Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Bati medyasin İslami Tesettürle Olan Mücadelesi

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

İslami Tesettürle Olan MücadelesiTeilen

Özellikle birkaç yıldır sürekli olarak batı medyasında, İslami hicap aleyhinde hummalı çalışmalar yapılmaktadır.
    Özellikle birkaç yıldır sürekli olarak batı medyasında, İslami hicap aleyhinde hummalı çalışmalar yapılmaktadır. Durmadan televizyonlarda; sözde modern, medeni bir şekilde açık giyinmiş, mutlu ve kültürlü bir grup kadın muhabirin, baskı altındaki, siyahlar içerisinde ve hayata dair tüm umutlarını yitirmiş gibi gösterilen Müslüman kadınlarla yaptıkları röportajlar ve haberler yayınlanmaktadır. Göstermek istedikleri; hicaplı kadınların, erkekler tarafından kısıtlandıkları, en doğal haklarından mahrum bırakıldıkları ve sorunlar içerisinde, ümitsizce yaşamlarını sürdürdükleridir.
    Batı medyası İslami hicaba karşı büyük bir savaş başlatmış bulunmaktadır. Yayınladıkları haberlerde, sözde Müslüman kadınlar gerici inanışlar yüzünden her şeylerini kaybetmiş ve batıdan onları kurtarmalarını, haklarının geri verilmesini ve özgürlüklerine kavuşmaları için onlara yardım etmelerini istemektedirler. Bu tür haberlerin amacı, İslam’ın kadınlara nasıl zulüm ettiği ve Müslüman kadınların nasıl kötü bir durumda olduğunu izleyicilerine aktarmaktır.

Batı, çok ince taktiklerle İslami ülkelerdeki kadınlar ve İslami hicap karşıtı çalışmalarına devam ederken, hiç beklemediği bir şekilde, Avrupa’dan “başörtüsüne özgürlük” haykırışlarını duymaya başladı. Yeni Müslüman olan kadın ve genç kızlar özgürlüklerini istemekteydiler, bir Müslüman kadın olarak, hicaplarıyla okumak, çalışmak ve toplumda bulunmak için yürüyüşler yapmaktaydılar.

Batı devletleri yıllarca hicabın sözde ne kadar kötü ve modernlikten uzak olduğu hakkında çalışmalar yaparak, kadınları sömürmek ve aslında onları kendi kapitalist ve emperyalist amaçlarına alet etmek için çalışıyordu. Fakat hicabı yasaklamalarıyla tüm çabaları boşa çıktı, zira kendi ülkelerinde ki, öz vatandaşları tesettür için yürüyüşler düzenlemeye başladılar. Paris’te, Londra’da ve diğer büyük şehirlerde “başörtüsüne özgürlük” diye bağırdılar.

Fransa’nın önde gelen gazetecilerinden biri şöyle yazıyor: “İslam hakkında araştırmalar yapmaya başladığımdan beri, Fransalı kadınların Müslüman olmaları benim için çok ilginç ve tuhaftı. Gün geçtikçe bayanların Müslüman olması ve bunun 100 bin seviyelerine kadar çıkması beni hayretler içinde bırakıyordu. Yıllarca özgürlüğü ve kadın erkek eşitliği için mücadele eden Fransa kadını, nasıl olurda, batılıların dediğine göre bütün kadın hakları ellerinden alınan ve kadına değer vermeyen bir dine yönele bilirdi.

Paris’in kuzeyinde oturan, Yahudi bir aileden, Alma ve Lila adında iki kız İslam dinini seçtiler, sonrasında tam bir İslami hicapla örtünerek okullarına devam etmek istediler, okul müdürü onları okuldan attı, mahkemeye de başvurdular fakat hiçbir sonuç alamadılar.

Alma’nın babası Laurent Levy şöyle diyor: “Kızlarım hiçbir baskı altında kalmadan, kendi istekleriyle böyle giyinmeyi istediler.” Alma ve Lila’nın babası asaleten Yahudi’dir, ama dine inancı yoktur ve kızlarının tesettürü hakkında şöyle diyor: “Kızlarımın seçimleri beni çok üzmekte, bana göre büyük bir yanlış yapmaktadırlar. Onlar için çok kaygılanıyorum. İslam dinini kabul eden bir kadının, özgüveni olabileceğine asla inanmıyorum.” Babasının bu sözlerine, Alma gülerek şöyle cevap veriyor: “Eğer İslam, bize öz güven vermeseydi, asla kabul etmezdik.”

Manevi Susuzluk Ve Kimlik Kargaşası

Batıdaki İslam dinene olan büyük yönelişi ve İslami hicaba bürünmelerdeki artışı öncelikle, sosyolojik acıdan incelemek yerine psikolojik acıdan incelemek, doğru bir neticeye ulaşmamız, için çok daha etkili olacaktır.

Son din olan İslam’ı kabul eden her Avrupalının ruh haletine dikkat etmemiz gerekir. Batıda ki “İslam’a yöneliş” toplumsal bir hareket olmaktan öte, insanların yıllarca peşinde olduğu ve sürekli mahrum bırakıldığı manevi susuzluğun arayışıdır. Batı medeniyeti, maneviyatı toplumdan soyutlayıp, insanları sadece dünyaya bağlayarak aslında kendi vatandaşlarının sonunu getirmiştir. Dünyanın hiçbir dönemin de 20 yüzyıldaki kadar akıl hastaneleri dolup taşmamıştır.

Batı, maneviyattan uzaklaşarak delirmektedir.

Bunun yanında, tüm insanlığın manevi susuzluğunu giderecek olan da sadece İslam’dır. Her gün bunun farkına varan onlarca ve binlerce Avrupalı, İslam’ı seçmektedir, çünkü İslam kaybettikleri ve aradıklarını onlara sunmaktadır. Avrupalı, hayatının hiçbir aşamasında ve toplumun hiçbir bölümünde maneviyatı görmemektedir; okulda, devlet dairesinde, çarşıda, pazarda, medyada, evde velhasıl hiçbir yerde en fazla muhtaç olduğu maneviyat bulamamaktadır. Oysa İslam’ın her anı ve her aşaması maneviyat doludur. İslam ferdi bir din olmadığı, toplumsal bir din olduğu için, okulda, çarşıda, devlet dairesinde ve aklınıza gelecek her alan için manevi hükümler belirlemiştir.

Günümüz batı gençliği tam bir hüviyet ve kimlik buhranıyla yaşamaktadır. Ne yapacağını bilmeden, nereye ait olduğunu anlamadan, hedefsizce kendisini büyük bir boşluğun içinde görmektedir. Batı kültürü ve medyanın yetiştirdiği genç paranoyak olmuştur, sürekli kendisi için hazırlanan ütopya ve fıtratındaki vatan arasında gidip gelmektedir.

Dünyada ki bilgi akışının hızlanması, televizyon, internet ve diğer gelişimler bu gençlerin daha fazla boşluğa düşmelerine neden olmuştur. Dünyanın anlamsız oluşu, hayatın zorlukları, hiçbir zaman mutluluğu bulamama, karanlığa saplanıp kalmalar gençleri yeni arayışlara itmiştir. Batı kültür ve medeniyetinde mutluluğu bulamayanlar; doğu mistizmine yönelmişlerdir. Fakat Hinduizm, Budizm gibi doğu dinleri, insanın tüm boyutuna cevap veremediklerinden bu dinlerde de aranan maneviyat bulunmamıştır. Bunun üzerine kâmil din olan ve insanın her boyutuna hitap eden İslam dinine yöneliş başlamıştır. Aradıklarını İslam’da bulan Avrupalılar bu yüzden İslam’ı seçmektedirler.

