Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Üyeliğimin Silinmesini istiyorum.

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Üyeliğimin Silinmesini istiyorum.

S.a

sayın Serkan A. size özel mesaj göndermek istedim ancak güvenlik kodu resmi görünmediğinden mesaj gönderemedim.

Ben üyeliğimin ve yazdığım tüm mesajların silinmesini istiyorum artık bu siteye girmiycem bu son mesajım zaten.
    10 dkk. içerisnde cevap yazarsanız takip edebilirim.

Artık bu sitede yer almayacağım çünkü;

İlmi bir tartışma ortamı yok, sırf laf olsun diye sunniliğe hakaret ediliyor.
    Dini Lideriniz yasakladığı halde Hz. Ömer vs. küçümseniyor.
    İnsanlar düşüncesini özgürce ifade edemiyor.
    Kanıt ve İspat isteyen tüm konu ve cevaplara, kanıtsız cevap veriliyor, amaç sunniliğe laf atmak olsun diye....
    İnsanlar apansızca, birbirini tekfire varacak boyutlarda eleştirebiliyor.
    vs. vs.

Sizden rica üyeliğimi silin veya ben silebilirsem kendimde yapabilirim.

Saygılarımla İyi Akşamlar.
    Hz. Peygamber (s.a.v) ve Onun Ehlibeyt, Ensar ve Ashabının Yolundan...

Ynt: Üyeliğimin Silinmesini istiyorum.

sayın Serkan A. mesajı gördünüzmü acaba. size hala ulaşabilmiş değilim özel mesaj atamıyorum.

Yorum

İlmi bir tartışma ortamı yok, sırf laf olsun diye sunniliğe hakaret ediliyor
      Bu sitede sorulan sorulara verilen cevapların hemen hemen hepsi ehli sünnetin kaynaklarından veriliyor.
      Hakarete gelince sadece sünniliğe değil her hezhebe hakaret ediliyor ama bunlar uyarılıp editleniyor.
      hakaretleri gösterin görevliler onları uyarır ve gerektiğinde de banlanır. vesselam

Dini Lideriniz yasakladığı halde Hz. Ömer vs. küçümseniyor
      bu konu site de çoooook mevcut.onları inceleyin.

İnsanlar düşüncesini özgürce ifade edemiyor
      bu bir iftira. ben bu sitede düşüncelerimi site kurallarını ihlal etmeden özgürce ifade edebiliyorum. hatalarım varsa düzeltirim.

Kanıt ve İspat isteyen tüm konu ve cevaplara, kanıtsız cevap veriliyor, amaç sunniliğe laf atmak olsun diye....
      ne tesadüf. bizim de sünnilerle anlaşamadığımız tek nokta bu kanıtsız yazı ve hadisler

İnsanlar apansızca, birbirini tekfire varacak boyutlarda eleştirebiliyor.
      eleştiriler olmazsa cevaplar da olmaz. kimse kimseyi eleştirmezse doğrular nasıl çıkacak?

Saygılarımla İyi Akşamlar.
      size de iyi akşamlar
      [center]
      ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
      [center]
      Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
      Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

Hikmet ve güzel öğüt diye herhalde meşhedi ali enisin sevay571 kardeşe cevap diye yazdıklarına deniyor galiba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nasıl oluyor da Ayetullah Şerefuddin Huseyni sünni alim Selim El Bişr ile şiiliğive sünniliği konuşurken onun gönlünü fethediyor da velayet forumun üyeleri nice iyi niyetli güzel gönüllü islam inkılabını seven, şiaya mutedil bakabilen, küfre ve emperyalizme karşi islma inkılabının yanında olan sünni müslümanları şiayı ve şiileri sevmeye pişman edecek şekilde davranabiliyorlar. İşte şekil A denir ya. İşte sevvay571.
        Siz böyle insanları ile kaybederseniz kimi kazanacaksınız. Maksadınız ehli sünneti sapık ilan ederek sünnileri zorla cennete sokmaksa görüyorsunuz ki olmuyor. Peki yol yöntem metod ve tarzınızın yanlış olabileceği akınıza gelmiyor mu?

Allah Teala yahudilere hristiyanlara sabbilere bile sizi gidi sapıklar demiyor, ortak kelimeye gelin diyor. Allah Tealanın hitabı insan psikolojisine ne kadar ehemmiyet veriyor.

