Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Videodaki kimdir? Kavmiyetçiliğe kaçan ifadeleri var.

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Videodaki kimdir? Kavmiyetçiliğe kaçan ifadeleri var.

[quote author=TekYolTevhid link=topic=24338.msg164342#msg164342 date=1354437175]
    Videodaki Şiidir.[/quote]

ne güzel, o zaman buyur ıspat et. kimdir? adı nedir? alim midir yoksa cahil mi? alim ise nerede okumuştur? hangi ilmi havzada kayıtı vardır? ders aldığını doğrulayacak en az 2 müslüman şahid var mıdır? bunlar yoksa ders aldığı alimlerle yan yana 1 resmi var mıdır?

Yorum

bu arada Musavi yeniden mi İslam'a girdin ki, böyle konulara müdahil oluyorsun?

Yorum

[quote author=ATA_11 link=topic=24338.msg164325#msg164325 date=1354326336]
        burada yeniyim nasil kullanacagimi kontrol ediyorum)-
        [/quote]

güzel bir virüsmüş..
        böyle herkes her istediğini yüklüyorsa ne ala..

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=24338.msg164363#msg164363 date=1354444244]
          ne güzel, o zaman buyur ıspat et. kimdir? adı nedir? alim midir yoksa cahil mi? alim ise nerede okumuştur? hangi ilmi havzada kayıtı vardır? ders aldığını doğrulayacak en az 2 müslüman şahid var mıdır? bunlar yoksa ders aldığı alimlerle yan yana 1 resmi var mıdır?
          [/quote]

Hadi videodakini geç sen şuna cevap ver. Yasir Habib ve Ayetullah Shirazi Şii değil mi? Hamaney ne kadar Şiiyse Shirazi de o kadar Şiidir

Yorum

[quote author=TekYolTevhid link=topic=24338.msg164370#msg164370 date=1354451611]
            Hadi videodakini geç sen şuna cevap ver.[/quote]

sizin dininiz de böylesi "geçler" üzerine mi kurulu?

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=24338.msg164374#msg164374 date=1354454456]
              sizin dininiz de böylesi "geçler" üzerine mi kurulu?
              [/quote]

Sizinki de herhalde işine gelmeyeni görmeme üzerine kurulu? Yasir ve Şirazi Şii mi diye sormuşum dikkat edersen devamında.

Yorum

[quote author=TekYolTevhid link=topic=24338.msg164390#msg164390 date=1354458323]
                Sizinki de herhalde işine gelmeyeni görmeme üzerine kurulu?[/quote]

ilgisi bile yok, sadece olarak bizde "başlık ile ilgisi olmayan konulara geçmek yasaktır" kaidesi var.

Yasir ve Şirazi Şii mi diye sormuşum dikkat edersen devamında.
                madem bu kadar ısrar ediyorsun, ikisi de şia değildir.

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=24338.msg164395#msg164395 date=1354459946]
                  ilgisi bile yok, sadece olarak bizde "başlık ile ilgisi olmayan konulara geçmek yasaktır" kaidesi var.

madem bu kadar ısrar ediyorsun, ikisi de şia değildir.
                  [/quote]

1- Hamanei rehber olarak kabul etmiyorlar diye mi Şii değiller?
                  2- Açıkça Şia kitaplarında geçen ifadeleri naklediyorlar diye mi Şii değiller?
                  3- Takiyyeyi, taktiği, İran sempatisini vs. bozuyorlar diye mi Şii değiller?
                  4- Açıkça biz buyuz kaynağımızda bunlar geçer deyip hurafe de anlatsalar saçmalasalar da kendi kaynaklarını dürüstçe anlatıyorlar diye mi Şii değiller?

Neden Şii değillermiş merak ettim. Yoksa İsmaili mi bunlar? Yoksa Zeydi mi? Bildiğin isnaaşeriyye fırkasındanlar gayet açık.

