Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Üyeliğimin Silinmesini istiyorum.

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Üyeliğimin Silinmesini istiyorum.

gerekli açıklamaları yaptım, daha da açıklamak isterdim fakat vaktim yok. 3-4 günlüğüne netten uzak kalacağım. geldiğimde isterseniz devam ederiz.

Yorum

arkadaşlar forumda 119 bin mesaj yazılmış.bu 119 bin mesaj içinde elbette eleştiride olur,tenkidde hatta gözden kaçan hakarette olabilir.
      Biz velayet.com ile türkiyede ve dünyada çok büyük bir misyonu üslenmiş durumdayız.Burada ehlibeyt mektebini temsil ediyoruz üç beş şii buraya toplanıp sünnilere hakaret edip stres atmıyoruz.Bu işi ciddi bir şekilde icra ediyoruz.
      Bu forum açıldığı ilk ay çok iyi hatırlıyorum muaviyeye "çakma sahabe" deyimini kullanan bir şii üyeye uyarı verdiğmizde çok sevdiğim bir alim abim yok artık bu kadarda müsamaha çok değilmi demişti.Sonra beni tekrar arayıp bravvo doğru yoldasınız demişti evet biz doğru bildiğimiz yolda kimseye hakaret etmeden ve ettirmeden ama yeri geldiğinde eleştirerek yolumuza devam edeceğiz.
      tarih ve hadis kitaplarındaki rivayetleri paylaşmak birilerine ne hakaret nede saygısızlıktır.

Hz Zehranın(sa) fedekte uğradığı haksızlığı tarihi belgelerle izah etmek halife ebubekir bin kuhafeye saygızlık değildir.
      yada halife ömer bin hattabın Hz Resule(saa) haşa"bu adam sayıklıyor" dediğini tarihi belgelerle ortaya koymak halifeye saygızlık değildir.

inanın daha tonla tarihi belgeyi ortaya koyabilirim malesef bu tür rivayetler ne zaman ortaya konulsa sünni kardeşlerimin rengi atar asabileşir ve hemen konuyu kapatmaya çalışırla ve bu konuların konuşulmasını sahabelere hakaret olarak sayarlar.

Velayet.com böyle bir sitedir ve asla kimseye bilerek ve isteyerek hakaret etmez ve ettirmez.Biz buyuz bizi böyle kabul eden herkesin başımızın üstünde yeri vardır,ayrılmak isteyenlerin ise kararına saygı duymaktan başka yapacak bişeyimiz yok.
      Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
      İmam Ali (a.s)

Yorum

inanın daha tonla tarihi belgeyi ortaya koyabilirim malesef bu tür rivayetler ne zaman ortaya konulsa sünni kardeşlerimin rengi atar asabileşir ve hemen konuyu kapatmaya çalışırla ve bu konuların konuşulmasını sahabelere hakaret olarak sayarlar.

.......................

Şahsen ben bu iddialarınızın tek satırına katılmasam bile , elbette zaten siz böyle inandığınız için şii'siniz ve ben yazdıklarınızın hiç birine katılmadığım icin şia değilim.

Burada ki meselede zaten bu değil. Burada yapılan alıntıya saygısızca gerizekalılık olarak nitelendiren, kendisi gibi düşünmeyene modernist sapık diyen dahada ileri giderek imanına dil uzatarak kafir, necaset diyen bir şia tavrı var. Bu tavır sizce makul , kabul edilebilir ve ardında oldugunuz bir davranışmıdır.

Yazınız biraz ortaya , maslahatı gözetir bir yazı olmuş. Biz buyuz diyerek ortaya koyduğunuz tavir bu hakaret ve tekfir uslubunu tasdikleyen bir uslubmudur yoksa tenkit eden bir uslubmudur.

