Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Velayet.com üzerine düşüncem

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Velayet.com üzerine düşüncem

[quote author=Mufazzal link=topic=22541.msg141269#msg141269 date=1327054812]
    Velayet.com sitesi olarak bu güne kadar ilme önem veren, araştırmaları olan her insana saygıda kusur etmedik.
    Velayet.com sitesi olarak bu güne kadar İlmi anlamda araştırma yapan üyelerimize, okuyucu olsun, yazıcı olsun Hoş görü ile yaklaştık.
    Velayet.com sitesi olarak bu güne kadar Ceza verme özelliğimizi Sabrımızla en son safhaya bıraktık. Mecbur kalmadıkça kimsenin sitemizde banlanmasını istemedik.
    Velayet.com sitesi olarak bu güne kadar hata yapan, Adminde olsa, Moderatörde olsa cezada ayrım yapmadık. Kendimizi bile uyardık, banladık. Örneğin ben bir-kaç kez Diğer arkadaşlarım tarafından uyarı almışımdır. Mod kardeşlerim bile uyarı verebilir...Hatta banlanma talebinde bulunabilir. Önemli olan Hizmettir.
    velayet.com sitesi olarak bu güne kadar Ehl-i Sünnet kardeşlerimizle Hoş görü ve vahdet içinde olduk. Amacımız Tefrika ile değil ilmi değerler üzerinden vahdete zarar vermeden her şeyi konuşmak, tartışmaktır. Bunu büyük ölçüde başardık diye düşünüyoruz. Bize Rafizi diyenlere biz yine kardeş dedik demeyede devam edeceğiz. Çünkü biz Ehl-i Beytten bunu öğrendik. Rafizi diyene sen kafirsin demedik. Demeyizde...

Bize hakaret eden, Küfreden insanları ise vicdanları ile başbaşa bırakıyoruz.

Ahbari bir zihniyeti kabul etmiyoruz etmeyeceğizde. Bundan dolayı Usuli Ekol öğretileri içerisinde elimizden gelen her türlü çalışmayı yapacağız inş.

Ves Selam...

[/quote]

Teşekkür ediyoruz kardeş. Katılıyoruz.
    En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 02.08.2020, 00:02.
    Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

velayet.com her başımız sıkıştığında elimizin altında hazır bir ilim deryası yanıbaşımızda bir kaynak niteliğindedir.

ben çoğu kez googlea önce velayet.com yazıyorum sonra aradığım konuyu yazıyorum ve istediğim konuyu dünya üzerinde en doğru sahih, objektif her ekolün kaynağından karşılaştırılarak verilmiş şeklini bulabiliyorum.

ben yüzlerce cilt kitabı her yere yanımda götüremem, ama şimdi her yerde internet var ve velayet.com her yerde yanımda. hemen çıktı alabiliyorum. ve istediğim konuda ilmi içeriği isteyene verebiliyorum. on dakikada istediğim konuda yapılmış araştırmaları hazır olarak bulabiliyorum

en önemlisi Ehlibeyt gemisi içinde hareket eden metotla en doğru bilgilerle sistematik olarak yapılmış çalışmalar bunlar..

kim ne derse desin Rabbime ne kadar şükretsem azdır. hem bu mektebe beni layık gördüğü ve velayet.comda yazar ve okur olarak tuttuğu için..

Allahümme salli ala Muhammed ve Ali Muhammed ve Accil ferecehum..

Yorum

Velayet.com sitesi olarak bu güne kadar ilme önem veren, araştırmaları olan her insana saygıda kusur etmedik.
        Velayet.com sitesi olarak bu güne kadar İlmi anlamda araştırma yapan üyelerimize, okuyucu olsun, yazıcı olsun Hoş görü ile yaklaştık.
        Velayet.com sitesi olarak bu güne kadar Ceza verme özelliğimizi Sabrımızla en son safhaya bıraktık. Mecbur kalmadıkça kimsenin sitemizde banlanmasını istemedik.
        Velayet.com sitesi olarak bu güne kadar hata yapan, Adminde olsa, Moderatörde olsa cezada ayrım yapmadık. Kendimizi bile uyardık, banladık. Örneğin ben bir-kaç kez Diğer arkadaşlarım tarafından uyarı almışımdır. Mod kardeşlerim bile uyarı verebilir...Hatta banlanma talebinde bulunabilir. Önemli olan Hizmettir.
        velayet.com sitesi olarak bu güne kadar Ehl-i Sünnet kardeşlerimizle Hoş görü ve vahdet içinde olduk. Amacımız Tefrika ile değil ilmi değerler üzerinden vahdete zarar vermeden her şeyi konuşmak, tartışmaktır. Bunu büyük ölçüde başardık diye düşünüyoruz. Bize Rafizi diyenlere biz yine kardeş dedik demeyede devam edeceğiz. Çünkü biz Ehl-i Beytten bunu öğrendik. Rafizi diyene sen kafirsin demedik. Demeyizde...

