Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Tüm kardeşlere selamlar

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Tüm kardeşlere selamlar

Öncelikle herkese selamlar ve merhabalar
    Dini açıdan, çok karışık bir hayat yaşadım.

Anadolu alevisiyim. Bir süre (lise yılları ve bir süre kadar sonrasında) sürekli din kitapları okur ve namaz kılardım (namazlarım hanefi mezhebine göre idi, okuduğum kitaplarda sünni eksenli idi)

Sonraları dinden çıktım ve ateist felsefeye kaydım. Ama arayışım sürüyor ve açıkçası son zamanlarda en azından Allah a yönelmenin çok daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Zira sonsuz yok oluş acı ve ızdırap verici göründüğü kadar, aynı zamanda evrenin sahipsiz olması da artık eskisi kadar cazipmiş gibi gelmiyor bana.

Şu an Türkiye de, İzmir de yaşıyorum. Kanada da elektronik mühendisliği alanında doktora yapıp orada kalmak istiyorum.

Eğer dine dönceksem ve ibadet edeceksem, hanefiye göre değil, kendime en yakın bulduğum şiiliğe göre ibadet etmek istiyorum.

Geçmişte Mevdudiden, Seyyid Kutup a, Said Nursiye, Ali Şeriatiye kadar bir çok kişinin eserlerini okudum. Bir oda dolusu din kitabım vardı.

Umarım şiilik konusunda bana yardımcı olursunuz. Ayrıca şii kaynaklarına erişmek için Farsça öğrenmek istiyorum (ana

dilim Zazaca, sanırım zazaca da irani dillerden)

Herkese en derin sevgi ve saygılarımla

Ynt: Tüm kardeşlere selamlar

marifet gibi yazmışsın bir de. islamdan başka din arayanın kötülüğü ortadadır çetin bir musibete düştükten sonra belki döner gelir.(Ali) cehennem korkusuyla Allah a inansan bu dine inansan kabul edilmez. cennet sevdasıyla bu dine inansan yine kabul edilmez. senin ateist olduğun dönemde kimseye zararın olmamış olabilir ama o dönemi İmam Hüseyin'in şehit edildiği zaman yaşadığını düşün. tarafsız kalıcaktın ha. al sana kötülük. Allah kullarına aşık kulları onu inkar ediyor hiçbir şey olmadığı halde ben varım Allah yok diyor. Tabi yakar sonsuza kadar ve sizi tanımaz tanımamazlıktan gelir.

Yorum

hoşgeldin kardeş.inşallah Yaradan kalbindeki ehlibeyt sevgisini korur.ve seni inşallah seni doğru yola sevk eder.ehlibeyt yolu çaresizlerin mazlumların umut ışığı bekleyenlerin ruhsal dünyası karmakarışık olan biz aciz insanlara Rabbimizin ışık olduğu nurlu tertemiz kirden palavradan iftiradan yalandan namussuzluktan her türlü kötülükten uzak bir yoldur.arayış içinde olmanız belki de sizi buralara getirdi.arkadaşlarımıza her türlü soruyu kafasını karıştıran ne varsa sorabilirsiniz.aradığınız her sorunun cevabını vereceklerdir Allahın izniyle.sevgi ve doğrulukla kalın.tekrardan hoşgeldiniz aramıza.

Yorum

nasılki bir anda "La ilahe" deyip, tevhid dininden çıkmak kolaysa, yine bi anda oraya "İllallah" ekleyip dine girmesi de kolaydır. ikiside bir anlık meseledir. Allah bizleri göz açıyıp kapayıncaya kadar bile boş bırakmasın inşaAllah. kardeşim sen önce tevhid meselesini hallet ondan sonra mezhep seviyesine geç. Önce Allah'ın varlığını öğren, daha sonra "bir" olduğunu öğren, sonra semavi dinler içinde neden "islam" olduğunu öğren, peygamber'i öğren, daha sonra mezheplere geçersin. bunu bir merdiven gibi düşün. basamakları tek tek çık, sağlam çık. hiç değilse bu iş laşka olmaz, dine gireceksende çıkacaksanda sağlam durursun. yani, cart ateist oldum, curt müslüman oldum, amaaan sıkıldım azcıkda hristiyan oluyum, yokya bu iş böyle olmaz biraz hindu oluyumda öküze tapıyım meselesi olmaz. hidayet ancak Allah'tandır..

not: evrenin sahipsiz olması artık cazip gelmiyor demişsin, hayatta bazı meseleler vardır, örneğin hayatın amacı gibi, caziplik filtresine tabi tutulamaz. mesela ev araba alırsın, hangisi cazipse onu alırsın. ama söz konusu Yaradan ise, var olması yok olması, evrenin sahipli olması veya olmaması, bunlar senin caziplik anlayışından çok üstün şeylerdir. bugün Allah cazip geldi, namaz kılıyım ibadet ediyim, sonra ateist olmak çoh cazipmiş (haşa) boşver Allah'ı.. bu ne arkadaş

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحٖيمِ

Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.

