Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şiilere hakaret eden Zulüm Sitesi

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Şiilere hakaret eden Zulüm Sitesi

Bismihi Teala
    HAMD ALEMLERİN RABB'İ ALLAH'A SALAT VE SELAMI HZ. MUHAMMED (S.A.A) VE PAK EHL-İ BEYT (A.S)'A OLSUN LANETİ DÜŞMANLARININ ÜZERİNE OLSUN
    RABB'İMDEN ECİRLERİNİZİN YÜCE OLMASINI DUA EDERİM

Selamun Aleykum Ey Aziz Can;

[quote author=faramirofgondor link=topic=25030.msg169618#msg169618 date=1374679626]
    Ehli- Beyt nikli ama ehl-ibeytten bi haber insan cevabını aldın mı?

Yönetimden ricam kim İmam'ımız Ali'nin Allah katındaki mertebesini inkar eder ve bunda diretirse bunların siteden derhal uzaklaştırılması gerekir. Çünkü İmam Ali'nin faziletini anlatan site başlığında İmam'ımıza bu tür iftiralar atıldığında biz de bunlara göz yumarsak açıktır ki Mahşer'de Hz. Ali'nin yüzüne bakamayız. Kendine Ali Şia'sı diyen arkadaş Hz. Ali'ye iftira atıyorsa bu işler iyice yamulmuş demektir. Allah bu tip insanlarla aramızı ayırsın, amin.
    [/quote]

??? Arkadaş ilmi mertebesinde bir şey yazdı sadece neden ? O zaman memlekette yaşıyan Hiristiyanlara ne yapmalı acaba !

Allah'ın hidayeti ile olun...

Yorum

Kusura bakmayın ama bana Cihandar adlı kişi bana öyle öğretmişti sadece nebilerden üstündür demişti.kendisine yeni şeriat verilen Yani Musa ve İsa gibi peygamberlerden üstün değildir demişti.Madem böyle şianın fikri o zaman benim burda işim yok.ben ehlibeyte sıkı bağlı şiiliği araştırıp şialığa geçmek için burda sorular soruyordum madem Hz.Ali(as) tüm peygamberlerden üstün diyorsanız bu bana ters aklada ters.Ozaman buyrun mezhebiniz sizin olsun ben yokum bu işte.merak edicek bişeyim kalmadı sanırım

faramirofgondor sende edepsizliğini sergileme..Ehlibeyte bu kadar aşırı değer veriyorsun ama onların ahlakından bihabersin..ben asla imam Ali(as) iftira atmam...

Yorum

"ümmetimin alimleri beni israilin peygamberleri gibidir" diye sünnilerce rivayet edilen hadisi kabul ediyor musunuz?

Yorum

Bismihi Teala
          HAMD ALEMLERİN RABB'İ ALLAH'A SALAT VE SELAMI HZ. MUHAMMED (S.A.A) VE PAK EHL-İ BEYT (A.S)'A OLSUN LANETİ DÜŞMANLARININ ÜZERİNE OLSUN
          RABB'İMDEN ECİRLERİNİZİN YÜCE OLMASINI DUA EDERİM

Selamun Aleykum Ey Aziz Can _Ehli Beyt_

[quote author=_Ehli Beyt_ link=topic=25030.msg169621#msg169621 date=1374689594]
          Kusura bakmayın ama bana Cihandar adlı kişi bana öyle öğretmişti sadece nebilerden üstündür demişti.kendisine yeni şeriat verilen Yani Musa ve İsa gibi peygamberlerden üstün değildir demişti.Madem böyle şianın fikri o zaman benim burda işim yok.ben ehlibeyte sıkı bağlı şiiliği araştırıp şialığa geçmek için burda sorular soruyordum madem Hz.Ali(as) tüm peygamberlerden üstün diyorsanız bu bana ters aklada ters.Ozaman buyrun mezhebiniz sizin olsun ben yokum bu işte.merak edicek bişeyim kalmadı sanırım

faramirofgondor sende edepsizliğini sergileme..Ehlibeyte bu kadar aşırı değer veriyorsun ama onların ahlakından bihabersin..ben asla imam Ali(as) iftira atmam...
          [/quote]