İsviçre radyosunda program hazırlayan, Monica Malem Sterdam şöyle diyor: “Paris sokaklarında sırt çantasıyla dolaşan ve altı ay önce Müslüman olan bir gençle karşılaştım. Bana şunları söyledi: “Avrupa’daki sözde modern yaşam, sadece büyük bir boşluktan ibarettir; diskolar, barlar, cinselliğin sınırsız bir şekilde ön planda olmasından artık uzak duruyorum ve kendimi İslam’a adayarak yaşamıma bir anlam kazandırdım. Sabahları erkenden kalkarak hiçbir şeyle kıyaslamayacağım kadar bana huzur veren ibadetime başlıyorum.”

Batı medyası, İslam aleyhine dünya halklarına ve kendi toplumlarına yapmış oldukları yayınların, etkisiz olduğunu gördükçe kendini büyük bir yalnızlığın içinde hissetmeye başlamıştır. Avrupalılar, gönül devletlerinden sürülmenin, oraya ulaşamamanın ve hatta en yakınlarının yanında bile yalnızlık hissetmenin vermiş olduğu acıyla fıtratlarına ve imana geri dönmektedir, dönmedikçe de hiçbir zaman huzur bulamayacağı anlamış durumdadır. Bulduklarında ise bunu hiçbir şeyle değiştirmezler.

Tania Poling, yeni Müslüman olmuş genç bir Almanlı,peyamizan dergsinin muhabiri şöyle soruyor—Size Müslüman olarak elinizde olanları kaybettiğiniz soruluyor; özgürlüğünüzü, rahat yaşamanızı ve hatta en yakın dostlarınızı, peki buna karşılık İslam size ne verdi? Tania ise şöyle cevap veriyor.

—Ben her şeyi kaybetmiş olabilirim, ama kendimi kazandım. Önceleri aslında benliğimden çok uzakta ve ona karşı yaşamaktaydım, büyük bir boşlukta, bunalımlar içinde, hayatı anlamsız görerek yaşıyordum. Oysa şimdi hem kendimi buldum ve hem de yıllarca görmezden geldiğim Rabbimi. Aslında ben hiçbir şey kaybetmedim, tam tersine en güzel şekilde yeniden kazandım; gerçek özgürlüğümü, manevi huzurumu, psikolojik rahatlamayı, gerçek mümin dostlarım oldu ve en güzeli de artık bir rehberim (İmam Hamanei) var. Ben her şeyime İslam’la kavuştum.

Bu bilinçle Müslüman olan batılı kadın ve genç kızlar, İslam’ı hicabı bir teklif görmekten ziyade, bir hak olarak görmektedirler. Hak insanın doğasından ve maneviyatından kaynaklanır, hicapta kadınların en doğal hakkıdır. Gerçek özgürlük insanın ruhunun özgür olmasıdır, mükemmellik nefsin, şeytanın ve şehvetin esaretin kendini kurtarmaktadır.

Özgürlük adına insanın her istediğini yapması ve canının istediği gibi hareket etmesi aslında tam bir esirliktir. Böyle bir insan özgürlükten zerre kadar nasip almamıştır, şehvetinin ve nefsinin kölesi durumundadır. Hicabıyla kendisini şehvet bataklıklarından kurtaran insan, mükemmellik ve kemal yolunda yürümeye başlamıştır.

Ynt: Bati medyasin İslami Tesettürle Olan Mücadelesi

Kaynak nedir? kendi yazın mı?

İslami hicap
    Kuran ayeti mi,hicapın İslamisi nedir,tarifi Allah tarafından verilmiş olmalı?

Göstermek istedikleri; hicaplı kadınların, erkekler tarafından kısıtlandıkları, en doğal haklarından mahrum bırakıldıkları ve sorunlar içerisinde, ümitsizce yaşamlarını sürdürdükleridir.
    Müslüman geçinen toplumda kadınlar özgürlülere mi boğulmaktalar?

Seçme seçilme hakları yok,araba kullanmaları yasak,yanında 7 yaşında bir çocuk olmazsa sokağa çıkamaz,kimi jeografyalarda burkalara hapsedilmekteler,hatta seslerini sakıncalı bulunan bölgelerde ağızlarına çakıl taşı alıp da konuşmaları dinin gereği gibi enjekte edilmekte

Hal böyleyken bu alıntı yaptığım işin neresi yanlış olabilir ki?

Bunu en iyi Türkiye toplumu gözlemler,turiszle haşır naşır olanlar anlar,Arap ülkelerinden Türkiyeye ayak basan turist öylesine giyer ki giyinip kuşanmasına bile baskı kurulan ülkelerden geldiği hemen anlaşılır

Yazının propaganda amaçlı kaleme alındığı fazlasıyla yansıyor,ama zorla güzellik olmadığı bu malum ülkeelrin hanımları Türkiyeye ayağını basınca iyice anlaşılıyor

Gün geçtikçe bayanların Müslüman olması ve bunun 100 bin seviyelerine kadar çıkması beni hayretler içinde bırakıyordu. Yıllarca özgürlüğü ve kadın erkek eşitliği için mücadele eden Fransa kadını, nasıl olurda, batılıların dediğine göre bütün kadın hakları ellerinden alınan ve kadına değer vermeyen bir dine yönele bilirdi.
    Fransa için 100 bin Müslüman baya düşük bir rakam, en az 5 ile 10 milyon arasında eski sömürgelerden (Tunus-Fas-Cezahir kökenli ) Fransız kimliği almış vatandaşı var

Hatta bu vatandaşalrın çoğu ,Cezayirlilerin çoğuna "pied noir" denir,bunlar Fransızlarla bir olup kendi yerel toplumuna kurşun sıkmış bir güruh

Bunun yanında, tüm insanlığın manevi susuzluğunu giderecek olan da sadece İslam’dır.
    Evet ama hangi versiyonu?

Dünyanın anlamsız oluşu, hayatın zorlukları, hiçbir zaman mutluluğu bulamama, karanlığa saplanıp kalmalar gençleri yeni arayışlara itmiştir.
    hayatın zorlukları
    Bu Avrupa için doğru bir iş değil,sosyal hakları oldukça gelişkin,hatta şarapçıyı bile azami geçimi garanti altına alınmıştır,sokakta dilenene rastlanmaz

Ceyran,su faturanı yatırmıyorsan sosyal devlet elinden tutar,işsiz kalsan işsizlik yardımı devreye girer,dul,öksüz yetim olsam tüm masrafın develete aittir veselam

Müslüman ülkelerde olması gereken işler Gavur diye nitelediğiniz ülkelerde var,onun için bana sorarsanız hangi ülke İslama yakın müslüman geçinen ülkler listemin başında yer alamayacağı kesin

Bunca irdeleme yeterli ,yazının propagandasal amaçlı kaleme alındığı su gibi aşikar,ve ilk cümleme dönüyorum:

yazı sana mı ait can,alıntı ise kaynak nedir?

Eğer İmamet yoksa eğer rehberlik ve önderlik yoksa eğer hedef yoksa ve eğer Hüseyin yok ve onun yerine eğer Yezid varsa, işte o zaman; Allah evi etrafında dönmekle puthane etrafında dönmek arasında hiçbir fark yoktur.”

