Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

sonradan şii olmanın zorluğu

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

sonradan şii olmanın zorluğu

her iki taraftanda kabul görmemektir

bir yandan sunnilerin tekfirleri hakaretleri sapıtmışsınlar lafları

diğer tarafın sen sonradan oldun çakma şiisin falan demeleri..
    ALLAH EN YÜCE VE EN BÜYÜKTÜR.

ALLAHUMME SALLI ALA MUHAMMEDIN VE AL-I MUHAMMED

Ynt: sonradan şii olmanın zorluğu

Tam yerine gelmişsin. Sayın Razavi. Hoşgeldin
    Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

Yorum

Azericilik en büyük sorun bir yerde şiaya geçenler varsa camilerini ayırıyorlar ayrımcılıktan dolayı

Yorum

Azeriler bizim canımız. Tabi ki müminleri kastediyorum. Allah onlara rahmet etsin.
        Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

Yorum

men onların özlerini çok sevirem.

Yorum

Benim azerilerle sorunum yok ama azericilik yapanlardan beriyim aynı kürtçülük türkçülük arapçılık farsçılık yapanlardan beri olduğum gibi

Yorum

teşekkürler Ahbar kardeşim. Aynı düşüncedeyiz.

Yorum

...edit...

Yorum

sonradan şii olmanın dezavantajı olduğu avantajları da vardır. hatta avantajları daha çoktur diye düşünüyorum.
                  men şahsen kendi çevremde ki sonradan şii olanlara baktığımda avantajlarını çok iyi kullandıklarını görüyorum. özellikle bu sitede görüşmenizi tavsiye edebileceğim iyi isimler var.
                  [center]
                  ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                  [center]
                  Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                  Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

[quote author=Razavi link=topic=25594.msg173992#msg173992 date=1402077152]
                    her iki taraftanda kabul görmemektir
                    bir yandan sunnilerin tekfirleri hakaretleri sapıtmışsınlar lafları
                    diğer tarafın sen sonradan oldun çakma şiisin falan demeleri..
                    [/quote]

evet biz bunu çok yaşadık. bazı şiilerde Ehlibeyt ahlakından uzak çok sapmalar var malesef bu benim "şiiler" sözcüğünü yazarak yaptığım ilk eleştirimdir kolay kolay bu eleştiriyi yapmazdım ama zorunda bıraktılar ve çok muzdarip ve mağduruz.

halkalıdaki bir kısım çevreden İmam Zaman a.f'e şikayette bulunduk. açık söyleyeyim ben şok oldum. eğer diğer yerlerdeki şiiler de böyleyse kendilerini tez elden düzeltmeleri gerekir aksi halde mektebe büyük zararları dokunduğu gibi kendi kurtuluşları da (Allahu alem) mümkün olmayacaktır.

sonradan olma bir şii halkalıdan ev aldı. binbir zahmetle. amaç sadece çoluk çocuğunun temiz şia kültürünü teneffüs edip şii ezanıyla büyüyüp ruhunu tertemiz arındırmasıydı. şii gelenek ve göreneklerini edinip sünni kalıntıları temizlemekti.

ama ne yaptılar! derneğe gitti, yüzüne bakmadılar, konuşmadılar dışladılar, eve misafirliğe çağırdı kimse dönüp de bakmadı, misafir gitmek istedikleri müsait olmadığını söyleyip burun kıvırdılar.

dünyası daraldı bu şiinin, orada yaşamasının anlamsız ve amaçlarını gerçekleştiremeyeceğini düşündü ve gersin geri sünni topluma döndü. bu durumda şii kalabilir mi meçhuldür...

sonradan şii olanların gayret ihlas ve şiayı yaşama azimleri sanki onları kıskandırdı. sanki kendilerini geçecekmiş gibi korku oluşturdu. o aile bireyleri böyle düşünmektedir.

ve şikayetçidir. İmam Zaman a.f'e. Yahudilerde bir inanç var sonradan yahudi olunmaz yahudi anneden doğularak yahudi olunur. sonradan ne yaparsan yap yahudi olman mümkün değildir. halkalıdaki o çevre insana soruyor nerelisin, ığdır karslı değilsen sonradan şii olabileceğine de inanamıyorlar!

yazık ve biz İmam Zaman a.f'e onları şikayet ettik. varsınlar onlar düşünsünler...

malesef bunu içim kan ağlayarak eleştiri olarak yazıyorum. yine yazmazdım ama bu büyük bir hastalıktır ve alimlerin buna tez elden çözüm bulup tedavi etmeleri gerekmektedir.

Yorum

Sonradan şii olmanın bütün zorluğu insanlardandır. Yoksa tam tersine onun büyük kolaylığı vardır. Çünkü kaç yaşında olursa olsun ona yeni doğmuş gibi hissettirir. Büyük bir heyecanı ve Ehl-i Beyt'e daha büyük iştiyakı vardır.

