Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Başbakan Erdoğan Aşura Matemine Katılacak

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Sayın Selahattin Özgündüz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın beraberinde bakan ve milletvekilleriyle 16 Aralık Perşembe günü Halkalı Aşura Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan Evrensel Aşura Matem Merasimi’ne katılacağını bildirdi.
    03/12/2010 - 15:32
    3 Aralık Cuma günü Halkalı Zeynebiye Camii'ndeki cuma hutbesinde binlerce kişiye seslenen Özgündüz,

“Bu Aşura’da sevgili başbakanımız, beraberinde bakan ve milletvekilleriyle birlikte camiamızı onurlandıracaklar. Bana bu konuda başbakanlıktan, il başkanlığından ve katılacak milletvekillerinden teyit geldi. Öteden beri arzu ettiğimiz buydu. Devleti ve milleti yan yana ve el ele görmekti. Bu katılım bunun güzel örneklerinden biri olacak” diye konuştu.

Aşura'nın yaklaştığını, önümüzdeki salı gününün Muharrem ayının ilk günü olduğu hatırlatan Özgündüz, gerekli olan tüm hazırlıkların eksiksiz tamamlanmasını istedi. Bu yıl dışarıdan gelen misafirlerimize yönelik ihsan yemeği Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi’nde verilecek.

Caferilik İnancını Tanıtma, Araştırma ve Eğitim Derneği (CAFERİDER) tarafından Halkalı'da düzenlenen matem töreni dünyadaki Aşura Matem törenleri arasında birçok açıdan en nitelikli tören olarak gösteriliyor. Törene her yıl ülkemizdeki her kesimden yüz binlerce kişi katılıyor. UNESCO tarafından örnek Aşura kabul edilen Halkalı'daki törenler ulusal ve yabancı televizyon kanalları vasıtasıyla dünya tarafından takip ediliyor.

Bu yıl 16 Aralık Perşembe günü gerçekleşecek olan Evrensel Aşura Matem Merasimi törenine her geçen yıl ilgi daha da artıyor.

zeynebiye.com

[/b]

Allah Razı olsun, başımızdan eksik etmesin.... farkı farkediliyor.

Yorum

ben de melise gün doğdu diye aklıma geldi ilk başlığı gördüğüm an..

Chp lideri tayyipten önce katıldı.. o zaman ona ne diyeceksiniz?

Yorum

Alnı secdeye değen biri ile namazsız birini bir tutamam itikadım gereği...

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=18537.msg111642#msg111642 date=1291462361]
          ben de melise gün doğdu diye aklıma geldi ilk başlığı gördüğüm an..[/quote]

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=18537.msg111642#msg111642 date=1291462361]
            ben de melise gün doğdu diye aklıma geldi ilk başlığı gördüğüm an..

Chp lideri tayyipten önce katıldı.. o zaman ona ne diyeceksiniz?
            [/quote]
            [quote author=Elmeddin link=topic=18537.msg111649#msg111649 date=1291465747]

[/quote]
            [quote author=Melis link=topic=18537.msg111648#msg111648 date=1291465447]
            Alnı secdeye değen biri ile namazsız birini bir tutamam itikadım gereği...
            [/quote]

İmam Ali (a.s):

“Haricileri benden sonra öldürmeyin!

Zira hakkı taleb ettiği halde hata eden kimse, batılı taleb edip elde eden kimse gibi değildir.”

Nehc’ul-Belağa, 61. hutbe

Sürgünümüz hep çöle, sırr-ı hikmet ne ola?
            Sahra-yı KERBELA'da, Hüseynî Fermân'a sor...

Yorum

"Vay o namaz kılanların haline..." şeklindeki Maun suresi ayetini nasıl anlıyorsunuz?...

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=18537.msg111662#msg111662 date=1291474386]
                "Vay o namaz kılanların haline..." şeklindeki Maun suresi ayetini nasıl anlıyorsunuz?...
                [/quote]
                Resulullah (s.a.a):

“Bilin ki şüphesiz sizler, içinde hesabı olmayan amel günündesiniz.
                Çok geçmeden ameli olmayan hesap gününde olacaksınız.”