Ali Şeriati

Yorum

selamunaleykum
      huzura mutluluğa eriştirecek islam modeli gerçek islamdır:resulullahın getirdiği imamlarla dalgalanan islam
      siz şimdi diyorsunuz ki hicap kadına özgürlük vermez
      peki açsınlar saçlarını daha açık giyinsinler nereye kadar üstelik açıldıkça sanki afedersiniz ama erkeğin dikkatini çeken üstelik bir değil bir çok erkeğin odak noktası haline gelen bir et parçasına dönüşmekte kadın
      hörtüsü olan herşeyin içinde hazine vardır daha değerlidir
      kabuğun içindeki meyve gibi ...
      sizin anladığınız islamda kadına özgürlük verilmiyor değil :kadın islamda bir meta değil bir cevherdir değerlidir
      hicap derken nasıl demişsiniz ya tıpkı kerbelada hicabıyla dimdik duran zeynep bacımın hicabı gibi tıpkı resulullahın mubarek kızı fatima anamın hicabı gibi:değerli,gururlu,temiz,mubarek bir örtü
      "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

[quote author=muttaki link=topic=8581.msg55984#msg55984 date=1254765298]
        selamunaleykum
        huzura mutluluğa eriştirecek islam modeli gerçek islamdır:resulullahın getirdiği imamlarla dalgalanan islam
        peki açsınlar saçlarını daha açık giyinsinler nereye kadar üstelik açıldıkça sanki afedersiniz ama erkeğin dikkatini çeken üstelik bir değil bir çok erkeğin odak noktası haline gelen bir et parçasına dönüşmekte kadın
        sizin anladığınız islamda kadına özgürlük verilmiyor değil :kadın islamda bir meta değil bir cevherdir değerlidir
        hicap derken nasıl demişsiniz ya tıpkı kerbelada hicabıyla dimdik duran zeynep bacımın hicabı gibi tıpkı resulullahın mubarek kızı fatima anamın hicabı gibi:değerli,gururlu,temiz,mubarek bir örtü
        [/quote]

Aleykümselam can

:::::::::::::::::EDIT::::::::::::::::::::
        SAYIN ALIEKBER BEYEFENDI DINIMIZIN EMRI OLAN HICABA BEZ PARCASI DEMEYE HAKKINIZ YOK SIZIN ISMINI TASIDIGINIZ SAHISTAN HAYA EDIN HIC OLMAZSA O VE ONUN AILESI ISLAM YASASIN DOLAYISIYLADA HICAP YASASIN DIYE SEHIT EDILDILER .
        segaleyn

Sayın can,demediğim işleri demişim gibi bildirme,böyle bir önerim var mı?

saçlarını daha açık giyinsinler
        Kendimnizi şartlandırmışsınız saçların açık olmasıyla daha açık giyinmeyi birleştirmeye

saçı açık olan illaki açık mı giycek,hanım gibi giyemez mi?

Her saçını açanı kötü biri olarka ifade etmeye alışmışlığınızı kınıyorum can,bu şartlanmışlığın temeli Kuranda yer alan bir iş değil,kendinizin eriştirdiği iştir,ve bu eriştirdiğinizi al i imran 7 terazisinde tartınca nitelikleriniz su gibi aşikar oluyor çekinin Allah'ın apaçık ayetlerini hiçe saymaktan,kültürünüzü yüce bildirmek için

üstelik açıldıkça sanki/bir et parçasına dönüşmekte kadın

Sayın can bu senin ancak zannından başka bir iş değil,çekici olmaya niyetlenmiş kadın kara çarşaf bile giyse tüm erkekler gözünü ona diker,büyük şehirlere çık ne demek istediğimi anlicaksın

Başı örtülü ama sen de afedersin orası burası oynuoyorsa biz buna yobazlık deriz can,ve hiç kusura bakma bana göre ,ortada sözde kapalı dolaşıp da çekici olmaya gönül vermiş olanlar açık dedikelrindne bin kat daha çekici,ve erkeklerin bakışı nereye odaklandığını takip ederek demek istediğimi pekaala çözebilirsin

Cami hocaları tanıyorum ki naamz kıldırmaya gider karısı erkek alır içeri dolayısıyla bez parçasıyla namus olacağını düşünüyorsan kendinizi kandırmaktan başka hiç bir şey değil

Yasak ,baskı altında olan Arap ülkelerini örnek vermişim,Türkiyemizde düştüklerinde baskı gören toplumlardan geldikleri giyim kuşamlarıyla belli oluyor,yasaklamak bir işe yaramıyor can

Bir işin dayanağı olması için hem al i imran 7 ye uygun olacak hem dayank sunduğunuz ayetlerin hiç biri saçlar günahtır mutlaka gizlenmesi gerekiyor türünden bir iş bildirmez

Allah örtülerini memelrinizi gizleyecek şekilde aşağı doğru salın dediği yerde ,kapananlar bile hiç biri ayete uymamakta "salın" emrini kastetmemle

Kültürel bir iştir,sıcak ülkelerde erkekelr de başını kapatır,erkekler başını kapatmıyor de o ki ben yalan yanlış söylüyorum?

Saçların günah olup da gizlenemsini vurgulayan ayet varsa buyur paylaş can

Olmayan işleri Allaha yüklemek,Allah'ın emridir demek bildirsene bana şirk midir değil midir?

Bir insan kültürünü üstün tutmak için Kurana nasıl sırt çevirir akıl edemediğim işlerden

örtüsü olan herşeyin içinde hazine vardır daha değerlidir

Afganistan gibi burkalara sarmalanmış olanlar daha değerli o zaman?

Bizde Aslanın dişisi de Aslandır,ordunun içine salsan başörtü felan hikaye,kimse kendini kandırmasın,kadının içindeki niyete bakar her iş

sayın can yaşımız kırk ve kırk kadar ülke gördük nerdeyse,dolayısıyla cemaaatinize yapacağınız konuşmalarla benim gibilerini ikna etmeyi düşünmeyin hiç

seçme seçilme hakı yok,burkalara hapsedilir,kırbaçla terbiye edilir,araba kulanması yasak,tek başına sokağa çıkması yasak,sesi belli olmasın diye ağzına çakıl taşı verip de konuşması ha iken bana değrli meğerli türünden ifadelerle gelme

Sünniliğin hadislerini incelemeye almış biri olarak en değerli kadın karga sürüsü içince alaca karga kadar değerli

Boş ol der boşarsınız,10 yaşındaki çocuğu 50 /60/70 yaşındakilere nikahlamayı hal görürsünüz,bazı bölgelerde üç beş koyuna karşılık satarsınız sonrada gelip bana özgürlük edebiyatı yapmayın

Fatma anayı kaleme alırken,en basitinden büyük harfle yazmaya özen göster,saygının en azamisidir,bir olarak

Ve o mubarek insanları hicap işine vitrin etme,erkeklerin başı açıkmıydı Kerbela çölünde?

Fatma anamızı değerli kılan bez parçası mı?

Kültürünüzün yüceliği adına hiç bir kutsalı alet etmekten çekinmiyorsunuz ki sizi Allah islah etsin

Eğer İmamet yoksa eğer rehberlik ve önderlik yoksa eğer hedef yoksa ve eğer Hüseyin yok ve onun yerine eğer Yezid varsa, işte o zaman; Allah evi etrafında dönmekle puthane etrafında dönmek arasında hiçbir fark yoktur.”

