Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

ehli beyt mektebine göre farz namazlar

Daraltma
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

    ehli beyt mektebine göre farz namazlar

    1- Yevmiye namazı denen günlük beş vakit namazlar.

    2- Ayet namazı denen güneş, ay tutulması, zelzele olması ve insanların gelinin korkmasına yol açan şiddetli gök gürültüsü, şimşek çakması ve benzeri olayların meydana gelmesi münasebetiyle farz olan iki rekatlık namaz.

    3- Kabe’yi tavaf etmek sonucu farz olan iki rekatlık tavaf namazı.

    4- Cenaze namazı, ölen kimse için bir dua ve Allah’tan af dilemektir.

    5- Büyük oğlan üzerine farz olan, baba ve annenin kazaya kalan farz namazlarının kazası.

    6- Nezir, yemin, ahit ve benzeri yollarla insanın kendisine farz ettiği namazlar.

    Günlük farz namazlar beş vakitte kılınan namazlardır. Cuma namazı da cuma günü öğle namazının yerine geçtiğinden günlük farz namazlardan biri olarak değerlendirilmektedir. Bu namazların hangi zamanlarda ve nasıl kılınabilecekleri, şart ve farzlarının ne olduğu ve benzeri ilgili hususlar ana hatlarıyla Kur’an-ı Kerim’de gelmiş, Hz. Resul ve Ehl-i Beyt İmamları’nın uygulama ve beyanlarında da detaylı olarak İslam ümmetine gösterilmiştir.

    Hz. İmam Rıza (a.s) şöyle buyurmuştur: “Günlük farz namazlar şöyledir: Dört rekat öğle namazı, dört rekat ikindi namazı, üç rekat akşam namazı, dört rekat yatsı namazı ve iki rekat sabah namazı, toplam on yedi rekat olur.

    Günlük sünnet ise, otuz dört rekattır. Sekiz rekat öğleden önce, sekiz rekat ikindiden önce, dört rekat akşamdan sonra, iki rekat yatsıdan sonra -ottuk yerde kılınır ve bir rekat yerine geçer- sekiz rekat seher vakti kılınır, şef ve vitir namazları da üç rekattır -ikinci rekatta selam verilir- ve iki rekat sabah namazının sünneti.”

    Hz. İmam Sadık (a.s) şöyle buyurmuştur: “Günlük farz namazlar şunlardır: Dört rekat öğle namazı, dört rekat ikindi namazı, üç rekat akşam namazı, dört rekat yatsı namazı ve iki rekat sabah namazı, toplam on yedi rekat olur.

    Günlük sünnet namazlar ise otuz dört rekattır. Akşam namazının sünneti dört rekattır, akşam namazından sonra kılınır; seferde ve mukim halinde terk edilmez. Yatsı namazının sünneti, yatsı namazından sonra iki rekat olarak ottuk yerde kılınır ve bir rekat yerine geçer. Gece namazı sekiz rekattır, seher vakti kılınır. Gece namazından sonra kılınan şef namazı iki rekat, vitir namazı da bir rekattır. Sabah namazının sünneti iki rekattır, vitir namazından sonra kılınır. Öğle namazının sünneti sekiz rekattır, öğle namazından önce kılınır. İkindi namazının sünneti sekiz rekattır, öğle namazından sonra ve ikindi namazından önce kılınır. Namazları vaktin evvelinde kılmak ise daha faziletlidir.”

    Said bin Musayyib diyor; “Hz. İmam Zeyn-ül Abidin’e: “Namazlar şu haliyle Müslümanlara ne zaman farz oldu?” diye sordum. İmam (a.s) şu cevabı verdi: “Medine’de, davetin zahir olup, İslam dininin güçlendiği ve Allah Teala’nın Müslümanlara cihadı farz ettiği zaman, Resulullah (s.a.a) iki rekat öğle namazına, iki rekat ikindi namazına, bir rekat akşam namazına ve iki rekat da yatsı namazına olmak üzere namazlara yedi rekat ekledi. Sabah namazını ise, Mekke’de farz kılındığı şekliyle baki koydu ve değiştirmedi ki, gece meleklerinin göğe çıkmasında ve gündüz meleklerinin yere inmesinde çabukluk olsun. Zira gece ve gündüz melekleri Hz. Resulullah (s.a.a) ile birlikte sabah namazını müşahede ediyorlardı. İşte Allah Teala’nın; “Ve sabah okuyuşunu unutma ki, o müşahide edilmektedir” ayetinin anlamı da budur. Onu, hem Müslümanlar hem de gece ve gündüz melekleri müşahede etmektedir.”