Ahbari bir zihniyeti kabul etmiyoruz etmeyeceğizde. Bundan dolayı Usuli Ekol öğretileri içerisinde elimizden gelen her türlü çalışmayı yapacağız inş.

Ves Selam...

[/quote]

allahu ekber
        En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 02.08.2020, 00:01.
        medet ya ali

Yorum

Ves Selam...

[/quote]

Selamün Aleyküm,
          acaba seni tutan mı var? banlıyormusun ne yapıyorsan yap.size şirinlik falan yapacak değilim.ne düşünüyorsam onu yazıyorum.keyfiniz bilir.istediğiniz herşeyi yapmakta özgürsünüz.banlanma tehtidi ne onu anlamadım ben.
          bugüne kadar öğrendiklerimide sizden öğrenmedim.okuyorum görüyorum yazıyorum.

İmam-ıZaman aleyhisselam buyurdu ki;
          "Allah bizim şiilerimizi kendisine ibadette başarılı kılsın.Eğer bize verdikleri ahte uyar ve sıdk-ı dilden kalpleri birleşirse,mutlaka beni görür ve böylece büyük saadete ulaşmış olurlar.Bunu engelleyen şey ise onların bizim hoşumuza gitmeyen işler yapmalarıdır.Allah hepinize yardımcı olsun."Bihar ul Envar 53-177
          Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

İmam Caferi Sadık Aleyhisselam şöyle buyurdu:

Her kim bize layık olduğumuzdan aşağı bir nispeti veren biriyle oturur veya bize yüz çeviren birini methedip överse. Veya bizimle irtibatını kesen biriyle irtibat kurar veya bizimle irtibat kuran birinden irtibatını keser veya bizim düşmanlarımızla dost olursa. Veya bizi seven birisiyle düşman olursa gerçektende Kuran’ı ve Hamd süresini indiren Allah’a kâfir olmuştur. Kaynak: Emali Saduk s. 111, Bihar-ul Envar c. 27 s. 52, Mişkat-ul Envar s. 84
            Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

İmam Ali Aleyhisselam şöyle buyurdu:

Her kim biz Ehli Beyt Aleyhimusselam’ın dostlarından veya düşmanlarından olduğunu öğrenmek istiyorsa kalbini şununla imtihan etsin: Eğer bizi sevene muhabbeti varsa bizim düşmanlarımızdan değildir. Eğer kalbinde bizi sevenlere düşman ise bizim dostlarımızdan değildir.

Kaynak: Bihar-ul Envar c. 27 s. 53, Emali Müfid s. 334, Emali Tusi s. 72

Yorum

Hz. Muhammed Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem şöyle buyurdu:

Beni kendisinden daha çok sevmeyen kimse Allah’a iman getirmemiştir. Benim Ehli Beyt’imi kendi ehlinden daha çok sevmeyen kimse de öyledir. Benim zatımı kendi zatından daha çok sevmeyen Allah’a iman getirmemiştir.

Kaynak: İlel-uş Şerai c. 1 s. 140, Bihar-ul Envar c. 27 s. 86

Yorum

hadi size kolay gelsin.bundan amelinizi değiştirirsiniz herhalde.

Yorum

siz Ehlibeytin en büyük misyonu olan mektebi insanlara iletip tebliğ etme ve bu konuda her türlü imkan ve vasıtadan yararlanma konusunda neler yapıyorsunuz? bu iletişim çağında internet ve forum sitesinden daha harika yapabileceğimiz bir şey var mı? peki buraya gelen her türden okuyucuya tedrici olarak tebliğ yöntemi nasıl olmalı? kolaydan zora, basitten karmaşığa, kolay kabul edilebilirden zor kabullenebilire doğru bir yöntem teklif edin, biz de ona uyalım. sevdiriniz nefret ettirmeyiniz, kolaylaştırınız zorlaştırmayınız emri doğrultusunda velayet.com da uygulayabileceğimiz daha iyi yöntem teklif edin.

unutmayın eleştirileriniz bile velayet.com'un varlığını borçlu olduğu yöntem ve ilkeleri sayesinde var. yoksa ne böyle bir site olurdu ne de sizin eleştiri yapabileceğiniz bir ortam..

sizce velayet.com bir şeyler anlatacağı kimseleri en iyi nasıl bulabilir, ve bunu en iyi nasıl sürdürebilir?

ha benim hiç anlatma derdim yok diyorsanız köşede durur yük olacak ilmi okur durursunuz..

