Bismihiteala.Hepimizin gençleri var okul çağında.Bu gençlerden bazıları umulurki iranda dini eğitim almak isteyenler çıkacak.Bu konuda İranda dini eğitim veren medreseleri hocaları ve ders konuları ile tanıtan bir sayfa açılsa faydalı olur diye düşünüyorum.İslam Kültür Evi ünüversiteleri tanıtıcı sayfayı webde vermiş.Ama medreselerle ilgili yok.Hocalarımızdan bu hususta tanıtıcı bilgiler hatta resimli ve eğitim braşlarına göre dökümanları buraya iletmelerini bekliyoruz.
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
İRANDA EĞİTİM
Daraltma
X
-
Ynt: İRANDA EĞİTİM
HEMEN KONU DİKKATİMİ ÇEKTİ BU KONUDA EN İYİ BİLGİ ALMAK İÇİN İLK ÖNCE ALİMLERE BAŞVURMAK LAZIM DAHA SONRA İRAN KONSOLSLUĞUNA GİTMEK LAZIM ... İNŞ. BENDE EYLÜL AYINDA İRANA GİDİCEĞİM OKUMAYA CEMAATİ MUSTAFA MEDRESESİNE BU ERKELER İÇİN, BİRDE BAYNLAR İÇİN MEDRESE VAR CEMAATİ ZEHRA ONUN BİNASINI GÖRMEDİM AMA CEMAATİ MUSTAFANIN BİNASI ÇOK GÜZELDİ TABİ BİNA ÖNEMLİ DEĞİL İÇİNDEKİ BİLGİ ÖNEMLİ..! BEN BU SALI GÜNÜ KONSOLASLUĞA GİDCEĞİM RANDEVU ALMIŞTIM BİLGİLERMİ SİZEDE SUNARIM İNŞ....De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürüleceksiniz. O size, yaptıklarınızı bildirecektir.»
(Tevbe Suresi 105)
Yorum
-
Allah razı olsun ... Dua edin iş yerinden izin alıyım :-\yoksa gidemeyeceğim salı günüDe ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürüleceksiniz. O size, yaptıklarınızı bildirecektir.»
(Tevbe Suresi 105)
Yorum
-
[quote author=gulistan_2 link=topic=6200.msg39822#msg39822 date=1246210246]
insaAllah hakkinda en hayirlisi olsun kardesim
[/quote]Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)
Yorum
-
[quote author=bedir link=topic=6200.msg40389#msg40389 date=1246471096]
Bu arada mutazar kardeş bu eğitim kaç sene sürüyor?
[/quote] KARDEŞİM OKUYABİLDİĞİN KADAR BİLİYORUM DOÇ PROFA KADAR GİDİYOR SALI GÜNÜ KONSOLASLUĞA GİTTİM GÖRÜŞÜCEĞİM KİŞİ YOKMUŞ CUMARTESİYE KADLDI :-\ :-\De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürüleceksiniz. O size, yaptıklarınızı bildirecektir.»
(Tevbe Suresi 105)
Yorum
-
en az 4 yıl eğitim almak lazım ama bir şeyler öğrenebilmek için
dokrora yapmak isteyen her kişiyi de almıyorlar
sınavı var onun
bilmem kaç hocanın karşısına geçip bi de mülakat yapıyorsun
heyecandan gitmesen tabiDerdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)
Yorum
-
[quote author=Muntazar link=topic=6200.msg40390#msg40390 date=1246471184]
[quote author=bedir link=topic=6200.msg40389#msg40389 date=1246471096]
Bu arada mutazar kardeş bu eğitim kaç sene sürüyor?
[/quote] KARDEŞİM OKUYABİLDİĞİN KADAR BİLİYORUM DOÇ PROFA KADAR GİDİYOR SALI GÜNÜ KONSOLASLUĞA GİTTİM GÖRÜŞÜCEĞİM KİŞİ YOKMUŞ CUMARTESİYE KADLDI :-\ :-\
[/quote]
Allah(cc) hayırlısını eylesin kardeş. Herseyde bir hayır vardır. İnşallah döndüğünde sende bize ders verirsin kardeş
[move][shadow=red,left][glow=red,2,300]Biz SAHİPSİZ Değiliz...[/glow][/shadow][/move]
Yorum
-
Eskiden İran'a medrese için gidenleri direkt olarak derslere alıyorlardı ve o tarihten itibaren medrese ilim irfan hayatı onlar için başlıyordu. Lakin artık eski usul , kaide yok medresede okumak için belirli bir takım gereklilikler bulunuyor. İran'daki medresler Cemaa'tül Mustafa adlı üniversiteye bağlı , İran'da medresede okumak için İstanbuldaki Bürosuna başvurulur gerekli testler , mülakatlar , ön görüşmeler yapılır , dosya Kum'a gönderilir. Orada bu dosyaları inceleyen bir heyet var onların kabulu gerekmekte okumak için. İran'da sistem biraz geç işlediği için( ki sadece İran değil tüm ortadaoğuda böyle sistem geç işliyor) uzun bir süre beklenir . Ortalama 20gün . Onay çıktıktan sonra öğrenci vizesi işlemleri başlar biraz daha beklersiniz. Kum'a gider Farsça derslerine başlarsınız. İyi bir eğitim almak için gidilirse şayet , iyi bir konuma gelmek iyi bir ilim sahibi olmak için 10-15 yıl arası bir süreyi göze almalısınız.La Şii , La Sunni , İlla Vahdeta İslami..!!
Yorum
-
Selamun aleykum
ben ılk kez bu sıteye yazıyorum yazılarınızdan yuregınızdekı ehlıbeyt askı ve muhabbetı hıss edılıyor
ımam sadık as buyuruyor kı لو علم الناس محاسن كلامنا لتبعوناyanı eger ınsanlar bızım sozulerımızın guzellıgını bılseydıler kesınlıkle ona uyardılar ıste bu mektebın guzellıgını ınsanlara ulastırmak ıcın temel medrese egıtımı almak gerek ama malesef bu ımkan bulundugumuz ortamda olamadıgından mecburen hıcret etmek gerek umarım ısteyen arkadaslara allah tevfık verırde gıderler ve mektebı ogrenıp amel edip sonrada allah rızası icin oğretirler tabi unutmayın her seyin bir afeti olduğu gibi iliminde afeti var .....allah yardımcınız olsun
(sn kardeşim, internet dilinde sürekli büyük harfle yazmak bağırmak anlamı taşıdığından dolayı sitemizde mesajın tümünü büyük harflerle yazmıyoruz inşaAllah buna dikkat edersiniz.. saygılar.. Qom_u_aşk)
Yorum
Yorum