Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şiilere hakaret eden Zulüm Sitesi

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Şiilere hakaret eden Zulüm Sitesi

[quote author=_Ehli Beyt_ link=topic=25030.msg169710#msg169710 date=1374878282]
    Kabul ediyorum o hadisi

biliyorum ve salavatı eksik yapmıyoruz da ne alaka ? nasıl bir bağdaştırma yapıyorsunuz
    [/quote]

Anlıycaksın diye öyle yazdım. Ben peygamberin soyundan Al-i Muhammed'denim. Hz. Muhammed(s.a.a)'in genlerinden gen ulaşmış bana. O değil de 5 vakit namazda okuduğumuz salavat(okumadın demedim) Hazreti Muhammed ve O'nun Soyunadır.

Neyse konu bu da değil. Hz. Ali Hz. İsa ve Hz. Musa'da üstün olamaz demek ilim değildir. Akılcılıktır. Bu şekil Akılcılığın dinde yeri yok. Olsa Hz. Muhammed kendi heva hevesine göre söz söylerdi en başta. Halbuki Allah'tan gelen vahiy dışında din konusunda bir şey bildirmemiş. Hadislerde vahiy eseridir. Sünni bir alimin sözü vardı geçen okumuştum din konusunda bence diye başlayanı dinlemeyin diye. Şiilere göre İmam Ali makamı dediğimiz gibi, Sünnilere göre yine biliyoruz. Peki Ehl-i Beyt senin görüşün hangisi. Yanlarında "Hz. Ali" dedin mi "alevi misin şii misin" diyen sünnilerin görüşü mü? Onlarla ehl-ibeyt konuşulabiliyor mu sence. Misal Kerbela ile ilgili bir video sen atmıştın bahsedilen siteye, ben ve bir arkadaş daha dışında kim ilgilendi o videoyla.

Yorum

Şii'ye hakaret ederek hor görerek kaç şii sunni olmuştur?
      Sunniliğe hakaret ederek hor-öteki görerek kaç sunni şii olmuştur?
      Hiristiyanlığa-Yahudiliğe hakaret ederek-necis görerek kaç tanesini müslüman yapmışız?

Günün konusuna odaklanma yerine sunniliğe ve şiiliğe odaklandığımız sürece söz döner dolaşır birinin değerine dokunur.EMPATİ ah empati yapabilsek sorun olmaz.Ne şii görünen ne sunni görünen gizli el pirim yapar.
      " Söyledim... duydu anlamına gelmez
      Duydu... doğru anladı anlamına gelmez
      Anladı... hak verdi anlamına gelmez
      Hak verdi... inandı anlamına gelmez
      İnandı... uyguladı anlamına gelmez,
      Uyguladı... sürdürecek anlamına gelmez.”

Yorum

Evet videoyla pek ilgilenilmedi ve lakin bu Ehlisünnetin Ehlibeyte değer vermediğini göstermez..ehlisünneti mensuplarından biri temsil etmez.inançları bellidir .o kişi ehlibeyte ilgilenmiyor diye tüm ehlisünnet ilgilenmiyor anlamına gelmez

Mademki Hz.Ali(as) peygamberimizden sonra en üstün kişi Kuranda neden 1 tane bile ismi anılmamış ? ama peygamberlerin isimleri epeyce anılmış ama dediğini gibi onlardan üstün olan birinin adı 1 kez bile anılmamış ? bazı ayetlerde gizliden bahsedilmiştir ama Adı geçmemiştir ama peygamberin adı geçmiştir.12 imamlar vahiy almaz ama peygamberler alır buda onların üstünlüğüdür

Yorum

Peygamber s.a.a ümmetimin alimleri beni israilin peygamberleri gibidir derken önceki peygamberleri kastediyor ve istisna koymuyor. demek ki ben israile gelen tüm Peygamberler Ümmetin alimleri eşit.

Ümmetin alimleri ile Ümmetin Ehlibeyt İmamları aynı mı? İmamlar üstün değil mi?

sorun nerede? alın sünni hadise göre sünnilerin Ehlibeyt İmamlarına bakışına göre Ehlibeyt İmamları da geçmiş peygamberlerden üstün...

sünni bakışına göre Ehlibeyt imamları da alimlerden üstün. Ebu hanife İmamdan ilim almasaydım helak olurdum demiyor mu? alın sünni bakışına göre Ehlibeyt İmamı da alimden üstün!

Yorum

o sözde benzetme var yoksa tıpatıp onlardan farkı yok demek istenilmiyor

Peygamberimiz (saa)'den sonrada başka peygamberler gelmeyeceği için, bu vazifeyi deruhte edecek her asırda büyük alimler gönderilmiştir. Hadiste bu mana kastedilmektedir. Yoksa hiç bir evliya makam olarak bir peygambere yetişmez. Burada vazife itibari ile benzerlik kastedilmiştir.tamamen aynı değildir

Yorum

hadisteki ifade geneldir. daraltmaya yönelik çıkarımlarınız kişiseldir.

