Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Selamun Aleykum

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Selamun Aleykum

Mufazzal kardeşimiz en ilmi çalışmaları en renkli biçimde bol delilli olarak sitede paylaşmasıyla ünlüdür. Çalışmalarından çok istifade ediyorum nerede bir iddiayı kaynaklandırmak zorunda kalsam onun kırmızı mavi siyah rengarenk paylaşımlarından yararlanıyorum aradığımda onun paylaşımları karşıma çıkıyor

kendisinin bu verimli çalışmaları sebebiyle Ehlibeyt a.s. yanında özel bir yeri olmasını diliyorum.. eminim ki siz de çok istifade edeceksiniz...
    En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 05.08.2020, 15:30.

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=9208.msg59036#msg59036 date=1256837226]
      Mufazzal kardeşimiz en ilmi çalışmaları en renkli biçimde bol delilli olarak sitede paylaşmasıyla ünlüdür. Çalışmalarından çok istifade ediyorum nerede bir iddiayı kaynaklandırmak zorunda kalsam onun kırmızı mavi siyah rengarenk paylaşımlarından yararlanıyorum aradığımda onun paylaşımları karşıma çıkıyor

kendisinin bu verimli çalışmaları sebebiyle Ehlibeyt a.s. yanında özel bir yeri olmasını diliyorum.. eminim ki siz de çok istifade edeceksiniz...
      [/quote] İstifade etmeye başladık bile...
      En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 05.08.2020, 15:30.

Yorum

Allah razı olsun diyoruz ve hoşgeldiniz kardeş, inşaallah bizimle güzel bilgileri payaşacaksınız inşaallah sizden faydalanacğız..

Yorum

GEÇMİŞ OLSUN

insan doğal olarak yaşamayı sever ve yaşaması için gerekli tüm tedbirleri alır.. Bunun aksine olanlar ya ruhi hastalıktır ya da mükemmel derecede Rabbe razı olmayı hayat felsefesi yapmıştır, şehid olmuş şehid adayıdır..

biz yaşayan ölüler ise ruhumuzun solmuş son baharına yeni bahar meltem esintileri almalıyız vahyin kelimelerinden ki şehid adayı şehidler olalım.. bu imkansız değil. hem böylece belki filistin deriz artık kurtulmalı mescidi aksa deriz...

insanda bir damar vardır ki yaşamaya ve dünyaya dair bu yüzden sağlığı bozacak haberlere hoş bakmaz haber edenlere de. felaket tellalı denmiştir bu tür insanlara. bir haber getirir ki neşenizi dağıtır sahte pembe bulutları karartır...

oysa biraz daha aralamak lazımdır felaket tellallarının getirdiği haberleri. biraz uzatmalıyızdır hayatı. 60 yılla sınırlanmış gaflet perdesini açmalıyız ölüme dair... ve sonsuzluğu görerek yapmalıyızdır planlarımızı... bir sonsuz hayat için dünyadaki sınavlar, acılar, mü'minin imtihanları...:

5-(2322)... Fudayl b. Yesar, rivayet eder:
          Hastalıı sırasında Ebu Abdullah (Cafer Sadık a.s.)'ın yanına vardım. bu hastalığında o kadar zayıf düşmüştü ki, sadece başını kaldırabiliyordu.
          Buyurdu ki: "ey Fudayl! sık sık söylüyorum: Allah'ın bu inancı (şia. tarafımca eklenmiştir) gösterdiği kimse ölünceye kadar dağ başında kalsa bile buna değer.
          Ey Fudayl b. Yesar! İnsanlar sağa sola saptılar. biz ve şialarımız ise dosdoğru yola iletildik.
          Ey Fudayl b. Yesar! Doğudan batıya kadar her şey bir müminin olsa bu onun için hayırdır. Bedenindeki bütün organları parça parça koparılsa bu onun için hayırdır.
          Ey Fudayl b. Yesar! Eğer dünyanın Allah katında bir sivrisineğin kanadı kadar değeri olsaydı Allah ondan bir içim su bile düşmanlarına içirmezdi.
          Ey Fudayl b. Yesar! Allah azze ve celle, mümüne sadece kendisi için hayırlı olan şeyi yapar.
          Ey Fudayl b. Yesar! Bir kimsenin sadece bir derdi varsa, bu derdi için Allah ona yeter; ama her şeyle ilgili bir derdi varsa, (her sapıklık vadisine ilgi duyarsa), Allah onun hangi vadide hela olup gittiğine bakmaz."

...
          Ebu Abdullah (Cafer Sadık a.s.) buyurdu ki:
          Mümin, müminle sükuna ermeli, huzur bulmalıdır, tıpkı susuz kimsenin soğuk su içince sükun bulması, huzura ermesi gibi. 1-(2324) Usulü Kafi c. 2 s. 441-442

Yorum

YUKARI ÇIK
          Çalışıyor...
          X