Kardeşim öncelikle bir mezheb'in eserlerinden araştırmanı tavsiye ederim insanlardan Kulaktan duyma haber ve şahsi görüşlerle mezheb öğrenilmez... Çünkü insanların bir meseleyi kavraması kısıtlıdır. BUYRUNUZ SÜNNİ VE ŞİA NEZDİNDE İMAMET MAKAMI

Yorum

İbni Abdül Ber “İstiab”, İbni Sa’d “Tabakat” ve İbni Kuteybe “Maarif” adlı kitaplarında, Sa’sa’a Bin Suhan’ın alim, [/size]fazıl, sadık ve dindar kişi olduğunu yazarlar.)Kufe’nin ünlü hatiplerinden Sa’sa’a Bin Suhan, İbni Abbas’a dayanarak şöyle rivayet eder:
            “Sa’sa’a İbin Suhan, imam Ali’ye (a.s) der ki: Ahberni, ente efdal em Adem? Bana haber ver, sen mi efdalsın (büyük, değerli) yoksa (peygamber) Adem mi?
            Hazret-i Ali (a.s): İnsanın kendisini övmesi kabihtir. Fakat, ‘Allah’ın sana verdiği nimetleri say’ buyurulduğu için söyleyeyim: Ben, Adem’den efdalım.
            Sa’sa’a Bin Suhan: Ya Emir’ül Mü’min’in, hangi delille Adem’den efdalsin?
            Hazret-i Ali (a.s): Adem, cennetteydi, fakat buğdaydan yemesi yasaklanmıştı, yasak olan buğdaydan yedi, hakkın rahmeti civarından ve cennetten kovuldu. Fakat, Cenabı Hak, beni buğday yemekten men etmemiş, yasaklamamıştır. Ben, kendi irademe göre dünya ile alakam olmadığı için buğday yemedim. Herkesin yasaklanan şeyden çekinmesi lazımdır.”
            “Sa’sa’a Bin Suhan: Ente efdal en Nuh? Sen mi efdalsın yoksa (peygamber) Nuh mu?
            Hazret-i Ali (a.s): Kale ene efdal min Nuh. Ben, Nuh’tan daha efdalım.
            Sa’sa’a Bin Suhan: Lem zalik? Niçin, sen Nuh’tan daha efdalsın?
            Hazret-i Ali (a.s): Nuh, kendi tarafını Allah tarafına davet ediyordu, itaat etmediler, ona eziyet ettiler. Nuh peygamber mecbur oldu, onlara nifrin (lanet) etti. Fakat ben, Hatemül Enbiya’dan sonra bu ümmetten gördüğüm eziyetlere, sademelere rağmen asla onlara nifrin (lanet) etmedim.
            İmam Ali (a.s), Nehc-ül Beleğa’nın “Şıkşıkıyye” hutbesinde buyuruyor ki: “Gözüme diken batmış, boğazımda kemik kalmış gibi olmama rağmen sabrettim.”
            “Sa’sa’a Bin Suhan: Ente efdal em İbrahimü? Sen mi efdalsın yoksa (peygamber) İbrahim mi?
            Hz. Ali (a.s): Kale, ene efdal min İbrahimü. Ben, İbrahim’den daha efdalım.
            Sa’sa’a Bin Suhan: Lem zalik? Siz, niçin İbrahim’den daha efdalsınız?
            Hz. Ali (a.s): İbrahim (a.s) buyurdu ki:“Kale İbrahimü, rebbi erini keyfe tuhil mevta.Kale, evelem temin?Kale, bela, velakin biyetmeinne kalbi” ‘Rabbim, bana göster, sen ölüleri nasıl diriltiyorsun!?’Cenab-ı Hak buyurdu: ‘Bana, inanmıyor musun?’Cevap verdi: ‘İnanıyorum, fakat kalbime itminan gelsin diye söyledim...’,Fakat, benim imanım o dereceye erişti ki ‘Lev keşfel kata ma ezeddet yakinen’, yani: Perdeler yukarı kalksa, hicap keşfolunsa bile benim yakinim, inancım artmayacaktır.”