A’lam’ud-Din, 345

selam ve dua ile...

Yorum

harikasın üstad...

teberri ve tevelli için dost düşmanı tanımak en büyük amellerden midir? Ya tağutu tanımlayıp ona küfretmek?

Yorum

siz yorumlayında öğrenelim neymiş alakası???

Yorum

biz yeterince yorumladık sitede bununla ilgili çok yazılarımız var. Siz ise yabancımız değilsiniz uygun zamanda linklerini atabilirim hatta bazılarına siz de şahitsinizdir.

biz aşura merasimimize gelecek bizim yasımıza katılacak misafirimizin haberinin bulunduğu bu böyle başlık altında bunu konuşmayı hoş görmeyiz.. Burda sadece gelenlere hoş geldiniz Rabbim Ehlibeytin acılarını hakkıyla hissedip onların şefaatlerine layık olacak yaşama ulaştırsın sizi .. diye samimiyetle dua etmek olur...

ancak burada onların ulul emr gibi tanıtılmasına da sessiz kalamayız. çünkü onların programlara katılmasından dolayı sağlanacak faydayı zarara çevirir. Bir çok siyasinin hedefi de zaten kendilerine yönelik böyle faydalardır. şahıs için demiyorum ama tarihte Ehlibeyti kullandığını zannedip kafasına göre sığ ve geçici planlar kuranlar Ehlibeyt taraftarı görünüp rant elde etmeye çalışanlar hiç eksik olmamıştır.

Bizse burada onların katılımlarından dolayı nasıl hakikatin ve aşuranın adına ne faydalar sağlayabiliriz onun çalışmasına ve düşüncesine girersek özellikle bu başlık altında daha isabetli olmaz mı?...

Yorum

Burada konunun amacını bozan sizsiniz!
                        Şimdi de misafir muhabbeti yapmayın lütfennn!
                        Hele kerbela44 ün amacını anlayamadım!?

Yorum

[quote author=Melis link=topic=18537.msg111630#msg111630 date=1291460326]
                          Allah Razı olsun, başımızdan eksik etmesin.... farkı farkediliyor.
                          [/quote]

biz düşüncemizi içimzde sakladık ve melise gün doğdu diye yazmadık burada. ama siz yazınca da bunun zarar vereceğini düşündüğümüzden konuya müdahil olduk bizimki bir saldırı değil savunmadır. siz başlığı kullanarak siyasi görüşleriniz doğrultusunda bundan istifade etmek istediniz. konuyu baştan itibaren kontrol ederseniz bizimle bu sonuca ulaşacağınızdan emin olmakla beraber sizi kızdıracak ve konunun amacını bozan nasıl ben oluyorum anlamadım?

Eğer konunun amacı başımızdan birileri eksik olmasın duasını sağlamaksa evet bu amacı bozmayı şeref biliyorum.

Evet misafirdir tüm merasimlerimize katılanlar. Ama seçkin değil. hiç kimse seçkin değildir. bir misafir olarak katılır yok eğer matemi yaşamak istiyorsa o zaman bizden biri bize eşit biri olarak.. yani şimdi başbakan diye onun önünde eğilmemizi mi bekliyor ya da ona ayrı bir değer vermemizin gerektiğini mi düşünüyorsunuz?

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=18537.msg111673#msg111673 date=1291478939]
                            harikasın üstad...

teberri ve tevelli için dost düşmanı tanımak en büyük amellerden midir? Ya tağutu tanımlayıp ona küfretmek?
                            [/quote]

Haklısınız üstadım,

islam inkılabı'na ve islami direnişe dost olan dostumuzdur, düşmanıda düşmanımız...

selam ve dua ile...

Yorum

siz şiiler nasıl yorumluyorsunuz bu katılımları: (erdoğanın ve baykalın katılımını)

1.katılsınlarda ehlibeytin şefaatine mazhar olsunlar

2.kendi reklmamımızı yapmış olalım.yani takiyye

hangisi?

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...