Ben kendi adıma ne uslub nede fikir olarak sizi bu halinizle asla tasvib etmiyorum. Bir forumdur ve her yazdıklarımı kurallar cercevesinde ve islami hassasiyet gözeterek yazıyorum. Begenmeyen gitsin tavrınız benim bu halime ise inanın gelinen bu noktada bundan sonra tek bir mesaj bile yazmam ve her şeyi gören, bilen mutlak adil Rabbime sıgınarak forumunuzu terk etmekte tereddüt etmem.

Yorum

Biz velayet.com ile türkiyede ve dünyada çok büyük bir misyonu üslenmiş durumdayız.Burada ehlibeyt mektebini temsil ediyoruz üç beş şii buraya toplanıp sünnilere hakaret edip stres atmıyoruz.Bu işi ciddi bir şekilde icra ediyoruz.

.............

Belki en başta bu hassasiyet vardı ve görünüyordu. Ama ben iddia ve ısrar ediyorumki şu anda asla böyle bir hassasiyet ve özen yok. Dışarıdan bakıldığında , hoyratca ve keyfi bir şekilde asla islami bir hassasiyet gözetilmeden açık bir şekilde kendisi gibi düşünmeyenlere hakaret eden, imanlarını tekfir eden keyfi bir davranış var.

Her konu ve mesajda bunun açık örneklerini görmek mümkün . İşin vahimi bunun önçülüğünü bu vasfı yüklenmiş temsiliyet makamında olan , forumda adalet ve düzeni sağlaması gereken yönetiçileriniz yapıyor. En ufak bir hassasiyet göstermedikleri gibi , bu tavırda en önde gidiyorlar.

Bunun tezahürlerini ufak bir konu taraması yapın her yerde görmeniz mümkün.

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim..

Yıllardır birbirine düşman kesilmiş iki kardeşi tekrar birbirine düşürmeye çalışanlara Allah bu fırsatı vermesin..Şii müslümanları seven milyonlarca

sunni varken , aradaki bütün ihtilafları unutarak ortak noktalar üzerinde Vahdeti sağlamak isterlerken acaba bunun oluşmasını birkaç zihniyet

neden kabullenememektedir..İmamet meselesi üzerinden birbirlerine aşağlıyıcı sözler sarfedenlerin ellerine acaba ne geçmektedir. Bugün

İmameti kabul ettirmeyi dayatmaktansa neden bu ihtilaflı konuyu bir kenara çekip emperyalistlere karşı yek vucud olmayı denemiyorsunuz..

Milyonlar heryerde vahdet vurgusu yaparken , mücadeleye davet ederken neden tefrika yaratma peşindesiniz? Bunun sonucunda elinize geçecek

olan kazanç fayda nedir? Diyebilirsiniz ki biz İmam Ali'nin imametini ispat peşindeyiz , ama söyle bie durum ortada bu konu ihtilaflı bir konu

her iki mezhebinde kendine ait bir takım görüşleri var .. Bu konu elbette konuşulmalı , konuşulmamalı demiyoruz , lakin küfür ümmeti ile savaş

halindeyken bu mesele yüzünden neden birbirimize düşüyoruz.. Şuan ki savaş İslam ile Küfür savaşı birbirimize en muhtaç olduğumuz zaman ,

Şii'nin Sunni'ye , Sunni'ninde Şii'ye muhtaç olduğu bir dönemdeyiz..Eğer bu savaş olmasaydı İhtilaflı meseler konuşulmalı ve bir sonuca varılmalıydı

Tabi ki bu tartışmayı sitedeki bazı katı zihniyetler tartışmayacak , her iki mezhebin saygın alimleri Biraraya gelip samimi bir şekilde kardeşlik

bağlamında birbirlerine saygın bir şekilde sonuca kavusturulur , hatalı çıkan taraf içinde Allah'tan af dilenir..Bu konu böyle çözüme kavusturulur

ancak.

