Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Kim Nerden Yazıyor ve Mesleği Nedir..??

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Kim Nerden Yazıyor ve Mesleği Nedir..??

Biraz geç oldu ama
    Tekirdağ Merkez-Öğrenciyim

Yorum

Selam. Galiba içinizde yashca büyük benim Ben İsveç'ten katıldım, İran filmlerini izlerken gördüm formu. Sizlere çok teşekkür ederim, alt yazılı filmleriniz için, bu filmlerde hem ben farsçamı gelishtiriyor, hem türkce bilmediklerimi anlıyor, hem de İran kinosu hakkında düşüncelerim oluşuyor. İçinizde farsça bilen arkadaş varsa tanışmayı çok isterim, bayan olursa daha güzel olur, ben kendim de bayanım, farsça mesajlaşmayı, konuşmayı çok isterim. Saygılarımla.
      *_*

Yorum

Cherie hoş geldiniz. İran filmleri çok kalitelidir. Şiddet ve kötülüğün reklamı olmadan insanı eğlendiren, bu arada da insani değerleri işleyen insan fıtratını gerçekten tanıtan tanımlayan bir film çizgisine sahiptir. Rabbim bunları çoğaltsın ve tüm dünyaya bir alternatif film çözümü olarak sunsun.

sitemizde farsça bilenler var umarım başlığı görüp gerekli ilgiyi gösterirler...

Yorum

Bu arada oskar ödüllü ,,Ayrılık'' filmine bakamadım henüz. Bu filimi de çok merak ediyorum. Evet İran filmlerinde uzak Doğuya ve bazı Amerika filmlerine has şiddet yoktur. Filmlerde cocuklara çok önem veriliyor.

*_*

Yorum

Arkadashlar içinizde şeriat ve dinden daha iyi anlayanı varsa yanıtlasın sorum olacak. Ben yıllardır Hacc ziyaretine gidemiyorum, bana hec bir yerden VISA vermediler gitmem için ki, evli olmayan bayan ziyarete gidemez diye. Bu ne kadar doğrudur? Haksızlık değil mı?
            *_*

Yorum

Selam arkadashlar, benim bi sorun olucak. Surekli olarak medyada idam sahnelerine şahit oluyoruz. İslamda idam var mıdır ve idamın her kesin önünde hayata geçirilmesi ne kadar doğrudur. Hem de bu videolar İran idam sahneleri gibi tanıtılıyor. Bu bir gercek mı? İranda insanları her kesin önünde idam ediyorlar mı gercekten de? Yoksa amatörce hazırlanan yalancı sahneler mı? İslamı ve İrani iyi bilen Arkadashlar cevabımı yanıtlarsanız çok sevinirim.
              *_*

Yorum

[quote author=Cherie link=topic=18532.msg163361#msg163361 date=1351140753]
                Selam arkadashlar, benim bi sorun olucak. Surekli olarak medyada idam sahnelerine şahit oluyoruz. İslamda idam var mıdır ve idamın her kesin önünde hayata geçirilmesi ne kadar doğrudur. Hem de bu videolar İran idam sahneleri gibi tanıtılıyor. Bu bir gercek mı? İranda insanları her kesin önünde idam ediyorlar mı gercekten de? Yoksa amatörce hazırlanan yalancı sahneler mı? İslamı ve İrani iyi bilen Arkadashlar cevabımı yanıtlarsanız çok sevinirim.
                [/quote]
                İslamda idam cezası vardır.

Ben İran'a hiç gitmedim ama (bebekken götürmüşler ama o sayılmaz bişey hatırlamıyorum) giden birinden duyduğuma göre; idamlar sabah vakti,işlek olmayan ama tenha da olmayan yerlerde yapılırmış.
                O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

İslam'da, haksız yere bir canı kıyan idam edilir, evliyken zina eden taşlayarak idam edilir. İslami İran da İslam'a göre yönetildiği için idam cezalarını uygulamak zorundadır. Allah'ın emirleri eksiksiz uygulamak hayattır. Örneğin kısas (haksız yere bir cana kıyanın da öldürülmesi)ni emreden ayette: "kısasta sizin için hayat vardır" denir. Şimdi bir adam birini öldürdü, Allah onu da öldürün diyor bu kısastır bunda sizin için hayat vardır diyor. Bu ilk bakışta ikinci bir cana kıymak olarak görülür ve ayet sanki yanlışmış gibi (haşa) düşünülür. oysa insanın yapısını en iyi bilen Allah değil midir? Bunun manası, insanın hangi durumlarda cinayet işleyeceğini hangi durumlarda işlemeyeceğini cinayetleri ortadan kaldırmanın tek yolunun ne olduğunu da en iyi bilen Allah demektir. Allah da kullarına şefkatli olduğu için daha büyük ölümleri engellemek için kısası emretmiştir. bunu inkar eden toplumlarda cinayetlerin önü alınamamıştır. şöyle ki:

