Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Elestü birabbiküm, Kâlû Belâ (Nasıl Muhammedi Oldum!/58)

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Elestü birabbiküm, Kâlû Belâ (Nasıl Muhammedi Oldum!/58)

Sayın Qom_u_aşk hocam,
    bu araştırmalarımı yaparken bir kez bu forumla karşılaşmadım,
    keşke ilk günden burası konuk olsaydı gecelerime,
    daha erken AMENNA İMAN ettim diyebilseydim,
    Ne yazık, vah bana, vahlar bana binlerce kez...

Selam ve dua ile.
    [color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)

[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya

Yorum

Geçmişte yaşadığım bir gün geldi aklıma gerçi aklımdan hiç çıkmadı da! Şimdi daha da anlamlıydı,
      “9 yaşındayım mevsim kış, yarın Resul’ün dünyayı şereflendirdiği gün dedi annem, sonra elime bir kitap tutuşturdu ve burada yazanları yap! Kitap 150 sayfa annemin mensubu olduğu tarikatin kitabı imiş içinde kandiller ve diğer mübarek günlerde nelerin yapılacağı yazılı! Oruç tuttum, yatsı namazından sonra, kitabı tekrar açtım ve bir namaz tarifi, bu namazı kıldım. Dua edip, salat ve selam gönderdikten sonra uykuya hazırlanıp yattım. Rüyamda evimizi bir ziyaret eden birisi , odamıza geldi ve elini omzuma atıp birkaç sorudan sonra, sen benimlesin dedi alçak bir perdeden çıktı ve gitti….” (tamamını aktarmadım affınıza sığınarak)

Bu bir isyanın başlangıcıydı, tüm yaşadıklarım yerini bulan puzzle parçaları gibi artık resmi tamamlıyordu.
      [color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)

[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya

Yorum

Deliboran abi ayıptır sorması hangi ibadetleri yaptınız? Ben hep ilahi bi rüya görmek istemişimdir ama nasip olmadı bu güne kadar neler yapmak lazım?
        O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

Sevgili Muhammed Taki kardeşim,
          9 yaşındayım, annem bir kitap tutuşturmuş elime,
          bende, Resul'ün dünyayı şereflendirdiği günün hürmetine ve şimdi hatırlamadığım bir niyetle;
          o yaştaki bir çocuk ne düşünür veya nasıl idrak ederse öyle yazılanların hepsini yaptım,
          Hak veya batıl bilmiyorum çocuğum!
          Rabbim rızası olmayan bir işe bulaştırmasın bizleri,
          Rüya ile amel etmiyorum veya
          Rüyam Rahmani mi şeytani mi bilmiyorum?
          Kimseye de yorumlatmadım şimdiye kadar ve yorumlanmasını istemediğim için ayrıntıları da yazmadım,
          okuyanlardan özür dileyerek!
          forumda çok saygıdeğer HOCALARIMIZ var,
          bu sorunun cevabı onlarda vardır.
          Bende aradığın cevap ne yazık ki yok,
          Anlayışla karşılayacağını umut ediyorum.
          Selam ve dua ile,
          Allah(c.c.)'a emanet!

Yorum

Gerçekten iyi yazıyorsunuz sıkılmadan okuyorum.Bence bu bölüm kitaba çevrilmeli epey iyi satar ..
            Haktır Allahım Muhammed mahım
            Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

Tamam deliboran kardeş yazdığın için sağol.
              O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

Yüzlerce olay var uzatmamak için birkaç örnekle geçtim, tüm bunlar benim sigortaları yaktı. Ok yaydan fırladı bir kere… Artık hiç bir şeyden korkmadan dedim ki arkadaşa otur ne biliyorsan anlat! Kaynak getir bana okumak istiyorum. Allah(c.c.) ondan razı olsun, Önce “Doğruya Doğru” isimli kitabı verdi; okudum, satır satır araştırdım neredeyse, ardından “Doğrularla Birlikte”, ama yazarın tarzını sevemedim, olaylarla ilk tanışan biri için çok katıydı. Sırada “Peşaver Geceleri” mükemmel tek kelimeyle mükemmel 3 kez okudum. İmam Zeynelabidin(a.s)’in kendini tanıtış bölümü yürek dağlayıcı, Gadir-i Hum, Fedek, İmam Ali(a.s) ve faziletleri... “Ehlibeyt ve Ehlisünnet Ekolleri”, Sırada “14 Masum’un Hayatı”, velayet.wordpress.com'a rastladım, sonra forum ve sizler…
                Araştırmalarım sonuçlanmadı, binlerce sayfa e-metin, kitap... okudum, okuyorum her gün…

