Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Esselâmu âleyküm

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Esselâmu âleyküm

[quote author=mikdat bin esved link=topic=10102.msg64148#msg64148 date=1260168152]
    Aleykum selam seccad kardeş
    Hoşgeldiniz
    [/quote]

Yorum

Hoş gördük inş

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=10102.msg64227#msg64227 date=1260206251]
        [quote author=SECCAD_ link=topic=10102.msg64117#msg64117 date=1260134549]
        Eyvallah... Rabbim cümlemizi ehlibeytin ahlakı ile ahlaklandırsın... Sözleri eylemlerine hattat kullarından eylesin...

"Yâ eyyuhellezîne âmenû lime tekûlûne mâ lâ tef’alûn."
        (saff-2)

[/quote]

ayeti nakil sebebinizi anlamadım? Sadece bir hatırlatma mı yoksa bir kusurumuz mu oldu?
        [/quote]

Ben de ilk etapta bir şeyleri ima ettiğini sanmıştım ama daha sonra "Sözleri eylemlerine hattat kullarından eylesin." sözünden hareketle kendisi için söylediği kanaati hasıl oldu bende. Herhalukarda hepimiz için bir hatırlatmadır.

"Yâ eyyuhellezîne âmenû lime teqûlûne mâ lâ tef’alûn(tef’alûne)."

"Ey iman edenler, yapmadığınız şeyi niye söylüyorsunuz?!"

Bu arada hoş gelipsiniz, güzel paylaşımlarınızdan istifade ederiz inşaAllah.
        "Haksızlık edenler, hangi dönüşe (hangi akibete) döndürüleceklerini yakında bileceklerdir." (Şuara 227)

Yorum

Hoş gördük inş f_altan gardaş...İsabet buyurdunuz bu hatırlatma evvelâ kendi nefsimeydi...

"Ve zekkir fe innez zikrâ tenfeul mû’minîn(mû’minîne)."

"(Sen (Kur'an ile) öğüt verip hatırlat! Çünkü gerçekten öğütle hatırlatma, inançlılara yarar sağlar."

ZÂRİYÂT - 55

Bir insan nefsini eğitmedikçe bakışı/görüşü düzgün olmaz; görüşü düzgün olmayınca da tespiti ve değerlendirmesi, kısaca sözleri doğru olmaz. "Bir kimsenin eğer içindeki nazarı (görüşü) eğriyse hiç şüphe yok ki onun cevabı da eğri olur. Çünkü doğru cevap vermek için kendine hakim olamaz. Meselâ bir insan kekeme olunca, ne kadar doğru konuşmak istese yine konuşamaz. (Mevlana)

Birisi, kızgınlıkla anasını hançerleyerek, döverek öldürdü.
          Biri, ona "Huyunun kötülüğü yüzünden ana hakkını gözetmedin.
          Çirkin herif, ananı neden öldürdün! Niye söylemiyorsun, o sana ne yaptı ki?" dedi.
          Adam, "Çok ayıp bir iş işledi, ben de onu öldürdüm. Ayıbını toprak örtsün" diye cevap verdi.
          Kınayan "Be adam, ananı öldüreceğine o kişiyi öldürseydin" deyince dedi ki: "Her gün başka birisini mi öldüreyim?
          Onu öldürdüm, halkın kanına girmekten kurtuldum; halkın boğazını keseceğime onu boğazladım, bu daha iyi!"

O kötü huylu ana, fesadı her tarafa zâhir olan nefsindir.
          Her an onun için bir azize kastedip duruyorsun; kendine gel, onu öldür!
          Bu arada akla şu soru gelmektedir. Nefis neden öldürülmelidir? Bunun cevabını şu beyitlerde görmekteyiz:
          Onun yüzünden bu güzel dünya sana dar geliyor. Onun yüzünden Allah ile de savaşıyorsun, halkla da.
          Nefsini öldürürsen özür serdetmeden kurtulursun, ülkede hiçbir düşmanın olmaz.

(Mesnevi'den)

İltimasi dua...

Yorum

Bende bize istinaden söylediğinizi sanmıştım doğrusu, yine de meselenin açıklığa kavuşmasına sevindim. Soracaktım aslında da aklımdan uçup gitmiş bir an...

Hakkınızda sui zan etmiş oldum. Hakkınızı helal edin.

Hoşgelmişsiniz. Aleykum selam
            "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

secaad kardeşim hoş gelmişsiniz

Yorum

Hoş gördük biiznillah...

Mizgina İslam (güzel rumuz)

"Ve le nebluvennekum bi şey’in minel havfi vel cûi ve naksın minel emvâli vel enfusi ves semerât(semerâti), ve beşşiris sâbirîn(sâbirîne)."

"Andolsun ki sizi biraz korku ve açlık; mallardan, canlardan ve ürünlerden biraz azaltma (fakirlik) ile deneriz. (Ey Peygamber!) Sabredenleri müjdele!"

Bakara_155

Yorum

[quote author=MizGiNa_İsLaM_ link=topic=10102.msg64367#msg64367 date=1260294485]
                  secaad kardeşim hoş gelmişsiniz
                  [/quote]

Yorum

[quote author=SefaMerve link=topic=10102.msg64336#msg64336 date=1260275546]
                    Bende bize istinaden söylediğinizi sanmıştım doğrusu, yine de meselenin açıklığa kavuşmasına sevindim. Soracaktım aslında da aklımdan uçup gitmiş bir an...

Hakkınızda sui zan etmiş oldum. Hakkınızı helal edin.

Hoşgelmişsiniz. Aleykum selam

[/quote]

Hoş gördük inş...Hakkım (eğer varsa) "Lâ ilahe illallah diyen ve namazını kılan her mümine helaldir inş.

Fi eiminillah

Yorum

Hoş gördük biiznillah Esedullah kardeşim

Yorum

Bismillah

Selamullahu aleykum uzun bir aradan sonra yeniden...

Yorum

Bismihi Teala

Aleykum Selam ve rahmetullahi ve berakatuhu ve mağfiretuhu Kardeşim

[move] :d Hoşgeldniz :d [/move]

Allah'a emanet olun...

Yorum

YUKARI ÇIK
                          Çalışıyor...
                          X