Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

sonradan şii olmanın zorluğu

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: sonradan şii olmanın zorluğu

Yine sünni kaynaklı olsa da okuduğum 2 kıssa da Hz. Muhammed(s.a.a) çok büyük günahı olan adamların Peygamberin huzuruna gidip dehşet verici günahlarını anlattıktan sonra Hz. Muhammed(s.a.a)'in dayanamayıp onları kovduğunu ve daha sonra bu adamların yine de Allah'ın rahmetinden ümidi kesmeyip tevbe edilip affedildikleri yazılır. Hatta Allah Rasulune "Onu sen mi yarattın ben mi" diye sitem eder sünni kaynaklı olduğu apaçık meydanda zaten de sizin buna inanmanız çok şaşırtıcı.bu hadisin yalan olduğu apaçık ortadadır ki hiç bir zaman ALLAH cellecelaluh ile PEYGAMBERİMİZsallallahu aleyhi ve alihi vesellemin buyruğu hiç bir zaman çelişmez çünkü kuranda buyuru ki ''onun her konuştuğu vahiy iledir''necm suresinde.şia da ki inanç budur senin mantığın sünni mantığı onların hadislerine baksan ALLAH bir olayda ömeri haklı görür haşa onu destekliyor ayetle PEYGAMBERİMİZsallallahualeyhive alihi yi yalanlıyor haşa.bir olayda anlatılır ki PEYGAMBERİMİZsallalallahualeyhivealihi haşa yanlış hüküm verir başkaları onu düzeltir.bunlar mantıklı ve imanlı insanların inanacağı şeyler değil sadece onların ki bu dine ve PEYGAMBERİMİZEsallallalhualeyhive alihe olan kinleriydi ki.hep küçük düşürmeye çalıştılar. ikinci mesele ki demişssin ALLAH cellecelaluh ile kularasına 14MASUMaleyhisselam bile giremez şirkin aslı budur farkında mısın ayette buyurur ki maide suresi 35.ayet ALLAH a yaklaştıracak vesileler arayın.ALLAH buyurur vesile var sen diyorsun yok.iyice düşün bence.ki o vesile şia alimlerinin tefsirine baksan EHLİBEYTaleyhimusselamdır.başkası vesiledir desen işte bu şirktir.bunca insanki var ki nasıl ALLAHA inandılar kim ANLLATTI ONLARA ALLAH var putlara ibadet etmeyin diye.haşa ALLAH cellecelaluh kendisi mi geldi.kuran kime indi PEYGAMBERE sallallallahualeyhivealihe kim açıkladı yine o.yani ALLAHcellecelaluh insanlara anlattı ki PEYGAMBERE sallallahualeyhivealihe imanederseniz imanınız kabul ALLAHcellecelaluha iman etmiş olursunuz yoksa imanınız boş.böyle bir dururmda ALLAH la kul arasında görürse demek ne kadar çirkin bir sözdür.imanın aslı 14 MASUMaleyhisselamdır zaten ne ki vesile.vesileden daha öteye.

Yorum

Sünni hadisler konusunda haklısın.
      Ama 2 . konuda saçmalamışsın.

14 Masum(as) Allah'a ulaşmak için vesiledir sadece.
      Bu cümleyi önceki mesajımda kullandım zaten, bir daha mı tekrarlıyayım. 14 Masum(as) Allah'a ulaşmak için vesiledir ama Allah'la kul arasında hiç kimse yoktur.
      Kendimden bir örnekle Peygamber gönderilmeyen bir toplumda yaşsaydım yine de sonsuz ve kusursuz bi yaratan olduğunu farkederdim. Bu da Allah'la aramda kimsenin olmadığına delildir.

Yorum

14 masum içerisinde ismet sıfatı olan tek kişi Hz.Peygamber'dir a.s. Ne Hz.Ali ne diğer imamlar hata işlemekten münezzeh değildir.

Yorum

baslik masumiyet meselesiydi sanirim orayi oku kardes

Yorum

http://www.velayet.com/index.php/topic,17529.0.html

Yorum

14 masum içerisinde ismet sıfatı olan tek kişi Hz.Peygamber'dir a.s. Ne Hz.Ali ne diğer imamlar hata işlemekten münezzeh değildir. SAYIN ALİ BEY sanırım siz sünnisiniz ve farkındaysanız bizler şiayız ve biz de çok şükür masumiyet inancı var.siz bu batıl fikrinizi ehlisünnet sitelerinde sizin inancınızda olanlara anlatabilirsiniz amma velakin biz 14 MASUM aleyhisselamın her tirlü hatadan münezzeh olduğu inancıdayız ve deliilerimizde sağlamdır çok şükür hem ayet hem hadis olarak selmancan arkadaş link vermiş okur aydınlanırsınız ama tereciye tere satmayın.bu bir. ikincisi de siz ehli sünnet olsanız bile inancınızdan ve kaynaklarınızdan alimlerinizin inancından ne kadar bihaber olduğunuzun farkında değilsiniz.çünkü sünni inancında PEYGAMBERİMİZ sallallahualeyhivealihi bile hatalardan masum değildir. haşa o da hata yapar onu ya sahabe ya ayet ya da bir rüya yani bir şeyler onun hatalarını düzeltir.sünni inancına göre sadece ayetler inerken masumdur PEYGAMBERİMİZsallallahualeyhivealihi. müslim buhari ve diğer kaynaklarınız haşa PEYGAMBERİMİZİNsallallahualeyhivealihinin yüzlerce hatalarıyla doludur.o yüzden siz sadece PEYGAMBER sallallahualeyhivealihi masumdur derken kendi inancınızdan heberiniz yok.ve dolayısıyla İMAM ALİ aleyhisselamın masumiyetine inanmazsınız tabi. size bir hadis daha yazayım sizin kaynaklarınızda bolca geçer ve hocalarınızda hep anlatır ama kendileri anlamadan. HAK ALİ İLEDİR ALİ HAK İLEDİR.bu hadis sahihtir ve size hiç bir şey anlatmıyor mu?hak onunla olacak ve o hata yapacak ha. bu ne yaman çelişki...