Yorum

[quote author=TekYolTevhid link=topic=24338.msg164400#msg164400 date=1354460903]
                    1- Hamanei rehber olarak kabul etmiyorlar diye mi Şii değiller?
                    2- Açıkça Şia kitaplarında geçen ifadeleri naklediyorlar diye mi Şii değiller?
                    3- Takiyyeyi, taktiği, İran sempatisini vs. bozuyorlar diye mi Şii değiller?
                    4- Açıkça biz buyuz kaynağımızda bunlar geçer deyip hurafe de anlatsalar saçmalasalar da kendi kaynaklarını dürüstçe anlatıyorlar diye mi Şii değiller?

Neden Şii değillermiş merak ettim. Yoksa İsmaili mi bunlar? Yoksa Zeydi mi? Bildiğin isnaaşeriyye fırkasındanlar gayet açık.[/quote]

Seyyid Ali el-Hamenei, İran ve s. gibi sepeler buna esas değildir, olamazda. Seyyid Ali el-Hamenei'yi rehber olarak görmeyen bir çok İslam alimi vardır ama hiç birisi Şiilikten çıkmış değil. bunlar ise sadece Seyyid Hamanei'yi değil Seyyid Humeyni, Şeyh Behcet Fumeni, Şeyh Muntaziri ve daha bir çok alimi tekfir etmektedirler.

takiyye yapmıyorlar ve s. gibi iddalarda nasibi-emevi hayal ürünüdür. hiç kimse takiyye yapıyor değil zaten. Ebu Bekir, Ömer, Osman ve benzerleri hakkındaki tavır ve görüşlerimiz de her kese bellidir inşaAllah yakın zamanlarda konu ile ilgili hadislere dayanan büyük bir makale hazırlayacağım.

şiilikten çıkmalarının sebebi gidip İngiltere gibi ülkelere hizmet etmeleri, Şia akidesinde zaruri olan bazı şeylerin aksine konuşmalarıdır.

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=24338.msg164402#msg164402 date=1354461472]
                      Seyyid Ali el-Hamenei, İran ve s. gibi sepeler buna esas değildir, olamazda. Seyyid Ali el-Hamenei'yi rehber olarak görmeyen bir çok İslam alimi vardır ama hiç birisi Şiilikten çıkmış değil. bunlar ise sadece Seyyid Hamanei'yi değil Seyyid Humeyni, Şeyh Behcet Fumeni, Şeyh Muntaziri ve daha bir çok alimi tekfir etmektedirler.

takiyye yapmıyorlar ve s. gibi iddalarda nasibi-emevi hayal ürünüdür. hiç kimse takiyye yapıyor değil zaten. Ebu Bekir, Ömer, Osman ve benzerleri hakkındaki tavır ve görüşlerimiz de her kese bellidir inşaAllah yakın zamanlarda konu ile ilgili hadislere dayanan büyük bir makale hazırlayacağım.

şiilikten çıkmalarının sebebi gidip İngiltere gibi ülkelere hizmet etmeleri, Şia akidesinde zaruri olan bazı şeylerin aksine konuşmalarıdır.

[/quote]

Velayeti Fakihi reddediyorlar o zaman. Bu Şiiliklerine engel mi oluyor? Ayrıca ilk 3 halife R.A. hakkında görüşlerinizin belli olduğunu söylemişsiniz de daha demin bir video izledim ülkemizde meşhur bir Şii zât konuşuyordu. Öyle anlatıyorki yav bu Şiilik Sünnilik çok farklı değilmiş yav der bilmeyen insan. Hatta Hz.Ebubekir diyordu konuşurken Hz.Ömer diyordu. Hani tavırlarınız ve görüşleriniz herkese belliydi.

Kardeşim açıkça söyleyin görüşlerinizi. İlk 3 halifeyi, Hz. Aişe Ümmülmümini tekfir eden ifadeler sizin kaynaklarınızda değil mi?

Yorum

[quote author=TekYolTevhid link=topic=24338.msg164404#msg164404 date=1354461999]
                        Velayeti Fakihi reddediyorlar o zaman. Bu Şiiliklerine engel mi oluyor?[/quote]

...EDİT... yukarıda Velayeti fakih, İran, Seyyid Hamanei gibi konulara zaten değindim ve bunun Şiiliğe egel olma ile zerre kadar bağlantısının olmadığını söyledim.