örneğin biri benim babamı herhangi bir sebepten öldürüyor! buna karşın devlet ona bir 15 yıl hapis veriyor, o bu süre içinde hem benim verdiğim vergilerle besleniyor ağırlanıyor misafir ediliyor sonra çıkıp elini kolunu sallaya sallaya geziyor. ben de buna dayanamıyorum ben de onu öldürüyorum! onun çocuğu da sen nasıl benim babamı öldürürsün çünkü 15 yıl hapis yatarak cezasını zaten çekmişti deyip beni öldürüyor benim çocuğum da bir bahaneyle onu faln derken böylece yüz yıllar boyun süren bir kan davası çıkmış oluyor. ve onlarca kişi bu davada katlediliyor. bir süre sonra artık meselenin nereden çıktığı bile unutulup tek dert daha fazla karşı taraftan kişi öldürmeye varıyor iş. Halbu ki ilk başta kısas yapılsaydı ne düşünülecekti, biri katil oldu, devlet de o katili işlediği cinayete karşılık cezalandırdı öldürdü, cezasını verdi böylece bir oradan bir diğer taraftan gitti eşitlenmiş olundu hak yerini buldu denecek öfkeler dinecekti. Burada giden bir kişi olacaktı. Ancak bu bir kişi gitmediği için çıkan kan davası sonucu onlarca kişi gitti! işte Allah'ın buyurduğu kısasta sizin için hayat vardır cümlesinin hikmeti ve açıklaması böyledir. Allah kullarına çok şefkatli olduğu için onlar için en iyi sistemi Kur'an'da göndermiş ve ona uymamızı emretmiştir. Allah hepimizden daha iyi bilen değil midir?

Yorum

Arkadashlar cevaplarınız için teşekkürler, bilmediğim konularda bana yardımcı olduğunuz için size teşekkür ederim. İdam konusuna ikna oldum diyelim, peki, bı insanı her kesin önünde asmak doğru mü? Yani İslama göre bu caizdir mı? Eğer İranda insan her keslerin önünde idam ediliyorsa, neden İran'daki din öğrenen ve öğretenler buna çözüm getirmiyor? İnsanların haps evinde idam edilmesine dair bı tezkere ve ya kanun sunmuyorlar İranin milli meclisine? Bence gençlik hem de yenilikçi demektir. Yoksa boshu boshuna okumanın ne anlamı ola bilir ki? Cevaplarınız için onceden teşekkürler
                    *_*

Yorum

İran İmam Zaman a.f'in emrinde ona tam teslim olmuş bir ülkedir. İslam yasalarıyla yönetilmektdir. Eğer bir hüküm (ceza) açıkça uygulanıyorsa bu İslam'ın emri olduğundandır. Örneğin şu ayete bakın:

"Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüzer değnek vurun. Allah’a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah’ın dini(nin koymuş olduğu hükmü uygulama) konusunda onlara acıyacağınız tutmasın. Mü’minlerden bir topluluk da onların cezalandırılmasına şahit olsun."

ne diyor bu ayette, cezalandırmaya bir gurup insan şahit olsun diyor. şahit olsun ki toplumda herkes, eğer ben de suç işlersem ben de böyle olurum desin! o insanın da seviyesinin ne olduğu belli olsun. daha bizim bilmediğimiz ne hikmetler vardır Rabbimiz öyle buyurduğuna göre.

İran'ın en tepesinde, en yetkili kişiye Rehber denir. İran İslam inkılabı Rehberi Seyyid Ali Hamenei kendisi şianın en yüksek makamı olan Velayeti Fakihlik makamındadır. Kendisi Taklit mercii, müctehid Ayetullahil Uzma olarak bu makama ulaşmıştır. Onun onayı olmadan İran'da hiç bir yasa çıkartılamaz... O da İmam Zaman a.f'in emrindedir...

