Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Kolada Alkol var

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Kolada Alkol var

Yine çok kişi için pek farketmeyecek bir ayrıntı ama yinede paylaşmakta fayda olabilir düşüncesi ile...
    ŞiaSMS - Ücretsiz Dİni Cep Mesaj Servisi
    "Viladet ve Şehadet Günlerinden Habersiz Kalmayın."

Ynt: Kolada Alkol var

Evet hocam kolada alkol ve cochineal böcüğünden elde edilen karmin maddesi var malesef ben de konusu geçince etrafımdakilere söylüyorum..
    Elhamdülillâhillezi hedanâ li hâzâ vemâ künnâ linehtedî levlâ en hedanallah.. (7 / A'RÂF - 43)

Yorum

Elhamdulillah ki üniversitede bir duydum bi daha hiç içmedim. ikramları bile geri çevirdim. birileri alırlar derler alınmış şeyi içelim onlara da katılmadım. ikram edilen kolayı içmezseniz ikram edenler bir daha siz gelince onu alırken düşünürler eğer ikinci kez reddeder ikramı geri çevirirseniz bir daha size ikram etmezler ve sizin de içebileceğiniz bir içeceği seçmek zorunda kalırlar.

içmeyin! neyiniz eksilir! Müslüman biraz hassas olmalı değil mi! nefsine tapmamalı

Yorum

Allah razı olsun.

[quote author=Qom u aşk link=topic=24215.msg163425#msg163425 date=1351362536]

Elhamdulillah ki üniversitede bir duydum bi daha hiç içmedim. ikramları bile geri çevirdim. birileri alırlar derler alınmış şeyi içelim onlara da katılmadım. ikram edilen kolayı içmezseniz ikram edenler bir daha siz gelince onu alırken düşünürler eğer ikinci kez reddeder ikramı geri çevirirseniz bir daha size ikram etmezler ve sizin de içebileceğiniz bir içeceği seçmek zorunda kalırlar.

içmeyin! neyiniz eksilir! Müslüman biraz hassas olmalı değil mi! nefsine tapmamalı
        [/quote]
        ŞiaSMS - Ücretsiz Dİni Cep Mesaj Servisi
        "Viladet ve Şehadet Günlerinden Habersiz Kalmayın."

Yorum

Ben hala içiyorum 2 dakka önce bi kaç bardak bitiridim...
          Haktır Allahım Muhammed mahım
          Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

Cihanda kardesim ,yaptiginiz marifetmis gibi yazmakta ki maksadiniza anlam veremedim acikcasi...

Yorum

[quote author=segaleyn link=topic=24215.msg164177#msg164177 date=1353615929]
              Cihanda kardesim ,yaptiginiz marifetmis gibi yazmakta ki maksadiniza anlam veremedim acikcasi...
              [/quote]

Bırakamıyorum öğrenin diye yazdım.
              Haktır Allahım Muhammed mahım
              Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=24215.msg164180#msg164180 date=1353677188]
                Bırakamıyorum öğrenin diye yazdım.
                [/quote]

Yorum

Bir davranışın yanlış olduğunu bilmesine rağmen onu bırakamamak o davranışın yanlışlığına dair bilgide eksiklikler ve bilindiği sanılmasına rağmen kötü olduğunu tam kavrayamama gibi nedenler olabilir.

insan menfaatçi bir varlıktır. her eyleminin altında (hayvani davranışlar refleksler hariç) bir düşünce vardır. bu düşünce, zarar kar hesabı yapma şeklinde işler. örneğin kola içme konusunda insan zevk/bağımlılık gereği vücudun isteği ve kolanın zararı konusunda değerlendirme yapar. elde edeceği zevk daha ağır basarsa alışkanlığına devam eder.

bu zararlı alışkanlıklardan vazgeçmek için, eylemden önce zarar kar değerlendirmesi yapan düşünce aşamasında biraz daha durmak gerekir. şeytan kötü alışkanlıkların zararının çok, iyi yönünün az olduğu vesvesesini verir. Örneğin koladan vücudunun alacağız zevkin ve damak tadı tatminliğinin yüksek olacağını öylesine vesvese eder ki şeytan bu karar aşamasında, insan kolanın zararlarını düşünen içindeki meleğin sesini kulak vermek bile istemez.

öyleyse yapılacak iş bellidir. düşünce aşamasını biraz daha uzatmak olmalıdır.

nefsinizden ve şeytandan biraz daha süre isteyin. kolayı bardağa dökün ve biraz süre isteyin biraz daha düşünün.

bu koladan kesinkez israile para gittiğini hayal edin; buna inanın. bu para ile kan içici terör çetesinin mutlaka daha da güçleneceği ve vahşiliğinin artacağını düşünün. bunun mutlaka kuşuna dönüşüp siyonist çete asker giyimli vahşiler aracılığıyla tüfeklerin doğrultulup filistinli masum çocuklara atıldığını hayal edin.

ve o filistinli çocuğun gözündeki korkuyu, filistin fotoğraflarındaki görüntülerle eşleştirin. buna sizin neden olduğunuzu düşünün. cebinizden bir tl çıkarıyorsunuz ve siyonist asker giyimli vahşiye parayı uzatıyorsunuz o da dükkana gidiyor bir mermi alıyor tüfeğine yerleştiriyor ve bu tüfeği de filistinli üstü başı fakirlik kokan yoksul bir çocuğa atıyor!

bundan sonra o çocukların korkuları, anne baba ve kardeşlerinin yas matem tutuşları, sebep olanların bedduaları aklınıza gelsin...

ve bunlardan dolayı Rabbimizin size olan gazabını hayal edin. bu gazaptan dolayı sizi zalimler grubu listesine yazdığını ve bundan dolayı sizden iyiliğe dair verdiklerini bir bir geri almaya başladığını, ve sonunuzun kötüye doğru yavaş yavaş, adım adım gitmekte olduğunuzu hayal edin..

v.s.

abarttığımı düşünmeniz size şeytanın bir vesvesesidir.

ama irfan ehli herkes bu yazdıklarımın hakikat olduğunu takdir edecektir.

ondan sonra içebilirseniz için...

eğer hala daha içebiliyorsanız, zulüm, kolanın israile para kazandırdığını, İmam Hamenei'nin bunun yasaklığına dair fetvasını, düşüncelerinize ekleyin.

hala daha içebiliyor nefsinize yeniliyorsanız İmanınızı yeniden kontrol edin... çevrenizi dostluklarınızı gözden geçirin, sizi iyiye yöneltecek size iyilik konusunda yardım edecek kişilerin mekanına hicret edin...

biz de kötülükten vazgeçmede zorlananlar için dua ediyoruz. Ehlibeyti şefaatçi tutarak. çok uzattıysam konu sadece kola ile ilgili değil, tüm vazgeçemediğimiz kötülükler için böyledir diye düşündüğümdendir...

Allahümme salli ala Muhammed ve Ali Muhammed ve accil ferecehum

Yorum

YUKARI ÇIK
                  Çalışıyor...
                  X