    Fuzeyl bin Yesar diyor; “Hz. İmam Sadık (a.s)’ın şöyle buyurduğunu duydum: “Allah Teala ikişer rekat olarak on rekat namaz farz etmişti. Hz. Resulullah, (öğle, ikindi ve yatsı namazlarının) iki rekatına iki rekat, akşam namazına ise bir rekat ekledi. Hz. Resulullah’ın eklediği iki rekatlar farz hükmünde olduğundan sefer hali hariç terk edilmesi caiz değildir. Akşama ise bir rekat ekledi, sefer ve mukim halinde baki bıraktı. Allah Teala da bütün bu uygulamalarını onayladı. Böylece farz namazlar on yedi rekat oldu. Sonra Hz. Resulullah sünnet namazlarını farz namazların iki katı, otuz dört rekat karar verdi. Allah Teala bunu da onayladı. O halde farz ve sünnet namazlar toplam elli bir rekattır. Yatsı namazından sonra ottuk yerde kılınıp bir rekat vitir namazı yerine geçen iki rekatlık namaz da bunlardan biridir. Sonra, Hz. Resulullah (s.a.a), seferi olanlar hariç, Allah’ın farzına eklediği iki rekatın terk edilmesini kimseye izin vermedi. Resulullah’ın ruhsat vermediği bir konuda da kimsenin ruhsat verme hakkı yoktur. Böylece, Resulullah’ın emri Allah’ın emrine ve Resulullah’ın yasağı Allah’ın yasağına uygun düşmüştür. Kullara vacip olan, ancak Allah’a teslim oldukları gibi, Resul’e de teslim olmaktır.”

    Hz. İmam Muhammed Bakır (a.s) şöyle buyurmuştur: “On rekatta; öğlenin iki rekatında, ikindinin iki rekatında, akşamın iki rekatında, yatsının iki rekatında ve sabahın iki rekatında şüpheye düşmek caiz değildir, bu rekatların bir şeyinde şüphe eden kimse namazı baştan alır. Allah’ın Kur’an’da müminlere farz kıldığı namaz işte budur. Sonra Peygamber-i Ekrem buna yedi rekat daha ekledi. Bu rekatlar sünnettir; onlarda kıraat da şart değildir; onlarda tespih, tahlil, tekbir okunup dua edilir. Şüphe de bu rekatlarda olabilir. Böylece Hz. Resulullah, misafir değil, mukimlerin öğle, ikindi ve yatsı namazlarına iki rekat, mukim ve misafirin akşam namazına da bir rekat eklemiş oldu.”

    Fazl bin Şazan diyor: "Hz. İmam Rıza (a.s) şöyle buyurdu: "Namazın aslının iki rekat olarak belirlenmesi, sonra da bazısına bir rekat, bazısına da iki rekat eklenip, bazısına da ekleme yapılmamasının nedeni şudur ki, asıl namaz bir rekattır. Çünkü bir rakamı sayıların aslıdır. Namaz bir rekattan eksik olursa, namaz sayılmaz. Allah Teala insanların bu bir rekatı -ki ondan eksik namaz olmaz- kamil ve tam olarak teveccüh içinde yerine getiremeyeceklerini bildiği için, ona bir rekat daha ekledi ki, ikinci rekatla birinci rekatın eksik kalan yönleri tamamlansın. İşte bunun için Allah Teala namazın aslını iki rekat olarak farz kıldı.

    Sonra Hz. Resulullah (s.a.a), insanların bu iki rekatı kendilerine emredildiği şekliyle kamil olarak yerine getiremeyeceklerini bildiğinden, öğle, ikindi ve yatsı namazlarına ikişer rekat ekledi ki, bu iki rekat ilk iki rekatın eksiklerini tamamlasın.

    Sonra akşam namazı vaktinde insanların evlerine dönmeleri, yemek yemeleri, temizlenmeleri ve uyumaya hazırlanmaları gibi nedenlerden dolayı işlerinin daha yoğun olduğunu bildiğinden, insanlara kolaylık olsun diye akşam namazına sadece bir rekat ekledi.