Meşhed ali enis ilginç bir insan, ömer ömer diyenlerle gelcek zaferden ise hezimeti daha uğurllu saymakta. Bu ne kör mantık. Eğer İmam Ali senin gibi davransaydı İranın fethi konusunda kendisine ne yapması gerektiğini soran ömere derdi ki, sen benim hak imametime hilafetime engel oldun, ne halin varsa gör bana ne der di.

İmam Ali öyle mi yaptı. Varsın ömeri seven sevsin, onun sevgisinin sana ne zararı var. Düşmana karşı sana yardım da ediyorsa daha Allahın belasını mı istiyorsun be adam.
        Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
        Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Sayın sevay571;

Kusura bakmayın yoğunluğumdan ötürü geç gördüm yazınızı.

Site kurallarımızı okumuş olsaydınız burada hakaret edilmeyeceğini farkederdiniz. Yönetim ekibi yoğun olduğu için gözden kaçmış olabilir. meşedi ali enis üyemiz yerinde cevap vermiş zaten size.

Üye silme işlemleri sitemizde malesef yapılmıyor. Site yönetimi iç maddelerinde bu kuralımız mevcuttur.

Sitemizi incelediğiniz zaman farkedilir ki Tüm mezhep ve inançları ele alan bölümümüz mevcuttur. Sitede herkes özgürce kurallar çerçevesinde paylaşım yapabilir. Aksi davranış yapan zaten yönetim ekibinin müdahalesi ile karşılaşır. Bunu sizde ilk konunuzda yaşadınız.

Eleştiri mutlaka olmalıdır. Eleştiri olmadan hiç bir şey olmaz zaten. Tüm eleştirelere kurallar doğrultusunda herkes açık olmalıdır.

Sitede bazi problemler mevcut eliimizden geldiği kadar hızlı bir şekilde sorunları çözmeye çalışıyoruz.

Yorum

Selamün Aleyküm,

Sayın Serkan A. kardeş,
            Lütfen mesajlarımı silmeyin.Bunu yaparken kimin için yaptığınızı ve kime yaptığınızı düşünün.o kadar verdiğiniz cevap ikna edememiş.
            doğrusu neyse onu yazacaksınız.kimseye şirin gözükmek zorunda değilsiniz.selametle.

Allahümme salli ala Muhammedin ve Ali Muhammed.
            Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

Sayın huge;

Şirin gözükmek gibi bir derdim olmadı olmayacaktır. Elimden geldiği kadar üyelerimizin isteklerine cevap vermeye çalşıyoruz o kadar. Benim burada bahsettiğim tüm konular forumumuzda olan şeylerdir. Sünni,Şii V.s. ayrımı gözetmem asla. Beni bilen kişiler anlıyordur zaten. Hiç bir zaman taraf tutmadım

Yorum

Kimseden şirinlk beklemyor hiç kimse. Ama kaba softalıkta beklemiyor. Keyfilik kendibaşınalık ve başıboşluk hiç beklemiyor. Bakınız aşağıda İmam Ali Hamanein Gadr-i Hum la ilgili açıklamasını ekledik. Bunu mutlaka burada yazan her şii de okumuştur. Sünnilerden emevi sünniliğini tercih edip İslam İnkılabı ve şia düşmanlığını tercih etmiş hainlerle ilgilenmiyoruz. Onlara ne yaparsanız yapınız asla onları memnun edmezsiniz.

Bizim derdimiz İslami kaygıları sammiyetle derd edip sünni müslümanlardan şiayı hak bilip islam inkılabına muhabbet duyanlarla ilgileniyoruz. İşte bu sinni müslümanlar İmam Ali Hamanein aşağıdaki açıklamalarını gördüğünde kardeşlik ve muhabbet duyguları pekişirken az önce mesaj yazan huge denen kişinin lakayt ve başıboş açıklamaları ise bu müslümanları da düşman saflarına yönlendirmektedir.
                Allaha hamd olsun ki İslam İnkılabı, Hattı İmam, İmam Humeyni mektebi var ve biz yanlış yapan şiileri bu mektebe şikayet edebilmekteyiz.