Yorum

Alim ulema bu hadisin açıklamasını yapmıştır başka söze gerek yoktur.hadisde benzetme olduğu aşikardır.tıpa tıp durumluluğu yoktur

Yorum

Hz. Ali'nin Kuran'da ismi geçmemesi Kuran'ın inişiyle ilgili bir ilimdir. Hz. Muhammed(s.a.a) Ehl-i Beyt'ini övmekten çekinirdi fitne kalpliler dini yıkmasın diye. Hatta Gadir Hum'da Hz. Ali'nin hilafeti bildirince din kemale ermiş oldu.

124 bin üstün öncekilerde bizim ümmette ise sadece 1 tane en üstünü olsa da. Halbuki nüfus sonradan sonraya milyarları buldu. Hz. Ali'nin Allah'ın en sevgili 2. kulu olarak Hz. Muhammed ümetine gönderilmesi yine Muhammed'in ve ümmetinin üstünlüğüne bir vurgudur. Hz. Nuh ki en üstün peygamberlerdendir 950 sene peygamberlik yapmasına rağmen ümmeti Cübbeli Ahmet Hoca'nın dediğine göre çok az bir rakam 100 ü bulmaz yani. Hz. Muhammed(s.a.a)'in ümmeti ise milyarlar. Biraz daha saksıyı çalıştırın. ARaf dağının adamları 12 İmam dır ve orda Allah'ın laneti o zalimlere ki Allah yolundan men ederler diye nida eden Hz. Ali'dir.

Yorum

Ne ilmiymiş bu ? apaçık ortada peygamberlerin adları sıkça ve ismen anılmış ama imamların isimleri yok onlardan haber yok
                    Peygamberimiz çekinseydi Ehlibeytini övmekten neden nice kes hadislerinde övmüştür ?
                    Gadir Humda hilafeti bildirdiği ne malum ? hem tamam bildirdi diyelimde bunun peygamberlerden üstün oluşu ile alakası nedir ?

Hz.Ali peygamberimizin sahabesidir.o peygamber değildir.ona vahiy gelmemiştir.ona yeni bir risalette verilmemiştir nasıl olurda Hz.Musa İsadan üstün olabilir

Yorum

Ehl-i Beyt'i Hz. Ali'ye iftira atıp durduğunda banlamazsanız size de yazıklar olsun site yöneticisi.
                      Allah'ın laneti bunun gibi ehl-ibeyt ismini koyan ALi düşmanlarına olsun. Çek git ulan burdan. Ağzımı açtırtma benim sizin ne mal olduğunuzu en iyi ben bilirim.

Yorum

_Ehli Beyt_ Kardeşim,
                        Edebiyle, saygısıyla ve olgunlukla forumda yazan bir üyedir.
                        Sorduğu sorular da çok makuldür.
                        Bir çok konuda Ehli Sünnet gibi düşünmesi normaldir, çünkü kendisi de Sünni bir Müslümandır.

Çok traji komik bir durum!..
                        Başka bir forumda zulme uğrayan 2 Müslüman ,serbestçe yazabildikleri bu ortamda birbirlerini kovmaya çalışıyor. İleti yazarken, yazdığınız konunun başlığına bakarsanız daha iyi olmaz mı?

Hiçbir Sünni, İmam Ali Aleyhisselamı Peygamberlerden üstün görmez.
                        Zaten görseydi Sünni olmazdı.
                        Şimdi İmam mı Nebi mi üstündür tartışmasının ne faydası vardır?
                        Günlük yaşantımıza bir etkisi söz konusu mudur?
                        Zaten bütün Peygamberlerin Şeriatları nesh edilmiştir.
                        Tevhid dışında onlara göre amel edilmez.

Dolayısıyla bu konuyu uzatmanın faydası yoktur.
                        http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

[quote author=Aşk Kervanı link=topic=25030.msg170013#msg170013 date=1375729845]
                          _Ehli Beyt_ Kardeşim,
                          Edebiyle, saygısıyla ve olgunlukla forumda yazan bir üyedir.
                          Sorduğu sorular da çok makuldür.
                          Bir çok konuda Ehli Sünnet gibi düşünmesi normaldir, çünkü kendisi de Sünni bir Müslümandır.

Çok traji komik bir durum!..
                          Başka bir forumda zulme uğrayan 2 Müslüman ,serbestçe yazabildikleri bu ortamda birbirlerini kovmaya çalışıyor. İleti yazarken, yazdığınız konunun başlığına bakarsanız daha iyi olmaz mı?

Hiçbir Sünni, İmam Ali Aleyhisselamı Peygamberlerden üstün görmez.
                          Zaten görseydi Sünni olmazdı.
                          Şimdi İmam mı Nebi mi üstündür tartışmasının ne faydası vardır?
                          Günlük yaşantımıza bir etkisi söz konusu mudur?
                          Zaten bütün Peygamberlerin Şeriatları nesh edilmiştir.
                          Tevhid dışında onlara göre amel edilmez.