Selam Olsun Korkmadan Ben De Varım Diyebilenlere!!

Yorum

Hoş bulduk arkadaşlar.
          Taklidi imanı değil tahkiki imanı arıyorum.

Allah ın var olduğuna inanmak değil, bilmek istiyorum.

Belki de bu yüzden okyanusta fırtına ile boğuşan gemi gibiyim. Tetikte ama sallantıda...

Umarım, limana ulaşırım.

Yorum

İmam Ali'ye sormuşlar "Allah'ı gördünmü hiç?" diye. İmam "görmediğim şeye inanmam" cevabını vermiş. bizim inancımız sadece" tamam ya Allah var" cümlesinden ibaret değil. biz Allah'ın var olduğunu biliyoruz ve bunu ispatlıyoruz. Allah'ı acizane biliyoruz, baktığımız her yerde O'nu görüyoruz. gördüğümüz için de senin gibi şüphelere düşmüyoruz. umraım,limana ulaşırsın, Nuh a.s'ın gemisine binebilirsin..

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحٖيمِ

Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.

Selam Olsun Korkmadan Ben De Varım Diyebilenlere!!

Yorum

hosgeldin kardesim, elimizden geldigi kadar yardima haziriz hemde can basla.

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=25155.msg170572#msg170572 date=1377448442]
                hosgeldin kardesim, elimizden geldigi kadar yardima haziriz hemde can basla.
                [/quote]

Yorum

BİSMİHİ TEALA
                  HAMD ALEMLERİN RABB’İ ALLAH’A SALAT VE SELAMI HZ. MUHAMMED (S.A.A) VE PAK EHL-İ BEYT (A.S) OLSUN
                  RABB’İMDEN ECİRLERİNİZİN YÜCE OLMASINI DUA EDERİM[/t]

Selam Aziz Can;

hosgeldiniz; elimizden geldigi kadar yardima haziriz inşALLAH hemde can basla.

Tavsiye ederim ki Önce kendinizi sonrada etrafınıza bir bakıp düşünmenizi öneririm... onca nimetlerin varlığında gereksiz olan şey nedir.. Örneğin; kendi bedeninizde Elhamdülüllah olanaklar çok eğer bedenizde eksik bir şey varsa; ona ek yaptırıın. Yok eğer fazlalık varsa çıkartın ki rahatlayasınız !...

Allah'ın hidayeti ile olun...

Yorum

hoş geldin can,

ne güzel. arayış içindesin. sorguluyorsun ve aklınla kabul etmeden taklit etmiyorsun. işte hakiki iman budur. eğer bu halle doğruyu bulursan imanın en üst düzeyde olacaktır bi iznillah. o zaman dünyanın şeytanı gelse senin adımından bir adım kımıldatamazlar.!

tam da doğru yoldasın. burada şia inançları sana aklının ne kadar sığ olduğunu da gösterecekler. tabi tüm sorgulamalarından sağlam olarak çıkıp sana şu şu konular da var bak senin aklın ermemiş onları da sorgulamalısın hatta kendi doğru bulduklarını bile bu mantıkla sorgula diyecekler. o zaman işte şianın hak oluşundan kaynaklanan ilmi derinliğini göreceksin ve şiaya aşık olacaksın.

aklına takılan her konuda sana cevap vermeye hazırız. tüm velayat.com bu konuda uzman insanlar barındırıyor. sor cevaplasınlar...

Yorum

hoşgeldiniz
                      Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                      İmam Ali (a.s)

Yorum

Bı xera miya çımmimın. Çımonim ser
                        Zulümde iki suçlu vardır bir zalim ikincisi zulme baş kaldırmayan münzellim İmam Ali kv

Yorum

YUKARI ÇIK
                        Çalışıyor...
                        X