İmam Hamaney Açısından Gadir-i Hum

Bizler kendi İslam inançlarımız esasına göre Gadir meselesini usullerimizden bilmekteyiz ve bu konuyu gündeme getirdiğimiz için bu düşünce bazılarının zihnine gelmesin ki bugün Şia ve Sünniler arasında şefkat, vahdet ve uyum günleridir. Dolayısıyla bu konuların gündeme getirilmesi iyi olmaz. Bu şekilde değildir; bu bir hata ve yanlıştır. Bizler Şia ve Sünnilerin vahdet içinde olmalarını ve el ele vererek, güçlerini bir birlerinin üzerine koyarak �La ilahe illallah� düşmanlarının, İslam ve Kur�an düşmanlarının karşısında durmalarına inanmaktayız. Bunun anlamı Şia ve Sünnilerin inançlarından el çekmeleri değildir. Bunun anlamı Şiaların İslami inançlarını ve Şialılıklarını terk etmeleri veya Sünnilerin fıkhi, itikadi ve usul inançlarını terk ederek Şia olmaları anlamında değildir. Bu yanlıştır. Bizler İslam�a davet ediyoruz ve İslam�ı savunuyoruz. Bizler Kur�an�ı, la ilahe illallah�ı, Kabe�yi ve İslami marifetleri bu hükümet, inkılap ve İslam cumhuriyetinin teşkili hedefleri doğrultusunda bilmekteyiz. Ama bunun anlamı Şiaların inançlarını bırakmaları veya onlara itina etmemeleri anlamında değildir. Kesinlikle ve asla böyle değildir.[2]

ABNA.İR
                Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Sayın üstadım kimse başı boş değildir bu sitede hele yöneticiler asla.

1) Sitede yapılacak ve yapılan herşey yönetim ekibinin bilgisi doğrultusunda yapılır.

2) yukardaki mesajımdada bahsettiğim gibi yönetim ekibi yoğun iş temposunda bazen gözden kaçan konular olabiliyor.

3) Her konunun altında Moderatöre rapor et tuşu vardır bu özel mesajlarda dahi mevcuttur. Bu tuş boşuna konulmadı.

Yorum

Selamullahu aleykum sevay571 kardeşimiz.

Sizi sitede ilk gördüğüm anda hassas bir yapınız olduğunu sezdim. Ve inş bu da diğerleri gibi buruk bir gönülle terki diyar etmez diye dua ettim. Ortada bir yitik varsa ki var olduğu aşikar. Bu kayıp sadece velayet.com sitesinin bir kayıbı olsa yine gam yemem. Neticede bir paylaşım sitesi. Ama bu kayıp ehlibeyt mektebine mal olunan bir kayıpsa bu vahim bir durum... Kaç ahbabıma bu sitenin linkini verdiysem sizin gibi gittiler. Ve giderken dimağlarında şiaya karşı menfi duygular kaldı... "Şia buysa ve şiilerde bunlarsa biz beri olalım" dediler bir çoğu... Bu hadise site yönetiminin şöyle duraksayıp, düşünüp bu gidişin bir saglamasını yapmaları yönünde vesile olur inş.

Gitmek bir şeyi değiştirecekmi? Hiç sanmam. Kalıp kendi doğrularını vermeli diye düşünüyorum. Bu cehalet günlük yaşamımızın bir parçası. Hayatımız boyunca yanlış yapılan yerden başımızı alıp çekip gidecekmiyiz? Evet burda cehalet var. Ama istifade edilecek bir yerdir burası aynı zamanda. Evet yeri geldiğinde bir sünni olarak bende cehaleti haykırdım bu sitede. Yönetici konumundakiler dahi demadem ehli sünnetin değerlerine hakaret etmekte. Fark edildiğinde bu durum diger bir yönetici tarafından telafi edilmekte. Ama gitmek hiç bir zaman olumlanacak bir davranış değildir.

İlmi tartışma yok demişsiniz. Delilsiz paylaşımlar var demişsiniz bu dogru değil. Sanırım siteyi yeterince irdeleme fırsatınız olmadı. Çok malayani ve seviyesiz yazışmalar olmakla birlikte ilmi ve kaynak gösterilerek yapılan aktarımlar hayli çoğunlukta.

Naçizane tavsiyem vakit buldukça sitedeki seviyeli ve ilmi aktarımlardan istifade etme olanağını kendinize tanıyınız. Paylaşımda bulunmak ve diğer üyelerle muhattap olmak zorunda değilsiniz. Sadece okuyucu olmak bile bazen kazanç olabiliyor.

Bu formda yada başka ortamlarda sahabeye hakaret eden ehlibeyt ahlakından yoksun cehalet ehli insanlara bakarak şia hakkında menfi düşüncelerimiz olmasın zira zaten onlar her ne kadar şiiyim iddiasında bulunsalarda asla şii değildirler!

