Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Teistlere ve tasarımcılara sorular.

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Teistlere ve tasarımcılara sorular.

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=9988.msg63631#msg63631 date=1259921650]
    iyi de ben doğada bilinçli bir (tanrı müdahalesi) olmaksızın kendi haline bırakılan her şeyin geriye doğru evrildiğini görüyorum. kendi haline bırakılan her şey çürüyüp dağılıyor başka bir biçim ve varlığa dönüşüyor. hiç kendi türünden daha mükemmel bir hale dönüşüp evrilmiyor..

örnek kendi halien bıraktığım bir hurma (domates gibi olanı) çürüdü dağıldı yok oldu (büyük ihtimal başka görmediğimiz şey haline dönüştü) o daha iyiye neden evrilmedi. insan türü de öldükten sonra insan nie evrilmiyor. insan neden daha evrilmeye devam etmiyor?

evrimin devamlı ileriye doğru olduğuna dair kanıtınız nedir? çünkü kendi haline terkedilmiş bizim köydeki evler hiç evrilmemiş her gittiğimde daha da korkunçlaşıyor içine cinler mi giriyo ne? =)
    [/quote]
    Dediğinizde haklısınız,mesela kullanılmayan binalar,aynen kullanılmayan beyinler gibi,çürüyüp gidiyor işte........Ha o binalar,kullanılmayan beyinlere göre çok daha masum......En azından toprağa karışıp bir işe yarar duruma geliyor.........Ama şu kullanılmayan beyinler var ya;Çürüyüp gitmek bir yana;insanlık için bazan canlı bomba,bazan terörist,bazan da insanlığı yokedecek kertede çok acaip birşeyler oluyor.......
    Bakın bir daha söyleyeyim,anlamıyacasınız ama ben yine söyleyeyim;
    Evrim teorisinin temel iddiası şudur;Bir canlı evrimleşerek bir taraftan insanı üretirken diğer taraftan da maymunu üretmiş olabilir.........Ne olur biraz anlayarak bir şeyler söyleyin;öyle ''benim oğlum bina okur,döner döner yine okur'' misali çeşme başı karısı dedikoduları yapmayın.......

Yorum

bu dediğinize hiç bir ilmi ve ahlaki delil yoktur

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=9988.msg63685#msg63685 date=1259949101]
        bu dediğinize hiç bir ilmi ve ahlaki delil yoktur
        [/quote]
        Yani ille de binyıl öncesinden birilerinin saçma sapan hezeyanlarını mı yazmamız gerekiyor.....Kusura bakmayın ama;biz bugünü yaşamaya ve de anlamaya çalışıyoruz....

Yorum

bin yıl önceki?

böyle, ben bu kadarını yeterli görüp bu kadarını yazıyorum diğerini siz anlayın şeklindeki cümleleri hiç anlamıyorum ve bu metot sizde çok var

düşüncelerinizdeki son sözleri yazıp bizim anlamamızı beklemek yerine, o sonuçları oluşturan öncülleri ve sizi o bilgilere taşıyan yan düşüncelere de değinirseniz daha rahat anlaşacağız...

malum biz evrime inanmadığımızdan yeterince evrilememişiz...

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=9988.msg63690#msg63690 date=1259951339]
            bin yıl önceki?

böyle, ben bu kadarını yeterli görüp bu kadarını yazıyorum diğerini siz anlayın şeklindeki cümleleri hiç anlamıyorum ve bu metot sizde çok var

düşüncelerinizdeki son sözleri yazıp bizim anlamamızı beklemek yerine, o sonuçları oluşturan öncülleri ve sizi o bilgilere taşıyan yan düşüncelere de değinirseniz daha rahat anlaşacağız...

malum biz evrime inanmadığımızdan yeterince evrilememişiz...
            [/quote]
            Olabilir,takılın kalın bin yıl öncesine o zaman..........sizin için yapabileceğimiz bir şeyler var mı.........Söyleyin,yardımcı olmaya çalışalım..........

Yorum

evrimi reddeden görüş 1000 yıl öncesine mi dayanıyor o konuyu mu diyorsunuz

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=9988.msg63694#msg63694 date=1259952144]
                evrimi reddeden görüş 1000 yıl öncesine mi dayanıyor o konuyu mu diyorsunuz
                [/quote]
                Hayır,bin yıl önceden tilavet edilmiş mavalları siz bugün de tekrarlayın....kimin ne işine yarıyacak ise............Sakın ha bir adım ileri atmayın;hafazanallah imamlarınız ve de müçtehitleriniz siz öyle bir çarpar ki;alimallah esfelesafilinde bile huzur bulamazsınız....

Yorum

Konuyu polemik yaparak dağıtmaya çalışmayın.Burada Konunun uzmanı bir profesör evrimsel süreçte ortaya çıkan durumları gayet güzel özetlemiş.Bu sorulara hiç birinizin çıkıpta cevap verememesini neye bağlıyorsunuz?
                  -Bilgisizliğinize mi?
                  -Cehaletinize mi?
                  -Akılları körleştiren dini taasubunuza mı?

