Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Fazla Aklı Olan Varmıı? Varsa Bana Da Verebilirmii..

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Fazla Aklı Olan Varmıı? Varsa Bana Da Verebilirmii..

Selamun Aleykum,

Ben EhliSünnet bir ailede büyüdüm.. Aylardır EhliBeyt Mektebi'ni araştırıyordum.. Şiaya geçmeme bir ramak kaldı ve birde büyük sorun..

Sorunum şu:

Annem bu mekteble ilgilendiğimi özellikle ailemden başka biriyle konuşmamı istemiyor. ne kendisine ne başkasına anlatmama izin vermiyor. Konuşmaya başladığımda sadece hayır diyor.. ne dinliyor ne itiraz ediyor sadece hayır deyip kestirip atıyor bi anlatmama izin verse şianın türkiyedeki alevi-bektaşilerden çok çok farklı olduğunu, mesela caferilerinde namaz kıldığını falan anlatacam ama dinlemiyorki

Asıl büyük sorunum ise eğer bu yola devam edersen sana hakkımı helal etmem diyor.. bende ona "Onlara, “Allah’ın indirdiğine (Kur’an’a) ve Peygamber’e gelin” denildiğinde onlar, “Babalarımızı üzerinde bulduğumuz din bize yeter” derler. Peki ya babaları bir şey bilmiyor ve doğru yolu bulamamış olsalar da mı? " ayetini hatırlatıyorum ama nafile..

Şimdi dostlar siz bana bir akıl verin. Kalsam nasıl kalıyım gitsem nasıl gidiyim? herşeye rağmen EhliBeyt mektebine geçmeli miyim, yoksa annemin sözüne uyup ehlisünnette mi kalmalıyım?

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحٖيمِ

Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.

Selam Olsun Korkmadan Ben De Varım Diyebilenlere!!

Ynt: Fazla Aklı Olan Varmıı? Varsa Bana Da Verebilirmii..

Selam hidayeti bulmuş olan Ehlibeyt aşığı can'a
    Rabbim hicretini hayırlı mübarek kılsın. Sen Ehlibeytin sevgisini kalbine işlemişsin bile bunu nasıl söküp atarsın. Rabbim mübarek ve daim kılsın.

insan bir kere doğruya aşık oldu mu, onun peşine düştü mü, gece gündüz yorulmak bilmeyen bir hırsla ona koştu mu, artık ona ne yar engel olur ne ana ne başka bir şey! Hakikati yakalayıp ona layık olma ve onun tarafına geçme azmi basireti açılmış ve Allah'ın kalbine hidayeti yazdığı kişilerde onarılmaz bir hastalıktır.

Anne babaya öf bile demeyin ayetini açıklayan İmamlarımız: Allah öf demenin en ufak isyan olduğundan dolayı bu tabiri kullandı, eğer ondan daha hafif bir isyan olsaydı Allah onu kullanırdı" buyurmaktadır. Anne babayla çok iyi geçinmek farzdır onlara isyan büyük günahtır.

Ancak siz de biliyorsunuz ki itaat sınırlıdır. Hadiste, yaratıcıya isyan olan işlerde yaratılmışlara itaat yoktur buyrulur. Bu yüzden anne baba eğer Allah'a isyana sevk ederlerse onlara itaat edilmez, ancak onlarla yine de iyi geçinilir.

Tabi ki Ehlibeyt yoluna gireceksiniz. Peygamberimiz s.a.a'in buyruğu olan İki Emanet Kur'an ve Ehlibeyte sarılacaksınız. Varlık sebebimiz zaten bu! Ehlibeyte uymadan Peygamber bulunur muymuş! Peygamber Mescidi Nebi'ye açılan tüm kapıları kapattı, Ali kapısı hariç. Ben ilmin şehriyim Ali onun kapısı kim ilim (beni) istiyorsa Ali kapısına yönelsin buyurdu, ve kendisini başkalarından tanımayı yasakladı, zaten tanınamayacağı için. İmamlarımız buyurdu: Ali Allah'ın açtığı bir kapıdır ondan giren Mü'min çıkan kafir! Ayette, "evlerine arkalarından girmek(le) iyilik(e ulaşacağınızı mı sanıyorsunuz) değildir. Evlere kapılarından girin" buyruldu. Ali a.s'ın günümüzdeki temsilcisi 12. İmam Mehdi a.f'tir. Ona uymadan ne Ali'ye ulaşılır ne Muhammed s.a.a'e ulaşılır.

