Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Yardım

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Yardım

Arkadaslar tanidigimin abisi hapiste 50 cuz okutacakmis ama 10 cuz kalmis ve okutacak kisi bulamamis
    Benden rica etti yardimci olabilir misiniz?

Ynt: Yardım

Yardımcı olalım inşaAllah kıymetli kardeşim, cüzleri söyle okuyalım...
    [color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)

[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya

Yorum

BİSMİHİ TEALA
      HAMD ALEMLERİN RABB’İ ALLAH’A SALAT VE SELAMI HZ. MUHAMMED (S.A.A) VE PAK EHL-İ BEYT (A.S) OLSUN
      RABB’İMDEN ECİRLERİNİZİN YÜCE OLMASINI DUA EDERİM[/t]

Selamun Aleykum Aziz Can Serkan A.

Merak ettiğim bazı şeyler var eğer açıklayabilirmisiniz? Hapse düşen suçsuz yere mi düşmüş? Arkadaşınız abisi için mi okutuyor? ve ne niyet ile okutmakta...?

Allah'a emanet olunuz...

Yorum

mazluma neden mazlumsun diye sorulur mu kardeş

ben de okumaya hazırım. cüzleri alalım?

Yorum

BİSMİHİ TEALA
          HAMD ALEMLERİN RABB’İ ALLAH’A SALAT VE SELAMI HZ. MUHAMMED (S.A.A) VE PAK EHL-İ BEYT (A.S) OLSUN
          RABB’İMDEN ECİRLERİNİZİN YÜCE OLMASINI DUA EDERİM[/t]

Selamun Aleykum Aziz Can Selmancan Abim

mazluma neden mazlumsun diye sorulur mu kardeş

ben de okumaya hazırım. cüzleri alalım?
          Beliğ mazlum için bu dediğine kabulum. Bu konuda benim herhangi bir malumatım yok buyrun paylaşında bizde haberdar olalım... Allah'ın huzuruna ne durumda çıktığımı bilmek istiyorum... Allah razı di ya yok... Çünkü basiretsiz ve ilimsiz yapılan amel insana sadece yük olur...

Ubeydullah Kufe kapılarına vardığında gece idi. Kufe’nin normal halkı -genellikle olayları tahlil etme gücüne sahip olmayanlar- atlı birinin etrafında kalabalık bir grupla şehre girdiğini görünce gelenin İmam Hüseyin olduğunu sanarak toplanıp “Esselamu aleyke Ya Eba Abdillah” nidaları yükseltirler.

Avam halkın özelliği budur; olayları analiz etme kapasitesi olmayan kimse tahkik etmeyi beklemez. Atlı birinin kalabalık bir gruplar şehre girdiğini görünce, onunla konuşmadan, kim olduğunu sormadan, yanlış yargıya vardılar; halktan birisinin, “bu İmam Hüseyin’dir” demesi üzerine herkes bir ağızdan “İmam Hüseyin, İmam Hüseyin” diye feryad edip selam verirler. Hakikatın ortaya çıkmasını beklemeden sevinç gösterilerinde bulunurlar. Ubeydullah hiç itina etmeden “Darul İmare’ye” hükümet binasına doğru gider. Muslim ile mücadeleye buradan başlar. Onun asıl görevi Muslim bin Akil taraftarlarını bastırmak için şiddetli baskı, tehdit ve işkence uygulamaktı. (Ayetullah Seyyid Hamanei)

Allah'a hidayeti ile olun...

Yorum

Bu düzen şer'i mi ki suçlusu suçlu olsun, mazlum olmasın?

Yorum

[quote author=selmancan link=topic=25283.msg171333#msg171333 date=1384007779] Bu düzen şer'i mi ki suçlusu suçlu olsun, mazlum olmasın? [/quote]

genel olarak söylüyorumda; mesela adamın biri gitmiş başka birini öldürmüş. düzen şer'i olsa, suçludur, kısas uygularsın. e sistem şer'i değil diye adam suçsuzmu oluyor? mazlummu oluyor?

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحٖيمِ

Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.

Selam Olsun Korkmadan Ben De Varım Diyebilenlere!!

Yorum

Evet haklısınız. Suçsuz desek bu suistimale ve zulme neden olur.

İslam'ın ahkamının uygulanma şansının olmadığı Mekke döneminde hukuki kurallar değişikti. Örneğin zina edenlere recim ya da dayak cezası değil evde hapis cezasının verilmesi gibi.

Yine suça verilecek cezalar İslam ahkamında zaman ve kişinin bahanelerine göre değişebiliyor.

Mekke döneminde had cezalarını yasayan ahkam ayetlerinin nazil olmamasının sebebi siyasi otoritenin İslam elinde olmamasındandı. Bu gün de siyasi otorite İslam elinde değil. Suça giden yollar ve sebepler ardına kadar açık. buna karşın İslami eğitim ve terbiye ise hakkıyla yapılmıyor. bu durumda siz bu suçlulara İslam şeriatı altındaki vatanda yaşayan suçlular gibidir derseniz bu zulüm olmaz mı?

Tağutun hükmüne baş vuru HAYATİ bir durum hariç denenmemesi gereken bir çözümdür. Muhakemede tağuta uymak onu meşrulaştırır. Bu yüzden Ehlibeyt alimleri başörtüsü gibi büyük mağduriyette bile Tağutun mahkemelerine müracaat etmemişlerdir. Bunu bir alimimiz söyledi.

Yorum

Serkan can bu aralar yine yoğun anlaşılan, bekliyoruz kardeşim...
                  [color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)

[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya

Yorum

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. Bahse konu olan tanıdığımı trafik kazasında kaybettiğim için hangi cüzler kaldı öğrenemedim.

[quote author=abdarı_Kerbela link=topic=25283.msg171378#msg171378 date=1384323914] Serkan can bu aralar yine yoğun anlaşılan, bekliyoruz kardeşim... [/quote]

Kardeşim yogunluk bitmiyorki gece 2 ye kadar çalışıyorum. Sabah 8:30 mesai başlıyor

Yorum

[quote author=Serkan A. date=1386700844 link=topic=25283.msg171664#msg171664] Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. Bahse konu olan tanıdığımı trafik kazasında kaybettiğim için hangi cüzler kaldı öğrenemedim. [/quote]

Rabbim sabrınızı arttırsın, Rahmetiyle O'nu karşılasın inşaAllah.

[quote author=Serkan A. date=1386700844 link=topic=25283.msg171664#msg171664]Kardeşim yogunluk bitmiyorki gece 2 ye kadar çalışıyorum. Sabah 8:30 mesai başlıyor [/quote]

Peygamber(s.a.a) ve Pak Ehlibeyt(as)'i duacın, Rabbim yar ve yardımcın olsun Kardeşim...

Yorum

[quote author=abdarı_Kerbela link=topic=25283.msg171667#msg171667 date=1386742713] Peygamber(s.a.a) ve Pak Ehlibeyt(as)'i duacın, Rabbim yar ve yardımcın olsun Kardeşim... [/quote]

sagol kardeşim

Yorum

YUKARI ÇIK
                        Çalışıyor...
                        X