Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şiilere hakaret eden Zulüm Sitesi

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Şiilere hakaret eden Zulüm Sitesi

Ebubekir ve Ali hakkında Allah'tan korkun. Ahirette azap vardır: Ali İmam, "Ebubekir yalancı günahkar vefasız ve haindir" (sahihi Müslim)

[quote author=Qom u aşk link=topic=20816.msg127155#msg127155 date=1308266832]
    Maide 67. ayetle ilgili sıraladığınız 10 rivayetin tamamı sünnilerin uydurduğu rivayetlerdir. Çünkü sünni dünyada sadece bu rivayetler yok. bu ayetin bir kere son inen ayetlerden olduğu sünni alimlerin güvenilir rivayetlerinden ve görüşlerinden kesinkez anlamaktayız.

son ayetlerden olması ne demek?

Peygamberimizin hicretinin 10. yılında nazil olmuştur demek.. Maide suresinin medeni olduğu malumumuzdur..

bu ne anlama geliyor? Medine'de 10 yıldan önce neler oldu?

tüm ahkam ayetleri indi
    Peygamberimiz Mekke'de zayıf iken müşirklerin baskısındayken korkmadığı tebliğ ortamından rahata kavuştu Medinede gücün kendinde olduğu bir devleti kurdu.
    tüm inanç ayetleri en önemli önemsiz demeden nazil olup tamamlandı.

Müşrikler kutsal mekanlardan uzaklaştırıldı, ve tehdit olmaktan tamamen çıktı. tüm arap yarımadası İslamın fethiyle Peygamberimizin s.a.a emrine girdi. Müslümanların fetihleri uzak coğrafyalardaki rum bizans sınırına kadar yöneldi ve rumlarla mute savaşı bile yapıldı.

Medinedeki önemli üç kabilenin üçü de tehdit olmaktan tamamen silinecek şekilde sürgün edildi.. hristiyan zaten yoktu..

velhasıl din tamamlandı ahkam ve inanç ayetleri indi Peygamber s.a.a. bunları tebliğ etti. düşmanları kalmadı.. daha Peygambere s.a.a. bu ayette söz edilen kritik görevinden dolayı kim zarar verebilirdi ki müşrik yahudi hristiyan mı kalmıştı ki?

tebliğ edilmemiş hüküm itikat esası mı kalmıştı ki ayette mesajı insanlara duyur denerek bu kastedilsin. bazı sünniler bu ayetteki mesaj kelimesini de tahrif ederek mesajları ilet diyerek ayetin şiaya delil olmasını engellemek istemektedirler. halbuki ayette Kur'an'ı duyur yoksa peygamberlik görevini yapmamış olursun şeklinde çoğul bir emir yoktur. tek bir mesajdan bahseden ma kelimesi geçmektedir.. yani bir mesaj var ki onu insanlara duyur..

geriye peki Peygamberi tehdit eden neydi ki bu görevi kritik hale getiriyor? bu içerde Peygamber s.a.a.'den sonra iktidarı ele alıp menfaatlerini sürdürmekten başka birilerinden gelmesi imkansız. Çünkü içteki münafıklardan başka düşman kalmamıştı. münafıklarsa Peygambere suikast da dahil her yolu denemişler ama menfaatlerini Peygamber s.a.a.'e uygulatmayı başaramamışlardı. ve artık tek ümitleri O hazretin vefatını beklemekle sonradan iktidarı devralmaktı.. Oysa Peygamberin s.a.a. kendinden sonra görevi kendi gibi masum birine devredecek olması ve Ali a.s.'ın hiç bir zaman münafıklara taviz vermemesi işlerini zorlaştırıyordu. şu hadise bakın nedeni budur:

Ey Ali seni ancak Mü'min sever ve senden ancak münafık nefret eder.

Peygamberden s.a.a . nefret küfr nedeni idi o yüzden bunu gizleyen münafıklar Ali a.s. içn böyle tehlike görmediklerinden ondan nefretini gizlemiyorlardı. İşte Peygamber s.a.a. da bunu nifaklarını anlamak için işaret olduğunu ilan etti.

