Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Elmeddin abime soru :)

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Elmeddin abime soru :)

Selamun Aleykum Elmeddin abim. Nasilsiniz?
    Ilk öncelikle arastirmalarinizdan dolayi sizlere minnettarim abim.

Elmeddin abi, www.Velayet.wordpress.com sitesindeki bazi makaleler açilmamakta söyle yazi çikmakta: "[color=rgb(85, 85, 85)]Üzgünüz, kriterlerinize uygun yazı yok." [/color]
    Elmeddin abim sakin yanlis anlamayin, yardiminizi esirgemesseniz gerçekten sizlere çok minnettarim olurum Elmeddin abi

Simdiden tesekkurler

Ynt: Elmeddin abime soru

[quote author=Evrim link=topic=24266.msg163838#msg163838 date=1352714095]
    Selamun Aleykum Elmeddin abim. Nasilsiniz?
    Ilk öncelikle arastirmalarinizdan dolayi sizlere minnettarim abim.

Elmeddin abi, www.Velayet.wordpress.com sitesindeki bazi makaleler açilmamakta söyle yazi çikmakta: "[color=rgb(85, 85, 85)]Üzgünüz, kriterlerinize uygun yazı yok." [/color]
    Elmeddin abim sakin yanlis anlamayin, yardiminizi esirgemesseniz gerçekten sizlere çok minnettarim olurum Elmeddin abi

Simdiden tesekkurler[/quote]

kardeşim bir zaman önce bloguma nasibi hacker hücumu olmuştu. o zaman blogumdaki tüm yazılar silindi, şimdi Allah c.c'ın izni ile yeniden ekliyorum hepsini. konu hakkında geniş bilgi için linklere bak:

http://www.velayet.com/bilgisayarint...-t23634.0.html
    http://www.velayet.com/bilgisayarint...-t23726.0.html

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=24266.msg163841#msg163841 date=1352714798]
      kardeşim bir zaman önce bloguma nasibi hacker hücumu olmuştu. o zaman blogumdaki tüm yazılar silindi, şimdi Allah c.c'ın izni ile yeniden ekliyorum hepsini. konu hakkında geniş bilgi için linklere bak:

http://www.velayet.com/bilgisayarint...-t23634.0.html
      http://www.velayet.com/bilgisayarint...-t23726.0.html

[/quote]

Selamun Aleykum Elmeddin abim. Geçmis olsun Elmeddin abi, olur öyle seyler Demek ki gerçekler islerine gelmiyor, gerçekler islerine gelmedigi buradan belli abim. Elmeddin abim sizler direnmeye devam edin Islam dininin hakikatini ve Ehlibeyt mektebini okulunu anlatin, onlar ancak kendilerini oyalamaktalar.
      Hayirli geceler abim.
      Kendinize çok iyi bakin

Yorum

Selamun Aleykum Elmeddin abi. Hayirli geceler abim
        Abim, Ehlibeyt kaynakli hadislerin çogu sahih midir?

Elmeddin abim, lütfen arastirabilirmisiniz, eger bana yardimci olursaniz gerçekten çok ama çok sizlere minnettarim olurum.

Abim su hadislerin ne kadar sahih oldugunu bana izah edebilirmisiniz?

Imam Muhammed el Bakir (a.s.) dedi: “Allah’in Taleghan’da bir hazinesi var, ne altin nede gümüs, Horasan’dan 12.000 Asker, parola’lari: “Ahmed Ahmed”. Beni Haşem’den bir şahis, gri bir katıra binmis, kirmizi bir boyun atkisi giymis, onlari iletir. Sanki onu firat’i gecerken görüyorum. Onlardan duyarsan, onlara dogru acele et, buz üzerinden sürünmek zorunda kalsan bile.”

(Mutahab El-Anwar El-Muzi’a. s. 343)

Hz. Emir el Muminin Ali ibn Ebi Talib (a.s.) dedi ki: “Onikinci Imamin ilk Adami Basra dandir ve sonuncusu Ibdal’lardan (Suriye’den).

