Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Selamun Aleyküm

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Selamun Aleyküm

SA

Hoşgeldin aramıza canım kardeşim

İnan yeni Şii olmuş bir arkadaşı gördüğümde içimden "Allahuekber" diyorum , tüylerim diken diken oluyor , yeni bir yavrum olmuş kadar seviniyorum.

Arkadaşım ben 4 senedir o kitapları okuyorum hala da okumaya devam ediyorum.Bu okuma açlığı inan ki hiç bitmiyor. Okudukça şükrediyorsunuz.

Size bu zahmetli yolda bol gözyaşı dolu yıllar diliyorum.

"Nasıl Şii olduk" bölümüne ilk yazdığımda bir arkadaşımız , Mehmet Kardeşimizdi sanırım , "İnşallah şiiliğinize Hizbullahi ve İnkilabiliği de eklesin" yazmıştı.

Bu sözün anlamını da son dönemlerde ancak anlayıp yaşamaya başladım.Allah size de nasip etsin Hizbullahi ve İnkilabi Şiiliği.

Çok Sevindim, Allah'a emanet olun.

Yorum

Ve Aleykum selam çok memnun oldum çok sevindim ALLAH razı olsun inanın çok zorlanıyorum durumum ve şartlarım hiç ama hiç müsait değil içimde düşünüyor içimde yaşıyor içimde ağlıyorum aklıma takılan sorular oluyor bazen şüphelerim oluyor bazen boşlukta buluyorum kendimi ama okuyorum devam ediyorum selam ve dua ile inşallah lütfen bana dua edin Allaha emanet olun

......
      Sensizlik depremiyle hancı düştü; han düştü
      Mazluma sürgün evi; zalime cihan düştü
      Sana meftun ve hayran, sana ram olanlara
      Bir bela tünelinde ağır imtihan düştü.
      .....

Yorum

Hoş geldiniz.Allah (cc) yardımcınız olsun.

Yorum

kardes, hic düsmeyin o bosluklara, umutsuzluklara ve yalnizca düsünmeyin, bazen ilerlemekte oldugunuz yolda, biraz mola verip, sizi davet eden ve bir harita gönderen zat ile haberlesin derim, öyle cok daralip bunaldiginizda, Allaha, size en dogrusunu göstermesi icin dua edin, destek gelmekte gecikmeyecektir.

ve nasil sii olduk bölümünde, diger kardeslerin hikayelerini okuyun, iclerinde mutlaka sizin durumunuza yakin olanlari vardir, size teselli olacaktir insaAllah

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

okuduğum kitaplar: peşaver geceleri- hidayete nasıl kavuştum-doğrularla birlikte-nehcül belağa-hz Hüseyin-hz Ali-ehli sünnet ehli beyt ekolleri 1
            sonuç : şii sünni çekişmesi siyasidir. şiiler ve sünniler kardeştir. inancıyla ehli sünnet olarak yola devam.
            siyasi çekişmelerden uzak, hakikat ile içiçe bir hayat temennisi ile Allaha emanet olunuz.
            ......
            Sensizlik depremiyle hancı düştü; han düştü
            Mazluma sürgün evi; zalime cihan düştü
            Sana meftun ve hayran, sana ram olanlara
            Bir bela tünelinde ağır imtihan düştü.
            .....

Yorum

[quote author=zülfikar link=topic=23682.msg161847#msg161847 date=1348444614]
              okuduğum kitaplar: peşaver geceleri- hidayete nasıl kavuştum-doğrularla birlikte-nehcül belağa-hz Hüseyin-hz Ali-ehli sünnet ehli beyt ekolleri 1
              sonuç : şii sünni çekişmesi siyasidir. şiiler ve sünniler kardeştir. inancıyla ehli sünnet olarak yola devam.
              siyasi çekişmelerden uzak, hakikat ile içiçe bir hayat temennisi ile Allaha emanet olunuz.

[/quote]

Sende Allaha emanet ol kardeşim.
              vardığınız sonucu doğru bulmasam da . Şia' yı kendi kaynaklarından okuma cesaretini göstererek güzel bir örnek teşkil ettiniz. en azından şia deyince , şia dan öğrendikleri bilgiler ölçüsünde bir cümle kurabilecek ehl-i sünnet bir kardeş edinmiş olduk. Taassub zincirini kırmış , algılarını açmış nice müslüman kardeşlere inş.