Peygamber her şeyi tebliğ etti can emniyeti olmadığı mekkede bile kimseden korkmadı. ayette neden böyle diyor Allah seni koruyacak tebliğ et diye.. Peygamberin gaybi bilgisi yoktu. Onun kendinden sonra yönetici olarak Ali a.s.'ı kesin şekilde bıraktığını ve buna yönelik düzenleme üzerinde olduğunu gören münafıklar harekete geçip beklenmedik bir suikastla bu görevini engelleyebilirlerdi. O hazretin bu ani ölümü İslam güneşinin sönmesine neden olurdu. Çünkü bu görev öylesine önemli idi risalete denk olup tebliğ edilmediğinde tüm risalet çabaları boşa çıkar din sona ererdi.. işte Peygambere Allah gayptan haber vererek şimdi zaman müsait artık müsait zaman arama sana dokunamayacaklar sen veda haccı dönüşü herkesin bulunduğu bu toplulukta son anda vedalaşma zamanında insanlara son hac hatırası olarak Ali a.s.'ın imametini duyur..

ve o hazret bunu yaptı. Öğle sıcağında ileri gidneleri çağırdı geriden gelenleri bekledi 124bin sahabeye Ali a.s.'ın velayetini teblğ edip onlardan Ali a.s. için biat aldı.. ve ardından da Allah son ayet olan Maide 3ü indirdi: işte size bu gün dini tamamladım...

ayetle ilgili geniş izahat el mizan tefsirinde yapıldı ve biz sitede paylaştık. eğr bu bilgiler doyurmazsa oraya da yönlendiririz inş.. Allame Tabatabai gramer ve rivayetlerle asla inkar edilemeyecek şekilde bu ayeti burdaki gibi açıklıyor.. sizin de aktardığınız onlarca rivayetin de kesinkez tutarsız olduğunu gözer önüne seriyor...

Masumiyet inancı Allah'ı adaleti rahmeti şefkati gereği zorunludur. akli ve nakli inkar edilemez delilleri vardır. biz bunu tartıştık inanmayan bir kardeşimizle..

siz demişsiniz Peygamber s.a.a.'ten başkasını masum görmem. onu bile görmüyorsunuz sünniler olarak. bizde zelle Peygamberin ictihadı ve uyarılması gibi durumlar tamamen masumiyete aykırı.. dediğimiz gibi bunları da tartışabiliriz. ama önce size bir soru:

Peygamberimiz s.a.a., Adem a.s.'dan 6204 yıl sonra nübüvvetle görevlendiriliyor. bu süre içinde 124bin peygamber (masum insan) geldi. yani her yıl yaklaşık 20 peygamber görevlendirildi dünyada. kitaplar sabit bırakıldı peşpeşe tebliğci peygamberleri değişti. kardeş kardeş baba oğul peygamber oldu. aynı yerde birden çok peygamber görev yaptı.. tevrat sabitti ama kaç peygamber (masum geldi) bozulmamış ancak yorumu tahrif edilmiş olan tevratı doğru anlamı için görev yaptılar.

ama (sünni inanca göre) ne oluyorsa Peygamberimiz s.a.a.'ten sonra oluyor. yerle gök arasında bağlantı kopuyor. Allah (haşa) diyor ki alın size Kur'an, onu koruyorum. binlerce parça olun istediğiniz gibi yorumlayın birbirinizden ayrılın küfre yem olun. karışmıyorum.. (haşa)

ne oldu, insanlık mı tekamüle ulaştı Peygamber s.a.a.'ten sonra, yoksa Kur'an eski kitaplardan farklı bir yeteneğe mi sahip oldu. konuşmaya başlayıp kendini yanlış anlayıp yorumlayan samimi insanlara dile gelip doğruyu mu gösterdi?..