Şunu unutmayın münazaralrda edep dışı takınan tavırlar , birbirlerinin inançlarını aşağılamalar , bu özellikle Sunnii inançlarını aşağlayan ,

çirkince yakıştırma yapan , ona batıl buna hakk diyen zihniyetler yüzünden Şii müslümanlara olan sevgi azalıyor , kardeş olmaya gelenler

birkaç dar zihniyet yüzünden düşman kesilip gidiyor.. Birde mektebi tanıtıyoruz diyenler yok mu..(!) Allah aşkına mektebi tanıtmak karşı tarafı

aşağılamak mıdır? Kendinize gelin tefrika yaratıyorsunuz , vahdeti baltalıyorsunuz , şii-sunni çatışmasını körüklüyorsunuz ..

İmam Humeyninin sözüne uyunuz "Şii-Sunni çatışmasını yaratanları saflarınızdan men ediniz"
            La Şii , La Sunni , İlla Vahdeta İslami..!!

Yorum

Selamün Aleyküm,
              İstediğiniz kadar kendi fikrinizi beyan edin.Aşura ziyaretini inkar edemezsiniz.İstediğiniz kadar vahdet deyin İmam Hüseyin'i (a.s) unutamazsınız.Bazı olaylardan haberdar olmayanlar yüzünden gerçekleri gizleyemezsiniz.Bilen bilir kimin kime ne mektuplar yazdığını.
              Şia'lık nabza göre şerbet vermek değildir.Elinizi vicdanınıza koyarken Ehlibeyt'in yaşadıkları aklınıza gelsin.Bunlardan haberdar olmayanların tarafında değil.Siz doğruları söyleyin bırakın kararı veren onlar olsun.
              Allhümme salli ala Muhammedin ve Ali muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.
              Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

[quote author=mkaradas link=topic=22194.msg135793#msg135793 date=1321632064]

.......................

Şahsen ben bu iddialarınızın tek satırına katılmasam bile , elbette zaten siz böyle inandığınız için şii'siniz ve ben yazdıklarınızın hiç birine katılmadığım icin şia değilim.

Burada ki meselede zaten bu değil. Burada yapılan alıntıya saygısızca gerizekalılık olarak nitelendiren, kendisi gibi düşünmeyene modernist sapık diyen dahada ileri giderek imanına dil uzatarak kafir, necaset diyen bir şia tavrı var. Bu tavır sizce makul , kabul edilebilir ve ardında oldugunuz bir davranışmıdır.

Yazınız biraz ortaya , maslahatı gözetir bir yazı olmuş. Biz buyuz diyerek ortaya koyduğunuz tavir bu hakaret ve tekfir uslubunu tasdikleyen bir uslubmudur yoksa tenkit eden bir uslubmudur.

Ben kendi adıma ne uslub nede fikir olarak sizi bu halinizle asla tasvib etmiyorum. Bir forumdur ve her yazdıklarımı kurallar cercevesinde ve islami hassasiyet gözeterek yazıyorum. Begenmeyen gitsin tavrınız benim bu halime ise inanın gelinen bu noktada bundan sonra tek bir mesaj bile yazmam ve her şeyi gören, bilen mutlak adil Rabbime sıgınarak forumunuzu terk etmekte tereddüt etmem.
                [/quote]

mkaradaş ben mesajımı sevay571 adlı üyenin üyeliğinin silinmesine istinaden yazdığı yazıya cevap olsun diye yazdım.Değerli kardeşim ben genel usul ve genel temayyülleri yazdım,site politikamızı yazdım,özelde sorunlar vardır,münferit aksamalar olabilir ihbar butonumuz var mesajımı ihbar edin inceleyelim.
                Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                İmam Ali (a.s)