Ali Şeriati

Yorum

[quote author=AliekberBabacan link=topic=8581.msg55989#msg55989 date=1254767680]

Cami hocaları tanıyorum ki naamz kıldırmaya gider karısı erkek alır içeri dolayısıyla bez parçasıyla namus olacağını düşünüyorsan kendinizi kandırmaktan başka hiç bir şey değil

[/quote]

::::::::::::::::::EDIT::::::::::::::::::::::hadi şimdi üçüncü uyarıyı verip uzaklaştırabilirsiniz forumdan, alın size fırsat

Yorum

[quote author=Mekteb-i Mülkiye link=topic=8581.msg55991#msg55991 date=1254768776]
            [quote author=AliekberBabacan link=topic=8581.msg55989#msg55989 date=1254767680]

[/quote]

:::::::::::::::EDIT::::::::::::::::
            [/quote]
            sayin mektebi Mülkiye kardesim öfkenize katiliyor ve anliyorum lakin formumuzun belirli kurallari vardir.Ve tüm üyelik sartlarini kabul eden üyelerde bu kurallara uymak zorundadirlar.

Yorum

[quote author=muttaki link=topic=8581.msg55984#msg55984 date=1254765298]
              selamunaleykum
              [/quote]

Aleykümselam can

:::::::::::::::::EDIT::::::::::::::::::::
              SAYIN ALIEKBER BEYEFENDI DINIMIZIN EMRI OLAN HICABA BEZ PARCASI DEMEYE HAKKINIZ YOK SIZIN ISMINI TASIDIGINIZ SAHISTAN HAYA EDIN HIC OLMAZSA O VE ONUN AILESI ISLAM YASASIN DOLAYISIYLADA HICAP YASASIN DIYE SEHIT EDILDILER .
              segaleyn

Sayın can,demediğim işleri demişim gibi bildirme,böyle bir önerim var mı?

saçlarını daha açık giyinsinler
              Kendimnizi şartlandırmışsınız saçların açık olmasıyla daha açık giyinmeyi birleştirmeye

saçı açık olan illaki açık mı giycek,hanım gibi giyemez mi?

Her saçını açanı kötü biri olarka ifade etmeye alışmışlığınızı kınıyorum can,bu şartlanmışlığın temeli Kuranda yer alan bir iş değil,kendinizin eriştirdiği iştir,ve bu eriştirdiğinizi al i imran 7 terazisinde tartınca nitelikleriniz su gibi aşikar oluyor çekinin Allah'ın apaçık ayetlerini hiçe saymaktan,kültürünüzü yüce bildirmek için

üstelik açıldıkça sanki/bir et parçasına dönüşmekte kadın

Sayın can bu senin ancak zannından başka bir iş değil,çekici olmaya niyetlenmiş kadın kara çarşaf bile giyse tüm erkekler gözünü ona diker,büyük şehirlere çık ne demek istediğimi anlicaksın

Başı örtülü ama sen de afedersin orası burası oynuoyorsa biz buna yobazlık deriz can,ve hiç kusura bakma bana göre ,ortada sözde kapalı dolaşıp da çekici olmaya gönül vermiş olanlar açık dedikelrindne bin kat daha çekici,ve erkeklerin bakışı nereye odaklandığını takip ederek demek istediğimi pekaala çözebilirsin

Yasak ,baskı altında olan Arap ülkelerini örnek vermişim,Türkiyemizde düştüklerinde baskı gören toplumlardan geldikleri giyim kuşamlarıyla belli oluyor,yasaklamak bir işe yaramıyor can

Bir işin dayanağı olması için hem al i imran 7 ye uygun olacak hem dayank sunduğunuz ayetlerin hiç biri saçlar günahtır mutlaka gizlenmesi gerekiyor türünden bir iş bildirmez

Allah örtülerini memelrinizi gizleyecek şekilde aşağı doğru salın dediği yerde ,kapananlar bile hiç biri ayete uymamakta "salın" emrini kastetmemle

Kültürel bir iştir,sıcak ülkelerde erkekelr de başını kapatır,erkekler başını kapatmıyor de o ki ben yalan yanlış söylüyorum?

Saçların günah olup da gizlenemsini vurgulayan ayet varsa buyur paylaş can

Olmayan işleri Allaha yüklemek,Allah'ın emridir demek bildirsene bana şirk midir değil midir?

Bir insan kültürünü üstün tutmak için Kurana nasıl sırt çevirir akıl edemediğim işlerden

örtüsü olan herşeyin içinde hazine vardır daha değerlidir

Afganistan gibi burkalara sarmalanmış olanlar daha değerli o zaman?

Bizde Aslanın dişisi de Aslandır,ordunun içine salsan başörtü felan hikaye,kimse kendini kandırmasın,kadının içindeki niyete bakar her iş

sayın can yaşımız kırk ve kırk kadar ülke gördük nerdeyse,dolayısıyla cemaaatinize yapacağınız konuşmalarla benim gibilerini ikna etmeyi düşünmeyin hiç

seçme seçilme hakı yok,burkalara hapsedilir,kırbaçla terbiye edilir,araba kulanması yasak,tek başına sokağa çıkması yasak,sesi belli olmasın diye ağzına çakıl taşı verip de konuşması ha iken bana değrli meğerli türünden ifadelerle gelme

Sünniliğin hadislerini incelemeye almış biri olarak en değerli kadın karga sürüsü içince alaca karga kadar değerli

Boş ol der boşarsınız,10 yaşındaki çocuğu 50 /60/70 yaşındakilere nikahlamayı hal görürsünüz,bazı bölgelerde üç beş koyuna karşılık satarsınız sonrada gelip bana özgürlük edebiyatı yapmayın

Fatma anayı kaleme alırken,en basitinden büyük harfle yazmaya özen göster,saygının en azamisidir,bir olarak

Ve o mubarek insanları hicap işine vitrin etme,erkeklerin başı açıkmıydı Kerbela çölünde?

Fatma anamızı değerli kılan bez parçası mı?

Kültürünüzün yüceliği adına hiç bir kutsalı alet etmekten çekinmiyorsunuz ki sizi Allah islah etsin

[/quote]

SAYIN ALIEKBER BEYEFENDI DINIMIZIN EMRI OLAN HICABA BEZ PARCASI DEMEYE HAKKINIZ YOK SIZIN ISMINI TASIDIGINIZ SAHISTAN HAYA EDIN HIC OLMAZSA O VE ONUN AILESI ISLAM YASASIN DOLAYISIYLADA HICAP YASASIN DIYE SEHIT EDILDILER

Yorum

Bugün emperyalizmin insanlar üzerinde oynadığı en büyük oyun halkı kültürel anlamda yozlaştırmaları ve insanları kendi insanî duruşlarından, insani duygulardan ve insanî değerlerden uzaklaştırmalarıdır. Örneğin her anne çocuğuna şefkat besler. Anne bunun için bir eğitim almamıştır. Dolayısıyla şefkat ve merhamet Allah’ın yarattığı fıtri yani insanî bir duygudur. Yine gözümüzün önünde annemize tokat atılsa, babamız dövülse veya çocuğumuza vurulsa insani duygularımızla hareket eder hemen karşı koyarız yerimizde kesinlikle duramayız. Dolayısıyla haksızlık karşısında tepki göstermek insanî bir duygudur. Gözümüzün önünde aç insanlar varken onların önünde yemek yiyemeyiz. Birimizin yanında hiç tanımadığımız bir insan kendisini benzinle ateşleyip yaksa o insanın üzerindeki ateşi söndürmek isteriz. Bunlar tamamen insanın bir eğitim almadan kendi özünde var olan insani duygulardır. İnsanın insanî duyguları insana eşitliği, adaleti, paylaşmayı, mazlumların yanında yer almayı, haksızlıklar karşısında sessiz durmamayı v.s. emreder. Siz ki gözlerinizin önünde annenize veya kız kardeşinize veya çocuğunuza veya tanımadığınız yabancı bir kadına haksız yere vurulmasına tahammül edemiyorsunuz, nasıl olurda Irak’ta on binlerce kadının tecavüze uğramasına, bir buçuk milyon insanın katledilmesine sessiz kalıyorsunuz? Nasıl oluyor da genelevlerde kadınların onur ve şereflerinin ayaklar altına alınıp mafya zoruyla bir hayvan gibi satılmasına tahammül edebiliyorsunuz? Hangisi sizsiniz? Aslında ikisi de sizsiniz. Emperyalizm ikinci insanı yaratmak için uğraşıyor. Yani insanı içki, kumar, fuhuş, magazin, tele vole, at yarışı, iddaa, iskambil kâğıtları, okey taşlarıyla meşgul ediyor ve kendi özünden kendi insanî değerlerinden uzaklaştırıyor. Eğitim psikolojisinden bir gerçek vardır. Eğer bir insanın kalbindeki aşkı almak istiyorsanız, onun yerine başka aşk yerleştirmek zorundasınız.

