soyut dünyadan karşımızdaki dünyaya dönüşmüş oldu. Bir mektebin hak oluşu o mektebin öğrencilerinden belli olur. Ehlibeyt mektebi Humeyni gibi değerli alimler yetiştirdi. Ali a.s gibi İmam’a sahip bir mektep.
İlerdeki tarihçiler zamanı ikiye ayırıp öyle söz edecekler. Humeyni'den önceki zaman Humeyni'den sonraki zaman şeklinde. Humeyni en büyük inkılapçı İmam Hüseyn a.s.’dan ders aldı.
Bu arada slaytlar da çok ilginçti. Hiç görmediğim görüntüler mevcuttu. İmam vefat ettiğinde nasıl ağlıyorlardı yanındakiler. Onun mübarek bedenini öpüp hıçkırıklara boğulanlar, hastalığı nedeniyle namaz kılamazken, mübarek alnına secde esnasında mühürü değdirenler, vefatından sonra başlarını dövenler, imamın ahirete intikaline katlanılmaz acı olarak bakanlar..
En dayanılmaz ansa, İmam Humeyni’nin vasiyetindeki: "Ben sizin basit bir hizmetçinizim, ben gidince İslam’dan geri durmayın." sözüydü.
Bu sözlerden önce zaten yaşarmış gönüller için artık camide hıçkırıklar tercümanlığa başlamıştı. Tam bu esnada kürsüye Çamlıkahvenin Ünlü Sine okuyucusu Şeyh Ali Turan Hoca geldi. Ve o güzel sesiyle camide sine okuyarak sanki bir Kerbela Aşurası yaşattı. Kısa süreli bu okumanın ardından programın nihayete erdiği ilanıyla birlikte namaz için ezana başlandı.
Ezanı okuyan Seyyid dualarla yanık sesiyle ezanı uzatınca rahatça abdest tazeleme fırsatı oldu. Ve sonrasında hiç de onlardan aşağı kalmayan cami İmamı Ağayı Solhan kadife sesiyle ruhlarda unutulmaz güzellikte bir namaz kıldırdı.. Rabbim kabul etsin.
Ve namazdan sonra ihsan yemeği, dostların tesliyet arzedişleriyle görüşüp kaynaşmaları.. bir Ehlibeyt mektebi programı daha geride kaldı..
Yorum
-
Gerçekten muhteşem bir atmosfer ve muhteşem bir programdı Ruhum yenilendi... Emepği geçenlerden Rabbim razı olsun ... İmam ne kadar da yüce ölümünden sonra bile hem ruhen hem bedenen hem fikren insanlara faydalı olmaya devam ediyor... Ruhun şad olsun ey Batmayan Güneş..."İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
"Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."
Yorum
-
Allah böyle programları eksik etmez inşallah."Kim Ramazan ayından bir günün orucunu (özürlü olmaksızın) yerse, imanın ruhu (hakikati) ondan ayrılır."
Mizan’ul-Hikmet, c. 5, s. 471.
--------
'Kalem doğru yazmıyorsa, silgi ol. Söz uyuşturuyorsa, sağır ol.
Zalim zulmediyorsa, ideolojilerini bırak akıllı ol.
Devrim, akıl işidir, çocuk işi değil.'
Yorum
Yorum