Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Tüm canları bekliyoruz

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Tüm canları bekliyoruz

[quote author=CEPNİ61 link=topic=9992.msg65239#msg65239 date=1260803050]
    Mizgina İslam;
    Dersim olayını bu forumlarda yazdık,irdeledik...Orada müdaheleye maruz kalan şey ne inananlardır,ne de aleviler...İnanalar ve de aleviler üzerinde kendi egemenliklerini devam ettirmek isteyen ağa,aşiret şeyh şıh artıklarıdır...
    Osmanlı döneminde sürdürebildikleri kısmen özerk iktidar alanlarını,aynen Cumhuriyet döneminde de sürdürmek istemişlerdir;olamazdı tabii ki....Olamadı işte....
    Bugün Dersim(Yani Tunceli);Okur yazarlık açısından T.C.ortalamasının üzerinde;kadın okur yazar açısından ise T.C.de ilk sıralarda....Peki şimdi soralım o zaman;
    Tunceli halkı(Yani Dersim halkı);zararlı mı çıktı,kazançlı mı....Ve 1920 lerde o bölgede okur yazarlık oranı ne idi....Biraz buralara kafanızı yormanızı tavsiye etsem;bilmem bana gücenirmisiniz...
    [/quote]

Dersimde öldürülen doksanbinkişinin tamamı şıh, derviş ağa ya da beg mi idi. Masum çocuklar bebekler, mazlum kadınlar, piri fani ihtiyarlarda ağa ya da şıhmı idi. Ya da isyancı mı idi. Ağalar şıhlar diyelim ki nallandı, bu masumları suçu ne idi? Bu masumları cumhuriyet rejimi hangi mantıkla öldürdü?
    Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Kerbela44 link=topic=9992.msg65147#msg65147 date=1260729655]

s.a

Dersimde 1938 de Katledilen mazlum Ehli Beyt aşığı kardeşlerime Allah'tan rahmet,

yakınlarına ve nesillerine taziyelerimi sunarken,
      Faillerinede lanetler diliyorum...

Selam ve dua ile..

[/quote]

sayın can siz hakiki bir ehlibeyt dostusunuz

aliye selman olasınız

Yorum

[quote author=12_imam_asigi link=topic=9992.msg65977#msg65977 date=1261298236]
        [quote author=Kerbela44 link=topic=9992.msg65147#msg65147 date=1260729655]

s.a

Dersimde 1938 de Katledilen mazlum Ehli Beyt aşığı kardeşlerime Allah'tan rahmet,

yakınlarına ve nesillerine taziyelerimi sunarken,
        Faillerinede lanetler diliyorum...

Selam ve dua ile..

[/quote]

sayın can siz hakiki bir ehlibeyt dostusunuz

aliye selman olasınız
        [/quote]
        Allah zalimlere lanet etsin. Allah Ehl-i Beyt dostlarına düşmanlık edenlere lanet etsin...
        nokta koymuyoruz artık cümle sonlarına
        noktayı koyacak olan sensin anlasana
        ...

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=9992.msg65387#msg65387 date=1260863635]
          Dersimde öldürülen doksanbinkişinin tamamı şıh, derviş ağa ya da beg mi idi. Masum çocuklar bebekler, mazlum kadınlar, piri fani ihtiyarlarda ağa ya da şıhmı idi. Ya da isyancı mı idi. Ağalar şıhlar diyelim ki nallandı, bu masumları suçu ne idi? Bu masumları cumhuriyet rejimi hangi mantıkla öldürdü?
          [/quote]
          Şu 90 bin rakkamının çetelesini siz tuttunuz herhalde..Lütfen,atmayın ve uydurmayın...O dönemlerde Dersim'in toplam nüfusu 90 bin değildir...
          T.C.hiçbir zaman sivil insanları hedef almamıştır ve alamaz da..Ama kendi egemenliklerini devam ettirmek isteyen yerel iktidar sahibi derebeyleri;maalesef o savunmasız insanları isyan sahasına sürmekten kaçınmamıştır...Acı şeyler yaşamak zorunda kaldık doğrudur...Ama;dersim halkı bu işten en fazla karlı çıkan halktır...Bana inanmıyorsan;1937 den bu tarafa yapılan seçimleri incele...Ne demek istediğimi anlarsın belki...

Yorum

[quote author=CEPNİ61 link=topic=9992.msg125476#msg125476 date=1305819042]
            Şu 90 bin rakkamının çetelesini siz tuttunuz herhalde..Lütfen,atmayın ve uydurmayın...O dönemlerde Dersim'in toplam nüfusu 90 bin değildir...
            T.C.hiçbir zaman sivil insanları hedef almamıştır ve alamaz da..Ama kendi egemenliklerini devam ettirmek isteyen yerel iktidar sahibi derebeyleri;maalesef o savunmasız insanları isyan sahasına sürmekten kaçınmamıştır...Acı şeyler yaşamak zorunda kaldık doğrudur...Ama;dersim halkı bu işten en fazla karlı çıkan halktır...Bana inanmıyorsan;1937 den bu tarafa yapılan seçimleri incele...Ne demek istediğimi anlarsın belki...
            [/quote]

Cepni61 bu kadar güzel konuşuyorsunda bu konunun tarihine niye bakmıyorsun merak ettim doğrusu

Yorum

Çepni61 kardeş evvela yazdıklarını kendin bir oku lütfen. Dersimde yaşananlar insanlık adına bir ayıp bir katliamdır.
              Sizin ortaya attığınız görüş ise bu acı olay içinden çıkarılmış bir komedi...
              Bir nesli katliama tabi tutacaksınız ve sonra o yörede eğitim çok ileri düzeyde diye o milleti bu katliamdan karlı çıkmış sayacaksınız.
              Bu nasıl bir mantık. Siz bu mantığı kabul edebiliyormusunuz?

Yani biri sizin köye gelse köyünüzde herkesi katletse ve o katlettiklerinin çocuklarının hepsini yatılı okullarda okutup eğitim düzeyini yükseltse bu olayı bir kazanç olarak görürmüsünüz.
              Dersimde yaşanan olaylar osmanlıda yaşananların devamıdır. Buradaki olay devlet sisteminden çok bir anlayışın(tekfirci) tezahürüdür.
              Yavuzun yarım kalan katliamının devamıdır.
              Hz. Hüseyin(as) buyuruyor 'Mazlumun dini sorulmaz' bu olay da mazlum bir halk katledilmiştir.
              Binlerce çocuk ailelerinden alınarak ülkenin çeşitli yerlerine evlatlık olarak gönderilmiş ve asimile edilmiştir.
              Böyle bir olayı bu gün sizden başka savunana rastlamadım. Ama haklısınız bu olayla hızını alamayanlar maraşta çorumda ve malatya da kendini göstermiştir yıllar sonra orada katliamlara devam edilmiştir.
              Dediğim gibi bu tekfirci anlayışın tezahürüdür. Allah bu gün tekrar bu tür olayları planlayanlara fırsat vermesin ve bizleri de bu tür oyunları anlama konusunda basiretli kılsın inşallah.
              Allah dünyanın neresinde olsun tüm ehlibeyt dostlarının yardımcısı olsun inşallah.

Yorum

YUKARI ÇIK
              Çalışıyor...
              X