Eğer siz, sizi kendi insanî duygularınızla hareket etmeye engel olacak her türlü yozlaşmayı ayaklarınızın altına alırsanız, işte o zaman Allah’ın yarattığı o devrimci ruhu çıkartır ve haksızlıkları ortadan kaldırırsınız. Özgürlük, adalet, eşitlik ancak insanî değerlerin yaşatılmasıyla hayat bulur. Oysa emperyalizm kendi kültürünü, kendi sanatını, kendi yaşam felsefesini halka dayatmıştır. İnsanın önüne öyle bir hayat koymuştur ki, önce çıkarlarım diyen bir insan var, onursuzluğu, menfaatçiliği, adaletsizliği bir hayat felsefesi olarak kabul eden bir insan var. Bana neci, neme lazımcı, önce ben diyen bir insan var. Bu insan kendi doğasından uzaklaşan, kendi özünden uzaklaşan emperyalizme oyuncak olan bir insandır. Bu insan onların medyayla, sinemayla, dizilerle, magazin programlarıyla, tiyatrolarıyla, şiirleriyle, kahvehaneleriyle, birahaneleriyle, genelevleriyle, ganyan bayileriyle oluşturduğu insan modelidir. Onlar insanlarımıza halkımıza, televizyonlarıyla, medyasıyla v.s. bakın böyle bir insan olmanız gerekiyor, sizin örnek almanız gereken insan modeliniz budur diyorlar. Eğer sizin giyiminiz, düşünceniz, inancınız o modele uymuyorsa gerici oluyorsunuz.

Onlara göre iyi insan çok tüketen insandır. Eğer siz bu modele uymuyorsanız çağa ayak uydurmamışsınız demektir. Onlara göre kadının model alması gereken insan conilerin dişi oyuncakları olmuş, erkeklerin pis arzularına karşılık verdikleri oranda bir değere sahip olan, beyninin içi değil vücudu önem taşıyan bir kadın olmalıdır. Bu hayat felsefesinde vücudun güzelse, eteğin kısaysa bir önem ve değere sahipsin aksi takdirde sen insanlık adına mücadele edip işkenceler görmüşsün, bilim adına yıllarca hizmet etmişsin bunların bir değeri yoktur. Artık insanların değer yargıları değiştirilmiştir. Emperyalizmin yarattığı insan modeli insanın düşüncesine, ahlakına, insanlığa vermiş olduğu hizmete, dürüstlüğüne bakmıyor, insanın kıyafetine, yaşadığı mahalleye, bindiği arabaya, gezdiği kıza bakıyor. Bu değer yargısına göre boynunda papyon varsa birinci, başında örtü ikinci sınıf insansındır. Ne kadar dürüst olursan ol, ne kadar namuslu olursan ol, ne kadar özgürlük, hürriyet, adalet savaşı verirsen ver boynunda papyon, üzerinde mini etek olmadı mı asla birinci sınıfa giremez sınıf atlayamazsın.
                Oysa insan fıtratına, insanlık değerlerine göre birinci sınıf insan okuyan, düşünen, araştıran, sorgulayan, zalimlere hesap soran, mazlumların yanında olan, halkını aydınlatan, halkını aldatmayan, yalan söylemeyen, dürüst, namuslu, merhametli, yardımsever v.s.insanlardır. İkinci sınıf insan ise zulmeden, sömüren, aldatan, tecavüz eden v.s. insanlardır. O halde biz kahrolası Emperyalizmin değer yargılarına göre mi insanları değerlendireceğiz yoksa insanî değer yargılarına göre mi? Bizim için önemli olan kişinin giyimi, saçı, sakalı, inancı mı olmalı yoksa dürüstlüğü, ahlakı kısaca insanlığı mı olmalı?
                Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

Yorum

[quote author=AliekberBabacan link=topic=8581.msg55980#msg55980 date=1254761276]
                  Kaynak nedir? kendi yazın mı?

İslami hicap
                  Kuran ayeti mi,hicapın İslamisi nedir,tarifi Allah tarafından verilmiş olmalı?

Göstermek istedikleri; hicaplı kadınların, erkekler tarafından kısıtlandıkları, en doğal haklarından mahrum bırakıldıkları ve sorunlar içerisinde, ümitsizce yaşamlarını sürdürdükleridir.
                  Müslüman geçinen toplumda kadınlar özgürlülere mi boğulmaktalar?

Seçme seçilme hakları yok,araba kullanmaları yasak,yanında 7 yaşında bir çocuk olmazsa sokağa çıkamaz,kimi jeografyalarda burkalara hapsedilmekteler,hatta seslerini sakıncalı bulunan bölgelerde ağızlarına çakıl taşı alıp da konuşmaları dinin gereği gibi enjekte edilmekte

Hal böyleyken bu alıntı yaptığım işin neresi yanlış olabilir ki?

Bunu en iyi Türkiye toplumu gözlemler,turiszle haşır naşır olanlar anlar,Arap ülkelerinden Türkiyeye ayak basan turist öylesine giyer ki giyinip kuşanmasına bile baskı kurulan ülkelerden geldiği hemen anlaşılır

Yazının propaganda amaçlı kaleme alındığı fazlasıyla yansıyor,ama zorla güzellik olmadığı bu malum ülkeelrin hanımları Türkiyeye ayağını basınca iyice anlaşılıyor

Gün geçtikçe bayanların Müslüman olması ve bunun 100 bin seviyelerine kadar çıkması beni hayretler içinde bırakıyordu. Yıllarca özgürlüğü ve kadın erkek eşitliği için mücadele eden Fransa kadını, nasıl olurda, batılıların dediğine göre bütün kadın hakları ellerinden alınan ve kadına değer vermeyen bir dine yönele bilirdi.
                  Fransa için 100 bin Müslüman baya düşük bir rakam, en az 5 ile 10 milyon arasında eski sömürgelerden (Tunus-Fas-Cezahir kökenli ) Fransız kimliği almış vatandaşı var

Hatta bu vatandaşalrın çoğu ,Cezayirlilerin çoğuna "pied noir" denir,bunlar Fransızlarla bir olup kendi yerel toplumuna kurşun sıkmış bir güruh

Bunun yanında, tüm insanlığın manevi susuzluğunu giderecek olan da sadece İslam’dır.
                  Evet ama hangi versiyonu?

