Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Mezarlardaki aşırılıklar?
Daraltma
X
-
Ynt: Mezarlardaki aşırılıklar?
israf israf ne gerek var böyle şeylere ?
tamam bi çiçek bişey ekersin toprağına ama bune böyle taşlar sahte çiçekler.sahte kuş heykelleri süsler filan ? ne gerek var böyle şeylere.ölen ölmüş gitmiştir israf olmazmı bunlar
ayrıyetten hrıstiyan mezarlarına benziyor..
Yorum
-
mesela bana göre de biraz fazla. sana göre fazla bana göre fazla. sen yapmazsın ben yapmam. ama yapan yapıyor işte. bizene? bi de konu münazara kısmında açılmış. siz zaten "israf-aşırı" olduğunu söyleyip hükmü vermişsiniz. daha neyin münazarasını yapacaksınız.
بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحٖيمِ
Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.
Selam Olsun Korkmadan Ben De Varım Diyebilenlere!!
Yorum
-
sorular bölümüne konu açılabiliyorda bizmi açmadıkgenelde sorular burda sorulur.bakmayın münazara bölümü olduğuna
nasıl yapan yapıyor bizene ? şianın bu konudaki görüşü önemlidir..alimler neler diyor bu konuda öğrenmek istiyorum şüphesiz bu mezarlar aşırı abartı gereksiz israf bana göre.ve bu konu hakkında şianın görüşü nedir acaba ?
Yorum
-
[quote author=_Ehli Beyt_ date=1387214613 link=topic=25325.msg171705#msg171705]
israf israf ne gerek var böyle şeylere ?
tamam bi çiçek bişey ekersin toprağına ama bune böyle taşlar sahte çiçekler.sahte kuş heykelleri süsler filan ? ne gerek var böyle şeylere.ölen ölmüş gitmiştir israf olmazmı bunlar
ayrıyetten hrıstiyan mezarlarına benziyor..
[/quote]
Sizin amacınız mezarları sorgulamak mı? Yoksa bizim başka bir dinin bozması olduğunu ima etmeniz mi?
Sizin dediğiniz bu mezarlık nerede acaba? Google da farsça mezarlık yazıp görsellerde iran mezarlarını arattım sonuç sizinkisinden çok farklı çıktı..
https://www.google.com.tr/search?q=%DA%AF%D9%88%D8%B1%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%8 6+%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86&source=lnms&a mp;tbm=isch&sa=X&ei=SAywUpjEGJDYsgaq5YCYBA &ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1039&bih=610#q=%D A%AF%D9%88%D8%B1%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86+%D8%AF%D8 %B1+%D8%B9%DA%A9%D8%B3+%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9 %86&tbm=isch
Mezarlar süslü olunca din mi bozuluyor?
Fotoğrafta bir kaç mezarlık sizin dediğiniz gibi abartı gözüküyor sadece diğerleri normal?!
Herkesin mezarını mı sorgulayacağız bunu bize empoze etmenin anlamı yok. Adamın teki akrabasının mezarını böyle yaptırmıştır bize ne.
Türkiye de hiç mezarlık görmediniz galiba?
Pierre lottiye çıkarken dikkatli bakın / İstanbul da bir yer. Bir mezar var her tarafı mermerle kaplı. Bir mezar var adamlar mezarı kafesin içine sarmış sarmalamış.
Şimdi bunları dikkate alarak ey Ehli sünnet sen neden bu kadar önem veriyorsun diye sana mı soralım. Bir kaç mezar abartı olarak yapılandırılmış hesabını sormak bize mi düşer.
Yorum
-
bu tür mezarlar şiada az değil gördüğüm kadarıyla...vede hamaneyin yine bi süslü camlı bi mezarlık ziyaretinide görmüştüm abna sitesinde..
benim SORUM : ŞİA ALİMLERİNİN MEZAR KONUSUNDA HÜKMÜ NEDİR BU AŞIRILIKLARA MÜSADE EDİYORLARMI.. sorum budur.şiayı eleştirmek değil..nasıl anlıyorsunuz soruları merak ediyorum...hemen bi tepkiler filan soru sorduğuma pişman oldum..
hala bi cevap alamadım soruma..
görsellerde arattığınızda aşağılara inerseniz görürsünüz yine siyah bir mermerden mezarlar üzerinde sahte çiçekler şekiller ölen kişinin fotoğrafı...
Yorum
-
Sorunu çok anlamsız bulduğumu tekrar söylemekle birlikte, sanki türkler de mezarlara çiçek bırakılmıyor? Adamlar çelenk bile gönderiyor.
Farkedersen ünlülerin cenazesinde herkeste bir güneş gözlüğü, tiyatro da konuşmalar, giderken alkış tutmalar gibi saçmalıklar yer alıyor.
Şimdi belli bir kesim bunu yapıyor diye genele ithaf edemeyiz. Ne demek istediğimi anlamışsındır.
Şimdi sen dedin diye, ben araştırdım. Bulmak hiçte zor değil arayana.
Umarım işine yarar.
http://tvshia.com/turkish/index.php/articles/116-sosyal-konular/467-ayetullah-cafer-s%C3%BCbhani
http://abna.ir/data.asp?lang=10&Id=417130
Yorum
Yorum