Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Destur diyelim :))

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Destur diyelim :))

Herkese selamlar....
    Öncelikle bu siteye üye olmamın sebebi,site içeriğinin beni çekmiş olması çünkü kafamda birçok soru işaretleri var.Zamanla paylaşımlarda bulunarak konuları açarız İnşaallah.Şimdiden söyliyeyim sürç-i lisan edersem affedin.Bir çok Müslüman kardeşlerim gibi benimde kafamı kurcalayan sünni -şii kapışması.Ben her iki yoldada hem çok doğru hem de ok yanlış bilgiler görüyorum.ve kafam karışıyor nereye yöneleceğini bilemiyor insan.Benim geçmişim Sünnilikten geliyor.ama ben (suniler) demek zorunda kalıyorum.çünkü çok yanlışlarını gördüm.şiaya bakıyorum oradada takılıyorum.ama buraya üye olarak belki takıldığım noktaları düzeltebilirim bilmiyorum.

neyse İnşaallah hoşgelmişimdir.
    vesselam

Ynt: Destur diyelim )

Hoş geldiniz Kardeşim,
    Umarım üyeliğiniz Hayırlara vesile olur, yolunuzu aydınlatır.
    http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

a s kardeşim
      hoş geldin çok iyi yaptın. biz de bir çok arkadaşımız gibi sünnilikte bulamadığımız soruları ararken bulduk Ehlibeyt mektebi Şia'yı ve bulduğumuzdan itibaren tanıdıkça daha çok sarıldık. bizi bu mektebe layık gören Rabbimize ne kadar hamd etsek azdır. Çünkü kafamda şahsen var olan ve sünnilik ya da başka adlar altında hiç bir ekolde bulamadığım sorularımın cevaplarını burada buldum. Yani Şia'da

rahat olun burası tam yeri. burada her tür soruuyu sorar ve cevabını alırsınız. aynen ben de sünniler diyordum baştan çünkü yanlışlar.. kendimi bu yanlışlara dahil edemezdim akıl ve göz göre göre...

Rabbim bizi hidayet etsin. sizden de istifade ederiz inşaAllah...

Yorum

aklıma gelmişken diyeyim. destur izin var mı ben geldim izinle birlikte uygunsuz durum varsa onu da düzeltin demektir.

Şiada bunun yerine "Ya Allah" deniyor. yüksek sesle yabancı bir mekana giren birisi kadınları uyarmak için izin alma adına ya Allah diyor.

bu uygulamayı ilk gördüğümde ne kadar hoşuma gitti. Şia işte böylesine, Peygamber s.a.a'den Ehlibeytin hiç bir değişiklik yapmadan bu uygulamaları getiriyor. daha buna benzer ne gelenekler var tertemiz mükemmel.

yani Şia zaten aklınızdaki tüm soruları cevaplıyor artı olarak sizin göremediğiniz soruları da size işte bunlar da var deyip onların da cevaplarını mükemmel bir biçimde veriyor.

Rabbimize hamd olsun...

Yorum

Bende bu sitede daha yeni sayılırım ama heralde bi "hoşgelmişsin kardeşim" demeye hakkım vardır İnşaAllah bende tıpkı senin gibi sünni kökenliyim ve EhliBeyt Mektebini araştırıyordum. bu siteyi buldum. internetteki en düzgün Şia forumlarından birine gelmişsin hoşgelmişsin

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحٖيمِ

Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.

Selam Olsun Korkmadan Ben De Varım Diyebilenlere!!

Yorum

Evet bu sitede protokol pek yok. üyeler bir aile gibi samimidir. Ehlibeytin sevgi ve ilmi üyelere de sinmiştir. En aktif Şia sitesi diye biliyorum...

Yorum

[quote author=selmancan link=topic=25035.msg169300#msg169300 date=1374274931]
              aklıma gelmişken diyeyim. destur izin var mı ben geldim izinle birlikte uygunsuz durum varsa onu da düzeltin demektir.

Şiada bunun yerine "Ya Allah" deniyor. yüksek sesle yabancı bir mekana giren birisi kadınları uyarmak için izin alma adına ya Allah diyor.

bu uygulamayı ilk gördüğümde ne kadar hoşuma gitti. Şia işte böylesine, Peygamber s.a.a'den Ehlibeytin hiç bir değişiklik yapmadan bu uygulamaları getiriyor. daha buna benzer ne gelenekler var tertemiz mükemmel.

yani Şia zaten aklınızdaki tüm soruları cevaplıyor artı olarak sizin göremediğiniz soruları da size işte bunlar da var deyip onların da cevaplarını mükemmel bir biçimde veriyor.

Rabbimize hamd olsun...
              [/quote]

İşte bende bunu arıyorum.Tertemiz bir şekilde bozulmadan İslamı yaşayabilmek.Ve bu büyük emaneti Ehl-i Beyt taşımış onu görüyorum.