Dünyanın anlamsız oluşu, hayatın zorlukları, hiçbir zaman mutluluğu bulamama, karanlığa saplanıp kalmalar gençleri yeni arayışlara itmiştir.
                  hayatın zorlukları
                  Bu Avrupa için doğru bir iş değil,sosyal hakları oldukça gelişkin,hatta şarapçıyı bile azami geçimi garanti altına alınmıştır,sokakta dilenene rastlanmaz

Ceyran,su faturanı yatırmıyorsan sosyal devlet elinden tutar,işsiz kalsan işsizlik yardımı devreye girer,dul,öksüz yetim olsam tüm masrafın develete aittir veselam

Müslüman ülkelerde olması gereken işler Gavur diye nitelediğiniz ülkelerde var,onun için bana sorarsanız hangi ülke İslama yakın müslüman geçinen ülkler listemin başında yer alamayacağı kesin

Bunca irdeleme yeterli ,yazının propagandasal amaçlı kaleme alındığı su gibi aşikar,ve ilk cümleme dönüyorum:

yazı sana mı ait can,alıntı ise kaynak nedir?
                  [

[/quote]

Yazi bana ait degil malasef yazarida altinda yazili degildi yoksa eklerdim.
                  Hicap nedir sizce Aliekber kardesim hicapta anladiginiz yanlizca basörtüsümü?
                  Tabiki bir basörtmekle iffetli namuslu olunmuyor bu baska bir tartisma konusu.Yukardadaki yazidada zaten böyle bir iddia yok.
                  Ben Almanyada yasiyorum.Almanlarin hicapli oldugum icin bana bakis acisi cokilk etapta farkli cahil,özgüvenden uzak,pasif bir insan olarak bakiyorlar Sizce neden??
                  Cünkü birileri basörtülüleri ögle yansitmis halka ögle hic kimsede söyle bir arastirayim ,tanisayim derdindede degil koyun gibi kendilerine ne sunulursa onu kabul ediyorlar.
                  Gecen Almanyada secimler vardi. Carsinin ortasindan yesillerde aday olacak belediye baskani konusma yapiyordu.Konusma bittikten sonra sunucu sözü söyle bagladi;
                  "Evet secim sizin unutmayin iran degil burasi bizler almanyada yasiyoruz ve özgürce secme hakkimiz var."
                  konusma bittikten sonra adamin yanina yaklastim iran ve iradaki son secimler hakkinda gereken bilgileri vermeye calistim.Ve ekledim:
                  sorun ne biliyormusunuz sizler hep duyduklarinizla degerlendirme yapiyorsunuz arastirma zahmetinizde bulunuyorsunuz irana ve islama düsmanlikta burdan kaynaklaniyor birileri sizin böyle düsünmenizi istiyor sizde böyle düsünüyorsunuz
                  Basörtüsü icinde ayni sey söz konusu birileri basörtüyü ezilen kadinin sembolü olarak göstermeye calisiyor.
                  Ne olur kulaktan duyma seylerle yorum yapmayalim .
                  Ben basörtülüyüm ve ezilmiyorum.Ölcüm ise toplumda ki aliskanliklar degil dinimdir.Bana birseyleri toplumsal aliskanliklar degil dinin yasaklar ancak.
                  Kültür amacli kapanan insanla,bilincli kapanan bayani ayirt edelim lütfen...[/b][/color]

Yorum

Aşşağıda sürekli kadın hakları diye feryad edip İslam düşmanlığı yapan köşe yazarlarına yazmış olduğum yazıyı sizinle paylaşmak istiyorum

Sayın Aydın; biz gazetelerinizdeki yazılarınızdan sizleri hep kadın hakları savunucuları olarak tanıdık. Bir kadın erkeğin arkasında namaz kıldığında bunun kadınlara karşı yapılmış olan bir hakaret olarak görüp haykıran en çok sizi gördük. Veya kadının başı bağlı olduğundan dolayı kadına eziyet ediliyor diye defalarca haykırdığınızı gördük. Her zaman böyle olun sayın Aydın. Her zaman haksızlıklara, eziyetlere, insan hakları ihlallerine karşı olun. Gerçekten size göre ortada bir haksızlık varsa susmayın. Buna hiçbir itirazımız yok ve olamazda.
                    Ama sayın Aydın, bir taraftan kadın hakları savunuculuğu yapıp da, diğer taraftan gazetenizde sırf para kazanmak adına arka kapak sayfalarında kadınların çırılçıplak fotoğraflarını yayınlayıp kadını bir seks malzemesi, bir dişi oyuncak olarak kullanıp kadının vücudunu bir sömürü aleti olarak kullanırsanız, ben sizin asla samimiyetinize inanamam. Neden bu halk bilime, insanlığa, özgürlüğe hizmet etmiş kadınları tanımıyor da, göğüsleri, kalçaları güzel olan kadınları tanıyor? Neden bu halk insanlık için, ezilenler için, hakları çalınanlar için mücadele eden, öldürülen, zindanlara atılan, işkence gören kadınları tanımıyor da, iyi göbek atan kadınları tanıyor? Çünkü siz kadının düşüncesine değil kalçalarına değer veriyorsunuz. Sizin gazetelerinizde ki arka kapak sayfalarında işinden atıldığından dolayı eylem yapan, emeği çalındığından dolayı grev yapan, fabrika köşelerinde fazla mesaiden dolayı çocuklarını göremeyen, açlıktan dolayı pazarlarda çürümüş sebze ve meyveleri toplayan, ölüm oruçlarında tecridin kalkması için yaşam mücadelesi veren kadınların resimlerini neden göremiyoruz da, ancak vücudu güzel olan para kazandıracak kadınların resimlerini görüyoruz? Anlıyoruz ki sizin için kadın iki göğüs, iki bacak bir de kalçadan ibaret. Neden genelevlerde bir hayvan gibi pazarlanan kadının hakkını aramıyorsunuz da, neden fabrika köşelerinde emeği çalınan kadının hesabını sormuyorsunuz da erkeğin arkasında namaz kılan kadının hesabını soruyorsunuz? Aslında sizin amacınız erkeğin arkasında namaz kılan kadının hakkını savunmak değil, o kadını kullanarak dine saldırmaktır.

Çünkü benim dinim kadınların soyulup bir ticaret malzemesi olarak kullanılmasına müsaade etmiyor? Benim dinim sizin kadını değersiz bir meta olarak gören zihniyetinizi kabul etmiyor. Kadın erkeğe Allah’ın emanetidir diyor. Bir evlat babasının kendisine olan emanetini nasıl korur? Eğer bu kadın bir babanın değil, bir Müslüman nezdinde en büyük değere sahip olan Allah’ın emaneti ise acaba onu nasıl koruması gerekir? İşte İslam kadının değerini ve önemini iyi kavramamız için onu “Allah’ın emaneti” olarak yani önem vermemiz gereken en yüce varlığın bize olan emaneti olarak göstermiş. Kadının en güzel bir şekilde korunması için kadına “Allah’ın emaneti” sözünden daha büyük ve daha güzel hangi söz olabilir?. Siz kadınların çırılçıplak soyulup erkeklerin pis gözlerle bakmalarına seyirci kalırken bu din kadına şehvetle bakılmasını, onun bir sömürü malzemesi olarak kullanılmasını yasaklıyor. Kim kadına değer veriyor? Siz genelevlerde kadınların vücutlarının satılmasına seyirci kalırken benim dinim kadına dokunulmasını bile yasaklıyor?

