BİSMİLLAHİR RAHMANİR RAHİM
HAMD OLSUN ALEMLERİN RABBİNE
VE SELAM OLSUN MEVLAMIZ MUHAMMEDE VE TERTEMİZ EHLİ BEYTİNE
bundan sonra... değerli forum üyeleri bu başlığı açmama sebep son zamanlarda yönetim olarak forumun hedeflerinden saptığını ve yanlış istikamette irerlediğini düşünmemiz oldu. formumuzda son zamanlar neredeyse her an siyasi konular konuşulmaya başladı. bu konular genellikle forum üyelerini geriyor ve sık-sık forum kurallarının ihlal edilmesine sebebp oluyor. üyelerbir-biirne yakışmayacak sözler ediyorlar. buna ek olarakta konuşulan konuların delil ve kaynaksız konuşulması başka bir problem. velayet.com yazışma kurallarına göre ise şöyle bir madde vardır:
6-İlmi konularda bilgisiz, belgesiz, kaynaksız yazılar ile suçlamada bulunanlara, dayanaksız iftira edenlere kesinlikle geçit verilmez. Bu iletilerin sahibi uyarılır. Başkalarının görüş ve yazılarını kullananlar, mutlaka kaynağını bildirmek ya da göstermek zorundadırlar. Yazdığı kendisine aitmiş gibi forum iştiraki en başta ahlâka aykırıdır.
velayet.com yazışma kuralları
ek olarak, genellikle bu konularda her zaman üyeler bir-birine "sen beni fişledin", "sen falancayı şehit ettin", "sizin gurubunuz devlete çalışıyor", "hayır, asıl siz devlete çalışıyorsunuz" ve s. gibi ittihamlar ediliyor ki, bunlarında bir delili ve ya kaynağı olmuyor. bunun üzerine forum yönetimi olarak forumda yzışma kurallarını ve velayet.com forumun kuruluş amaçları ve hedeflerini tekrarlamanın faydalı olacağını düşündük. formumuzun yazışma kurallarından 6-cı maddeyi yukarıda yazdık, forumun kuruluş amaçları ise şunlardır:
1. Ehli Beyt a.s mezhebine atılan iftiralara deliller, kaynaklar ve belgeler ışığında cevap vermek
2. Ehli Beyt a.s mezhebinin hakikatini deliller, kaynaklar ve belger ışığında duyurmaya çalışmak
formumuzun kuruluş amacı bu 2 madde ve bu 2 maddenin içeriğine giren bazı altkonulardır. mesela güncel sorular bölümünde akidevi, fıkhi ve s. sorulara cevap verilmesi, ilmi munazaraların yapılması ve s. gibi. o yüzden forum yönetimi olarak siz değerli üyelerimizden ilk önce talep, ikinci olarakta rica ediyoruz ki, forum kurallarına aykırı olan, delilsiz, belgesiz, dayanaksız iddalar içeren iletiler ypaylaşmayınız. aksi takdirde yönetim olarak gereklenler yapılacaktır.
bildiriye imza atanlar:
1. mikdat bin esved
2. mirzehan
3. Murtazaali
4. gulistan_2
5. Elmeddin
6. BEYZA