Yorum

sevay571 kardeş,
                  madem sorduğunuz sorunun cevabını duymaya ve görmeye tahammülünüz yok o zaman neden öyle hassas konulara giriyorsunuz ki?
                  Arkadaşlar vakit vererek mümkün olduğu kadar size cevap vermeye çalıştılar, teşekkür edeceğinize bir sürü hakaret ve iftirada bulunarak yazılarınızın silinmesini ve üyeliğinizin iptal edilmesini istemişsiniz..
                  Gerçi ben doğru olan her sözün her yerde söylenmesine karşıyım, yerine göre adamına göre konuşulması ve delil sunulması gerekir.. Lanetle ilgili rivayetlerin siteye asılmasını asla doğru bulmuyorum, bu konuda soru sorsalar bile gerekirse özelden açıklama yapılır..
                  Böyle tartışmalar ve yazılar rehberin tavsiyelerine aykırıdır..
                  Bence böyle çok hassas konuların açılmasına izin verilmemeli ve bir süreliğine durdurulmalıdır..
                  عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

İmam Ali (aleyhi selam) şöyle buyurmuştur: “İnsanlar bilmediklerinin düşmanıdır.”
                    Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

[quote author=huge link=topic=22194.msg135796#msg135796 date=1321640320]
                      Selamün Aleyküm,
                      İstediğiniz kadar kendi fikrinizi beyan edin.Aşura ziyaretini inkar edemezsiniz.İstediğiniz kadar vahdet deyin İmam Hüseyin'i (a.s) unutamazsınız.Bazı olaylardan haberdar olmayanlar yüzünden gerçekleri gizleyemezsiniz.Bilen bilir kimin kime ne mektuplar yazdığını.
                      Şia'lık nabza göre şerbet vermek değildir.Elinizi vicdanınıza koyarken Ehlibeyt'in yaşadıkları aklınıza gelsin.Bunlardan haberdar olmayanların tarafında değil.Siz doğruları söyleyin bırakın kararı veren onlar olsun.
                      Allhümme salli ala Muhammedin ve Ali muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.
                      [/quote]

Arkadaşım senin niyetini hiç iyi hissetmiyorum. Şia hak ama senin böyle saçmalaman hiçte hak değil. Kim aşurayı inkar ediyor ki sen ispata çalışıyorsun. Aşura ziyereti sana göre seni cennete sokacak cennetin anahtarı olabilir, aşurayı bu kadar basite indirebilirsin ama aşura senin zannettiğin kadar basit değildir.

Şia hak ama sen bu halinle hakkta sebat edebilecek gibi görünmüüyorsun. Çünkü Veliyyiemri müslimin İmam Ali Hamaneyin şiive sünniler arasında oluşturduğu köprüyü yıkıyorsun. Siz bu halinizle hangi doğuyu kime kabul ettirebilirsiniz. Unutmayın ki İmam Caferin bir hadisi vardır şeytanın atının bu mekteb içinde bazılarına musallat olduğunu bildiiyor, dikkat ette o şeytanın atına binenlerden olma. Kendi sonundan kork, çünkü kimsenin hidayette garantisi yoktur.
                      Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

çek istediğin tarafa çek.çünkü sen yazdın ben değil.

Yorum

Allah selamet versin şialara.

Yorum

Hz.Ali (a.s) buyurmuştur:

Bilin ki bizden olup da ölen ölü değildir,diridir.

Yorum

Siz de yazısını beğenmediğinizi istediğiniz şekilde yargılayın,sıfatlar takın,şia olup olmadığına karar verin v.s.
                              Sizdeki cesarete şaşırıyorum, hayretler içerisindeyim.

Yorum

[quote author=Seccâd_ link=topic=22194.msg135713#msg135713 date=1321568803]
                                Selamullahu aleykum sevay571 kardeşimiz.

Sizi sitede ilk gördüğüm anda hassas bir yapınız olduğunu sezdim. Ve inş bu da diğerleri gibi buruk bir gönülle terki diyar etmez diye dua ettim. Ortada bir yitik varsa ki var olduğu aşikar. Bu kayıp sadece velayet.com sitesinin bir kayıbı olsa yine gam yemem. Neticede bir paylaşım sitesi. Ama bu kayıp ehlibeyt mektebine mal olunan bir kayıpsa bu vahim bir durum... Kaç ahbabıma bu sitenin linkini verdiysem sizin gibi gittiler. Ve giderken dimağlarında şiaya karşı menfi duygular kaldı... "Şia buysa ve şiilerde bunlarsa biz beri olalım" dediler bir çoğu... Bu hadise site yönetiminin şöyle duraksayıp, düşünüp bu gidişin bir saglamasını yapmaları yönünde vesile olur inş.