Anne babanız için dua et, ona korkulacak bir şey olmadığını, kafayı yemediğini, gözünün içine bakarak, samimi kelimelerinle hissettir. Gizlemekle hakikatlerin yok olmayacağını bir gün hepsinin sorgu sual olarak karşısına çıkarılacağını o zaman hesabı ödemek için telafi imkanı kalmayacağını bildir. biz de dua ediyoruz inşaAllah. Rabbim ona da Ehlibeyti nasip etsin.

Bizi sevindirdin kardeşim... Rabbim seni Ehlibeyte komşu eylesin...

Yorum

İşin zor değil kıymetli kardeşim, zorlaştırma....

Ali(a.s)'ye Selman ol, Ammar ol, Ebuzer ol... kıymetli can...

Senin yaşadıklarından çok daha fazlası var benim geçmiş defterinde istersen özelden ne yapman gerektiğini anlatabilirim. istersen taabiki...
      [color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)

[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya

Yorum

Allah(c.c) akıl fikir versin...Allah(c.c) hidayet versin...Ehli sünnet dışına çıkma...

Yorum

Ehli sünnet dediğin nedir kardeşim. Ehli Beyt dinine mi geçmesin.
          [center]
          ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
          [center]
          Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
          Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

[quote author=iki dişli link=topic=24953.msg168138#msg168138 date=1371473961]
            Allah(c.c) akıl fikir versin...Allah(c.c) hidayet versin...Ehli sünnet dışına çıkma...
            [/quote]

Ben EhliSünnet dışına çıkmayı düşünmüyorum. aksine Peygamber Efendimizin s.a.a sünnetine tabi olmaya gidiyorum. hemde bizzat kendi EhliBeyt Mektebine..

Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.

Yorum

[quote author=ŞehiD link=topic=24953.msg168140#msg168140 date=1371480254]
              Ben EhliSünnet dışına çıkmayı düşünmüyorum. aksine Peygamber Efendimizin s.a.a sünnetine tabi olmaya gidiyorum. hemde bizzat kendi EhliBeyt Mektebine..
              [/quote]seni tebrik edirem gözel gardaşım menim. asıl sünnetin Ehli Beyte uyulmakla sağlanacağını ehli sünnet kaynaklarında çok rahat bulabilirsin. bu konuda sitede fazlasıyla bilgi mevcut. hayırlı mubarek olsun. şad olasan.
              [center]
              ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
              [center]
              Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
              Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

[quote author=iki dişli link=topic=24953.msg168138#msg168138 date=1371473961]
                [/quote]

Saygı, ne büyük erdemdir tercihlere Saygı...
                [color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)

[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya

Yorum

[quote author=ali enis link=topic=24953.msg168148#msg168148 date=1371533188]
                  seni tebrik edirem gözel gardaşım menim. asıl sünnetin Ehli Beyte uyulmakla sağlanacağını ehli sünnet kaynaklarında çok rahat bulabilirsin. bu konuda sitede fazlasıyla bilgi mevcut.
                  [/quote]

o bilgileri bulmasaydım zaten mezhep değiştirmezdim dimi

[quote author=ali enis link=topic=24953.msg168148#msg168148 date=1371533188]
                  hayırlı mubarek olsun. şad olasan.[/quote]

Eyvallah kardeşim Allah razı olsun

Yorum

YUKARI ÇIK
                  Çalışıyor...