Yorum

sayın ALİ MUHAMMED kardeşim ''Kendimden bir örnekle Peygamber gönderilmeyen bir toplumda yaşsaydım yine de sonsuz ve kusursuz bi yaratan olduğunu farkederdim. Bu da Allah'la aramda kimsenin olmadığına delildir.''
                bence sende burda saçmalamışsın çünkü varsayım üzerine konuşuyorsun eğer senin dediğin gibi olsaydı ALLAH cellecelaluh niye 123 bin peygamber gönderdi kendini tanıtmak için şüphesiz ki ALLAH en iyisini bilendir demekki biz kendi başımıza tanıyamazdık ki 124 bin aracı vesile geldi insanları inandırmak için.bir de sorun yaratıcı olduğuna inanmak değil ki sonuçta bugün ateistler bile yaratıcı olduğuna onun da şeytan olduğuna inanıyırlar.bir diğer taraftan hep tarihte duymuşuzdur gök tanrı ve bunun gibi bir çok şey.insanın bir yaratıcı olduğuna inanması farklı doğru inanmak farklı bir olay. şu anki durumlardan pay biçelim bizler hiç bir zaman ALLAHIN görünmeyeceğine eli ayağı haşa olmayacağına ve sınırlanmayacağına inanıyoruz.ama ALLAHIN görüleceğine ayağını cehenneme koyacağına v.b.şekilde inançlarda var VE İMAM ALİ aleyhisselamın ALLAHIN görünmeceğiyle hutbesini bilirsin nechul belağada.yani sonuçta iki inanç sistemide bir yaratıcıya inanıyor ama birisi batıl diğeri hak.işte bu batıl ile hakkı anlatan veile olandır 14 MASUM aleyhisselam

Yorum

ali 84 kardeşim Nechul Belaga'nın hemen girişinde Hz. Ali(as): "Dinin evveli O(Allah)'nu tanımaktır.." der. Kişi Allah'ı tanıdığı için dine girer Peygambere ve İmamlara inanır anlamında bu.

Yorum

sitede bozukluk devam ediyor. hala düzeltilmedi. yazanlar da ümidi kesmişler düzeltileceğinden de hiç dillendirmiyorlar bile. acaba sadece bana mı bozuk diye düşünmeden edemiyorum bazen. o yüzden gördüğüm saçma sapan bir bozukluğu paylaşayım sizde de oluyor mu diye merak ettim.

Al-i Muhammed'in mesajında şunlar yazıyordu:

"ali 84 kardeşim Nechul Belaga'nın HEMEN girişinde Hz. Ali (as): "Dinin evveli O (Allah) 'nu tanımaktır .." der. Kisi Allah'ı tanıdığı for akşam girer Peygambere anlamında met inanır İmamlara ettik.

bu bozukluk neyin nesidir bu tür saçma sapan bozukluğa sık sık rastlıyorum. daha önce dile getirdim ama siteye bakan yok.

yapamıyorsanız yapacak birine devredin diye de söyledim yönetime onu da duyan yok.

Ehlibeyt mektebine yakışmayan bir durum. Allah sonumuzu hayır etsin...

bozukluk benim mesajımda da oldu. pragraflar arasında boşluk bıraktığım halde onları silmiş. büyük yazmadığım halde bazı kelimeleri büyük yazmış. ilginç şekilde.. şimdi yeniden düzenliyorum bu mesajı...

Yorum

Evet selmancan sitedeki bozukluk bende de var. Galiba herkes te var. Şiiliğin kaderi bu. Herşey de gariblik.(ciddi söylüyorum) Umarım düzelir.

Yorum

Bismihi Teala;

Selamun Aleykum AzizCanlar;

Sitenin Bozukluğundan dolayı bende girmede zorluk çekiyorum... :huh

Allah Adminlerimizin yardımcısı olsun...

Yorum

[quote author=Razavi date=1402077152 link=topic=25594.msg173992#msg173992]
                          her iki taraftanda kabul görmemektir

bir yandan sunnilerin tekfirleri hakaretleri sapıtmışsınlar lafları

diğer tarafın sen sonradan oldun çakma şiisin falan demeleri..
                          [/quote]

Rabbim seçiminizi sabit kılsın kardeş. Hoşgeldin.
                          [color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)

[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya

Yorum

YUKARI ÇIK
                          Çalışıyor...
                          X