Eğer bunlar oldu Peygamber s.a.a'ten önceki ile sonraki hayatta kitap ve insanlıkta değişme oldu ihtilafa düşecek nedenler silindi derseniz bunun olmadığı binlerce fırkadan bellidir. şu an yer yüzünde kendini Kur'an'a dayandırmayan biz Kur'an'ı kabl etmiyoruz diyen hiç bir gurup yok. e kim doğru. samimiyet ölçer cihazımız da yok..

O zaman Allah bizi bu dönemde hakkın hakikatin masum dilinden alamayacağımız çağda yaratarak eskilerden daha avantajsız kılıyor ve adaletsiz oluyor (haşa) veya ümmetin kafirler karşısında parapmparça olacağı bir dini anlama yorumlama sistemi öngörerek hikmetsiz bilgisiz bir görüntü arzediyor (haşa.).. ya da insanlığın kökü kurudu önceden çıkan masumlar artık kalmadı başka çare yok.. insanlık buna boyun eğecek ve Allah da tam sınav yapmayacak insnaların (masum olmamasından doğan) yanılgılarını affedecek..

öyle mi? delilleriyle açıklar mısınız?
    [/quote]

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=25030.msg170231#msg170231 date=1376423255]
      Değerli _Ehli Beyt_ kardeşim,bu konu başlığındaki bütün mesajları okudum.Senin gayet ciddi,seviylei bir yazışmacı olduğunu anladım,hatta bir ara konu devam ederken forumdan ayrılma mesajını görünce üzülmüştüm.Allahtan daha sonra paylaşımlarına devam etmişsin.
      Bir mesajındada cihandar adlı üyemizden bahsetmişsinki sanırım onun arkadaşısın yada onu tanıyor olmalısın.Cihandar bizim çok sevdiğimiz ve değer verdiğimiz araştırmacı bir kardeşimizdir.Kendisiyle gayet düzeyli bir çok paylaşımımız oldu.
      Değerli _Ehli Beyt_ kardeşim hayatımın 31 yılını sünni ve son 8 yılınıda şii olan bir kardeşin olarak yazıyorum şuanda.Lütfen inançları kişilere göre yargılama.İnançlar kaynaklarla öğrenilir ve yargılanacaksada kaynaklarla yargılanır.
      Değerli kardeşim Ali(as) ve onun 11 evladı Hz Muhammed(saa) haricinde bütün nebi ve peygamberlerden mutlak üstündür bu bir iman esasıdır ve bunu kabul etmeyende imameti çiğnemiştir diye bir kaide kural yoktur.
      ama herşeyden önce imamet ve velayet kavramlarının çok iyi anlaşılması gerekir,bu ikilemlerden bende geçtim ve seni çok iyi anlıyorum.O yüzden vakit buldukça seninle bu tür konularda yazışmak istiyorum.Ama lütfen ahmete,mehmete kızıpta ben gidiyorum yaklaşımında olma,cihandar kardeşimizle gerçekten ilmi mecrada çok güzel paylaşımlarda bulunduk ve seninlede bulunmak isteriz
      [/quote]
      Cihandarı şia ve bu konuda bilgili sanıyordum o öyle deyince hiç araştırmadım .bilemezdimki yanlış dediğini
      3 yıldır şia sünnilik hakkında araştırma yapıyorum vakit buldukça. ama imamların peygamberlerden üstün olması bana ağır geldi
      ben 12 imamı seviyorum ve herbirini döneminin en üstünü sayıyorum ama peygamberlerden üstün sayamıyorum yapamıyorum zor.. buna karşılık sünni kaynaklarımızda yeterli delilde bulamayınca malesef..
      Elbet bizim değerlerimize hakaret edillmezse bi sorun olmaz

Yorum

Peki ilk 3 halife Şiiliğe göre nedir? Sadece günahkar fasık mı yoksa kafir mi? Hatta zamanın tagutu mu?

Yorum

YUKARI ÇIK
        Çalışıyor...
        X