Yorum

Her bir kötülükten Allah'ın Rahmân ve Rahimliyine sığınırım. Asılan bireylerden birisi ölmedi ve baya çabaladı Ip'de ve öylece can verdi. Videoyu gördükten sonra sarsıntı yashadim ve içimdeki acı kalbimi yaktı. Fikirleriniz için teşekkürler.
                        *_*

Yorum

Ayette bunlara ümmetin bir gurubu şahit olsun diyor, dünyanın tamamı demiyor! yanlış burada. dünya gelişen iletişim imkanları nedeniyle bir bir evin içi gibi oldu her haber her yere anında yayılabiliyor. bu yüzden müslümanlar Allah'ın hükümlerini buna göre uygulamak zorundalar. Ümmetin bir grubu şahit olsun diyorsa (Müctehidlerimiz daha iyi bilir ama benim anladığım kadarıyla) bu küçük grubun dışındakiler haberdar olmasın anlamına da gelir. İşte bir had cezası uygulanırken bu cezanın tüm dünyaya yayılmasını engellemenin tedbirleri de alınmak zorundadır. Nitekim İslami İran bunu yapıyor. yani tedbirlerini alıyor. ilk başta bu tür cezalar açıkça yapılıyordu, ancak İslam düşmanı siyonist ve ABD'liler bunu kullanmaya başladılar. Kendileri her gün had cezalarının yüzlerce katını yapıyor vahşi cinayetlerini hiç eksik etmiyor ve müslümanların kanını af buyurun insan değillermiş gibi döküyorlar ama müslümanların insan aklı ve vicdanının da zaruri olarak gördüğü meşru idam cezalarını abartarak dünyaya servis ediyorlar. sanki idam edilenler hiç suç işlememiş gibi suçlarına hiç değinilmeden bunlar haber yapılıyor. Örneğin siz bu haberde asılanların suçlarını ve asılış gerekçelerini görebildiniz mi haberde?

ABD her gün onlarca insanı kendi ülkesinde idam ediyor, buna dair haberleri okuyor musunuz? Avrupanın elinde gücü olsa ABD canileri gibi dünyayı kan gölüne çevireceğini unutuyor muyuz? İngilizler zamanında nasıl cinayet işlemişlerdi hala da ABDnin yanında cinayetlerden geri durmuyorlar! Suriye'de binlerce militanları var. Dünyada işlenen cinayetlerin silahları kimin imalatı! dünyada tüm cinayetlerin sebebi Siyonist kan içici israil ve ABD dir. kimseye hedef saptırmasınlar.

İslami İran bu meşru idamların dünyaya aleyhte propaganda yapıldığını görünce bu idamları ayetlerin emrine uygun yani tüm dünyaya servis edilmeyecek şekilde uygulamaya başladı. Ancak bu kez de bu hain müstekbirler İran'da şeriat kalktı İslamın ceza yazaları artık bu çağda vahşidir ve uygulanamaz görüyorsunuz İslamı uyguladığını iddia eden İran bile bunları uygulamaktan vazgeçti diye ters propagandaya başladılar! halbu ki İran İslam Cumhuriyeti'nde ne vahşet vardı ne de İslamın ceza yasalarının iptal edildiği!

bu haberlerden ürpermeniz sizin için doğal. biz de ürpeririz. ancak haberin iç yüzünü öğrendiğimizde bu ürperdi güvene dönüşür. İnsan fıtratı öldürmeye zıttır. yaşatmaya uygun yaratılmıştır. en vahşi insanı öldürürken bile rahat olunmaz! Ancak bunlar hayatın bir gerçeğidir. Aslanlar ceylanları parçalar, hem de koşturarak yorarak ceylanlar da kaçar da kaçarlar. bir insan haksız yere bir cana ve kasten kıyarsa o bir can borçlanmış olur ve bu borcunun da ondan alınması gerekir. bu hayatın kuralı olmak zorundadır. ki yeni canlar korunabilsin. yoksa yeni canlar korunamaz. gücü elinde bulunduranın yeni canları koruma sorumluluğu vardır. ve bu korumanın tek yolu da Rabbimizin gösterdiği yoldur.

bu tür tuzaklardan kurtulmak için Rabbimizin buyruğunu tekrarlayalım:

"Ey iman edenler! Size bir fasık bir haber getirirse, bilmeyerek bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmamak için o haberin doğruluğunu araştırın." Hucurat suresi 6

İslami İran aleyhinde haber yapanların Fasık olduğunu ve size altın kadehte zehir sunduğunu hiç mi hiç bir zaman unutmayın!