            Sa’sa’a Bin Suhan: “Onun derecesinin yüceliği o kadar ki Hakku-l Yakine varmıştı.”
            “Sa’sa’a Bin Suhan: Ente efdal em Musa? Sen mi efdalsın yoksa (peygamber) Musa mı?
            Hz. Ali (a.s): Kale, ene efdal min Musa. Ben, Musa’dan daha efdalım.”Sa’sa’a Bin Suhan: Lem zalik? Siz, niçin Musa’dan daha efdalsınız?Hz. Ali (a.s): Allah, onu, memur ederek ‘git Fir’avn’u davet et’ dedi, çünkü Fir’avn, tuğyan halindedir.” “İzhep ila Fir’avne innehü teğa” Cenab-ı Hak, Musa’ya, Mısır’a gitmesi için emir buyurdu, Musa cevap verdi: “İnni kateltü minhüm nefsen fe ehafe enyektilüne ve ahi narune hüve efsehu minni lisanen fe erselehu ma’iyye redden yusaddikeni inni ehafü en yükezzibun”“Ya rab, ben onlardan bir kişi öldürdüm, korkuyorum ki kinlerinden dolayı ve kan davasından dolayı beni öldürürler, bununla beraber, risalette başka çarem yoksa, kardeşim Harun’un natıkası benden üstün, benden fasihtir, risalette onu bana şerik yap ki beni tasdik etsinler”Ancak, benim Mekke’ye gitmemi Allah emredince, ki orada hiç bir aile yoktu ki babası, kardeşi veya amcası, ya da akrabasından biri benim elimle ölmüş olmasın.Bununla beraber, ben hiç bir korku duymadım Allah’a itaat ettim, ve Ebu Bekir’in elinden Beraat suresini alarak tek başıma Mekke’ye gittim. Düşmanların arasına ve Kabe’yi Muazzeme’nin damı üzerine çıkarak korkmadan Beraat suresini okudum.”
            Sa’sa’a Bin Suhan: “Şahsın fazileti Allah’a tevekkülle olur. Kimin tevekkülü fazla ise fazileti daha çok olur. Musa, kardeşine dayandı ve inandı. Fakat Emir’ül Mü’minin Allah’a dayandı ve ona itimad etti.”
            “Sa’sa’a Bin Suhan: Ente efdal em İsa? Sen mi efdalsın yoksa (peygamber) İsa mı?
            Hz. Ali (a.s): Kale, ene efdal min İsa. Ben, İsa’dan daha efdalım.Sa’sa’a Bin Suhan: Lem zalik? Siz, niçin İsa’dan daha efdalsınız?Hz. Ali (a.s): Meryem anamız, Allah’ın emriyle hamile kaldıktan sonra, doğum anı yaklaşınca kendisine vahy geldi: “Ki uhrici anil beyt fe inne haze beytül ibade la beytül velade” “Mukaddes evden dışarı çık ya Meryem, çünkü burası ibadet mahallidir, doğum evi değildir.” Meryem, Beytül Mukaddes’ten dışarı çıktı. Çölde kuru bir ağacın altında İsa dünyaya geldi. Ama, benim annem Fatıma Binti Eset, doğum hali gelince Mescüdül Haram’ın ortasındaydı, arz etti: İlahi, bu beyt’in, Kabe’nin sahibi hakkı için benim doğum ağrımı kolaylaştır. Beyt’in duvarı aynı saatte yarıldı, annem Fatıma: “Ya Fatıma uhdulül beyt” “Ya Fatıma içeri gir” diye bir ses duyunca, hemen Beytullah’ın içine girdi. Ben, Beytüllah’ın içinde dünyaya geldim. Bu emirden anlaşılıyor ki, İsa’nın, Beytül Mukaddes’te doğmasına Cenab-ı hak razı olmamıştır, fakat Beytül Mukaddes’ten üstün olan Kabe’de benin doğmamı Cenab-ı Hak istedi.”
            Sa’sa’a Bin Suhan: “Fatıma’nın ve Ali’nin Şerafeti bundan malum oluyor.”