    Akşam namazına bir rekat eklenmesinin bir diğer nedeni de günlük farz namazların rekat sayısının tek rakamlı olması içindir.

    Sabah namazını ise, kendi halinde ipka buyurdu. Çünkü o zaman işler daha yoğun olur ve insanların geneli o zamanda ihtiyaçları için koşuştururlar.

    Ayrıca insanların geceleyin alış veriş ve diğer işlerle iştigal etmeleri daha az olduğundan, sabahleyin zihinleri daha rahattır, efkar ve endişeleri de azdır. O halde insanın o vakitte namazına teveccühü diğer vakitlere nispet daha fazladır.

    Sünnet namazların otuz dört rekat olarak belirlenmesinin nedeni de şudur ki, farz namazlar on yedi rekattır, sünnet namazları farzların iki katı kılınmıştır ki, farzı tekmil edip eksiklerini tamamlasın.

    Sünnet namazların bir vakitte değil de muhtelif vakitlere bölünmesinin nedeni de şudur ki, üç vakit; öğle vakti, akşamdan sonrası ve seher vakti, vakitlerin en faziletlisidir. Dolayısıyla Allah Teala bu üç vaktin her üçünde de kendisi için namaz kılınmasını sevmektedir.

    Ayrıca sünnet namazlarının bölünüp muhtelif vakitlerde kılınması, hepsinin toplu olarak bir vakitte kılınmasından daha kolaydır."

    Bütün bu açıklamalardan şu sonuç ortaya çıkmıştır ki: Günlük farz namazlar hususunda Ehl-i Beyt mektebiyle, diğer İslami mezhepler arasında bir ihtilaf yoktur. Ehl-i Beyt mektebi de dahil olmak üzere bütün İslami mezhepler, mukim olan bir mükellef için günlük farz namazların on yedi rekat olduğunda ittifak etmişlerdir.

    Günlük sünnet namazlarına gelince Ehl-i Beyt İmamları, sekiz rekat öğle namazının sünneti, sekiz rekat ikindi namazının sünneti, dört rekat akşam namazının sünneti, iki rekat yatsı namazının sünneti, -ki ottuk yerde kılındığından bir rekat sayılır- sekiz rekat gece namazı, iki rekat şefi namazı, bir rekat vitir namazı ve iki rekat sabah namazının sünneti olmak üzere, günlük sünnet namazlarının günlük farz namazlarının iki katı, yani otuz dört rekat olduğunu açıklamışlardır.

    alıntı__________________

    "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

    #2
    Ynt: ehli beyt mektebine göre farz namazlar

    2- Ayet namazı denen güneş, ay tutulması, zelzele olması ve insanların gelinin korkmasına yol açan şiddetli gök gürültüsü, şimşek çakması ve benzeri olayların meydana gelmesi münasebetiyle farz olan iki rekatlık namaz.

    3- Kabe’yi tavaf etmek sonucu farz olan iki rekatlık tavaf namazı.

    4- Cenaze namazı, ölen kimse için bir dua ve Allah’tan af dilemektir.

    5- Büyük oğlan üzerine farz olan, baba ve annenin kazaya kalan farz namazlarının kazası.

    6- Nezir, yemin, ahit ve benzeri yollarla insanın kendisine farz ettiği namazlar.


    Bunlarin farz oldugu nerde yaziyor ?
    Allah Bize Yeter!
    O Ne Güzel Vekildir...

    Yorum


      #3
      Ynt: ehli beyt mektebine göre farz namazlar

      selamunaleykum
      bunlar ehli beyt s.a.dan aktarılmıştır dolayısıyla şia ilmihallerinin hepsinde bu farz namazlar yer almaktadır
      selam ve dua ile
      "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

      Yorum


        #4
        Ynt: ehli beyt mektebine göre farz namazlar

        [quote author=HiLaLNuR link=topic=5331.msg31532#msg31532 date=1243586542]
        2- Ayet namazı denen güneş, ay tutulması, zelzele olması ve insanların gelinin korkmasına yol açan şiddetli gök gürültüsü, şimşek çakması ve benzeri olayların meydana gelmesi münasebetiyle farz olan iki rekatlık namaz.

