Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Mikdat bin esved kardeşime ithafen...

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Mikdat bin esved kardeşime ithafen...

seccad kardeşim geçtiğimiz günlerde yönetim olarak yanlış bir editlemeye imza attık,hakkınızı helal ediniz.Edit düzeltilmiştir.Bizimle kalmanız büyük arzumuzdur.saygılarımızla
    Velayet yönetim.
    ------------------------------- Selamullahu aleykum

Velayet.coma girdiğimde dikkatimi çeken ilk şey formun ahengini bozduğunu düşündüğüm ve formun bir çok sayfasında gördüğüm kırmızı renkli edit kelimesiydi. Hoşuma gitmedi bu. Hâlâ da insanların hatalarının kırmızı mühür vurularak ifşa edilmesini nahoş buluyorum. Hele ki editlenen yazıya ilaveten adminin mümin bir kardeşinin ayıbından hayıflanması yerine sanki bundan hiç rahatsız olmamış gibi editin altına mağrur bir eda ile kendi ismini asması hiç etik değil bence. Elbette bir form sitesinin maslahat gereği kendi kural ve kaidesi olmalı. Ve yöneticiler tarafından bu düzen korunmalı. Ama edit edit edit diye zil çalmanın ne anlamı var. Zaten bir mesajda en altta yeniden düzenlendiği yeri geldiğinde kural ihlali gerekçesi ile yöneticilerin müdahale ettiğine resmiyet kazandıran bir eklenti oluyor. Forma ilk geldiğim zamanda hatırlarsanız uyarı alan üyeyi formda afişe etmeyi (ayıp örtmek sadakadır hükmünce) hatalı bulduğumu, böyle yapmaktansa ilgili şahıssı özel mesajla bilgilendirme ve ikaz yoluna gidilmesi ile ilgili düşüncemi formda sizle paylaştım.

Velayet.com un form kuralları aslında alelade şekilde forma asılan sıradan kurallar değildi. Form kurallarından ziyade edep ve ahlakın sınırlarını çiziyordu. En azından ben öyle düşünüyordum. Ve kurallara birde kırmızı editlere bakınca “bir gün bir mesajım editlenirse formdan ayrılma nedenim olur” diye düşündüm. Zira benim için velayet.comun yazışma kurallarını çiğnemek formdaki duruşuma, aldığım rumuzuma, ondan da ötesi örf ve İslam ahlakıma halel getirmek demekti. Sırf sataşma niyeti ile diyalog kurmaya yeltenenlere, eline geçen fırsatı ganimet bilip mümin kardeşini yerme cehdi ile şahsımı hedef alan malayani tartışma çığırtkanlarına karşı da bu düşüncelerime binaen sükût etmeyi yeğledim.

İnsan yeri geldiğinde sessizce ve edeplice gitmesini de bilmeliydi. Editlenmek benim için gitme vaktinin habercisiydi. Bende öyle yaptım. İki admnden tüm mesajlarımla birlikte iz bırakmadan beni silmesini rica ettim. Mikdat bin esved kardeşim işte sizin hatanın bende değil editleyende olduğu için saygı duyduğunuz gitme kararımı gözden geçirmem ve gitme kararımı yeniden düşünmemi istemeniz beni durdurdu.

(Haklı olarak) form kurallarını ihlal ederek editlenene kadar formdan (sessizce) gitme kararımı saklı tutarak gidişimi sizin ricanız üzerine tehir etmiş bulunmaktayım.

Şahsıma atfettiğiniz duygularınız, itimadınız, hüsnü niyetiniz, sağduyulu ve adilane davranışınız için minnettarım kardeşim. Çok uzun yazdığımın farkındayım. Duygularını yoğun yaşayan kardeşinizin yüreğindeki zımni acılarının tezahürüdür uzun cümleler. Affınız ola biiznillah

İltimasi dua…
YUKARI ÇIK
Çalışıyor...
X