Yorum

Değerli Mü'min Kardeşlerim,

2 Arkadaş haksızlığa uğradıkları bir Forum Sitesi ile ilgili konu açıp yorumlarda bulunmuşlar.
              Ancak ortada enteresan durumlar var ;
              Konu ile ilgili 34 mesaj yazılmış lakin sadece ilk 10 mesaj başlık ile alakalı,
              Geriye kalan 24 mesajın konu ile ne ilgisi var?

Yönetici kardeşlerim bu duruma neden müdahale etmiyorlar?
              Başlığa uygun mesajları düzenleyip, ilgili linklere yönlendirme yapılabilir.
              İmam - Peygamber Makamları hakkında tartışma yapılacaksa şuradan devam edebilirsiniz :

http://www.velayet.com/Forum/hz_ali_...r-t9141.0.html

Bir de söz konusu Siteden müzdarip olan 2 arkadaş, dertlerini dile getireceklerine farklı konularda birbirlerini eleştirmeye hatta bu forumdan kovmaya bile çalışıyorlar.
              İddia ettiğiniz sitede 3 yıllık bir konuya bir mesaj yazıp bir resim yükledim.
              Konuyu aniden sildiler, Garabet bir durum olduğu ortada.
              Şimdi biz Bir Müslümanı düşüncelerinden dolayı bu forumdan atarsak biz de Zulüm Sitesi olmaz mıyız?
              Onlardan ne farkımız olur?

İnanın şimdi eleştirdiğiniz forumun muhatapları bu durumunuzu görüyorsa halinize gülüyorlardır.
              "Adamlar bizi eleştiriyorlar, ancak daha kendi aralarında anlaşamıyorlar" diye düşünüyorlardır.

Wesselam...
              http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

eğer bize diyorsanız site kuralları uygulanmasın mı? şahsıma sövülüp benim tekfir edilmem karşısında sabredip karşılık vermiyorum. ama yönetimi görevini yapmasını site kuralları işletmesini istemem gerekmez mi? aksi halde sövüp sayanı cezasız bırakmakla onun kötülüklerinin devamını sağlamış olmam mı?

iki müslüman kavga ettiğinde size düşen nedir? haklı haksızı teşhis edip haklının hakkını karşı taraftan almak değil midir? bunu yaptınız mı? üzerinize düşeni yaptınız mı? yapmadıysanız siz de yönetim ve kavga eden bu iki kişi kadar suçlu değil misiniz? kaldı ki kavga eden diyorsunuz. size biri sövüp saysa size kafir dese buna karşılık siz de sabredip görevlileri müdahaleye çağırsanız biz bu manzaraya iki kişi kavga ediyor birbirlerini attırmak için çalışıyorla desek bize karşı tavrınız ne olurdu?

samimiyetle cevaplarınızı bekliyorum...

ha o bahsettiğiniz sitelerde sövgü küfür tekfirden dolayı atmıyorlar bizi! açıkça delilleri sunmamızdan korktuklarından atıyorlar. sövgü ve lanetle kovulmakla bunu bir mi tutuyorsunuz?