Aklımda dalgalanan İslam Sancağı’nda Lailaheillallah… yazıyordu, zayıf samyelleri besliyor gibiydi inceden inceden, ama git gide kızıllaşmaya başladı, Resul Torunları’nın Kanı vardı Sancağın her yerinde, Sancak artık öyle bir dalgalanıyor ki aklımda, kalbimde, ruhumda, tüm benliğimde. Sıkıca sarıldım O’na bir daha bırakmamaya yemin ederek.

İmam Hüseyn(a.s) ne diyordu mübarek vücudunu Kerbela Toprağına bırakırken,
                “Resul’ün ümmetine kanımı hediye ediyorum!”

EY FAHRİ KAİNAT EFENDİM,
                [/size]IMAMI ALİYYEL MURTAZA’nın KARDEŞİ,
                [/size]FATIMATUZZEHRA’nın BABASI,
                [/size]CEDDÜL HASANEYN EFENDİM
                [/size] [/size]Neler etmişler EHLİBEYTİNE! Nasıl kanmışım zalimlere, Onca zulüm…Ne yüzle çıkacağız Huzuru Mahşer’e…[size=small]

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=22830.msg144566#msg144566 date=1331252846]
                  Gerçekten iyi yazıyorsunuz sıkılmadan okuyorum.Bence bu bölüm kitaba çevrilmeli epey iyi satar ..
                  [/quote]

böyle bir düşüncemiz var ama, senin de yazmanı bekliyoruz nasıl şii olduğunu...

Yorum

mübarek olsun kardes
                    Allah ondört masum sefaatlerine nail olanlardan karar kilsin

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Resulullah(s.a.a)’nın emanetleri konusunda hiç kendimi sorgulamamıştım. Kur’an ve Ehl-i Beyt’im emanettir benden sizlere derken, acaba sadece onlar için uyarıyor muydu etrafındakileri, yoksa bu ikisi sizi asla Allah(c.c.)’ın yolundan saptırmaz mı diyordu? İkisi de gerçekti uyarıyor ve yolu gösteriyor lakin birbirinden ayırmadan iman edilmeliydi!
                      Allah ve Resul’ünün, Allah’a ve Resul’üne… diye başlayan çok ayet vardı, Kur’an-da da birbirinden ayrılmamış!
                      “Eşhedu En Lailaheillallah Muhammeden Abduhu ve Resuluhu”, İmanın başlangıç noktası değil mi? Tanıklık etmedik mi şahadet dudaklarımızdan kalbimize doğru süzülürken? Peki burada Resul’ün iki emaneti neresinde tanıklığın? Kur’an-a sarıldık ama Ehl-i Beyt’ten yüz mü çevirdik,
                      Allah’ın Resul’ünün Ehlibeyti’nden.
                      İdrak etmek ne güzel ama yaşadıklarım. Kalbim, Aklım, Vicdanım, Nefsim neler etiniz bana? Perişan hallerim, vah bana vahlar bana!
                      Bu başıboşluğun nedenleri çok sevgili kardeşlerim, neden sorusunu ertelemekti belki en büyük hatam ardı sıra yaşadıklarım beni bir uçurumdan diğerine sürükledi, bilerek veya bilmeyerek nelere ortak olduk af Ya Rabbi. Yazımda tekrarladığım soru acaba Resul benim neyim olur ki? Cevap aradım, buldum, iman etim, kalbim mutmain artık, bu en son durak!(Elhamdulillahi Rabbil Alemin)
                      Selam Olsun Hatem-ül Enbiya’ya ve tertemiz Ehl-i Beyt’ine!

