Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Sünniliği neden terk ettim? Nasıl Şii oldum / 44- Barış87

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Sünniliği neden terk ettim? Nasıl Şii oldum / 44- Barış87

Selamun aleykum, Sünniliği terk ettim. Neden mi terk ettim? Kafamdaki sorulara net cevaplar veremediği için terk ettim. İşte bazı nedenleri:

1-Muaviye nasıl hak halifeye ayaklanırda sevap kazanabilir bu ne kadar mantıklıdır?

2-Muaviye müctehid midir ki ictihad edecekde sevap kazanacak yanılsa bile...

3-Osman b. Affan'ın Ebu Zer hz.ni sürgüne yollaması beni çok şaşırttı. Osman'ın sarayında Emeviler alem yaparken Ebu Zer hz. yalnızlığa mahkum edilmişti.

4-Halid b. Velid, Amr b. As gibi kişilerin sürekli temize çıkartılmaya çalışılması. Halid, Malik b Nüveyreyi öldürüyor karısına tecavüz ediyor, Sünni kardeşlerimde maalesef günaha gireriz korkusuyla eleştiremiyorlar bile bu davranışını Halidin.

5-Ehli Sünnete göre bütün sahabe müctehid kabul edilir. Aynı zamanda Ehli Sünnete göre Peygamberimizi bir kez gören bile sahabe kabul edilir. ÇELİŞKİ burada başlıyor. Peygamberimizi bir kez gören birisinin beynine otomatik olarak İslam bilgilerimi yükleniyor. Bu kadar büyük bir çelişki nasıl görülemez.

KENDİ ÇAPIMDA ŞİİLİK DERKEN NEYİ KASTEDİYORUM?

Evet, keşke 12 imamlar sırasıyla halife olsalardı, keşke hakları yenmeseydi. Ben 12 imamın hilafetine iman ediyorum elhamdülillah. Bu anlamda Şii oluyorum. Ancak Şia da da anlamadığım (belkide ileride mutmain olacağım) hususlar var. Ama şunu açıkça söyleyebilirim ki ŞİA HAKKA DAHA YAKINDIR. VAHHABİLİK ise HAKKA EN UZAKTIR. TASAVVUF EHLİ SÜNNİ KARDEŞLERİMİZDE ŞİA YA YAKINDIR ELHAMDÜLİLLAH...

Sünniliği neden terk ettim?

ALLAHU EKBER...ALLAH SENI ALININ VELAYETINDE DAIM KILSIN...

Allah resulu s.a.a buyurdu Allahım Aliye düşman olana düşman ol...

Buna rağmen Alinin düşmanları nasıl sevilir...Peygamber Ali sizin mevlanızdır derken onun velayeti terkedilip nasıl başkalarına uyulabilir ehlibeyte savaş açanlar nasıl hazret olur.

Yorum

Velayeti kabul ediyorsanız fıkhı amelleri yerine getiriyorsanız inşAllah sizin dininiz kemale ermiştir...
      Biz sünnilere tamamı ile batıl demiyoruz ki (en azından ben) onlar biizm din kardeşimizdir
      ama bilgi aldıkları kaynakalrın farkında değiller onlara yanlış öğretiliyor ve öğrendiklerinde de ısrar ediyorlar araştırma gerekmi duymuyorlar (bazıları tabii) buda hakla batılın karoşmasına sebebp oluyor.. Halbuki hakla batıl karışmaz
      Kardeşim görünen o ki sizin şüpheleriniz hala var buna Rağmen araştırmaktan sormaktan beri durmuyorsunuz sizi takdir ediyorum Rabbim hakka ulaştırsın ve haktan ayırmasın inş..
      "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
      "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

[quote author=BEYZA link=topic=19756.msg119504#msg119504 date=1299264943]
        Velayeti kabul ediyorsanız fıkhı amelleri yerine getiriyorsanız inşAllah sizin dininiz kemale ermiştir...
        Biz sünnilere tamamı ile batıl demiyoruz ki (en azından ben) onlar biizm din kardeşimizdir
        ama bilgi aldıkları kaynakalrın farkında değiller onlara yanlış öğretiliyor ve öğrendiklerinde de ısrar ediyorlar araştırma gerekmi duymuyorlar (bazıları tabii) buda hakla batılın karoşmasına sebebp oluyor.. Halbuki hakla batıl karışmaz
        Kardeşim görünen o ki sizin şüpheleriniz hala var buna Rağmen araştırmaktan sormaktan beri durmuyorsunuz sizi takdir ediyorum Rabbim hakka ulaştırsın ve haktan ayırmasın inş..
        [/quote]

hayırlı olsun ve Rabbim daim etsin inşaAllah...

