Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Sabah Sabah Ahmet Ümit

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Sabah Sabah Ahmet Ümit

Selamun Aleyküm kardeşlerim. daha yeni yorgun argın işten çıktım geldim eve. ahmet ümit in yazdığı bab-ı esrar kitabını aldım biraz okiym dedim. orda yazarımız şems-i tebrizi'nin dilinden şöyle yazmış:

"Anlamıyorsun değilmi? Kolay değil, çünkü bildiğimiz ne varsa, değişiyor. Tanrı değişmez diyorlarya külliyen yanlış. Değişir. Onun hikmetinden sual olunmaz, ama bu kadar çok değiştiği için anlamakta güçlük çekiyoruz. Bildiklerimiz bilinmeze dönüşüyor, yanlışlar doğruya, sevaplar günaha, helaller harama, yalanlar gerçeğe. bBöylece ulaşılmaz oluyor o yüce varlık, büyük sırrını işte böyle koruyor."(everest yayınları, sayfa 246)

Bu sözlere ne dersiniz? bunlar küfürmüdür değilmidir?

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحٖيمِ

Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.

Selam Olsun Korkmadan Ben De Varım Diyebilenlere!!

Ynt: Sabah Sabah Ahmet Ümit

Şems ve Mevlana gibiler derin insanlar. onların ayrı kelime anlamlarına sahip başka bir literatürleri var. alıntı ile ya da ehli olmayanların yorumlarıyla anlaşılabilecek türden değiller. hele hele ben tecrübelerime dayanarak diyorum ki kendimiz bir yazarın kitabını baştan sona okumadan, o kitaptan yapılan alıntılarla o yazarın küfrüne hükmedebilmek mümkün değil.

o yüzden şemsin kitabını doğru anlayan birinin aktarması ya da bizzat kendimiz okumadan bir fikre ulaşamayız. hele hele bu fikir o kafir mi şeklinde ise...

Yorum

bunların alıntı olduğunu biliyorum o yüzden ahmet ümit şemsin diliyle.. şeklinde bi ifade eklemiştim yazıma. o sözler ister gerçekten şemse ait olsun ister yazarın kendisine. bu sözler küfürmüdür değilmidir?

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحٖيمِ

Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.

Selam Olsun Korkmadan Ben De Varım Diyebilenlere!!

Yorum

Değildir

Yorum

YUKARI ÇIK
        Çalışıyor...