Gitmek bir şeyi değiştirecekmi? Hiç sanmam. Kalıp kendi doğrularını vermeli diye düşünüyorum. Bu cehalet günlük yaşamımızın bir parçası. Hayatımız boyunca yanlış yapılan yerden başımızı alıp çekip gidecekmiyiz? Evet burda cehalet var. Ama istifade edilecek bir yerdir burası aynı zamanda. Evet yeri geldiğinde bir sünni olarak bende cehaleti haykırdım bu sitede. Yönetici konumundakiler dahi demadem ehli sünnetin değerlerine hakaret etmekte. Fark edildiğinde bu durum diger bir yönetici tarafından telafi edilmekte. Ama gitmek hiç bir zaman olumlanacak bir davranış değildir.

İlmi tartışma yok demişsiniz. Delilsiz paylaşımlar var demişsiniz bu dogru değil. Sanırım siteyi yeterince irdeleme fırsatınız olmadı. Çok malayani ve seviyesiz yazışmalar olmakla birlikte ilmi ve kaynak gösterilerek yapılan aktarımlar hayli çoğunlukta.

Naçizane tavsiyem vakit buldukça sitedeki seviyeli ve ilmi aktarımlardan istifade etme olanağını kendinize tanıyınız. Paylaşımda bulunmak ve diğer üyelerle muhattap olmak zorunda değilsiniz. Sadece okuyucu olmak bile bazen kazanç olabiliyor.

Bu formda yada başka ortamlarda sahabeye hakaret eden ehlibeyt ahlakından yoksun cehalet ehli insanlara bakarak şia hakkında menfi düşüncelerimiz olmasın zira zaten onlar her ne kadar şiiyim iddiasında bulunsalarda asla şii değildirler!

"Sünni olup şii müslümanları dışlayan, şii olup sünni müslümanları dışlayanlar, ne şiidirler, nede sünnidirler, onlar ancak abd ve israil uşağı hain münafıklardır. " (İmam Humeyni R.A.)

Şia ilminin tam merkezi olan İran İslam Cumhuriyeti'nde yaşıyorum. Elh şiayı avamdan değilde ulemadan tanıyorum. O yüzden kendi velayeti fakih makamlarınca tecrit edilen sii dahi kabul edilmeyen cehalet ehli bir grubun sahabelere hakaret etmesini ve sünni din kardeşlerine tahkir etmesini kaale almıyorum. Sizde almayın inş. Ve benim tanıdığım ender şiilerden, bu sitedeki şii üyeler arasında müstesna bir şahsiyet olarak bildiğim hudeyfe kardeşimle özel mesaj yolu ile yada sadece onunla muhattap olmak sureti ile form geneline yazarak araştırmanıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz...

Kabe'nin Rabbine emanet olunuz...
                                [/quote]

Allah Razı Olsun Seccad_ sizden, gereken açıklamayı yapmışsınız yazdıklarınızdan şii ve sünni kardeşlerimiz ders çıkarır inş...

Maalesefki vaktim olmadığından siteyi takip edemiyorum

O yüzden kim bir rahatsız edici durumla karşılaşırsa bunu yöneticilere bildirsin lütfen, ki bizimde müdahale etmemiz daha çabuk ve kolay olsun!

Bunun dışında sorulara cevap vermeye kalkan kardeşlerimiz! kimse sizin aşağılamalarınızı dinlemeye gelmiyor buraya eğer tahammülünüz yoksa cevap vermeyin!
                                "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
                                "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X