Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

velayet.com'un hikayesi

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

velayet.com'un hikayesi

velayet.com harika bir site.
    bu site sayesinde çok şey öğrendim.
    inşallah öğrenmeye de devam ederim.
    sitenin nasıl açıldığını çok merak ediyorum.
    ilk kaç kişi ve ne şekilde nasıl düşünerek bu siteyi açtı,
    nasıl oldu da online ziyaretçi sayısı bu kadar fazla (ne zaman baksam 800-900 civarı),
    bu site ile karşılaştıktan sonra şii olan sünniler oldu mu,
    sitede değerli, faydalı paylaşımlar yapan admin, modların ve üyelerin nasıl bir araya geldiklerini vs.
    gibi merak ettiklerimizi velayet.com'un hikayesi adında bir konu altında anlatsanız
    benim gibi meraklıların merakını gidermiş olursunuz
    aslında bazı sitelerde anasayfa nın yanında 'hakkında' diye bir link oluyor
    bu da onun gibi...
    dikkate alırsanız sevinirim. saygılar

Ynt: velayet.com'un hikayesi

Sitenin kuruluş amacını size mikdat bin esved yapacaktır.

Velayet.com sitesinin açılmasında ilk adım mikdat bin esvede aittir. Onun için Sitenin tarihini anlatmak için kendisine bırakıyorum.

Zamanla herkes yaptığı işi yazacaktır.

Yorum

Mesela ben bu siteyi tanıdıkdın sonra Şii oldum.İlk yorumlarıma bakılırsa anlaşılır, bir yorumumda Şiiler vehabilerden bile kafirdirdemiştim şimdi düşünüyorum nasıl kafir dediklerimle aynı görüşteyim ..
      Haktır Allahım Muhammed mahım
      Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

Bu siteyi birkaç ay önce tesadüfen görmüştüm.Gördüğümde caferilikle alakalı pek bişey bilmiyodum. münazara bölümünde geçmiş yıllarda tartışılan konuları okumaya başladım birkaç haftada konuların büyük bi çoğunu okuduktan sonra çok bilgilendim ve sonra siteye üye oldum o bölümü bilgiyle dolduranlardan ve bu siteyi kuranlardan allah razı olsun bana çok faydalı oldular caferilikle alakalı öğrendiklerimin %60'ını burda öğrendim.
        O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

Bundan yaklaşık üç buçuk sene evvel İstanbulda Rıdvan Murat Altun isminde çok değerli bir abimizin evinde bir kurban bayramı günü toplandık.Bu toplantıda Rıdvan ağa ile birlikte şuan halen forumda üye olan mescidi aksa ve hudeyfe kardeşlerimizde vardı.Telefonlada bize Mufazzal ve mirzehanda katkı verdiler.O akşam bir site yapmamız gerektiği ve bu sitenin dünya üzerinde yayın yapan en büyük türkçe şia sitesi olması gerektiğini düşündük ve adını velayet olarak belirledik hemen akabinde isim hakkını alıp siteyi kurduk ve kısa bir zaman sonra bir aşura günüde yola başladık.Ve büyüyerek devam ediyoruz.
          Bu site sayesinde şia olan birkaç üye biliyorum ama isimlerini burada paylaşmayayım.Site kurucuları olarak arada bir istanbulda reelde toplanır fikir alışverişi yaparız.

Birde bukadar mod ve adminin nasıl bir araya geldiğini sormuşsunuz hemen ona cevap vereyim.Bundan yaklaşık 6-7 sene evvel ben henüz sünni iken ) kerbela.net isminde harika bir forum sitesi vardı.Orada Mufazzal,hudeyfe,mescidi aksa ve Rıdvan ağa ile tanışmışmıştım bu sanal tanışma reelede dönüştü sonradan ve bu günlere geldik hamdolsun.
          En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 04.08.2020, 21:09.
          Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
          İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=23741.msg157738#msg157738 date=1344030485]
            Bundan yaklaşık üç buçuk sene evvel İstanbulda Rıdvan Murat Altun isminde çok değerli bir abimizin evinde bir kurban bayramı günü toplandık.Bu toplantıda Rıdvan ağa ile birlikte şuan halen forumda üye olan mescidi aksa ve hudeyfe kardeşlerimizde vardı.Telefonlada bize Mufazzal ve mirzehanda katkı verdiler.O akşam bir site yapmamız gerektiği ve bu sitenin dünya üzerinde yayın yapan en büyük türkçe şia sitesi olması gerektiğini düşündük ve adını velayet olarak belirledik hemen akabinde isim hakkını alıp siteyi kurduk ve kısa bir zaman sonra bir aşura günüde yola başladık.Ve büyüyerek devam ediyoruz.
            Bu aite sayesinde şia olan birkaç üye biliyorum ama isimlerini burada paylaşmayayım.Site kurucuları olarak arada bir istanbulda reelde toplanır fikir alışverişi yaparız.

Birde bukadar mod ve adminin nasıl bir araya geldiğini sormuşsunuz hemen ona cevap vereyim.Bundan yaklaşık 6-7 sene evvel ben henüz sünni iken ) kerbela.net isminde harika bir forum sitesi vardı.Orada Mufazzal,hudeyfe,mescidi aksa ve Rıdvan ağa ile tanışmışmıştım bu sanal tanışma reelede dönüştü sonradan ve bu günlere geldik hamdolsun.
            [/quote]

Demek velayet.com'un hikayesi bu Rıdvan Murat Altun hocayı ben de tanıyorum okullar kapanmadan önce ders verirdi bize okullar açılınca tekrar başlayabiliriz
            En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 04.08.2020, 21:10.
            O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

Buarada Rıdvan Ağa'nın evinde yaptığımız toplantıda Nizamettin isminde oda sonradan şiaya katılmış çok değerli bir arkadaşımız daha vardı ben onun ismini yazmayı unutmuştum onunda site kuruluşunda çok değerli katkıları olmuştur.
              Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
              İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=23741.msg157738#msg157738 date=1344030485]
                Bu site sayesinde şia olan birkaç üye biliyorum ama isimlerini burada paylaşmayayım.Site kurucuları olarak arada bir istanbulda reelde toplanır fikir alışverişi yaparız.

[/quote]

son derece etkileyici bir öyküsü varmış velayetin sonradan şii olan bir sünninin adımıyla başlamış gerçektn çok güzel eminim sizlerin bilmediği şia olan kişiler de vardır yada azıcık insaflı olan her sünni biraz incelemekle şiiler için oluşturulmuş sapık mezheb kavramını kafalarından sildirebilecek bir site Rabbim yardımcınız olsun emeklerinizin karşılığını gani gani versin inşallah.
                En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 04.08.2020, 21:18.

Yorum

YUKARI ÇIK
                Çalışıyor...
                X