Selametle
              Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

Aleyküm Selam boşver Şii olmuşsun Sünni olmuşsun önemli değil,tavsiyem salih amellerini depola
                Haktır Allahım Muhammed mahım
                Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

[/quote]

okumuş olabilirsin ama hiç anlamadığına garanti verebilirim! her iddiasına da varım!

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=23682.msg161863#msg161863 date=1348490952]
                    Aleyküm Selam boşver Şii olmuşsun Sünni olmuşsun önemli değil,tavsiyem salih amellerini depola
                    [/quote]

sen şii değil misin?

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23682.msg161872#msg161872 date=1348495373]
                      sen şii değil misin?
                      [/quote]

Elhamdülillah İmamiyim..Neden sordun

Yorum

şii olmuş sünni olmuş önemli değil diyen birisi, bu iki mektep arasında bir hak batıl farkı görmeyen kimse olabilir ancak da merak ettim nasıl bağdaştırıyorsun bu sözle şii olmanı?

şii isen şiayı doğru hak görüyorsundur, sünniysen de sünniliği. bu durumda şiiysen demek sünnilik hak olmadığı için sünni olmadın şii oldun. Sünniysen de şiilik hak olmadığı için sünni oldun demektir. her ikisi de önemli değil diyorsan o zaman hatır için öyle demiş olmalısın ki bu da aslında bir erdemdir. çünkü karşıdakine senin tuttuğun yolu hak görmüyorum ama senin tercihine saygı duyuyorum demektir.

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23682.msg161897#msg161897 date=1348519518]
                          şii olmuş sünni olmuş önemli değil diyen birisi, bu iki mektep arasında bir hak batıl farkı görmeyen kimse olabilir ancak da merak ettim nasıl bağdaştırıyorsun bu sözle şii olmanı?

şii isen şiayı doğru hak görüyorsundur, sünniysen de sünniliği. bu durumda şiiysen demek sünnilik hak olmadığı için sünni olmadın şii oldun. Sünniysen de şiilik hak olmadığı için sünni oldun demektir. her ikisi de önemli değil diyorsan o zaman hatır için öyle demiş olmalısın ki bu da aslında bir erdemdir. çünkü karşıdakine senin tuttuğun yolu hak görmüyorum ama senin tercihine saygı duyuyorum demektir.
                          [/quote]

Evet, bu yazı gördükden sonra beni anlıyan birilerinin olduğunu anladım.

Yorum

benim yazıyı mı?

Yorum

[/quote]

Birader, inanın merhaba der iken bile sizin hesabınıza çok kaygılandım...

Çünkü, sizin yönünüzden endişe duymamızı sağlayan düşüncenin sebeb-i hikmeti de; III. İmamımız Hazret-i Hüseyin aleyhis-selam’ın ‘’Hak yoldan çıkanlar kendilerine hüccet tamamlanmış olarak çıkarlar, hak yolu kabul edenler ise bunu anlamış bulunmak veya öğrenmiş bulunmak için ilahi emare aramazlar.’’ fermudesi ile karşı karşıya kalmanızadır. Yani, Ehl-i Beyt aleyhimu-s selam Mektebi ile tearüf etmemeniz mektebimiz açısısından düpedüz bir kayıp sayılmazken, ancak sizlerin yitireceği şeylerin telafisinin geri dönüşü namümkün bir hal alır, ona göre kesin yargınızı bir daha gözden geçirmenizi salık veriyorum.

Ayrıca, engebesi bir hayli bol olan yeniden çıktığınız yolda kaza geçirmemeniz için, hakiki sünnet ehlinin de yalnızca ‘Ehl-i Şia'dan ibaret olduğunu anımsatmak isterim...

Vesselamü ala men ittebe-el hüda
                              Tevekkülle elde edilen sırlar; bir tek yakîn haddini bilenlere mahsustur.

Hakikî Şialarımız da yakîn sınırını koruyanlardır, ki onlardan «Allah'ın varlığı sayesinde hiçbir şeyden korkmamaları»nı bekleriz!

İmam Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X