Ayrıca ilk 3 halife R.A. hakkında görüşlerinizin belli olduğunu söylemişsiniz de daha demin bir video izledim ülkemizde meşhur bir Şii zât konuşuyordu. Öyle anlatıyorki yav bu Şiilik Sünnilik çok farklı değilmiş yav der bilmeyen insan. Hatta Hz.Ebubekir diyordu konuşurken Hz.Ömer diyordu. Hani tavırlarınız ve görüşleriniz herkese belliydi.
                        ben kendi adıma konuşurum ve bu konuda takiyyeyi de hatalı bulurum.

Kardeşim açıkça söyleyin görüşlerinizi. İlk 3 halifeyi, Hz. Aişe Ümmülmümini tekfir eden ifadeler sizin kaynaklarınızda değil mi?
                        ...EDİT...

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=24338.msg164406#msg164406 date=1354462181]
                          malmısın sen? yukarıda Velayeti fakih, İran, Seyyid Hamanei gibi konulara zaten değindim ve bunun Şiiliğe egel olma ile zerre kadar bağlantısının olmadığını söyledim.

ben kendi adıma konuşurum ve bu konuda takiyyeyi de hatalı bulurum.

kaifrliklerine şüphe yoktur.
                          [/quote]

Şöyle açıkça söyleyin fikirlerinizi. Sonra da vahdet vahdet demeyin. Şiilerden Zeydilerle, İmamiyyeden Ali Şeriati, Ahmet El Katip gibi bazı istisnalarla gayet güzel vahdet olur. Ancak ilk 3 halifeyi R.A. tekfir edenlerle hiçbir vahdet olmaz. Benim görüşüm de budur.

Yorum

[quote author=TekYolTevhid link=topic=24338.msg164408#msg164408 date=1354463015]
                            Şöyle açıkça söyleyin fikirlerinizi. Sonra da vahdet vahdet demeyin.[/quote]

ben şuana kadar ne üstü kapalı laflar ettim, nede vahdet dedim.

Şiilerden Zeydilerle, İmamiyyeden Ali Şeriati, Ahmet El Katip gibi bazı istisnalarla gayet güzel vahdet olur. Ancak ilk 3 halifeyi R.A. tekfir edenlerle hiçbir vahdet olmaz. Benim görüşüm de budur.
                            yav sizinle vahdet isteyen mi oldu? yav sizin dininizin ne tür psilik olduğu ortada iken ne vahdeti? gidin Ahmed el-Katib, Şeriati gibi Şiilikten irtidad etmiş kardeşlerinizle vahdet mi yaparsınız yoksa bilmem başka bir şey mi onu yapın.

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=24338.msg164410#msg164410 date=1354463336]
                              ben şuana kadar ne üstü kapalı laflar ettim, nede vahdet dedim.

yav sizinle vahdet isteyen mi oldu? yav sizin dininizin ne tür psilik olduğu ortada iken ne vahdeti? gidin Ahmed el-Katib, Şeriati gibi Şiilikten irtidad etmiş kardeşlerinizle vahdet mi yaparsınız yoksa bilmem başka bir şey mi onu yapın.
                              [/quote]

Rafızilerle vahdet olamaz zaten. Kendisine Sünni diyen ama tekfir bataklığına düşmüş bazı sözde Selefi geçinenlerle de vahdet olmaz. Bunun dışında itidalli olan her Müslümanla Hanbeli-Hanefi-Şafii-Maliki-Zeydi-İbadi-bazı İsnaaşerilerle vahdet olur.

Yorum

[quote author=TekYolTevhid link=topic=24338.msg164419#msg164419 date=1354464464]
                                Rafızilerle vahdet olamaz zaten. Kendisine Sünni diyen ama tekfir bataklığına düşmüş bazı sözde Selefi geçinenlerle de vahdet olmaz. Bunun dışında itidalli olan her Müslümanla Hanbeli-Hanefi-Şafii-Maliki-Zeydi-İbadi-bazı İsnaaşerilerle vahdet olur.[/quote]

git kiminle ne yaprsan yap kardeşim bize ne yahu?

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...