- Acaba bu Resul benim neyim olur?
                      - Resulullah(s.a.a) ve 12 İmam (a.s)
                      - Bana kendi nefsimden daha evlaydı, Mevla’mdı!

Titreyip attım sırtımdaki sünni kamburu. Sarıldım Ehlibeyt Gemisi’ne tutturulan iplere, ömrüm belki yeter belki yetmez ama her gün okuyorum O’nları, elimden geldiği kadarıyla tüm gerçekleriyle tanımakta ve hayatıma aktarmaktayım. Düşünün birden din uçup gidiyor elinizden sonra Resul, Ehl-i Beyt ve onlarla birlikte olan Kur’an gelip misafir oluyor evinize ne tuhaf, yaşananlar veya kaderim, binlerce pişmanlık keşke ve keşkeler.
                      KERBELA inanın gerçek KERBELA beni Resulullah(s.a.a) ve Ehl-i Beyt’i ile tanıştıran! Ciddi bir şekilde anlatılmalı ümmete!
                      Her şey yeni başlarken hepinizden dua ve helallik istiyorum, Resulullah(s.a.a) ve Ehl-i Beyt’i hatırına!
                      Sevgili Kardeşlerim çok hakkınız var üzerimde geçmişte bilerek veya bilmeyerek suizanlarda bulundum, daha da ileri gitmişim sapıtmış olarak adlandırdım Gerçek MUHAMMEDİ=Şİİ’leri , 12 İmam Şia’sını hepiniz Hakkınızı helal edin!
                      Allah(c.c)'a emanet!
                      Selam ve Dua ile…

Yorum

işte dün geceki arkadaşım hala üye olamamış, şimdi sordum:

"velayete üye oldun?

Henüz olamadım

nie
                        o linki okudun mu

Bugün bir daha deneyeyim

teknik yönetici zor değil diyor

Yorum

Kerbela gerçeği tanıştığım andan itibaren başlayan Öz Muhammedi İslam yolculuğumun ilk kıpırdanmalarını yaşarken ve kısa bir süre sonra memleketime yaptığım Sılayı Rahim ziyaretlerimde yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak, üzerinde uzun uzun konuşmak gerektiği kanaatiyle yazmaya karar verdim yaşadıklarımı...

bu arada sevgili kardeşlerim temmuz ayının başlarında geçirdiğim ufak bi kazadan dolayı biraz ayrı kaldım, hepinize selam olsun!

kıymetli moderatörler, adminler ve site sorumluları konuyu bu bölümde paylaşmamda bi sıkıntı yoktur inşaAllah, yada farklı bir başlıkta mı aktarayım karar veremedim sizlerin görüşü nedir?

Yorum

SA

Kardeşim öncelikle geçmiş olsun İnşallah zarar ziyanın yoktur , sen ve ailen sağlıklıdır.

Yazdıklarını bu akşam okudum, İnşallah devamını bekliyoruz.

Allah'a emanet ol.

Yorum

[quote author=teacher13 link=topic=22830.msg158475#msg158475 date=1344812281]
                              SA

Kardeşim öncelikle geçmiş olsun İnşallah zarar ziyanın yoktur , sen ve ailen sağlıklıdır.

Yazdıklarını bu akşam okudum, İnşallah devamını bekliyoruz.

Allah'a emanet ol.
                              [/quote]

Eyvallah, bireysel bir kaza idi sağ elim 25 gün kadar alçıda kaldı ve bilgisayar kullanamadım,

parmaklarımda alçıdan dolayı ufak hareket sıkıntıları var hamdolsun zamanla geçecek inşaAllah...

Yorum

büyük gecmis olsun kardesim, sadakaniz olsun, Allah zeval vermesin, sevdiklerinize bagislasin, uzun ve hayr ile dolu bir ömür versin insaAllah

yazmak istedikleriniz öyle saniyorum yine dini süreci icerecektir, nasil isterseniz öyle yapin, dilerseniz buradan devam edin, dilerseniz ayri konu acin, biz ilgi ile okuyacagiz

Allah askinizi ve sebatinizi daim kilsin insaAllah

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...