"Sünni olup şii müslümanları dışlayan, şii olup sünni müslümanları dışlayanlar, ne şiidirler, nede sünnidirler, onlar ancak abd ve israil uşağı hain münafıklardır. " (İmam Humeyni R.A.)

Şia ilminin tam merkezi olan İran İslam Cumhuriyeti'nde yaşıyorum. Elh şiayı avamdan değilde ulemadan tanıyorum. O yüzden kendi velayeti fakih makamlarınca tecrit edilen sii dahi kabul edilmeyen cehalet ehli bir grubun sahabelere hakaret etmesini ve sünni din kardeşlerine tahkir etmesini kaale almıyorum. Sizde almayın inş. Ve benim tanıdığım ender şiilerden, bu sitedeki şii üyeler arasında müstesna bir şahsiyet olarak bildiğim hudeyfe kardeşimle özel mesaj yolu ile yada sadece onunla muhattap olmak sureti ile form geneline yazarak araştırmanıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz...

Kabe'nin Rabbine emanet olunuz...

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=22194.msg135698#msg135698 date=1321555725]
                      Hikmet ve güzel öğüt diye herhalde meşhedi ali enisin sevay571 kardeşe cevap diye yazdıklarına deniyor galiba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nasıl oluyor da Ayetullah Şerefuddin Huseyni sünni alim Selim El Bişr ile şiiliğive sünniliği konuşurken onun gönlünü fethediyor da velayet forumun üyeleri nice iyi niyetli güzel gönüllü islam inkılabını seven, şiaya mutedil bakabilen, küfre ve emperyalizme karşi islma inkılabının yanında olan sünni müslümanları şiayı ve şiileri sevmeye pişman edecek şekilde davranabiliyorlar. İşte şekil A denir ya. İşte sevvay571.
                      Siz böyle insanları ile kaybederseniz kimi kazanacaksınız. Maksadınız ehli sünneti sapık ilan ederek sünnileri zorla cennete sokmaksa görüyorsunuz ki olmuyor. Peki yol yöntem metod ve tarzınızın yanlış olabileceği akınıza gelmiyor mu?

Allah Teala yahudilere hristiyanlara sabbilere bile sizi gidi sapıklar demiyor, ortak kelimeye gelin diyor. Allah Tealanın hitabı insan psikolojisine ne kadar ehemmiyet veriyor.

Meşhed ali enis ilginç bir insan, ömer ömer diyenlerle gelcek zaferden ise hezimeti daha uğurllu saymakta. Bu ne kör mantık. Eğer İmam Ali senin gibi davransaydı İranın fethi konusunda kendisine ne yapması gerektiğini soran ömere derdi ki, sen benim hak imametime hilafetime engel oldun, ne halin varsa gör bana ne der di.

İmam Ali öyle mi yaptı. Varsın ömeri seven sevsin, onun sevgisinin sana ne zararı var. Düşmana karşı sana yardım da ediyorsa daha Allahın belasını mı istiyorsun be adam.
                      [/quote]

Es Selamun Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berakatühü.

Öncelikle hayırlı akşamlar sayın Mehmet bey, bu güzel sözlerinizden ötürü sizlere teşekkürlerimi sunuyorum. Söylediğiniz gibi Şiayı çok seviyorum, inanın iki gündür bazılarının direterek yazdıklarını sindiremiyorum, ben tarih öğrencisiyim ve kanıtsız konuşamam bakın bazı mesajların linklerini vereyim.

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=8347.msg104074#msg104074 date=1284245188]..........
                      sizin bu çabalarınız Ehlisünneti temize çıkarmaya yetmeyecektir EHLI-TEVHİD kardeş.. bence gerçekleri görmelisiniz...
                      ............
                      [/quote]

[quote author=arami link=topic=8347.msg54033#msg54033 date=1253640342]
                      Okuduğum bir çok eserde ehli sünnet vel cemaat kavramının ilk ne zaman ortaya çıktığını,bu ismi ilk kimin kullandığını bulamadım.tek bulduğum tarih kitaplarında geçen bazı ifadeler idi.
                      Bu ifadelerde,Muaviyenin Hz Hasanın vefatından sonra devletin düzenini sağladığı ve huzuru tesis ettiğini ve o yıla "sünnet ve cemaat yılı" adını verdiği kayıtlıdır.