Güzel yorumlarınız içinde hepinize teşekkür ederim

Yorum

[quote author=Aşk Kervanı link=topic=25035.msg169294#msg169294 date=1374272724]
                Hoş geldiniz Kardeşim,
                Umarım üyeliğiniz Hayırlara vesile olur, yolunuzu aydınlatır.
                [/quote]

Yorum

[quote author=nnuray date=1374266642 link=topic=25035.msg169285#msg169285]
                  Herkese selamlar....
                  Öncelikle bu siteye üye olmamın sebebi,site içeriğinin beni çekmiş olması çünkü kafamda birçok soru işaretleri var.Zamanla paylaşımlarda bulunarak konuları açarız İnşaallah.Şimdiden söyliyeyim sürç-i lisan edersem affedin.Bir çok Müslüman kardeşlerim gibi benimde kafamı kurcalayan sünni -şii kapışması.Ben her iki yoldada hem çok doğru hem de ok yanlış bilgiler görüyorum.ve kafam karışıyor nereye yöneleceğini bilemiyor insan.Benim geçmişim Sünnilikten geliyor.ama ben (suniler) demek zorunda kalıyorum.çünkü çok yanlışlarını gördüm.şiaya bakıyorum oradada takılıyorum.ama buraya üye olarak belki takıldığım noktaları düzeltebilirim bilmiyorum.

neyse İnşaallah hoşgelmişimdir.
                  vesselam
                  [/quote]
                  Ve aleyküm selam hoş geldiniz.Bende yeni katılmış olmama rağmen çok önceden varmışım gibi kanım ısındı.Öncelikle hamd olsun ki yaradanıma şiiler çoğunlukta,gittikçe çoğalmakta ve yine hamd olsun ki ehlibeyt yolunu seçmiş olmamıza.Ne mutku size ki böyle güzel sitede bulundunuz ne mutlu bana ve bizlere ki bu siteyi bulmuşuz.Kurtuluş kervanımıza katılmış olmanız beni onurlandırdı şii olarak.Bu yol öyle saf öyle güzel bir yolki her adım attığımızda güller açıveriyor bastığımız yerlerde.Bu yol kurtuluş yol ve hak yol bacım.İmam mehdi a.f zuhuruna nail olunca inşallah bu yolda olanlar kurtuluşa ve hidayete ereceklerdir. Biz muhammed a.s torunlarına ve ehline canı gönülden aşkla bağlıyız.Bu öyle bir aşkki bu aşkkı başka hiçbirşeyde bulamayız.Yolunuz aydın bilgi darcığınızın geniş olması temennisyle.
                  Saygı selam ve şükranlarımla

Yorum

a. s. ne demek e.zehra. bir de nasil sii oldum bolumune sii olus hikayenizi yazin da yasami size benzeyenlerin de ibret almasina vesile olsun insaallah

Yorum

Ben şiiyim sonradan şii olmadım nasıl şii oldum derken ? Benim dedem ve ehli ahund.

Yorum

[quote author=E.ZEHRA date=1400950608 link=topic=25035.msg173695#msg173695]
                        Ve aleyküm selam hoş geldiniz.Bende yeni katılmış olmama rağmen çok önceden varmışım gibi kanım ısındı.Öncelikle hamd olsun ki yaradanıma şiiler çoğunlukta,gittikçe çoğalmakta ve yine hamd olsun ki ehlibeyt yolunu seçmiş olmamıza.Ne mutku size ki böyle güzel sitede bulundunuz ne mutlu bana ve bizlere ki bu siteyi bulmuşuz.Kurtuluş kervanımıza katılmış olmanız beni onurlandırdı şii olarak.Bu yol öyle saf öyle güzel bir yolki her adım attığımızda güller açıveriyor bastığımız yerlerde.Bu yol kurtuluş yol ve hak yol bacım.İmam mehdi a.f zuhuruna nail olunca inşallah bu yolda olanlar kurtuluşa ve hidayete ereceklerdir. Biz muhammed a.s torunlarına ve ehline canı gönülden aşkla bağlıyız.Bu öyle bir aşkki bu aşkkı başka hiçbirşeyde bulamayız.Yolunuz aydın bilgi darcığınızın geniş olması temennisyle.
                        Saygı selam ve şükranlarımla[/quote]
                        orda şii olup sonradan mektebinin değerini bilen bir kaç kişi de bu hakikati bulma sürecini anlatmıştı. ben sizi sonradan şii oldunuz sandım. yukarıdaki alıntı ve heyecanlı anlatımınız bu yanlış anlamamda etkili oldu sanırım..

Yorum

selamün aleyküm canlar

Ben Anadolu Türkmen alevisiyim yani Bektaşiyim ALLAH' a Hamdü senalar olsun Şia mektebinin serçeşmeleri sayesinde kayıp kimliğimi buldum RABBİM beni öldürüp tekrar dünyaya döndürse idi yine bu mektebin kapısına kul olurdum. biz İranın Malesef Anadoluda yetim kalan evlatlarıyızŞia kardeşlerimden ricam bu yetimlere sahip çıkın

Yorum

Bu duygu dolu sözlerden cok etkilendim aslina hos geldin kardeşim sen zaten mektebin aslisin kendinidışarıdan hissetme hepimize sahip çıkacaksa Imam zaman Sahibez zaman a.f dir

Yorum

YUKARI ÇIK
                            Çalışıyor...
                            X