        3- Kabe’yi tavaf etmek sonucu farz olan iki rekatlık tavaf namazı.

        4- Cenaze namazı, ölen kimse için bir dua ve Allah’tan af dilemektir.

        5- Büyük oğlan üzerine farz olan, baba ve annenin kazaya kalan farz namazlarının kazası.

        6- Nezir, yemin, ahit ve benzeri yollarla insanın kendisine farz ettiği namazlar.


        Bunlarin farz oldugu nerde yaziyor ?
        [/quote]

        ehlibeyt mektebi ilmihal kitaplarına müracat edebilirsiniz sadece bir örnek
        http://www.islamkutuphanesi.com/turk...#_Toc111104662
        Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
        İmam Ali (a.s)

        Yorum


          #5
          Ynt: ehli beyt mektebine göre farz namazlar

          bakdim linke ama sadece cuma ve vakit namazlarin farzi yaziyor

          "Büyük oğlan üzerine farz olan, baba ve annenin kazaya kalan farz namazlarının kazası."bu bana cok garib geldi?
          Allah Bize Yeter!
          O Ne Güzel Vekildir...

          Yorum


            #6
            Ynt: ehli beyt mektebine göre farz namazlar

            büyük ogul üzerine farz olan babanin kaza namazlari

            M.1309- eger baba, namaz ve orucunu yerine getirmemis olursa, Allahin emrine itaatszlikten terketmeyip kaza edebilecek halde imisse, ölümünden sonra büyük ogula kaza etmesi farzdir. ya onlari kendsi yerine getirir veya baskasina yaptirir.....(imam humeyni)


            Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

            Yorum


              #7
              Ynt: ehli beyt mektebine göre farz namazlar

              [quote author=HiLaLNuR link=topic=5331.msg31694#msg31694 date=1243631976]
              bakdim linke ama sadece cuma ve vakit namazlarin farzi yaziyor

              "Büyük oğlan üzerine farz olan, baba ve annenin kazaya kalan farz namazlarının kazası."bu bana cok garib geldi?

              [/quote]

              verdiğim linkin üstünde yazıyor hilalnur kardeşim aynen şu ibare var

              FARZ NAMAZLAR
              Farz namazlar altı tanedir:

              1) Günlük namazlar.

              2) Âyat namazı.

              3) Cenaze namazı.

              4) Farz tavaf namazı.

              5) Vacip ihtiyata göre; büyük oğlun üzerine farz olan babanın kaza namazı.

              6) Ecîr olma, nezir, yemin ve ahdetmekten dolayı farz olan namaz. Cuma namazı ise günlük namazlardan sayılır.



              buarada büyük oğlan üzerine düşen kaza namazı için şuan Musa Aydın hocamın bir yazısını arıyorum bulunca hemen ekleyeceğim

              Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
              İmam Ali (a.s)

              Yorum


                #8
                Ynt: ehli beyt mektebine göre farz namazlar

                http://www.kevsernet.com/namaz/index_namaz.htm
                ayrıca namaz konusunda şu linkede müracat edilebilir
                Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                İmam Ali (a.s)

                Yorum


                  #9
                  Ynt: ehli beyt mektebine göre farz namazlar

                  bacı nasılki anne ve babanın evladına dinin buyruklarını öğretmesi farz ise aynı şekilde evladada valideyni öldükten sonra farz oluyor[quote author=HiLaLNuR link=topic=5331.msg31694#msg31694 date=1243631976]
                  bakdim linke ama sadece cuma ve vakit namazlarin farzi yaziyor

                  "Büyük oğlan üzerine farz olan, baba ve annenin kazaya kalan farz namazlarının kazası."bu bana cok garib geldi?

                  [/quote]
                  "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

                  Yorum


                    #10
                    Ynt: ehli beyt mektebine göre farz namazlar

                    [quote author=HiLaLNuR link=topic=5331.msg31694#msg31694 date=1243631976]


                    "Büyük oğlan üzerine farz olan, baba ve annenin kazaya kalan farz namazlarının kazası."bu bana cok garib geldi?

                    [/quote]

                    Bismillahirrahmanirrahim

                    Soru: Vefat eden babanın kaza namazlarının büyük oğlunun boynuna farz oluşunun hikmeti nedir?