Hatta geçenlerde televizyonda sünni bir alim bu ifadelere atıfta bulunarak ehli sünnet vel cemaat itikadının temellerinin Muaviye dönemindeki sünnet ve cemaat yılına dayandığını söylemişti.
                      Muaviye bin ebu süfyanın ehli sünnet için ne kadar değerli ve vazgeçilmez oluşuda bende bu mezhebin kurucusunun o olduğu tezlerini güçlendirdi.

Bu konuda siz değerli kardeşlerimin görüşlerini almak istiyorum.

[/quote]

veya şu mesajda;

[quote author=Elmeddin link=topic=21916.msg134344#msg134344 date=1319438003]

Ebu Bekir ve Ömer'in Allah c.c-ın razı olduğu muhacirlerden olduğunun delili nedir? onlar hicret edenlerdendi ama iman menfat karşılığında iman etmişlerdi ve menfatlerini alamayınca Nebi s.a.a-ye suikast düzenlediler, Gadiri Hum ahdini bozdular, Fedeği gasp ettiler, Hilafeti ele geçirdiler. hemde henüz Nebi s.a.a-in cenazesi yerde iken.

[/quote]

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=4726.msg27241#msg27241 date=1242291285]
                      çok gzl konu ama sadece sünniliğin mukaddesatına mı hakaret haramdır konu bu yönüyle çok güzel ancak bir yön daha var tebliğ ve insan ilişkileri için onun da gözardı edilmemesi lazım...
                      kafirlerin bile putlarına sövmemek lazım ki onlar da cahillik edip bizim taptığımıza hakaret etmeye kalkışmasınlar
                      [/quote]

gerçi bir sonraki mesajında özürde dilemiş hakkını yememek lazım.

mesela şu konu: http://www.velayet.com/index.php?topic=20255.0

mesela şu konu: http://www.velayet.com/index.php?topic=20256.0

mesela bu konuda müslümanların birbirini imana tövbeye çağırması bana garip geliyor. http://www.velayet.com/index.php?top...98605#msg98605

Aslında daha bir çok şey var ama zaten bir sizin birde Seccad_ kardeşimin yazısına cevap vermek için girdim nete.

Hele yazdığım bir mesaja

[quote author=huge link=topic=8347.msg135702#msg135702 date=1321559359]
                      Selamün Aleyküm,
                      cevap verip kendinizi yormayın boşa.
                      [/quote]

diyenleri gördükçe. Her mesajımda acaba bunu yazarsam şia bir kardeşimi üzmüş olurmuyum korkusuyla defalarca kontrol eden bana ağır geliyor.

Ben din konusunda aşırı hassasımdır, bir müslümanın kalbinin kırılmasına tahammül edemem, ancak kendi kalbimide kırdırtmam. En basiti bu konu başlığında http://www.velayet.com/index.php?topic=8347.125 belirttiğim mesajlara dahi kaynaksız cevap verildi.

örnek hemen vereyim.

[quote author=Musavi link=topic=8347.msg135697#msg135697 date=1321554844]
                      O haberler tumu yalan yada saptırma ozellikle fetullahçıların yalanlarını cok iyi bilirim. Bu haberlere inananda kognitif problem vardır.burda da sunni ogrenciler ve baskı yok
                      [/quote]

sizce böyle bir münazara olurmu ben saatlerce uğraşıp kaynak delil ararken mesajda böyle bir şey yok demek doğrumu ? veya.

[quote author=Musavi link=topic=8347.msg135667#msg135667 date=1321535873]
                      bır suru sunnıde chpye oy verdı sımdı sunnılık chplılık mı oldu :
                      [/quote]

veya....

[quote author=Musavi link=topic=8347.msg135666#msg135666 date=1321535797]
                      Sii devletler sunnilerle savastı cunku onların cografyasında sunnıler egemendıçeger savasmasalardı hıc sii kalmazdı.osmanlı kımlerle savastı memluklerle savasan kımdı akkoyunlulara saldıran kımdı : eger sunnı saldırılarına karsı koymasalardı sii devlet kalırmıydı o mantıkla bakarsanız hasa ımam huseyınde musluman bır devlete karsı kıyam ettı.

su an amerıkanın yanında yer alan devletler ve cemaatler sunnı degıl mıçbırde hak kısılerle tanınmaz hakkı tanıyın sonra hakkı bıleceksınız.
                      [/quote]

Ben hep kardeşçe el uzattım burdaki bir kaç kişinin benim kendime örnek aldığım; Hz. Peygamber (s.a.v.), Hz. Ebubekir, Hz. Ömer, Hz. Osman, Hz. Ali vs. diğer sahabelerden bazılarına karşı yaptıkları saygısızlıktan etkilenip, caferi kardeşlerime düşman olmam.