Dolayısıyla bu konuyu uzatmanın faydası yoktur.
                          [/quote]

Peki kardeş Yüce Allah'ımız Kuran'da bile kafirlere getirin delilinizi eğer doğru söylüyor iseniz buyuruyor. Biz deliller üzerinden konuşuyoruz, o ise kafasına göre ahkam kesiyor olamaz diye. Ne sünniler gibi inanıyor ne şiiler gibi. Bir doğruyu o biliyor. Peki Hz. Ali'nin makamına iftira attığında sizin Ali'yi seven kalbiniz sızlamıyor mu?

Yorum

faramirofgondor : İftira atcam ben Hz.Ali(as) a ? cevaplarımı niye alamadım bu arada ? EHlibeyt ahlakındanda bi yoksunsun.sen kendini Hz.Aliye layık bir şia olarak görüyormusun acaba ? Ben bir sünniyim bize göre şia kaynaklarının düşüncelerinin fazla bir önemi yoktur şiaya görede bizim kaynakların önemi yoktur..Bazı şeyler vardırki akıl yolu ile bulabilir düşünülebilir.bu düşünceniz benim ne kaynaklarıma göre yatıyor ne aklıma göre.ben Hz.Alinin faziletini inkar etmiyorum Hatta Ebubekir ve Ömerden daha çok seviyorum lakin peygamberlerden heleki İbrahim(as) Musa(as) İsa(as) dan üstün tutamam onu..bu bana göre ters bize göre ters

Benim inancım bizim inancımız bize.senin inancın sana
                            Ben Hz.Ali(as) mı severim sayarım ama bir peygamberden üstün görecek kadar aşırılığa gitmem

Yorum

[quote author=_Ehli Beyt_ link=topic=25030.msg170017#msg170017 date=1375733156]
                              faramirofgondor : İftira atcam ben Hz.Ali(as) a ? cevaplarımı niye alamadım bu arada ? EHlibeyt ahlakındanda bi yoksunsun.sen kendini Hz.Aliye layık bir şia olarak görüyormusun acaba ? Ben bir sünniyim bize göre şia kaynaklarının düşüncelerinin fazla bir önemi yoktur şiaya görede bizim kaynakların önemi yoktur..Bazı şeyler vardırki akıl yolu ile bulabilir düşünülebilir.bu düşünceniz benim ne kaynaklarıma göre yatıyor ne aklıma göre.ben Hz.Alinin faziletini inkar etmiyorum Hatta Ebubekir ve Ömerden daha çok seviyorum lakin peygamberlerden heleki İbrahim(as) Musa(as) İsa(as) dan üstün tutamam onu..bu bana göre ters bize göre ters

Benim inancım bizim inancımız bize.senin inancın sana
                              Ben Hz.Ali(as) mı severim sayarım ama bir peygamberden üstün görecek kadar aşırılığa gitmem
                              [/quote]

Böyle konuşsan kimse seni incitmez zaten. Mesele delil üzere konuşmak. Olamaz molamaz dememek. Ben vaktinde sünnilerce büyük veli kabul edilen bir zatın Hz. Ali'nin "Beni Ebu bekir, Ömer ve Osman'dan üstün gören münafıktır." sözünü mumsema'ya koymuştum. O zaman da kalbim hep Hz. ALi'nin şu an söylediğim mertebesine inanıyordu ama takva gereği ya benim kalbimde bir yamukluk varsa diyordum. Ve o sözü sordum hatta o ara sünnilikteydim aklen onların düşüncesini kendime kabul ettirmiştim. Neyse o sitede ikimize de en ılımlı davranan islamyolu adlı üye(onu da banlamışlar şimdi) bu söz böyle anlaşılmaz ama bidat ehl-i olur demişti.

Şimdi ne değişti diye sorarsan sünni insanlara ki onlarda tabiki müslümanlardır yeterince tahammül ettiğimi düşünüyorum. Gözlemlerim kalbinde yamukluk olanın(kaba tabir diyelim) ben değil onlar olduğunu söyledi.

Şimdi amacınız burda bilgi paylaşımı yapmaksa size Hz. Ali'yi hangi makamda gördüğünüzü soruyorum? Bundan sonra deliller üzerinden konuşmaya devam ederiz.

Yorum

islamyolu ismailağa cemaatindendi herhalde.iyidi o anlayışlıydı.herkese karşı ben şia değilim dememe rağmen hiçkimse pek inanmıyordu.ama o inandı bana.kendisi 12 imamıda severdi sayardı paylaşımlara yorum yapardı ilgilenirdi .banladılar onuda gitti

benim burda amacım sorup öğrenmek şialığı .3 senedir burdayım sanırım..burda ben sünni propagandası yapmaya gelmedim.ben mumsema sitesindede vahdet için çabalardım.ehlibeyti tanıtmak için çabalardım

Ben Hz.Ali(as) ı Sahabe makamında görüyorum..Ulemanında görüşü budur

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X