Ne ye bağlıyorsunuz?
                  Eğer aksini savunuyorsanız,maddeleri tek tek ele alarak,Kuran ışığında cevaplarınızı veriniz?

Cevabınız yoksa,susma erdemini göstermenizi bekliyorum.

Yorum

Evet,ya dini çerçeveden bana cevap verin,veya bilimsel çerçeveden Hacı arkadaşımıza....hangisi kolayınıza gelirse....Buyurun....

Yorum

ni[quote author=hacı link=topic=9988.msg63697#msg63697 date=1259952583]
                      Konuyu polemik yaparak dağıtmaya çalışmayın.Burada Konunun uzmanı bir profesör evrimsel süreçte ortaya çıkan durumları gayet güzel özetlemiş.Bu sorulara hiç birinizin çıkıpta cevap verememesini neye bağlıyorsunuz?
                      -Bilgisizliğinize mi?
                      -Cehaletinize mi?

Ne ye bağlıyorsunuz?
                      Eğer aksini savunuyorsanız,maddeleri tek tek ele alarak,Kuran ışığında cevaplarınızı veriniz?

[/quote]

nie susmasak haram mı işlemiş oluruz ya da Kur'an ışığında cevap vermesek günah mı işlemiş oluruz.. hangi ahlaka sığmaz bizim size cevabımızı neye göre olumsuz görüyorsunuz hangi ölçüye göre?

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=9988.msg63708#msg63708 date=1259954947]
                        ni[quote author=hacı link=topic=9988.msg63697#msg63697 date=1259952583]
                        -Bilgisizliğinize mi?
                        -Cehaletinize mi?

Ne ye bağlıyorsunuz?

[/quote]

nie susmasak haram mı işlemiş oluruz ya da Kur'an ışığında cevap vermesek günah mı işlemiş oluruz.. hangi ahlaka sığmaz bizim size cevabımızı neye göre olumsuz görüyorsunuz hangi ölçüye göre?
                        [/quote]
                        Susmazsanız,cevap verin....ama laf kalabalıklığı yapmayın...ya da samimi olarak deyin ki;bu iş dinin işi değildir,olsun bitsin...Ki işin esası da bu...Kabullenin bu durumu artık...

Yorum

artık öyle mi...

duvar yazıları diye bir kitapta yazıyordu çok hoştu:

Tanrı öldü
                          imza: Niçe

Niçe öldü
                          imza: Tanrı

kim görmüş ki Allah'ın taraftarlarının mağlup olduğunu...

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=9988.msg63715#msg63715 date=1259955787]
                            artık öyle mi...

duvar yazıları diye bir kitapta yazıyordu çok hoştu:

Tanrı öldü
                            imza: Niçe

Niçe öldü
                            imza: Tanrı

kim görmüş ki Allah'ın taraftarlarının mağlup olduğunu...

[/quote]
                            bunca yazıya bir duvar yazısı ile cevap vermek...üzüldüm doğrusu,bir dincinin bir duvar yazısına sığınabileceğini düşünmemiştim hiç........
                            bir de Che 'den alıntı,aklımda kaldığı kadarı ile,birebir olmayabilir...
                            Ölüm;bir cephede bir siperde,emperyalist savaşın karşısında elde silah,gelirse eğer,hoş geldi, safa geldi....

Yorum

nie ki

Allah hakikati görmeyenlere her yere ayetlerini yayar yazar her yerde gösterir ki mazeretleri kalmasın...

oysa inanmayanların çok mazeretleri vardır halbuki kendilerini bile ikna edemezler...

din sattığımızı hatırlamıyorum ya dinci de olduk..
                              che yi de tanımıyorum o kim?

siz mi emperyalist savaşın karşısındasınız, niye yanımzıda görmedik hiç sizi?

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=9988.msg63719#msg63719 date=1259956529]
                                nie ki

Allah hakikati görmeyenlere her yere ayetlerini yayar yazar her yerde gösterir ki mazeretleri kalmasın...

oysa inanmayanların çok mazeretleri vardır halbuki kendilerini bile ikna edemezler...

din sattığımızı hatırlamıyorum ya dinci de olduk..
                                che yi de tanımıyorum o kim?

siz mi emperyalist savaşın karşısındasınız, niye yanımzıda görmedik hiç sizi?
                                [/quote]
                                siz hayatınız boyunca emperyalist anlayışın taşaronluğuna soyunursanız,bizi yanınızda değil,karşınızda görürsünüz....Ve de düşman zannedersiniz,bilemezsiniz ki sizlerin de asıl dostları biziz...Ne de olsa ezilen herkesin ortak paydası ezilmişlik değil mi...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X