Bir hayvanat bahçesi yöneticisi kafesteki hayvanları para karşılığında insanlara cinsel ilişki yaptırsa dünya ayağa kalkar, “bu ne alçaklık”, “bu ne vicdansızlık” sesleri yükselmeye başlar, nitekim bunun bir örneği de yoktur. Ama medeniyetin eşiği olan ülkelerde, hayvanlara yapılan zulmün kat-kat fazlası kadınlara yapılmakta, ama ses çıkmamaktadır. Ey medeni insanlar, ey çağdaş insanlar, ey aydınlar sizden fazla bir şey beklemiyoruz, en azından kadınlara hayvanlara verdiğiniz kadar değer verin, gerçekten biz fazlasını istemiyoruz.
                    Gerçi sizin bir mazeretiniz var. Kadın soyuldukça kadına olan ilgi azalır diyorsunuz. Aslında gazeteniz kadını bir ticaret malzemesi, bir modern köle olarak kullanmıyor, gazetenizin asıl hedefi toplumu daha dürüst, daha namuslu hale getirmek. Yani size göre toplum namussuzlaştıktan sonra namuslu olur.
                    Oysa sayın Aydın şehvet aynen para ve makam hırsı gibi doyumsuz bir duygudur. Aç olan bir insanın belli bir yemek kapasitesi vardır. En fazla bir kaç tabak yemek yer ve daha fazla yemek istemez, başka bir yemek arayışına da gitmez. Ama şehvette insan bir doyuma ulaşmaz. Hep yeni şeyler ister. 3000 cariyesi olan erkeğin hala kadına doymadığı gibi. Dolayısıyla siz topluma bir namussuzluğu verdiğiniz zaman o toplum namuslu olmaz, başka bir namussuzluğa yönelir. Bu hep böyle olmuştur.

Bugün sosyal hakların olduğu iddia edilen Avrupa ülkelerinde kadınların satıldığı genelevler varsa kimse kadın hakları diye karşımıza çıkmasın.

Hz. Zeynep Kufe halkına, erkeklerin karşısında nefes almaya korktuğu İbni Ziyad, Yezid gibi alçaklara karşı cesur bir şekilde haksızlıklarını yüzlerine vurup onları zelil etti. İşte bu kadın İslam'ın eseridir. Bu kadını, islam, bu kadını Kuran yarattı. İffetini koruyan ama aynı zamanda sosyal hayatın birebir içerisinde olan. Avrupanın yarattığı kadınıda onların gazetelerinin arka kapak sayfalarında gayet iyi görüyoruz.
                    Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

Yorum

[quote author=özdemir link=topic=8581.msg56008#msg56008 date=1254773537]
                      Aşşağıda sürekli kadın hakları diye feryad edip İslam düşmanlığı yapan köşe yazarlarına yazmış olduğum yazıyı sizinle paylaşmak istiyorum

Sayın Aydın; biz gazetelerinizdeki yazılarınızdan sizleri hep kadın hakları savunucuları olarak tanıdık. Bir kadın erkeğin arkasında namaz kıldığında bunun kadınlara karşı yapılmış olan bir hakaret olarak görüp haykıran en çok sizi gördük. Veya kadının başı bağlı olduğundan dolayı kadına eziyet ediliyor diye defalarca haykırdığınızı gördük. Her zaman böyle olun sayın Aydın. Her zaman haksızlıklara, eziyetlere, insan hakları ihlallerine karşı olun. Gerçekten size göre ortada bir haksızlık varsa susmayın. Buna hiçbir itirazımız yok ve olamazda.
                      Ama sayın Aydın, bir taraftan kadın hakları savunuculuğu yapıp da, diğer taraftan gazetenizde sırf para kazanmak adına arka kapak sayfalarında kadınların çırılçıplak fotoğraflarını yayınlayıp kadını bir seks malzemesi, bir dişi oyuncak olarak kullanıp kadının vücudunu bir sömürü aleti olarak kullanırsanız, ben sizin asla samimiyetinize inanamam. Neden bu halk bilime, insanlığa, özgürlüğe hizmet etmiş kadınları tanımıyor da, göğüsleri, kalçaları güzel olan kadınları tanıyor? Neden bu halk insanlık için, ezilenler için, hakları çalınanlar için mücadele eden, öldürülen, zindanlara atılan, işkence gören kadınları tanımıyor da, iyi göbek atan kadınları tanıyor? Çünkü siz kadının düşüncesine değil kalçalarına değer veriyorsunuz. Sizin gazetelerinizde ki arka kapak sayfalarında işinden atıldığından dolayı eylem yapan, emeği çalındığından dolayı grev yapan, fabrika köşelerinde fazla mesaiden dolayı çocuklarını göremeyen, açlıktan dolayı pazarlarda çürümüş sebze ve meyveleri toplayan, ölüm oruçlarında tecridin kalkması için yaşam mücadelesi veren kadınların resimlerini neden göremiyoruz da, ancak vücudu güzel olan para kazandıracak kadınların resimlerini görüyoruz? Anlıyoruz ki sizin için kadın iki göğüs, iki bacak bir de kalçadan ibaret. Neden genelevlerde bir hayvan gibi pazarlanan kadının hakkını aramıyorsunuz da, neden fabrika köşelerinde emeği çalınan kadının hesabını sormuyorsunuz da erkeğin arkasında namaz kılan kadının hesabını soruyorsunuz? Aslında sizin amacınız erkeğin arkasında namaz kılan kadının hakkını savunmak değil, o kadını kullanarak dine saldırmaktır.

Çünkü benim dinim kadınların soyulup bir ticaret malzemesi olarak kullanılmasına müsaade etmiyor? Benim dinim sizin kadını değersiz bir meta olarak gören zihniyetinizi kabul etmiyor. Kadın erkeğe Allah’ın emanetidir diyor. Bir evlat babasının kendisine olan emanetini nasıl korur? Eğer bu kadın bir babanın değil, bir Müslüman nezdinde en büyük değere sahip olan Allah’ın emaneti ise acaba onu nasıl koruması gerekir? İşte İslam kadının değerini ve önemini iyi kavramamız için onu “Allah’ın emaneti” olarak yani önem vermemiz gereken en yüce varlığın bize olan emaneti olarak göstermiş. Kadının en güzel bir şekilde korunması için kadına “Allah’ın emaneti” sözünden daha büyük ve daha güzel hangi söz olabilir?. Siz kadınların çırılçıplak soyulup erkeklerin pis gözlerle bakmalarına seyirci kalırken bu din kadına şehvetle bakılmasını, onun bir sömürü malzemesi olarak kullanılmasını yasaklıyor. Kim kadına değer veriyor? Siz genelevlerde kadınların vücutlarının satılmasına seyirci kalırken benim dinim kadına dokunulmasını bile yasaklıyor?

Bir hayvanat bahçesi yöneticisi kafesteki hayvanları para karşılığında insanlara cinsel ilişki yaptırsa dünya ayağa kalkar, “bu ne alçaklık”, “bu ne vicdansızlık” sesleri yükselmeye başlar, nitekim bunun bir örneği de yoktur. Ama medeniyetin eşiği olan ülkelerde, hayvanlara yapılan zulmün kat-kat fazlası kadınlara yapılmakta, ama ses çıkmamaktadır. Ey medeni insanlar, ey çağdaş insanlar, ey aydınlar sizden fazla bir şey beklemiyoruz, en azından kadınlara hayvanlara verdiğiniz kadar değer verin, gerçekten biz fazlasını istemiyoruz.
                      Gerçi sizin bir mazeretiniz var. Kadın soyuldukça kadına olan ilgi azalır diyorsunuz. Aslında gazeteniz kadını bir ticaret malzemesi, bir modern köle olarak kullanmıyor, gazetenizin asıl hedefi toplumu daha dürüst, daha namuslu hale getirmek. Yani size göre toplum namussuzlaştıktan sonra namuslu olur.
                      Oysa sayın Aydın şehvet aynen para ve makam hırsı gibi doyumsuz bir duygudur. Aç olan bir insanın belli bir yemek kapasitesi vardır. En fazla bir kaç tabak yemek yer ve daha fazla yemek istemez, başka bir yemek arayışına da gitmez. Ama şehvette insan bir doyuma ulaşmaz. Hep yeni şeyler ister. 3000 cariyesi olan erkeğin hala kadına doymadığı gibi. Dolayısıyla siz topluma bir namussuzluğu verdiğiniz zaman o toplum namuslu olmaz, başka bir namussuzluğa yönelir. Bu hep böyle olmuştur.