Yorum

ölemeyen iki siyasi vardı! uzun süre can veremediler biri Siyonist kan içici ariel şaron. Sabra ve şatilla adlı Filistin kamplarında kimsesiz kadın ve çocuklar için katliam emrini veren ve yüzlerce insan ellerinde beyaz bayrakları açmış teslim oluyoruz bizim savaşla işimiz ilişkimiz yok biz kadın çocuk ve yaşlılardan oluşuyoruz dedikleri halde kesildiler. kan ırmak oldu aktı. hem de masum insanların kanı. işte bu yüzden bu filistin kasabı olan vahşi siyonist kan içici şaron uzun süre can veremedi. belki hala da geberemedi! ama bizden gizliyorlar haberlerini...

Yorum

Selam Arkadashlar. Dediğinize katılıyorum, çünkü ben de ister Filistin'de, ister Suriyada, isterse de İrakin Halepcesindeki katliamları şiddetle kınıyorum. Size bu konuda katlıyorum. Ölüm cezaları USA nin her bir devletinde değişiyor. Elektrik, zehir ve s. Ama bunlar dışa sizdirilmiyor. Ben oradaki ölümlerin hiç birini göremedim, demek ki, kendi ideaları uğrunda bizden daha iyi çalışıyorlar. Ama ben tehlikeli manyaklarin oldurulmelerinin taraftarıyım. Ama her sheyi de İsrail ve USA nin boynuna atmak da olmaz. Suriyada şimdiye kadar 22 binden fazla insan oldu, onları İsrail öldürmedi ki, Asedin hakimiyyet hırsına kurban gittiler. Filistin tarihen kendl politikacilarinin yanlish politikasina kurban gitti. Saddamin Haldpceye klimyasal saldirisi da mi Israilin gunahi? Islam ulkelerinin cogu kendl diktator bashkan ve politikalarinin kurbani oluyorlar, bu Boyle de devam edecek. Icimizde ve bashimizda bulunanlarin hakimiyyet sevdalari ve Hirslari, icimizde bulunanlarin ihanetleri, bize dushmani kenarda aramamizi soyluyor. Edaletsizliyin oldugu yerde hakk olamaz
                              *_*

Yorum

Amerika binlerce km uzaktan gelip ortadoğuda müslüman ülkeleri işgal etmişse suçlu ABD dir. İslam ülkelerinde yerli yöneticiler atamış onlar eliyle müslümanı müslümana kırdırtmıştır. müslüman halkın elbette cehaleti var ve bunlar nedeniyle onlar suçludur. ama katliamların tamamının suçlusu ABD'dir. ABD ırakı işgal etti binlerce insanın kanına girdi, Afganistan öyle. Suriyede bu gün kan dökülüyorsa bunun suçlusu Esad değil ABDdir. çünkü Suriye bu gün tek ABD üssüne izin vermemiştir topraklarında. Siyonist İsraili tehdit eden Hizbullah ve işgal altındaki Filistinin güvencesi Suriye'dir. Çünkü İran bu ülke üzerinden silahları Lübnan'daki Hizbullah ve Filistin'deki Hamasa iletmektedir. Bununla ilgili sitemizde suriye özel bölümü var orada yeterince bu konular işlendi gözden geçirmenizi öneririm. Eğer Suriye satılmış arap ülkeleri suudi arabistan katar ve diğerleri gibi ABDni topraklarında üs oluşturmasına izin verseydi toprakların ABDnin necis askerlerinin kirli ayaklarına çiğnetseydi şu an başına bunlar gelmeyecekti. münafıkları içeri salıp devlete karşı ayaklandıran olmayacaktı.
                                Saddamın imal ettiği tek silah yoktu ama ABDnin verdiği silahlar ve güvenceyle Müslümanları ezdi. Sonunda da kendisinin kafası ezildi. Şimdi hesabını veriyor. her toplumda satılmış yöneticiler çıkar millet bunlara pirim vermese onlar hiç bir şey yapamaz. ABD bu satılmışları kullanarak dünyada zulmünü ve sömürüsünü sürdürmektedir. Sorunların temelinde bu vardır. bunu göremezsek gerçekleri göremeyiz...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X