Selam dua üzerinize olsun.
                      Artık olmayacağım için bir hak geçtiyse helal edin, benim hakkım helaldir.

Sitedeki diğer kişilerde dahil hakkı geçen helal etsin.

Yorum

Sabır kötü değildir. bir şey kabettirmez. eğer şeytan sizi sabırdan alıkoyuyorsa orada bilin ki onun çook büyük korkusu vardır..

inat edin direnin.

bu sitede kalırsanız şeytanın sizi buradan neden uzaklaştırmak istediğini görmeniz uzun sürmeyecek...

Yorum

[quote author=Seccâd_ link=topic=22194.msg135713#msg135713 date=1321568803]
                          Selamullahu aleykum sevay571 kardeşimiz.

Sizi sitede ilk gördüğüm anda hassas bir yapınız olduğunu sezdim. Ve inş bu da diğerleri gibi buruk bir gönülle terki diyar etmez diye dua ettim. Ortada bir yitik varsa ki var olduğu aşikar. Bu kayıp sadece velayet.com sitesinin bir kayıbı olsa yine gam yemem. Neticede bir paylaşım sitesi. Ama bu kayıp ehlibeyt mektebine mal olunan bir kayıpsa bu vahim bir durum... Kaç ahbabıma bu sitenin linkini verdiysem sizin gibi gittiler. Ve giderken dimağlarında şiaya karşı menfi duygular kaldı... "Şia buysa ve şiilerde bunlarsa biz beri olalım" dediler bir çoğu... Bu hadise site yönetiminin şöyle duraksayıp, düşünüp bu gidişin bir saglamasını yapmaları yönünde vesile olur inş.

Gitmek bir şeyi değiştirecekmi? Hiç sanmam. Kalıp kendi doğrularını vermeli diye düşünüyorum. Bu cehalet günlük yaşamımızın bir parçası. Hayatımız boyunca yanlış yapılan yerden başımızı alıp çekip gidecekmiyiz? Evet burda cehalet var. Ama istifade edilecek bir yerdir burası aynı zamanda. Evet yeri geldiğinde bir sünni olarak bende cehaleti haykırdım bu sitede. Yönetici konumundakiler dahi demadem ehli sünnetin değerlerine hakaret etmekte. Fark edildiğinde bu durum diger bir yönetici tarafından telafi edilmekte. Ama gitmek hiç bir zaman olumlanacak bir davranış değildir.

İlmi tartışma yok demişsiniz. Delilsiz paylaşımlar var demişsiniz bu dogru değil. Sanırım siteyi yeterince irdeleme fırsatınız olmadı. Çok malayani ve seviyesiz yazışmalar olmakla birlikte ilmi ve kaynak gösterilerek yapılan aktarımlar hayli çoğunlukta.

Naçizane tavsiyem vakit buldukça sitedeki seviyeli ve ilmi aktarımlardan istifade etme olanağını kendinize tanıyınız. Paylaşımda bulunmak ve diğer üyelerle muhattap olmak zorunda değilsiniz. Sadece okuyucu olmak bile bazen kazanç olabiliyor.

Bu formda yada başka ortamlarda sahabeye hakaret eden ehlibeyt ahlakından yoksun cehalet ehli insanlara bakarak şia hakkında menfi düşüncelerimiz olmasın zira zaten onlar her ne kadar şiiyim iddiasında bulunsalarda asla şii değildirler!

"Sünni olup şii müslümanları dışlayan, şii olup sünni müslümanları dışlayanlar, ne şiidirler, nede sünnidirler, onlar ancak abd ve israil uşağı hain münafıklardır. " (İmam Humeyni R.A.)

Şia ilminin tam merkezi olan İran İslam Cumhuriyeti'nde yaşıyorum. Elh şiayı avamdan değilde ulemadan tanıyorum. O yüzden kendi velayeti fakih makamlarınca tecrit edilen sii dahi kabul edilmeyen cehalet ehli bir grubun sahabelere hakaret etmesini ve sünni din kardeşlerine tahkir etmesini kaale almıyorum. Sizde almayın inş. Ve benim tanıdığım ender şiilerden, bu sitedeki şii üyeler arasında müstesna bir şahsiyet olarak bildiğim hudeyfe kardeşimle özel mesaj yolu ile yada sadece onunla muhattap olmak sureti ile form geneline yazarak araştırmanıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz...

