Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

gece namazının vakti

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

gece namazının vakti

selamunaleykum
    sayın hocam daha önce alimlerimize sorarak imsak vaktinde yani namazdan yarım saat önce gece namazını kılabileceğimi öğrenmiştim
    fakat şuan bu konuda kalbim mutmain değil
    hocam şuan ramazan ayındayız ve sabah ezanı imsak vaktiinde okunuyor buda yaklaşık 40 45 dakika öncesine tekamül ediyor
    biz bu vakitte yemeyi içmeyi kesiyoruz ve 5 10 dakika sonra sabah namazını kılıyoruz
    bu durumda benim önceden kıldığım gece namazları vaktine denk geliyor
    mesela şuan ezan okunmuş olsada gece namazı kılınırmı?
    hocam bu konuda değerli bilgilerinizle beni aydınlaatırsanız sevinirrim
    vesselamualeykum
    "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Ynt: gece namazının vakti

Bismillahirrahmanirrahim

Aleykum selam

Muhterem kardeşim, ortada bir yanlış anlama var. İmsak vakti ile namaz vakti aynıdır. Yani ikisinde de ölçü Fecr-i Sadık'ın (gerçek şafağın) doğuşudur. Bunu insanın kendisi takip edip de şafağın doğuşuna emin olursa, imsakla birlikte sabah namazını da kılabilir. Ancak bunu her kes yapamadığı için, ihtiyat olarak imsak vaktinde yeme içmeyi kesmek ve on onbeş dakika sonra da namazı kılmak tavsiye edilmiştir. Olay bundan ibarettir. Dolayısıyla Gece namazının vakti de imsak vaktiyle birlikte sona ermektedir...

Yorum

selamunaleykum
      hocam peki bu dediğiniz ramazan dışındada geçerlimidir?
      yani gece namazı imsaktan öncemi kılınmalıdır?
      "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

Aleykum selam

Evet, farketmez.

Yorum

YUKARI ÇIK
        Çalışıyor...