Yorum

Allah'ın benden büyük bir ayeti yoktur. Ve benden daha büyük bir haberi yoktur. (Usul-i Kafi Cilt. 1., sh. 207, Kitabu'l-Hücce 3. hadis.)

o ayeti tasdik edene selam olsun...

Yorum

Musavi sen ne zaman Usulu kafiye girdin? ve sen nasıl Allah'ın en büyük ayetisin!..

seni KINIYORUM!

Yorum

bu söz imam alinin benim değil...usulu kafiden hadis yazdıgım belli değil mi

Yorum

nereden belli? usulu kafiden olduğu belli de usulu kafide sen mi varsın!.. Sözün İmam Ali a.s.'dan olduğu mesajının neresinde yazıyor?

Yorum

kendimi demediğin belli...usulu kafi yazıldıgında ben yoktum...zeka seviyesi normalın çok altında olmayan insna için açık

Yorum

senin usulu kafiye iftira atıp kendini kastetmediğini nerede bileceğz mesajından?

Yorum

senin dışında kimsenın öyle anlayabileceğini sanmıyorum abi... hz.ali yazmayı unutmuşum bu kadar...sen neler yazıyorsun..seni şiddetle KINIYORUM

Yorum

ve başlığa şifre mi koyduk sadece usulu kafiyi tanıyan ve ne zaman yazıldığını bilenler girebilir diye?

Yorum

evet kınıyorum.. sadece onu unutmuş değilsin alıntı işareti olan tırnak yok ve sen bunu hep yapıyorsun.. daha önce seni çok uyardım bu konuda...

bunu kaç edebiyatçıya okutsan asla benim anladığımdan farklı anlamaz her dilin bir kuralı her yazının bir disiplini vardır ve sen buna uymalısın...işini tam yapmalısın.. kendine ait olmayan alıntıları tırnak işareti içine almalısın kim söylüyor tam yazmalısın.. buraya sadece usulu kafiyi ve bu hadisi bilenler girmiyor..

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=19756.msg119526#msg119526 date=1299280162]
                            senin usulu kafiye iftira atıp kendini kastetmediğini nerede bileceğz mesajından?[/quote]
                            hocam hadisin kimden geldiğini yazmamış, sadece kaynak vermiş bu yetmiyormu? El Kafideki hadis kimden olacak? El Kafide hadisler Ehli Beytten a.s olacak. öyle ise neden bu işi polemiğe çekiyorsunuz? yani El Kafideki hadislerin kimden olduğunu anlamak çokmu zor oluyor? hele-hele imamlarımız a.s "benden duyduğunu babamdan, ondan duyduğunu da benden rivayet ede bilirsin" diyorsa.

Yorum

usulu kafinin şiilerin temel eserlerinden biri olduğunu bilen ve bu tür hadisleri okuyup bunların ravilerinin imamlar olduğunu bilen şii ya da sünniler için dedikleriniz doğru.. ama

herkes böyle mi?

neden polemiğe çekiyoruz?

çünkü Musaviyi daha önce çok uyardım özelden de genelden de.. ama aynı durum yine devam ediyor ..

hadis nakli basit mi diyorsunuz? ciddiyet isteyen bir konu değil mi? yoksa mektebimiz mi basit dalgınlıkla yapılacak işler mi bunlar?

bu neyin nesidir önceki mesajdan mı anlaşılıyor diye Ali a.s.'ın adını aradım önceki mesajda yok.. bekledim belki fark eder dalgınlıkla yazmıştır açıklama yapar sonradan yeniden mesaj yazar diye o da yok..

burası halka cahile bilgine açık bir yer.. bunu siteye yeni girmiş birisi okusa ne anlar?.. sizin dediğiniz şekilde anlayabileceğini düşünüyor musunuz?

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...