Yorum

[quote author=huge link=topic=22541.msg141357#msg141357 date=1327106315]
                      acaba seni tutan mı var? banlıyormusun ne yapıyorsan yap.size şirinlik falan yapacak değilim.ne düşünüyorsam onu yazıyorum.keyfiniz bilir.istediğiniz herşeyi yapmakta özgürsünüz.banlanma tehtidi ne onu anlamadım ben.
                      bugüne kadar öğrendiklerimide sizden öğrenmedim.okuyorum görüyorum yazıyorum.[/quote]
                      ALEYKÜM SELAM...
                      HARARETİNİN DİNECEĞİ ÜMİDİ İLE...

Yorum

[quote author=huge link=topic=22541.msg141360#msg141360 date=1327106640]
                        İmam Caferi Sadık Aleyhisselam şöyle buyurdu:
                        Her kim bize layık olduğumuzdan aşağı bir nispeti veren biriyle oturur veya bize yüz çeviren birini methedip överse. Veya bizimle irtibatını kesen biriyle irtibat kurar veya bizimle irtibat kuran birinden irtibatını keser veya bizim düşmanlarımızla dost olursa. Veya bizi seven birisiyle düşman olursa gerçektende Kuran’ı ve Hamd süresini indiren Allah’a kâfir olmuştur. Kaynak: Emali Saduk s. 111, Bihar-ul Envar c. 27 s. 52, Mişkat-ul Envar s. 84
                        [/quote]
                        Bu Hadisi Şİİ ULEMA sizin ALGILADIĞINIZ şekilde ALGILAR ise VAY BU ŞİA'nın HALİNE!

Bu hadisi SİZİN GİBİ ALGILAMAYA ÇALIŞIRSAK O ZAMAN DA VAY "EHL-İ SÜNNET'İN" HALİNE!

HADİSİN ÖNCE SENEDİNİ ARAŞTIRIN SONRA DA EN AZINDAN ÖMRÜNÜZDE 1 DEFA DA OLSA ŞERHİ VAR İSE ŞERHİNİ BULUP MÜRACAT EDİN...

Yorum

Mufazzal kardeşim

huge kardeşin keskinliğini ben seviyorum. Rabbim onu hep böyle kötüye karşı hassas etsin ve bozmasın. aslında bu tür davranışlarda ben samimiyet görüyorum. endişe görüyorum. ve bu tavırların, kutsalları tartışmaya açmayacak nitelikteki hassasiyetlerinin anlaşılması kanaatini taşıyorum.

bir kutsalı tartışarak oradan delillerle ispat sayesinde elde edeceğimiz netice akıllara hitap etmesi bakımından elbette faydalıdır. ancak kutsalı tartışmaya açmanız yüzünden bunun götürüsü de yok değildir.

bu açıdan yazmanın tartışmanın da bir sınırı olması gerektiğine inanıyorum. ancak denge çok önemli

hassas kuyumcu terazisi gibi kurmalıyız dengeyi. şöyle ki.

aklını ikna etmek isteyen hiç bir insana en ufak bir taarruz, sui zan ve engelleyici tavrımız olmayacak.

öte yandan, kalbinde kutsallarımızla zerrece alay ve hafife almak isteyen birneyse zerrece nefes aldırmamak olacak diğer yandan

bu hassas dengeyi çok iyi gözetmemiz gerekir diye düşünüyorum... zaten bu iki gurup birbirinden ayrılıyor. örneğin ben birinciye cihandarı, ikinciye müslümanol yeter nicki üyeleri örnek olarak gösterebilirim.. müslümanol yeter tiplilere zerrece nefes aldırmamak ve kuralları eksiksiz işletme taraftarıyım..

Yorum

ya Mufazzal..
                            sen iyi ol eğer iyi isen Tanrı seni ödüllendirecektir dindar olmasan bile.

Yorum

[quote author=Hakim bi emrillah link=topic=22541.msg141442#msg141442 date=1327184907]
                              ya Mufazzal..
                              [/quote]

BUYRUN KARDEŞ...

Yorum

sana selam olsun
                                sen iyi ol eğer iyi isen Tanrı seni ödüllendirecektir dindar olmasan bile.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X