Azerilere gelince, onlar bizim canımızdır, en yakın kardeşlerimizdir. Yahudiler gibi Azeri milliyetçiliği yapanlar ise, hatırlasınlar ki Azerilerin bütünü de sonradan şii olmuştur. Bugün çocuklarını şii olarak yetiştiriyor olmaları, dedelerinin de şii olduğu anlamına gelmez. Zira Azerilerin şiiliği "kökten" değildir, yine "sonradan olma"dır. Bununla iftihar edilir, üstünlük taslanmaz. Zira eğer milliyetçilik yapanlar bu sözlerinde hak olsalardı, peygamberin ve Ali'nin ırkından olan Araplara asla yetişemezlerdi.

Yorum

evet dediklerinize katılıyorum. yeni (sonradan) şii olmak öyle büyük bir nimettir ki Allah'ın verdiği; insan sağlam kanıtlarla bu yola girmiştir. diğerlerinin yanlışlığını görüp de girmiştir. diğerlerini denemiş ve ne kadar bozuk olduğunu görmüştür de bilerek tercih etmiştir. Rabbinin kendine olan nimetini görmüştür. bunun mutluluğundan sonra tüm dünya ona karşı çıksa ne olur? tüm dünya dışlasa ne olur.

sonradan şii olan biri olarak hiç bir kimseden beni kabul etmesini beklemiyorum, eğer ukelalık olmayacaksa buna ihtiyacım yok, İmam Zaman a.f kabul ettikten, Rabbim layık gördükten sonra tüm dünya ne düşünmüş umurumda mı? kimseden icazet almaya ihtiyacımız yok Elhamdulillah.

her zamanki dediğimizi tekrar ederim: dünya geri dönüp şiayı terk etse sonradan şii olan biri olarak İmam Zaman a.f ile tek başıma da kalsam şiadan zerre şüphem olmaz!

elhamdulillah.

burdaki derdimiz azerilerin ve sonradan şii olanlar karşı kibir taşıyan onları şii saymayanların büyük bir yanılgı ve zararda olduğudur. onlar bu tavırlarıyla sonradan şii olan hiç kimseyi yolunda döndürüp onlara zarar veremezler. ama kendilerine büyük bir zarar vermekteler. Mektebin reklamını engellemekteler. Mektebin görüntüsünü bozmaktalar!

şikayetimiz ondandır...

Yorum

Kardeş ben alevi bir aileden geliyorum. Sana şöyle söyliyeyim insanı şii yapan bazı kendini bilmezlerle grup oluşturmak değil kalbindeki Hz. Ali(as) aşkıdır. Kendine şii- sünni- alevi plakaları takmanın hiç bir önemi yoktur. 12. İmam'ımız yalnız ve gariptir ve kimin hayatı ona bu yönden en çok benziyorsa 12. İmam'ın en yakın taraftarı odur.

Şiilerin şiisi değil, 12 İmamın Şiisi ol. Ve Allah'la arana kimseyi sokma 14 Masumu bile..

Yorum

"Allah'la arana kimseyi sokma 14 Masumu bile.."

bununla kastettiğin nedir? 14 masumu aracı koymadan Allah'ı tanımak ona ulaşmak mümkün mü?

Yorum

"Allah'la arana kimseyi sokma 14 Masumu bile.."

bununla kastettiğin nedir? 14 masumu aracı koymadan Allah'ı tanımak ona ulaşmak mümkün mü?
                              14 Masum(as) Allah'a ulaşmak için vesiledir sadece.

Hz. Ali(as)'den gelen bir ilimle Allah bizi bizim istediğimiz gibi değil kendi istediği gibi yaratmıştır.
                              Bu halde 14 Masum(as)'u Allah'ın en yüceleri yapan yine Allah'tır. Bizi de sıradan makamlara seçen yine Allah'tır. Onlar Allah'a bizden daha yakın yaratılmışken bunun üzerine Allah la aramızdaki özel bağda herhangi bir şekilde bulunmaları adaletle çelişir hatta Allah kendine ortak koşturmuş olur(haşa).

Yine sünni kaynaklı olsa da okuduğum 2 kıssa da Hz. Muhammed(s.a.a) çok büyük günahı olan adamların Peygamberin huzuruna gidip dehşet verici günahlarını anlattıktan sonra Hz. Muhammed(s.a.a)'in dayanamayıp onları kovduğunu ve daha sonra bu adamların yine de Allah'ın rahmetinden ümidi kesmeyip tevbe edilip affedildikleri yazılır. Hatta Allah Rasulune "Onu sen mi yarattın ben mi" diye sitem eder.

Kul Allah'la arasında birini görüyorsa bu şirktir bence.

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X