Yorum

boşver erbab. artık daralıyorum bu konudan.
                  [center]
                  ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                  [center]
                  Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                  Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

[quote author=ali enis link=topic=25030.msg169665#msg169665 date=1374789391]
                    boşver erbab. artık daralıyorum bu konudan.
                    [/quote]

haksızlık karşısında daralmıyorsak bizde bir sorun var demektir... ben de daralıyorum ama naparsın. biz Ümmetin açıkça ittifak edip uyguladığı bir istihare konusunda kaba ve saygısızca konuşmayı engellemek istedik. sussaydık bu işler başımıza gelmezdi. bizi suçlayanlar bu yönden de hiç bakmıyorlar... adama hadis göstereceğiz reddedecek, Alim açıklaması göstereceğiz reddedecek, Kur'an'da yok diyecek, biz de Kur'an'ın tamamını anlıyor musun ki yok diyorsun diyeceğiz bizi kafir olmakla itham edecek. ve hala biz sövüp saymayıp yönetimi göreve çağıracağız yönetim karşımıza anlamını bilmediğimiz eski faturaları çıkaracak.. olayı çözmek, aksayan yeri düzeltmek yerine canımız yandığından bağırmamıza kızacak...

daralmamak elde mi?

Yorum

Selmancan ilimle uğraşan Müslümanlardan gördüğüm en ılımlı insan sensin. Bir söz var meyve veren ağaç taşlanır. Ben denk gelse seni savunurdum. Haksızlığa karşı susmak Hakka karşı alçalmaktır çünkü. Senin konuşmanda senin haklı olduğunu gördüğü halde boşver ben karışmayım diyen net alçaktır. Yılanlardan daha adisi bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyenlerdir.

Bu Ehl-i Beyt bana atarlanıp gitti ama bilmiyor ki Al-i Muhammed'e dua etmeden namazı olmuyor. Bu devir rezil bir devir adam Mevlana torunuyum diyor ya da falan evliyanın ama Hz. Muhammed'in torunu olmaktan bin kat daha itibar görüyor. Sanki Mevlana'nın bizzat öz oğlu Hazreti Şems'in katillerinden değilmiş gibi.

Yorum

Allah razı olsun can,
                        insan adaletsizliği görünce kimsenin ses çıkarmamasından rahatsız oluyor. Çünkü insanlara güveniyorsun, seçkin insanlarla birlikteyim diyorsun, ama haksızlığa uğradığında yanında kimse bulamayınca üzülüyorsun. neyse ki kardeşler yalnız bırakmadılar Allah kendilerinden razı olsun.

yönetim de gerekli olanı yaptı. ve üyeye ceza verdi, hak yerini buldu. Rabbim bu tür çirkinlikleri bir daha göstermesin. Hakkımdaki iyi niyetinden dolayı Ehlibeytin ilminden bol bol istifade edesin can,..

Yorum

[quote author=faramirofgondor link=topic=25030.msg169423#msg169423 date=1374452090]
                          - Resulullah şöyle buyurdu:[color=rgb(51, 51, 51)][/color]“Hiçbir peygamber yoktur ki, onunla Ali gizli olarak gönderilmiş olmasın, benimle ise açık olarak gönderilmiştir.” (Ahmet er-Rahmâni el-Hemedâni “el-İmâm Ali” S.86; İbin Ebi Cemhur el-İhsâi “el-Meclâ” S.368)
                          [/quote]

sorunun cevabı bu başlık altında açıklanmış. oldukça doyurucu bilgi var:

http://www.velayet.com/Forum/hzmevla...-t20633.0.html

Yorum

Hz.Ali(as) tüm peygamberlerden özellikle Hz.Musa ve Hz.İsa dan üstün olunması kabul edilcek birşey değildir.

" bilmiyor ki Al-i Muhammed'e dua etmeden namazı olmuyor"

bu söz ne alaka ?

Yorum

sünni hadis: ümmetimin alimleri beni israilin peygamberleri gibidir

hadisi kabul ediyor musun?

şia fıkhında da şafi fıkhında da Peygamber Ehlibeytine salavat farzdır. O olmadan namaz olmaz.

Yorum

Kabul ediyorum o hadisi

biliyorum ve salavatı eksik yapmıyoruz da ne alaka ? nasıl bir bağdaştırma yapıyorsunuz

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X