                    Cevap
                    : Babanın kaza namazının büyük oğlana farz kılınışı hakkında aşağıdaki noktalara dikkat etmek gerekir:
                    1- İlahi hükümlerin bizim bildiğimiz veya bilmediğimiz bir sürü felsefe ve hikmeti vardır. Bunların bazısı açıklanmış, bazısı. Açıklanmamış, ya da açıklanmış ama bizim elimize ulaşmamıştır.

                    2- Bazı şeyler vardır ki maddi ve dünyevi olarak dikkate alındığında bir yük olarak gözükebilir; ancak manevi ve uhrevi olarak dikkat edildiğinde aslında bunun bir avantaj olduğunu göreceğiz. Anne baba hakkında bir evladın yaptığı iyiliklerin ister, bu dünya da isterse ahirette ona kazandırdıklarını anlatmaya bile gerek yoktur. Ben bu konuda örnek olarak sadece birkaç hadisi aktarmakla yetineceğim.
                    Resulullah’tan (s.a.a) şöyle nakledilmiştir: “Kim anne babasından taraf hac yaparsa, ya da ondan taraf bir borcu öderse, Allah onu Kıyamet günü Ebrar (iyiler-ermişler) ile haşreder.” (Kenzü’l-Ummal, c.16, s.468)
                    Yine Resulullah’tan (s.a.a) şöyle nakledilmiştir: “İyilerin Kıyamet günündeki efendisi, anne babasına ölümlerinden sonra iyilik yapan kimsedir.” (Biharü’l-Envar, c.74, Bab: 2, Hadis: 58)
                    İmam Cafer-i Sadık’tan (a.s) şöyle nakledilmiştir: “Sizden her hangi bir kişinin anne ve babasına hayattayken veya öldükten sonra iyilik etmesine engel olan nedir? Onlardan taraf namaz kılsın, sadaka versin, hac yapsın. Bunu yaparsa, hem anne babasına sevap verilir, hem de aynı sevabı bunları yapan evlada verilir. Ayrıca Allah bu iyilik ve namazıyla ona çok hayırlar nasip eder!” (Biharü’l-Envar, c.74, Bab: 2, Hadis: 100)
                    Dolayısıyla, hayata farklı pencereden bakan ve hayat felsefesini maddiyat üzerine değil maneviyat üzerine kuran bir kimse, bu gibi sorumluluklardan zerre kadar rahatsızlık duymaz, tam tersine büyük bir memnuniyet ve mutluluk hisseder ve bunu Allah-u Teala’nın kendine bir lütfü olarak algılar.

                    3- Hadislerde bu konuda beyan edilen bir hikmet ve sebep şöyle açıklanmıştır: Bir baba vefat ettiğinde, onun şahsi malzemeleri, eşyaları, silah, yüzük, mushaf, binek vs. gibi büyük evlada miras kalır. Dolayısıyla kzayı da o üstlenmesi gerekir. Bu belki de bu hükmün hikmetlerinden sadece bir tanesidir.

                    4- Bir diğer hikmeti de şu olabilir: Hadislerde de beyan edildiği üzere büyük oğlanın babadan sonra ailedeki konumu babanın konumu gibidir. Dolayısıyla onun bu konumunun pekişmesi ve yerine oturması için de böyle bir yükümlülük onun boynuna yüklenmiş olabilir.

                    5- Bir başka ihtimal birçok hükümde olduğu gibi esasen belki de bu tür emirlerle Rabbimiz bizim emirlerine teslimiyetimizi ölçmek istiyor. Yani bu da kendi yerinde bizim için belki de bir imtihandır.
                    Her halükarda hükmün hikmet ve felsefesini bilsek de bilmesek de bir kul olarak bize düşen Rabbimizin emirlerine teslim olup uymaktır. Çünkü biliyoruz ki bunlar hikmet sahibi Rabbimizden sadır olmuştur. Onun hiçbir emri veya yasağı abes ve boş değildir. Allah-u Teala hepimize saadetimizin yegâne anahtarı olan o gerçek teslimiyet ruhunu inayet buyursun. Amin!

                    Yorum


                      #11
                      Ynt: ehli beyt mektebine göre farz namazlar

                      Ama Kuranda böyle birsey yazmiyor ?? Farz olsa yazmazmiydi ?
                      Allah Bize Yeter!
                      O Ne Güzel Vekildir...