Bugün sosyal hakların olduğu iddia edilen Avrupa ülkelerinde kadınların satıldığı genelevler varsa kimse kadın hakları diye karşımıza çıkmasın.

Hz. Zeynep Kufe halkına, erkeklerin karşısında nefes almaya korktuğu İbni Ziyad, Yezid gibi alçaklara karşı cesur bir şekilde haksızlıklarını yüzlerine vurup onları zelil etti. İşte bu kadın İslam'ın eseridir. Bu kadını, islam, bu kadını Kuran yarattı. İffetini koruyan ama aynı zamanda sosyal hayatın birebir içerisinde olan. Avrupanın yarattığı kadınıda onların gazetelerinin arka kapak sayfalarında gayet iyi görüyoruz.

[/quote]

Allah razi olsun Özdemir kardesim cok güzel yazmissiniz.

Yorum

[quote author=segaleyn link=topic=8581.msg55997#msg55997 date=1254770030]
                        [quote author=Mekteb-i Mülkiye link=topic=8581.msg55991#msg55991 date=1254768776]

[/quote]

:::::::::::::::EDIT::::::::::::::::
                        [/quote]
                        sayin mektebi Mülkiye kardesim öfkenize katiliyor ve anliyorum lakin formumuzun belirli kurallari vardir.Ve tüm üyelik sartlarini kabul eden üyelerde bu kurallara uymak zorundadirlar.
                        [/quote]
                        EDIT

Yorum

hala daha bu pisliğin cami hocalarının eşlerine yaptığı zina iftirasını editlemek yerine benim sözlerimi editliyosunuz ya sölicek laf bulamıyorum

EDİT...

vallahi şundan eminim ki imamiyye şiası ile alevilik sırf ehlisünnet düşmanlığından ötürü kardeştir, Allah iki cihanda ayırmasın bu iki taifeyi

eğer sizin eşleriniz, bacılarınız hakkında " siz camiye gittiğinizde eve erkek alıyolar" denilse idi ne yapardınız çok merak ediyorum, yazıklar olsun size

BİSMİTAALE

Biraz daha sabır gereken ne ise yapılacaktır. Hiç bir insan bir başkasına iftira atma hakkına sahip değildir.

Yorum

segaleyn

DINIMIZIN EMRI OLAN HICABA
                            İyi de, o ki dininizin bir parçası,sizin kitabınız bizim de okuduğumuz Kuran değil mi,bize de bildirin o emirleri,dinden çıkmayalım cahilliğimizden?!!!

Al i imran süresi 7 inci ayeti demişim,bazı işler,size has olan kültürünüz Kurandan nasıl daha önemli oluyor bu soruyu da sormuştum cevap?

Bana ayet bildirsene saçların günah olup da gizlenmesine dair?

Apaçık bir ayet olmadığına göre Al i imran süresi okuyup da idrak etmemeye kararlı mısınız?

al i imran 7 Öyle bir Allah'dır ki sana kitap indirdi. Onun bir kısmı, manasıapaçık ayetlerdir ve bunlar, kitabın temelidir. Diğer kısmıysa çeşitli manalara benzerlik gösterir ayetlerdir. Yüreklerinde eğrilik olanlar, fitne çıkarmak ve onları tevil etmek için manaları açık olmayan ayetlere uyarlar. Halbuki onların tevilini ancak Allah bilir.
                            Kültürünüze o kadar çok odaklanmışsınız ki Kuranın temeli olan işleri göz ardı etmektesiniz

Bana bildir o ki doğru söylüyorsun saçların günah olduğu,görünmesi sakıncalı olduğu,mutlaka gizlenmesi gerektiğini bildiren ayeti?

Allah dinini eksik mi indirdi yoksa?

Önem arzeden bir işi bildirmeyi mi unutttu?

SIZIN ISMINI TASIDIGINIZ SAHISTAN HAYA EDIN HIC OLMAZSA O VE ONUN AILESI ISLAM YASASIN DOLAYISIYLADA HICAP YASASIN DIYE SEHIT EDILDILER .
                            segaleyn
                            Ya ,islamı,fatma anamıız,Hz Ali'yi,sizin kültürünüze has olan işlere nasıl böyle aket edersiniz ya,hiç mi Allahtan korkmazsınız?

HICAP YASASIN DIYE SEHIT EDILDILER
                            Hicap kavgasındna dolayı mı şehit edildiler yoksa sen apaçık iftira mı etmektesin?

Birileri hicap kalksın diye savaşmış,hz Ali de kalsın diye mi savaşmış?

Söylediğiniz sözleri kulaklarınız duymuyor olmalı,la havle la havle la havle

Bu da yeni duyacağım bir işti,Hz Ali hicap için şavaşmış şehit edilmiş?

sayın can seni Allah'a havale ediyorum,yarın hesap günü sana bildirecek Hz Ali'nin ne için savaştığını

Allah için mi savaştı yoksa hicap içinmi ?

gerçekler ancak bu kadar çarptırılır Allah islah etsin

O ki Allah'ın emridir,o ki saçların görünmesi sakıncalıdır,öyle ya insnalar bunun neden sakıncalı olduğuna eremiyorlar,Allah'ın açıklamalarını bizlerle paylaşsana?

Yoksa bizde olmayan Kuran mı var sizde?

İş kendi şahsıma olsa bu kadar öfkelenmem ama mevzu bahis hz Ali,İslam,Fatma anamızı tesetür,hicap işlerinize alt etmek olunca,mütiş bir öfkeye kapılıyorum,hele ki al i imran 7 apaçık ise

Dayanak sunun o ki doğru söylüyorsunuz dayank nerde?

Dayanak yok ama iş söz zikretmeye gelince Allah'ın emri oluyor,Allahın emri ise bilelim nerde nasıl?

HICAP YASASIN DIYE SEHIT EDILDILER
                            Allah islah etsin,yüceler ancak böyle alet edilir size has olan bir kültüre

Ali Şeriati

Yorum

sayın aliekber babacan

yazdıklarınızı esefle okuyorum.
                              bugun hiç bir şia kalkop Ehli beyti konu alan türküleri beyoğlundaki barlarda rakı sofralarına meze eden alevileri örnek göstererek geröek alevileri suçlamazken.
                              siz nasıl belkide gerçekten şahid oldğunuz bilmem hangi şahsın ailevi fiyaskosunu dinine bağlı insanları suçlamak için kullanırsınız.
                              ALlahtan korkun biraz.

Ve sayın mektebi mülkiye
                              haddinizi bilin biraz. adam gibi paylaşım yapacaksınız yapın. ne biçim lazfur o öyle
                              "başlarım sizin mezhebinize ..." falan gibi laflar
                              ateistliğe geri döndüyseniz o sizin sorununuz inananlara saygılı olun lütfen.

MEDET YA ALİ

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...