Kabe'nin Rabbine emanet olunuz...
                          [/quote]

Hz. Muhammed (s.a.v.)'in Rabbi olan ALLAHIN selamı üzerine olsun, gönüldaşım.

Hayır ve bereket esenlik ve ilim hep seninle olsun.

Beni çok iyi tahlil etmişsiniz.
                          Sizi sitede ilk gördüğüm anda hassas bir yapınız olduğunu sezdim.
                          Ben sizin gibi düşünen Caferi kardeşlerimi seviyorum, sevmeye devam edeceğim. Gitmek çözüm mü demişsiniz. Aslında haklısınız benim ki kaçmak sanırım. Ama olsun, ben Caferi kardeşlerimi çok seviyorum, onlarla ilgili hüsnü zannımın bu sitede gördüğüm bazı mesajlar yüzünden zedelenmesini istemem. Sizin gibi insanların varlığını bilmek mutluluk verici.
                          Araştırmalarıma Ayetullah Sistani ile devam edeceğim, onun internet sitesinde soru sorma bölümü varmış ordan öğrenirim.
                          Selam sizin gibi ince düşünceli Caferi kardeşlerime, Selam Ehlibeytin takipçilerine, Selam Hz. Ali gibi, mütevazi yürekli Müslüman kardeşlerime.
                          Es Selamu Aleyküm ve Rahmetüllahi ve Berakatühü.
                          Hakkınızı helal edin.

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=22194.msg135726#msg135726 date=1321574909]
                            Sabır kötü değildir. bir şey kabettirmez. eğer şeytan sizi sabırdan alıkoyuyorsa orada bilin ki onun çook büyük korkusu vardır..

inat edin direnin.

bu sitede kalırsanız şeytanın sizi buradan neden uzaklaştırmak istediğini görmeniz uzun sürmeyecek...
                            [/quote]

arada sorduklarıma verdiğiniz cevapları okuyacağım İnşaALLAH.

sizde hakkınızı helal edin, sizi de sorularla baya yordum.
                            Es Selamu Aleyküm ve Rahmetüllahi ve Berakatühü.

Yorum

yeni yazıldığı için şimdi gördüm:

"........sizin bu çabalarınız Ehlisünneti temize çıkarmaya yetmeyecektir EHLI-TEVHİD kardeş.. bence gerçekleri görmelisiniz...
                              ............"

bunu sünniliğe hakaret saymışsınız ki doğrudur bu haliyle kim görse böyle anlar..

ancak gördüğünüz gibi konunun başı sonu var. ortadan alınırsa tabi ki böyle olacaktır.

şahsım adına ben 35 yıl sünni yaşamış, ve onun ilmini akademik düzeyda almış biriyim. ihl mezunuyum ilahiyat okudum hep ilh de çalıştım.

bu siteye geldiğim ilk zamanlarımda, şiayı tanımanın ve aşkı bulmanın heyecanıyla, tüm sorularıma cevap vermemin mutluğuyla yazdım. yılardır bizi kandıran eski öğretimlerime karşı elimde olmayan bir tepki doğdu. bunu engellemeye çalıştım ama ne kadar oldu bilmiyorum

sünnilere asla hakaret etmem. ama sünniliği sünnilerden ayırırım. sünnilerden çok temiz insanlar var, dini orada bulduğu için orada bulunanlar..

ama sizin de sünnilik adına yazılanları eleştirdiğiniz yok mu? dolu.. sünniler birbirlerini kendi ekollerini eleştirecek de şiiler neden eleştiremeyecek?

biz delilleriyle konuşuruz, hangi konuda delil isteseniz sizin sahih bildiğiniz kaynaklardan getiririz delillerimiz..

sitede bunun yığınla örnekleri var..

tabi hayatınızla en doğru kararı verecek olan sizsiniz..

gitmeniz bizi üzer..

bu arada ilim ehli cevap versin bölümünde sorularınıza cevaplarım bitti.

cevaplardan yorulmak bi yana faydalı olabilirsek seviniriz.. Rabbim bizi en doğru olana iletsin..

Allah'a emanet olun.

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X