                      Yorum


                        #12
                        Ynt: ehli beyt mektebine göre farz namazlar

                        Bir hikmeti de şudur; Baba ve anneye itaat dairesi insanların tasavvurunun ötesindedir. Anne ve babanın çocuklar üzerindeki hakları, onların Allah nezdindeki konumları çok iyi bilinmediğinden insanların zihnine "Niçin Allah bize bu teklifi yüklüyor?" diye sorular takılabilir. Yalnız Kuran ayetlerine baktığımızda, ayetler üzerinde biraz tedebbür ettiğimizde anne ve babanın itaatlarının düşündüğümüzden daha geniş olduğunu anlayacağız.
                        "Rabbin kesin olarak şunları emretti: Ancak kendisine ibadet edin, anne ve babaya iyilik edin. Onlardan biri veya her ikisi senin yanında yaşlanırsa, sakın onlara "öf" bile deme ve onları azarlama. İkisine de tatlı ve güzel söz söyle.-İsra23
                        "İkisine de acıyarak tevazu kanatlarını indir. Ve şöyle de: "Ey Rabbim! Onların beni küçükten terbiye edip yetiştirdikleri gibi, sen de kendilerine merhamet et."-İsra-24
                        Anne ve babalarımız nasıl ki dünya hayatında bizleri binbir zorluklarla büyüttülerse, yaz kış demeden bizlerin rahatlıklarını kendi rahatlıklarına tercih etmişlerse, uykuları gözlerine haram edip bizlere rahatlıkları sunmuşlarsa bizlerde onların iyiliğine iyilikle cevap vermek durumundayız: "İyiliğin karşılığı, yalnız iyilik değil midir?-Errahman-60
                        Anne ve babalarımıza yapacağımız en büyük iyiliklerden biri ölümlerinden sonra onların ahiret yurtlarındaki yüklerini ve hesaplarını hafifletmektir. Onların kazaya kalmış namaz ve oruçlarını yerine getirerek bu ayetlerin gereği olarak hem anne ve babalarımıza iyilik etmiş olacağız hem de kıyamette onların ağır yüklerini ve çetin hesaplarını biraz olsun hafifletmiş olacağız.

                        Yorum


                          #13
                          Ynt: ehli beyt mektebine göre farz namazlar

                          bacı kuranı kerimde namazlarında kaç rekat oluşu gibi kılınış şekliyle ilgili bir hüküm yoktur bize bunu açıklayan peygamber efendimiz s.a.a.dır nitekim ondanda günümüze ehli beyt a.s. vasıtasıyla aktarılmıştır tıpkı bahsi geçen valideyn namazı ve diğer farz namazlar gibi
                          selam ve dua ile[quote author=HiLaLNuR link=topic=5331.msg32668#msg32668 date=1243890143]
                          Ama Kuranda böyle birsey yazmiyor ?? Farz olsa yazmazmiydi ?
                          [/quote]
                          "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

                          Yorum


                            #14
                            Ynt: ehli beyt mektebine göre farz namazlar

                            [quote author=HiLaLNuR link=topic=5331.msg32668#msg32668 date=1243890143]
                            Ama Kuranda böyle birsey yazmiyor ?? Farz olsa yazmazmiydi ?
                            [/quote]

                            öğle namazının farzı 4 rekattır
                            dikkat edin kuranda yazmamasına rağmen öğle namazını 4 rekat kılmak farzdır.
                            KURANda yazmayan ama farz olan bir çok konu vardır.

                            Yorum


                              #15
                              Ynt: ehli beyt mektebine göre farz namazlar

                              [quote author=HiLaLNuR link=topic=5331.msg32668#msg32668 date=1243890143]
                              Ama Kuranda böyle birsey yazmiyor ?? Farz olsa yazmazmiydi ?
                              [/quote]

                              Hilalnur bacım kuranda sabah öğle ikindi akşam ve yatsı namazlarının kaç rekat olduğu,hangi surelerin okunacağı,nasıl rukü secde edileceğide yazmaz..biz bu ve bunun gibi şeyleri hz Resululalhtan öğreniyoruz..umarım kafanızda soru işareti kalmamıştır..
                              ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

                              Yorum

                              YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...