(Beşarat El-Islam,. s. 148)

.Imam Cafer el Sadik (a.s.) yakin sahabesine Mufadal ibn Ömer’e Ka’imin büyük işaretlerini aciklarken dedi ki: “… Ve bizim bir oglumuz Basra’dan gelecek…”

(Kitab El Haft El Şerif)

Allah Resulu (saas): “Ve sonra o bir adam’dan bahs etti ve sonra dedi, eğer onu görürseniz beyet ediniz çünkü o Mehdi’nin Halifesidir”

(Beşarat Al İslam, s.30)

(Ibn Tavus, Malahim Vel Fitan s. 50)

Imam Cafer el Sadik (a.s.) Onikinci Imamin Adamlarini sayarken dedi ki: “Ve Basra’dan… Ahmed…”

(Beşarat El-Islam. s. 181)

Elmeddin abim, bir iki tane hadislerin sihhatini aciklasaniz gerçekten yeterdir abim (ama ne kadar fazla daha iyi olur aslinda abim

Simdiden tesekkurler Elmeddin abi

Hayirli geceler

Yorum

Elmeddin abim lütfen yardim edermisin?

Yorum

[quote author=Evrim link=topic=24266.msg164780#msg164780 date=1355613990]
            Selamun Aleykum Elmeddin abi. Hayirli geceler abim [/quote]

ve aleykum es-selam kardeşim.

Abim, Ehlibeyt kaynakli hadislerin çogu sahih midir?
            kardeşim, bu sorumu şimdi? elbette sahih olan hadislerde var, zayıf olanlarda.

Abim su hadislerin ne kadar sahih oldugunu bana izah edebilirmisiniz?

Imam Muhammed el Bakir (a.s.) dedi: “Allah’in Taleghan’da bir hazinesi var, ne altin nede gümüs, Horasan’dan 12.000 Asker, parola’lari: “Ahmed Ahmed”. Beni Haşem’den bir şahis, gri bir katıra binmis, kirmizi bir boyun atkisi giymis, onlari iletir. Sanki onu firat’i gecerken görüyorum. Onlardan duyarsan, onlara dogru acele et, buz üzerinden sürünmek zorunda kalsan bile.”

(Mutahab El-Anwar El-Muzi’a. s. 343)

Hz. Emir el Muminin Ali ibn Ebi Talib (a.s.) dedi ki: “Onikinci Imamin ilk Adami Basra dandir ve sonuncusu Ibdal’lardan (Suriye’den).

(Beşarat El-Islam,. s. 148)

.Imam Cafer el Sadik (a.s.) yakin sahabesine Mufadal ibn Ömer’e Ka’imin büyük işaretlerini aciklarken dedi ki: “… Ve bizim bir oglumuz Basra’dan gelecek…”

(Kitab El Haft El Şerif)

Allah Resulu (saas): “Ve sonra o bir adam’dan bahs etti ve sonra dedi, eğer onu görürseniz beyet ediniz çünkü o Mehdi’nin Halifesidir”

(Beşarat Al İslam, s.30)

(Ibn Tavus, Malahim Vel Fitan s. 50)

Imam Cafer el Sadik (a.s.) Onikinci Imamin Adamlarini sayarken dedi ki: “Ve Basra’dan… Ahmed…”

(Beşarat El-Islam. s. 181)
            kardeşim, ibni Tavus r.a hariç burada aktardığın kaynakları ve müelliflerini tanımıyorum. kitapların müelliflerini ve adlarını doğru şekilde yazarsan bulup bakarım.

Yorum

Selamun Aleykum Elmeddin abim

Digerlerini bilmiyorum ama;

El Heft El Serif: Bu kitap, imam Cafer el-Sadık’ın ashabından olan Mufaddal bin ‘Umar el-Cu’fi tarafından, İmam Ca’fer el-Sadık’ın imlası ile yazılmıştır. Bu kitapta tevhid, marifet ve hakikat açısından zahiri ve kısmen batini olarak açıklanmış.Yaratılışın başlangıcı ve varlığın sırrı hakkında bilgi verilmiş. Bu kitap çok sayıda basılmış olup yaygındır.

Hayirli geceler abim

Umarim yardimci olursunuz

Yorum

YUKARI ÇIK
              Çalışıyor...